• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı bir Şişmanlık Hikayesi...

Canım nasıl gidiyo leslie sansone soye bi bayan var..internet te aratirsan bulursunn.leslie ile 3 mil falan diye yazarsan çıkar.evde yapilacak hareketleri gösteriyo kendini fazla zorlamadan yapabilirsin ordaki hareketleri hem keyifli oluyo ama kendini fazla zorlamadan yap.hem kilo vermeye yardımcı oluyo hemde sıkılaştırıyo.belki biliyosundur ama faydası olacağını düşündüğüm icin söylemeden geçemedim

mutlaka bakıcam çok sağolun :17:

Merhaba,

Nasılsın, umarım yolundadır herşey....116,5 kg. gösteriyor çizelgen harika..:nazar:
Çok sevindim senin adına..Umarım devamı gelir sağlıklı bir şekil de...

Benim hiç iyi gitmiyor bu aralar...Sağlık sorunları vb hayatım da gelişen olumsuz olaylar beslenme açısından hemen demoralize olmama neden oluyor ;(
bir şekil de düzelecek umutlu olmaya çalışıyorum sadece...

Merhaba,

Nasılsın, umarım yolundadır herşey....116,5 kg. gösteriyor çizelgen harika..:nazar:
Çok sevindim senin adına..Umarım devamı gelir sağlıklı bir şekil de...

Benim hiç iyi gitmiyor bu aralar...Sağlık sorunları vb hayatım da gelişen olumsuz olaylar beslenme açısından hemen demoralize olmama neden oluyor ;(
bir şekil de düzelecek umutlu olmaya çalışıyorum sadece...

Merhaba :)
aslında herşey yolunda çünkü diyetimi ilk gününden beri hiç bozmadım fakat verdiğim kilo sanki benim kütleme göre az gibi geliyor.
Bu sabah tartıda 116,5 görünce çok mutlu oldum ama az önce dayanamadım gene tartıldım ve 2-3 kilo kadar fazla gösterdi. Biliyorum tartılmak için doğru zaman değil ama motivasyona ihtiyacım oluyor ve dayanamıyorum ve aksine motivasyonumu düşürüyor :2:
1-2 gün içinde yürüyüşe başlıcam inşallah. Umarım süreç hızlanır.
Belirtmeliyimki sizi burada görmek çok iyi geliyor bana, Kendinize iyi bakın :)

Merhaba :)
aslında herşey yolunda çünkü diyetimi ilk gününden beri hiç bozmadım fakat verdiğim kilo sanki benim kütleme göre az gibi geliyor.
Bu sabah tartıda 116,5 görünce çok mutlu oldum ama az önce dayanamadım gene tartıldım ve 2-3 kilo kadar fazla gösterdi. Biliyorum tartılmak için doğru zaman değil ama motivasyona ihtiyacım oluyor ve dayanamıyorum ve aksine motivasyonumu düşürüyor :2:
1-2 gün içinde yürüyüşe başlıcam inşallah. Umarım süreç hızlanır.
Belirtmeliyimki sizi burada görmek çok iyi geliyor bana, Kendinize iyi bakın :)

Günaydın,

Yanlış saatte tartıldığının farkındasın lütfen motivasyonunu düşürme...Uzmnlar gün için de 2-3 kg. fark normal diyor...Yılların obezi olduğumuz için kilolar ayrılmak istemiyor narin bünyeden ;)
Sabırla,inatla göndermeye çalışacağız biz de ;)

Ben de sabah tartıldım gördüğüm rakam korkunç ötesiydi..:53::43: Milyonuncu kez dikkat etmeye başlıyorum bugün itibariyle..

farklı bir enerjisi var günlüğünün..Buraya gelmek bana da iyi geliyor ;)

Son düzenleme:
bana sorsalardı şişmanlığımın hissini, şöyle cevaplardım. "Kendime ait olmayan yükler taşıyorum." Şimdi belki birçoklarınız diyecek ki: "Yahu dana gibi yedin, şiştin. Nasıl sana ait değil bu yük?" Şöyle izah edeyim.

