Aceleci Kaynana

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
326
649
103
Merhaba hanımlar. abimle ilgili bir konuda sizin fikrinizi almak istiyorum. abim 25 yaşında. 2018 kasımda iş yerinde bir kızla tanışıp sevgili olmuşlar. kız kısa süre sonra işten ayrıldı. ilişkileri devam etti bu sürede. 2019 ocak ayında abim kızın annesi ile tanışmış. bir gün abim anneme mesaj atıp kızı istemeye gidelim vs dedi. annem tabii ki kabul etmedi bu ne acele diyip. 2 ay kadar geçti ve abim mart ayında askere gitmeden 2 gün önce kız ailemizle tanışmaya geldi. babam vs. daha sonra abim askere gitti ve kızın annesi kız kardeşini biz evimize davet ettik. kızın annesi çok aceleci davranmaya başladı. işte askerden dönünce hemen söz olsun nişan olsun. düğünü ilk geldiklerinde 2020 yaz düşünürken kadın 2 gün önce görüştüğümüzde düğün yılbaşında olsun diyor. annem sesini çıkarmıyordu ama en sonunda eşim yılbaşında emekli olacak o kadar maddi durumumuz yok hem bekleseler ne olacak dedi. bu arada abimin asla birikimi yok 3-5 kuruş bile. gelince en az 2 ay çalışıp söz nişan parası biriktirsin diyoruz (soracaklar için abim yıllarca ayrı yaşadı babamın bir miktar gönül kırgınlığı var her şeyini karşılamak istemiyor. ve gerçekten mükemmel bir maddi durumumuz yok.) kadın diğer istekleri sözde tektaş ve gümüş takı. nişan yerini ben tutarım ama işte bohçadır nişan yüzüğü elbise vs size ait diyor. borçsuz evlendirecekmişiz çocuklar bir şey ödemesin diyor. annem de en erken seneye yaz diyince kadının morali bozuldu. ne olacak böyle? uzun oldu kusura bakmayın..

Adının koyulmasini istemesi mi aceleci yaptı kadını. Bazi türklerde öyle uzun uzum gezip tozmak hoş karşılanmiyor. Ayrica kardeşiniz madem evlenme teklifi etti böyle şeyleri de hesaba katmış olmalı?! Ama elde birşey yoksa otursun asaga. Böyle aileleri katıp dursalar çok başları ağrır çünkü

evlenme teklifi neresinde yazıyor ki? bahsettiğim maddi durumumuz yok dediğimiz halde kadının gün geçtikçe acele etmesi

abin aklini kullansa istedigi zaman evlenirdi. ama iste hal böyle olunca ailelere dusuyor dugun planlamalari.
annenin dugun icin daha olmaz vs demesi bana sacma geldi. ama abinde daha kendi ayaklari uzerinde durmuyor sonucta...

herneyse kisaca abiniz istiyorsa sizde destek olacaksaniz evlendirin cocuklari ne diyelim...
annende kaynanalik yapmasin sende gorumcelik yapma erken vs diye sonucta kiz tarafina umut vermis olmali ki size de istemeye gidelim demis. abin ne diyor bu konuya?
derdiniz maddi durum ise sadece...ozaman abin borc ceksin dugununu yapsin.

Aileniz ,abinizle konuşsun ,bir çocuğum sen değilsin konuş kızla desin,
Abiniz kız arkadaşına söylesin kızda
Annesiyle konuşsun ,abiniz askerden gelicem iş güç para lazım ,ailem karşılayamaz desin ,oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar ,abiniz söylesin kız arkadaşıda para biriktirsin ,

evlenme teklifi neresinde yazıyor ki? bahsettiğim maddi durumumuz yok dediğimiz halde kadının gün geçtikçe acele etmesi

Yani kız kendi kendine mi ortaya atıldı bu konuda? Belli ki kadın kızının öyle söz nişan olmadan gezmesini istemiyor. Bazi ailelerde bu hoş karşılanmiyor. Madem kardeşiniz evlenme teklifi dahi etmemis bu evlenme konusunu kim masaya yatırdı

ciddi bir ilişkiydi başından beri ama babam bu kadar kısa sürede evlilik kararı nasıl alıyorsunuz diyor her ikisine de..

abim para biriktirmekten yana ancak babam her şeyi karşılasa asla hayır demez. yüzü olmadığı için para biriktiririm diyor anlayacağınız

Çok acele ediyorsa annesi şöyle abine kızı kaçırsın hiç masraf olmaz o zaman
Saka tabiki..Bu aceleyi anlayamıyorum hayır bir birikim yok aileden destek yok nasıl evlenecekler?
Hadi borç harç evlendiler diyelim ekonomik sıkıntılar yüzünden mutlu olabileceklermi?
Ailede hiç akli başında biri yokmu bu durumu erteletsin.?

