Acaba Hamilemiyim Diye Düşünmememin Bir Yolu Var mı?

bende aynı düşünceleri devamlı yaşıyorum.çünkü ilk bebegim bir yaşındayken hamile oldugumu ögrendim.şimdi ikinci oglum yedi aylık. ikisine bakarken çok zorlanıyorum.ne olur kendinizi üzmeyin hepimiz sınavda oldugumuzu unutmayalım.sabredelim...

sanki içimde bu ay hamile olabileceğim gibi bir his vardı... ama olmadı bugün hastalandım. sinirlerim aşırı bozuk eşimin yüzüne dahi bakmadım nedense bakamadım, sanki suçluymuşum gibi ne alakası varsa. her ay düşünmeyeceğim diyorum ama yapamıyorum gün saymaktan kendimi alamıyorum kızlar yardım edin nasıl düşünmemeliyim.:eek:klava:

şahsen ben hamile kalamayacagıma öyle adapte olmuşumki artık hamilemisin diyenlere yok canım ben mi ben hamile asla diyorum beynime öyle yer etmişki çünkü iki yıldır adetim bir ay geçti hop hamileyim yapıyorum test yok iki gün geçti yapıyorum test yok yok yok yok eeeeeeeeeeeee hep hüsran hep hüsran öyle yaşamaktansa kabullenip böyle yaşamak daha kolay geldi belki yanlış ama ne yapayımtatlicadiarzu

benim durumumda tam tersi çocuk olmadığı için evliliğin tadını çıkaramıyorum zaten beni hiç birşey mutlu etmiyor,tatile çıkalım diyoruz sonra vaz geçiyoruz oraya gidecek parayı tedavi için kullanırız diyoruz,yemeğe bile çıkamıyoruz boşa para harcamamak için,yani çocuğumun olmaması hayatta bana herşeyi erteletiyor.

belki hayatı ertelemesen doyasıya yaşasn bu düşünceler kafandan silinip gidecek hayatın tam ortasında tam karşında sana bakan bir evlat göreceksin bende maddi problemler yaşadım her infertil çift gibi ama bu hayata bir defa geliyorum olmaması benim suçum degil takdiri ilahi allah beni bir mucizeden bir nimetten mahrum bıraktı diye diğer nimetlerinden faydalanmayacagım anlamına gelmez

nıfı bende senin gibi düşünüyordum canım tatile çıkalım dediğinde eşim tedavi için para lazım diyordum alış veriş yaparken bile düşnüyorum acaba tedavim için elimde kalan para yeter mi diye ama anladım ki ben ne kadar kendimi hayatın lezzetlerinden mahrum bırakırsam o kadar çok strese giriyorum ve her tedevim hüsranla sonuçlanıyor. 2. aşılamamdan sonra hayatı ertelmemeye karar verdim bir daha dünyaya gelmeyeceğime göre neden bu hayatı kendime zindan ediyorum diye düşündüm insanların doğum saatleri değişmezmiş canım biz ne yaparsak yapalım bebişlerimiz allahın taktir buyurduğu zamandan önce dünyaya gelmeyecekler hayatı kendimize zehir etmenin bir anlamı yok... tabi bu benim nacizane bir fikrim...

vezikül bende ben kim hamile kalmak kim diyenlerdendim canım ta ki düne kadar sonra ağzımdan çıkan her bir lafın allah katında duyulduğu gerçeğini idrak ettim ve ne bileyim allahıma saygısızlık ediyormuşum gibi geldi o dilerse olmazlar olurken ben nasıl ondan ümit kesebilirdim ki? şimdiyse allahımdan hayırlı zamanda hayırlı, sağlıklı evlatlar diliyorum ve inanıyorum ki allahım bir gün bana da yaşatacak bu güzel duyguyu....
hepimizin en kısa zamanda anne olması duasıyla....

vezikül bende ben kim hamile kalmak kim diyenlerdendim canım ta ki düne kadar sonra ağzımdan çıkan her bir lafın allah katında duyulduğu gerçeğini idrak ettim ve ne bileyim allahıma saygısızlık ediyormuşum gibi geldi o dilerse olmazlar olurken ben nasıl ondan ümit kesebilirdim ki? şimdiyse allahımdan hayırlı zamanda hayırlı, sağlıklı evlatlar diliyorum ve inanıyorum ki allahım bir gün bana da yaşatacak bu güzel duyguyu....
hepimizin en kısa zamanda anne olması duasıyla....