Bizler, obeziteden öte "yeme bozukluğu" illeti yaşayan insanlar, farkında değiliz...

Sevinince, üzülünce, kızınca, hayal kırıklığında, aynaya bakmak istemediğimizde, zor bir sınavdan önce, sevgiliden ayrılınca...
Hazmedemediğimiz her duyguyu yiyerek bastırmaya çalışıyoruz bizler.

Yiyerek acımızı azaltıyor, dünyayı katlanabilir bir hale getirdiğimizi sanıyoruz.
Yiyerek sakinleştirdiğimize inanıyoruz kendimizi.

Ne kadar bastırırsam o kadar az yara alırım diye oluşturduğumuz zırh, zamanla bize parmaklık oluyor. Farkında değiliz.

Bir gün bir bakıyoruz hazmedemediğimiz her duyguda yiyecekle saldırdığımız bedenimiz de artık bu yükü taşımak istemiyor. İsyan bayrağını çekiyor. Ancak o zaman anlıyoruz ne kadar "başka bir yük" taşıdığımızı.

Sadece bu olsa iyi, bir de elalem yükü taşırız biz. Zayıflar pek bilmez, ah canlarım...
Bizler; ortamın ağır abi/ablaları, her zaman dert dinlemeye hazır görülen gözyaşı yastıkları gibiyizdir. Herkes -kilo nasıl ve neden güven veriyor bilemem ama- en gizli sırlarını, en büyük dertlerini bizlere anlatır. Dinlemek istemediğiniz anlarda bile sizi kıstırır, adeta içlerini size kusar insanlar.

Şişeriz. Şiştikçe elalemin derdi için de yeriz.

Biliyor musunuz bu kısır döngü hiç bitmez, bitmeyecek.

Ta ki bir gün siz ayaklanıp, dur deyinceye kadar.
Ta ki bir gün her kahrınızı çeken o bedeniniz pes edinceye kadar.
Ta ki bir gün bunu yaşamak zorunda olmadığınızı anlayana kadar.

--

Kendinize ait olmayan hiç bir yükü taşımak zorunda değilsiniz, taşımayın.

Bırakın insanlar kendi acılarıyla, kendi sırlarıyla, kendi dertleriyle başa çıkarak olgunlaşsın. Siz kimsenin acil durum çantası, yara bandı olmak zorunda değilsiniz. Olmayın.

Annemin sıkça anlattığı bir hikayeyi aktarayım size. Bir tanıdığımız 23 yıllık eşinden boşanıyor. Çocuğu da evlenip gidiyor. Kadının söylediği ilk şey: Yıllarca kendi istediğim pilavı değil, ya eşimin istediği gibi domatesli, ya çocuğumun istediği gibi şehriyeli pilav pişirdim. Biliyor musun ilk defa kendi istediğim pilavı pişirdim bugün ve yedim. Demek ki hayat böyle bir şeymiş...

Bu, şu üç günlük dünyada birazcık da kendinizi düşünmek üzerine verilebeilecek sanırım en güzel örnek. Dramatik olsa da.

Yarın sabah kendiniz için uyanın, yıllar sonra belki de ilk kez. Anne babanız, kocanız, karınız, çocuğunuz için değil. Yarın sabah kendiniz için bir şey yapın.

Kendiniz için yüzünüzü yıkayın, kendiniz için pijamaları çıkarıp güzel bir şeyler giyin. Kendiniz için derin, güzel nefesler alın ve kaderiniz sandığınız, mutsuz olduğunuz hayatınıza kendiniz için bir adım atın.

Kendi sevdiğiniz müziği açın radyoda, mırıldanın, şarkı söyleyin. Neşenin size ne kadar iyi geldiğine biraz kulak verin.

Başkaları için, başkaları yüzünden değil siz buna layıksınız diye güzelleştirin hayatınızı.

Başkaları yüzünden değil, kendiniz için, atın başkalarının yüklerini sırtınızdan.
Kendiniz için kararınızı verin, adımınızı atın ve zayıflayın.

Diyet, egzersiz...
Hangisi sizin için uygunsa, hangisine kendinizi hazır hissediyorsanız başlayın.