Benim bildiğim bu uzatma konularını kız evi yapar ve kız evine naz evi derler . Sizde durum tam tersi, kadın adı konulsun araya şeytan karışmadan düğün olsun yuvalarını kursun istemiş ne güzel işte.
Baba en azından biraz yardım edebilir, abiniz de biraz kredi çeksin kızla aralarında kalsın.. Yazık günah.

Bu acelecilik değil adını koymak neticede kız annesi aylarca beklesin istemez hem hayırlı işlerde acele etmek sünnettir.... Bu konularda yanlış anlamayın ama erkeklere çok kızıyorum yıllarca bi birikim yapmıyorlar sonra güm diye ben evlenicem diyorlar ailesinide karşı tarafında zora sokuyorlarbu kızın annesi değil kim olsa biran evvel olsun der bu konuda haksızlıkk etmeyin

abim para biriktirmekten yana ancak babam her şeyi karşılasa asla hayır demez. yüzü olmadığı için para biriktiririm diyor anlayacağınız

boyle bir durumda aileden az cok yardim beklenir. ama cok sikisacaksaniz abin borc ceksin dedigim gibi. sizde biraz katkida bulunursunuz olur biter yani. abiniz cok istiyorsa karsi koymayin bence. kiz anneleri bu tarz konularda hizli davranma istemesi anormal bir durum degil bence.

hem maddi durumunuz el vermiyorsa ona göre dügün yapilir.

Madem abin evlilik yoluna giriyor, önce para biriktirmeli.

Kızın annesi borçsuz evlensinler derken, herşeyi siz ödeyin istiyor.

Madem borç istemiyor o zaman bir müddet beklemeyi de bilmeliler.

Abin konuşsun kızın ailesiyle, sizi karıştırmadan.

Yangından mal mı kaçırıyormuş?
Abiniz neden düzgün tanımadığı etmediği biriyle evleniyor. Daha 1 yıl bile olmadan ne düğün telaşı bu?
Kızı bir sorup soruşturun.
Sakladığı söylemediği birşey olabilir.

Aceleci mi bilmem ama bende uzun nisanli kalinmasina karsiyim.. poku cikiyor affedersin..
Bence kimse karismazsin ciftler eblenmek istiyorsa evlensin
Kuzucuğum sorun uzun nişanlılık değil.
Daha 1 yıldır bile tanımadığı kızın apar topar evlenmek istemesi. Daha tanışalı yıl olmamış. İnsanlar gün geliyor 40 yıllık eşini tanıyamıyorum. Bu kadar aceleye ne gerek var ki?

Bizimde basimiza geldi ayni sey.kuzenimin maddi durumu iyi baya baya iyi.universite okumaya gelen gelin hanimcigimiz kesinlikle okulum bitmeden olmaz diyordu sonra ailesi bilelim kimle geziyorsun sadece taniyalim cocugu dedi.cocugu tanidilar aman ailesinide bileleim bilemiyoruz ailesi nasil insanlar dedi hadi bizimlede tanistilar.sonra vay efendim millet laf edermis ailenin buyukleri iste bu kiz o cocukla dolasiyir olmaz yuzuk takilsin en aizndan beklenir adi konsun yeter dediler.yuzukte takildi.okulun bitmesine daha 3 sene var.kiz bir senede hoooppp bizim kamili kapti.ocak gibide dugun var.yapilan harcamalar pirlantalar setler bohcalar bilezikler hediyeler onlardan bahsetmiyorum.iyi oluyo bizim aileye enayiler devam ediin diyorm valla

çoğu kız ve ailesi bu şekilde davranıyor...genelde kızlar evlenecek koca bulamadıklarından şikayetçiler, ciddi birini bulunca yapışıyorlar hemen...düğünü yönlendiren genelde erkek tarafı olmalıdır, kız evi çok istekli görünmemelidir...

sizin ailenize ne zaman uygunsa oyle olacak

ya da, yari yariya bolusecekler borclari kiz tarafi ve erkek tarafi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…