bende ümidimi kesmiş degilim ama kendiliginden olacagınıda hiç beklemiyorum pko liyim üç ay adet görmeyince acaba hamilemiyim diye düşünmüyorum biliyorumki kistler bunu yapıyor iki üç gün adeti gecikip test yaptırıp hamile kalan biri olamayacagım evet ben çok karamsarım böyle bir mucize olacaksada bunu hakedecek biri olmalıyım yüce rabbim bana çok şey bahşetti ama ne rabbim için ne kendim için bir şey yapmıyorum mucize sahipleri allah katındaki erenler içindir ben çocuk için ugraşacagım yıpranacagım belki olacak belki olmayacak ama bu hiç beklemedigim bir anda hiç beklemedigim bir zamanda degil :1shok:

allah hepimize tez zamanda saglıklı evlatlar nasip etsin .2 hamileliliğimde 2 ayında hüsranla bitti ama ümidim bitmedi rabbime sıgınıyorum

allah herkesin gönlüne göre versin yarabbim siz olmamak için dua ediyosunuz bende olayım diye her ay adedim gecikiyo allahım hamileyimmi diyom

arkadaşlar hepimiz kendimizce haklıyız

hepimiz düşlerinde mutluluk hayelleri yapan insanlarız.genç kızken evlilik beyaz gelinlik hayalleri kurardık.sevdiğimiz insanla bir ömür boyu mutlu bir evlilik hayalleriyle süsledik konuştuk sevdiklerimizle paylaşırdık.derken evlendik kendimize ait eşyalarımız düzenimiz ve yaşantımız oldu.evet bu hayalimiz gerçekleşti.şimdide evimizde bir şey eksik kaldı küçücük bir melek her ay bekliyoruz ama hüsran ya zamanı gelmediğini söylüyorlar yada oluyor ve hüsranla bitiyor.rabbim bizi iyi kullarından eyle.senin rızanla hayırlı saglıklı,eli ayagı düzgün güzel evlatlarla yuvamıza mutlulugumuza mutluluk kat ve eşlerimizi başlarımızdan eksik etme bizi kötü imtahanlara sokma en kısa zamanda bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip eyle aglatma

şimdi bende bu durumu yaşıyorum.. 4 aşılamadan sonra tüp bebeğe geçme aşamasındayım.. dr. gitmek için adet olmayı beklerken ve her ay şaşmadan vaktinde gelirken adetim bu ay, 4. gün oldu hala yok.. bir yandan kendime "o kadar tedavi oldu olmadıda şimdi tam tüp bebeğe geçecekkken normal bir şekilde gelmez mutlaka stresdendir" diyorum...bir yandanda " acaba hamilemiyim" diye düşünmeden edemiyorum.. eşim acaba olabilirmi diye üzerime titriyor...kısmet ne desek boş...
evet hepimizin zamanında ne hayalleri vardı.. birçoğunu elde ettik belki ama hala mücadelesini verdiklerimizde var.. hayat boyuncada bu hep böyle olacak çünki birini elde ettiğimizde hemen öncelikler değişiyor artık başka şeylerin mücadelesini vermeye başlıyoruz.... morgülün dediği gibi bu mücadeleyi verirkende yaşadığımız hayatdan ödünler veriyoruz, yaşamamız gereken tatlardan lezzetlerden mahrum kalıyoruz.. biz ne kadar çabalasakda herşeyin bir vakti saati var o saat dolmayınca olmayacak gerçekten.. umarım hepimizin bebek için vaktimiz gelmiştir, Allahın izniyle en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz...

nazlımelek inşallah bebişin sana süpriz yapmıştır ama yapmadıysa bile eğer ki sadece bir adet gecikmesiyse bu hiç üzülme canım herşeyin hayırlısı olsun
inşallah hepimiz bu yıl annelik duygusunu tadarız arkadaşlar

morgül saol canım.... a.s.
3 senedir sabretmeyi az çok öğrendim.. şimdi her iki durumada hazırlıklıyım.. gönül isterki bebiş gelsin:emir_bebek: ama taktir Allahtan..
herşeyin hayırlısını dilediğim gibi hep dualarımda bile ben ve benim gibi bebiş isteyenlere sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eyle diye dua ediyorum..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.. bu sene kucaklarımız bebişle dolsun...:))

