Aceleci Kaynana

Ben de onu söylüyorum. Bu dert edilecek bir konu değil aksine sevindirici bir konu. Yaşları o yüzden sordum.. 19 20 deseydin sana hak verirdim ama yaşları uygun iki resit insan evlenmeye karar vermiş. Kadın yarın evlendirelim de dememiş. Yılbaşına 6 ay var daha. Ve 6 ay nişanlılık için ideal bir zaman. Bazı şeylerin adı konduğu zaman da hazırlıklar daha rahat yapılır.
Ama benim anladığım ailecek siz bu kızla evlenmesini istemiyorsunuz.

Kuz tarafının sözlenmeyi istemesi gayet normal bizde sözsüz gezeni ayıplarlar. Bu yüzden baskı kuruyor olabilirler. Ama ben sizi çok iyi niyetli bulmadım. Sürekli karşı tarafta maraz ararken kendinize de bakmalısınız. Bu zamana kadar abiniz ve aileniz neden hiç bir birikimde bulunmadı çocuklarının geleceği için? Ve kıza karşı annesine karşı şimdiden yok şu tarih olmaz böyle olmaz paramız yok derseniz yarın abinizi sizden koparabilir. Kendinizden soğutmak yerine ılımlı olun nişan yapalım seneye düğün yaparız diyin kimsenin gönlü kalmasın. Ayrıca bizde nişanı kız tarafı mekan ve ikramı yapar erkek bohça kıyafet filan alır kız tarafı doğru bir talepte bulunmuş.

Anneniz babaniz kendisini sikistirmasin abin ev gecindirmeyi goze aliyorsa çalışsın once bi ondan snra dugun tarihine baksin kizin parmagindaki yuzugude baban alacaksa hic evlendirmesin daha iyi abini. Sizde sartlarinizi belirtin bizimde elimizden gelen bu diye abinizlede basbasa konussun annen baban evlebmek istiyosa oda evlenene kadar elini borca soksun ev kurmak ole kolay bisey degil

Haklisiniz.durumunuzu izah edin karsi tarafa sonra dünyanın borcunun altına girip huzursuzluk cikmasindansa basta konusmak cok mantikli devir zor borcsuz düğün istiyorsa bekleyecek....

Ben ortada kısa bir süre göremedim gayet 1 buçuk yıl olmuş hatta geçiyor söz nişan falan adı konsun istemiş haklı olarak, aileniz de destek olacak biraz, ahh ahh kendi düğünümü yapacak param var bende de aday yok

1 sene bile olmamış hatta 5 ay. zira gerisinde askerde çocuk. baba haklı daha birbirlerini tanımadan acele ediyorlar bence.
konu sahibesi abin ne diyor?

Kız tarafı olsaydınız da erkek tarafı bizi oyalıyor derdiniz kadının istekleri gayet makul geldi bana

ciddi bir ilişkiydi başından beri ama babam bu kadar kısa sürede evlilik kararı nasıl alıyorsunuz diyor her ikisine de..
Babanız sizin uzatmadan evlenmenizi mi ister ciddi olan iliskide ya da 2 yıl beklemenizi mi?
O yaşta insanlar evlencekkeri zamani size soracak degil ki ya yaparsiniz yardim ya yapmayacağız dersiniz ama moral bozmazsiniz

sahsen istemezsdim askere gidecegi için en az
kendim 2+ sene+ tanima asamasi biraktim ama benim kararimdi size laf düşmez yani pek.

Son düzenleme:
1 sene bile olmamış hatta 5 ay. zira gerisinde askerde çocuk. baba haklı daha birbirlerini tanımadan acele ediyorlar bence.
konu sahibesi abin ne diyor?
para olsa döndüğü gün evlenir ancak ben 3 yıllık sevgilimi bazen tanıyamıyorum tedirginliğimiz bu yüzden

Şimdiki kız tarafları bir acayip,daha istenme olmadan salon tutanlar var. Kızlarını hemen evlendirme derdindeler.

Evlenmeye karar veren insanların belli birikimi parası olursa istedikleri an evlenir ama aileden destek isteniyorsa aile durumuna göre hareket eder.

E şimdi isteme ve nişan yapılsın. Öyle dışarda çok masraflı bir nişana gerek yok. Artık herkes aile arasında yapıyor. Seneye yazın da evlenirler. Sanki annenler tamam evlensiler dese 2 ay içerisinde nikah masasına mı oturacaklar.

Zaten normal süreç. Şimdi tamam evlenin deseniz 1 2 aya isteme nişan. 10 ay para biriktirip çeyiz hazırlama tamam işte seneye yaz da düğün.

Evlenmeye karar veren insanların belli birikimi parası olursa istedikleri an evlenir ama aileden destek isteniyorsa aile durumuna göre hareket eder.

Mantıken öyle olması gerekiyor tabikide size katılıyorum, eşimle biz'de öyle yaptık. Fakat kızın annesi adının konulmasını istedi diye suçlu olamaz. Ne bilsin kadın ailevi meselelerini.
Ben olsam çocuğum askere gitmeden en azından bir söz yapardım durumunu izah edip düğün için'de biraz zaman isterdim oğlum adına.

Düğünü yılbaşında yapalım demiş kızın annesi.

Kızın annesi yarın evlensinler dememiş ki. Adı konsun istemiş. Konu sahibi aynı durumda olsa anne babası ne tepki verirdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…