yapabileceğini biliyorsun, bunun gayet farkındasın!!!
ben de yıllarca şişman bir insandım. şişman çocuk, şişman ergen, şişman gelin, şişman kadın...
bir gün dur dedim buna gözümde büyütmeden. kilo sağlığımı aldı benden. insüline bağımlı diyabet hastasıyım.
böbreklerim kötü durumda, ufak tefek başka sorunlarım da var. hamile kalmadan önce 6-7 ay falan sanırım 1 sene bile sürmemiştir
90 kilodan 65 kilolara falan düştüm. sadece abur cuburu kestim önceleri. sonra spor yapmaya başladım.
üstelik zayıflamam diyet yapmam o kadar korkunç zor olmalıyken.
48 bedenden 38 beden pantolanlara sığmanın ne demek olduğunu anlatamam sana
hiç 38 beden pantolan giymemiş bir insan için hayatının en büyük başarısı.
en son herhalde ilkokul sondayken garson boy 38 beden falan giymiştim.
sonra kendime güvenim geldi. eşim ailem bile inanamadı bu değişime.
kaldı ki beni üzecek tek kelime etmezlerdi. annem sadece yemesen kızım şekerin nolcak sonra derdi.
inadına yerdim ben de. kimden acısını çıkarıyorsam.
şimdi hamileyim ve kilo alıyorum. 7 ayı tamamladım 9 kiloyla ve içim gidiyor kilo aldıkça ama biliyorum yine verebilirim
geçenlerde eski yeni yıl ve yeni yıl resimlerime baktım ve gördüğüm eski şişman kadını hiç beğenmedim.
eşime bir kez daha saygı duydum beni kalpten sevdiği için. hiç mi dostum yokmuş, kimse kızım sen napıyosun dememiş, öyle insan içine nasıl çıkmışım diyorum. hayatımın 27 yılını şişman geçirdikten sonra artık niyetim yok kilo almaya
doğumdan sonra slim fit dar kotlarımı çekip tiril tiril gömleklerimi giyeceğim.
sana bunları neden anlatıyorum, nispet olsun diye değil, bunun imkansız olduğu fikrini at kafandan diye.
kendine yapabileceğin en güzel şey zayıflamak ve bir kere onun keyfine varınca insan o kadar emek verince
vazgeçemiyor sağlıklı yaşamaktan.
hemen bugün başlayabilirsin ve eminim ki başarabilirsin