şimdi bende bu durumu yaşıyorum.. 4 aşılamadan sonra tüp bebeğe geçme aşamasındayım.. dr. gitmek için adet olmayı beklerken ve her ay şaşmadan vaktinde gelirken adetim bu ay, 4. gün oldu hala yok.. bir yandan kendime "o kadar tedavi oldu olmadıda şimdi tam tüp bebeğe geçecekkken normal bir şekilde gelmez mutlaka stresdendir" diyorum...bir yandanda " acaba hamilemiyim" diye düşünmeden edemiyorum.. eşim acaba olabilirmi diye üzerime titriyor...kısmet ne desek boş...
evet hepimizin zamanında ne hayalleri vardı.. birçoğunu elde ettik belki ama hala mücadelesini verdiklerimizde var.. hayat boyuncada bu hep böyle olacak çünki birini elde ettiğimizde hemen öncelikler değişiyor artık başka şeylerin mücadelesini vermeye başlıyoruz.... morgülün dediği gibi bu mücadeleyi verirkende yaşadığımız hayatdan ödünler veriyoruz, yaşamamız gereken tatlardan lezzetlerden mahrum kalıyoruz.. biz ne kadar çabalasakda herşeyin bir vakti saati var o saat dolmayınca olmayacak gerçekten.. umarım hepimizin bebek için vaktimiz gelmiştir, Allahın izniyle en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz...
canim ins hamilesindir. boyle seyleri cok duyuyoruz. canim test yaptirsana, belirtilerin falan varmi hic? Allahim hepimize tez zamana nasip etsin ins..

canim ins hamilesindir. boyle seyleri cok duyuyoruz. canim test yaptirsana, belirtilerin falan varmi hic? Allahim hepimize tez zamana nasip etsin ins..

belirti yok..işde arada bir akıntı gibi oluyor bakıyorum yok ama belimde ve kasığımda hafif ağrı var.. buda adet belirtisi yanii..önceleri çok test yaptığım için kendimi iyice umutlandırmak istemiyorum.. dah önce bir kere daha yaşadım 10 gün gecikti umutlandım ama olmadı..o zaman dr stesden gecikmiş demişti bir sorun çıkmamıştı.... şimdi yine bende tüp bebek stresi var muhtemelen ondandır..benneyaptımki

bende bacağımda ağrı kasıgımda belimde agrıvar akıntınm var gögüslerim hafif dolgunlaştı ve çok duygusallaştım acaba hamilemiyim

offffffffffff kızlar ya bende bır turlu kafamdan atamıyıorum ıste ozaman stres ve ardındanda adet adetıme 5gun var ıslaklık hıssetsem camasır kontrel edıyorum kasıklarımda hafıf bı kıpırtı olsa ayyyyyyyyyy yoksa hamılemıyım dıorum gıtmıor ıste bırturlu aklımdan adet gunumu hesaplamıcam dıyorum ama gözüm hep takvimde işte allah hepımızın yardımcısı olsun rabbım hepımızı sevındırsın

Allah bana da nasıp etsın ınş.zamanı geldıgınde cok ıstıyorum bı bebegım ollsun inş Allah'ım ne olursun isteyen jherkese versin

malesef onu düşünmemenin bir yolu yok....
Keşke olsada bende düşünmesem...
Yani kisacasi kelin ilaci olsa önce kendi başina sürer...

ikbalim bende aynen senın durumdayım kasıklarım gunlerdır agrıyor yumurtalıklarımda da bır cekılme ve agrı hıssı var goguslerımde dolgunlastı uyku halı falan acaba hamılemıyım dıe aklıma gelıo adetıme daha 12 gun var ıns hamıleyımdır ama umutlanmakta ıstemıom allah hepımızın gonlundekını versın ıns. allah buyuktur ben mucızelere ınanıyorum....

malesef onu düşünmemenin bir yolu yok....
Keşke olsada bende düşünmesem...
Yani kisacasi kelin ilaci olsa önce kendi başina sürer...

Kesinlikle aynı düşünceleri paylaşıyorum arkadaşım:çok üzgünüm: Bugün uzun süredir görüşemediğim kuzenimin 11 aylık kızını gördüm ve resmen yıkıldım insan yakınlarının bebeğini yada hamileliğini görünce daha da kötü oluyormuşsenağlama

X