Yarın sabah kendiniz için bir şey yapın. :)

alıntı

Son düzenleme:
Günaydın,

Yanlış saatte tartıldığının farkındasın lütfen motivasyonunu düşürme...Uzmnlar gün için de 2-3 kg. fark normal diyor...Yılların obezi olduğumuz için kilolar ayrılmak istemiyor narin bünyeden ;)
Sabırla,inatla göndermeye çalışacağız biz de ;)

Ben de sabah tartıldım gördüğüm rakam korkunç ötesiydi..:53::43: Milyonuncu kez dikkat etmeye başlıyorum bugün itibariyle..

farklı bir enerjisi var günlüğünün..Buraya gelmek bana da iyi geliyor ;)

paylaştığınız yazı için çok teşekkür ederim okumak çok güzeldi :)
şu an psikolojim biraz bozuk. normalde daha çok kilo vermiş olmam gerektiğini düşünüyor ve üzülüyorum.
gerçi henüz yürüyüşe başlamadım ama diyet adına oldukça başarılı ilerliyorum. ama bırakmak gibi bir düşünce asla geçmedi aklımdan. sadece diyette yenen şeylerden sıkıldım denebilir. umarım sabrımın karşılığını alırım ..
yarın daha başarılı ve mutlu bir gün olsun :nazar:

Bazen yavaş kilo verebiliyoruz canım sakın az berdim diye üzülme hergün biraz biraz versen kilolardan kurtulursun.yediklerini baharatlarla tatlandirabilirsin canım ama yılmak yok;)

gene kilo verememişim. tam beş gün oldu 1 gram değişmedi tartı. artık sinirlerim kaldırmıyor. diyetimi bırakmaya asla niyetim yok ama neden olmuyor anlamıyorum. ve üstelik düşünmeye başladım verdiklerim yağ dan mı gitti kastan mı :2:

Günaydın,hafif,hareketli ve huzurlu bir haftamız olsun....

Bir tabak makarna dan sonra uğramamışsın..Çok fazla büyütelecek bişey yok vermemiz gereken çok fazla kilomuz olduğundan sürekli tatsız tutsuz beslenmemiz mümkün değil..Diyetten ziyade porsiyon kontrolü yapmak daha mantıklı. 1-2 yıl sürecek mücadelemiz.sonrası koruma dönemi yani yıllarımızı alacak...O yüzden lütfen hemen demoralize olma canım...Onun dışında yolundadır herşey umarım...Ben de pek onlıne olamıyorum oğlum hasta, bayağı ağır geçirdi bronşiyal rahatsızlık. şu an iyi şükür...

akşam üzeri nesfit ve süt, sonrasında muz sonrasındada bir tabak yağsız makarna yedim
daha kötüsü olamazdı, sinirlerim çok bozuk:2:

Son düzenleme:
Günaydın,hafif,hareketli ve huzurlu bir haftamız olsun....

Bir tabak makarna dan sonra uğramamışsın..Çok fazla büyütelecek bişey yok vermemiz gereken çok fazla kilomuz olduğundan sürekli tatsız tutsuz beslenmemiz mümkün değil..Diyetten ziyade porsiyon kontrolü yapmak daha mantıklı. 1-2 yıl sürecek mücadelemiz.sonrası koruma dönemi yani yıllarımızı alacak...O yüzden lütfen hemen demoralize olma canım...Onun dışında yolundadır herşey umarım...Ben de pek onlıne olamıyorum oğlum hasta, bayağı ağır geçirdi bronşiyal rahatsızlık. şu an iyi şükür...

Merhaba,
mesajınız için çok teşekkür ederim. aslında her gün gelip baktım ama içimden yazmak gelmedi. haftasonu az biraz diyetin dışına çıktığım öğünlerim oldu. ama abartılıcak düzeyde şeyler değildi. lakin bu sabah tartıda 118 dim. diyete alıştım bırakma gibi bir duygum yok çok şükür fakat kilo verememek çok rahatsız ediyor artık. eski yeme alışkanlığıma bakılnca ancak yarısı kadar besleniyorum ve kilo veremiyorum. tahlillerim herşey normal. kısacası dün ve bugün oldukça moralsizdim. mesajınız beni gerçekten ferahlattı. dua edin..ve desteğinizi esirgemeyin. bu arada oğlunuza çok ama çok geçmiş olsun..:nazar:

Arkadaşım Merhaba
Hikâyenin büyük kısmını okudum, kendimce bazı şeyler söylemek istedim. 1 kg yağ yaklaşık 7000 cal demek. Demişsin ya 116 larda çıkıp ertesi gün 118 çıktım diye. Lütfen moralini bozma, sadece vücudun su tutuyor. 1 günde istesende o kiloyu alman mumkun degil. Tartlma aralıklarıni da arttır aksi taktirde zaten rejim psikolojisiyle yıpranmış olan bedenin pes ettirebilir sana. Bu kadar güzel yazabilen biri eminim bu konuyu da halleder. Hayata bir kere geliyoruz, lütfen vazgeçme bu konuyu aşamadan hayatının diğer kısımlarını da hep es geçmek zorunda kalacaksın. Maratonunda başarılar dilerim.

Arkadaşım Merhaba
Hikâyenin büyük kısmını okudum, kendimce bazı şeyler söylemek istedim. 1 kg yağ yaklaşık 7000 cal demek. Demişsin ya 116 larda çıkıp ertesi gün 118 çıktım diye. Lütfen moralini bozma, sadece vücudun su tutuyor. 1 günde istesende o kiloyu alman mumkun degil. Tartlma aralıklarıni da arttır aksi taktirde zaten rejim psikolojisiyle yıpranmış olan bedenin pes ettirebilir sana. Bu kadar güzel yazabilen biri eminim bu konuyu da halleder. Hayata bir kere geliyoruz, lütfen vazgeçme bu konuyu aşamadan hayatının diğer kısımlarını da hep es geçmek zorunda kalacaksın. Maratonunda başarılar dilerim.

düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. yaptığım tek eksik yürüyüş üzerine, onu devreye sokunca bişeyler değişir umuyorum. her zaman desteğinizi beklerim, sevgiyle kalın

Merhaba,
mesajınız için çok teşekkür ederim. aslında her gün gelip baktım ama içimden yazmak gelmedi. haftasonu az biraz diyetin dışına çıktığım öğünlerim oldu. ama abartılıcak düzeyde şeyler değildi. lakin bu sabah tartıda 118 dim. diyete alıştım bırakma gibi bir duygum yok çok şükür fakat kilo verememek çok rahatsız ediyor artık. eski yeme alışkanlığıma bakılnca ancak yarısı kadar besleniyorum ve kilo veremiyorum. tahlillerim herşey normal. kısacası dün ve bugün oldukça moralsizdim. mesajınız beni gerçekten ferahlattı. dua edin..ve desteğinizi esirgemeyin. bu arada oğlunuza çok ama çok geçmiş olsun..:nazar:

Geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim..düzelmeyince iğneya başlattı doktorumuz iğnelerden sonra düzeldi çok şükür...

Haftasonu abartmaman süper.:nazar::nazar: Ben çekirdek ve cola yı abartmış olabilirim.:1:

Dün dündür demiş bir büyüğümüz ;) yola devam azimle...

Benim açımdan sevindirici bir gelişme oldu uzun zaman sonra 35 dakika yürüdüm ;) İnsanlık için çok az ama benim için şahane bir gelişme ;) Zira artan ve ısrarla veremediğim kilodan dolayı bel ağrılarım ve bacak ağrılarım rahatsız edici bir boyuta ulaştı...
ben de desteğini bekliyorum ;)

İsteyince inan verebilirsin kararlı ve azimli olmalısın sağlıklı beslenerek vermen inan çok kolay olacak facede sağlıklı yaşıyoruz bir yer oraya bakmanı tavsiye ederim

Canim yazini okudum gerçekten cok samimi geldi yazmak istedim INSALLAH istediğin kiloya düşersin ve yeniden doğmuş gibi mutlu olursun bütün desteklerim seninle artik yalniz degilsin azimli ol bak hersey cok guzel olucak INSALLAH canim.

Back