Ablaya nasıl sınır koyulur?

Kesinlikle mutlu olmak istiyorum buluştuğumuz zaman enerjim sömürülsun istemiyorum
Çok güzel anlatiyosunuz valla siz yazın ben okurum çok teşekkür ederim:)
İşe girmeyi bile düşünüyorum oğlumu bu sene kreşe verirsem o dereceyim yani
İşe girmek maddi manevi sizin için çok büyük avantaj kreş de çocuğunuza çok güzel katkılar sağlayacaktır. Zaten işten gel çocukla ilgilen evle ilgilen derken öyle saatlerce süren görüşmeler yapamazsınız. Hem de gündem değişir iş konuları işte yaşanılan olaylar oglunuzun kresle ilgili konuları eklenir. Havaniz değişir ablaniz da o boşlukları kendine harcar yeni alanlar oluşturur inşallah .

Haşema da diğer deniz giysileri ( bikini, mayo vb) gibi, direkt tene değecek şekilde mi giyiliyor ? Şayet öyleyse, kardeşte olsanız; ortak kullanımı sağlık açısından uygun değil.

Kardeş olmanız; yeğeninize sürekli bir şeyler almanız veya bir şeyler almaya kendinizi mecbur hissetmeniz anlamına gelmiyor.

Ablanız ve eşi 2 çocuk sahibi olmak istemişler. Sizlerin 1'er çocuğunuz var diye; ablanıza borçlu değilsiniz. "Allah, kardeşi kardeş yaratmış; kesesini ayrı yaratmış" diye atasözü bile var.

İçinizden gelmeyen davranışları yapmayı bırakmayı deneyebilirsiniz.
İşte ablam bana sacmada olsa herşeyi söyleme hakkı buluyor kendinde çünkü ben kızmıyorum çünkü ben alttan alıyorum yani o taytı alırız demediniz demesi o kadar sacmaydiki kime anlatsam eminim aynı şeyi söyler. Bizi hala bekar babamizin evinde zannediyor dicem ama o zamandan beri dertli zaten ben hep dislandim halada dislaniyorum ama alıştım artık diye duygu sömürüsü bile yapıyor bana

Ne bileyim…

Allahım o günleri görmeyi nasip eder mi bilmiyorum da gene küçük bence 3,4…

Anaokuluna sabah bırakma,akşam okuldan alma,yürüyüş yapmak,alışveriş yapmak,eve gelip yemek yapmak,çocuğun,eşin kıyafetlerini düzenleme,spor yapmak,kitap okudum,televizyon,internet derken gene akşam olur.

Ben yalnız hiç sıkılmam. Biri geleyim dese binbir işim olur, hiç müsait değilim yani…
Ahaha hiç müsait değilim yani kısmına çok güldüm gelecekseniz gelmeyin haberiniz olsun der gibi :) mukkemmelsiniz ♥️

Ben açık biriyim hiç haşema giymedim veya nedir diye incelemedim ama bikinin altı mesela bildiğiniz külot . Yani kişiye özel birşey . Haşema da öyleyse ablanıza kişisel alanlarınız da sınır çizim tabi ama diğer konular cidden basit. 3 günlük dünya değmez böyle küçük şeyler için mesafe koymaya

İşe girmek maddi manevi sizin için çok büyük avantaj kreş de çocuğunuza çok güzel katkılar sağlayacaktır. Zaten işten gel çocukla ilgilen evle ilgilen derken öyle saatlerce süren görüşmeler yapamazsınız. Hem de gündem değişir iş konuları işte yaşanılan olaylar oglunuzun kresle ilgili konuları eklenir. Havaniz değişir ablaniz da o boşlukları kendine harcar yeni alanlar oluşturur inşallah .
Kesinlikle haklısınız ama bunlar için tabi zamana ihtiyacımiz var biraz ben onu kırmadan ne kadar uğraşsamda o kirilcak bişey bulur kendine gerçi halletmek istiyorum

Mesela bugün kendime evde temizlik işi çıkardım oğlumu goturmemi istedi çocuklar oynasın diye. Simdi getiremem temizlik arasında dedim yinede araba mesafesi çünkü gitmedim. Yarın misafirim var ama pazartesi günü bosum tabiki hiç gorusmicek değilim ama yinede günlerim dolu olsun istiyorum
Bence yapabilirsin eskiden de farkindaymissin da harekete geçmek için son damlayı beklemissin. Böyle böyle görüşmeleri normal seviyeye dusurebilirsin umarım kardeş bağıniz zedelenmesine sağlıklı bir şekilde ilerler her iki taraf için de ♥️

Kesinlikle haklısınız ama bunlar için tabi zamana ihtiyacımiz var biraz ben onu kırmadan ne kadar uğraşsamda o kirilcak bişey bulur kendine gerçi halletmek istiyorum
Sen fazla ince düşünüyorsun daha olay yaşanmadan kkirilacak bbir şey bulur bulsun bir bulacak iki bulacak sonra o da yok ya kırılacak bir şey değil ben abartiyrum diye normallesecek siz haddinden fazla taviz verdiğiniz için o herşeye kırılıyor.

Ne bileyim…

Allahım o günleri görmeyi nasip eder mi bilmiyorum da gene küçük bence 3,4…

Anaokuluna sabah bırakma,akşam okuldan alma,yürüyüş yapmak,alışveriş yapmak,eve gelip yemek yapmak,çocuğun,eşin kıyafetlerini düzenleme,spor yapmak,kitap okudum,televizyon,internet derken gene akşam olur.

Ben yalnız hiç sıkılmam. Biri geleyim dese binbir işim olur, hiç müsait değilim yani…
Oyleki çocuğu kresten alır yine gelmek ister evde hergun yemek yapmaz alışverişe asla kendi gitmez yani bunları ben yapsam bile o kendine yapmaz çocukla hiç iş yapilmiyo diye anca oturur yada çocuğu bize bırakır temizlik yapar otobüse binip bı yere gitmez aşırı rahat ama yinede mutlu değil mutluluk vermiyor etrafina

Ahaha hiç müsait değilim yani kısmına çok güldüm gelecekseniz gelmeyin haberiniz olsun der gibi :) mukkemmelsiniz ♥️
Estağfurullah arkadaşım.
Mükemmellik ne haddime!

Ama gelmeyin lütfen.
Kendi evimize anca yetiyorum,işim bitince de yalnız kalmazsam mutsuz oluyorum.

Beni çok özlediyseniz benim belirlediğim saatlerde görüşelim. Siz de o saatlerde müsait değilseniz yeniden gün ve saat tayin ederiz.

Sen fazla ince düşünüyorsun daha olay yaşanmadan kkirilacak bbir şey bulur bulsun bir bulacak iki bulacak sonra o da yok ya kırılacak bir şey değil ben abartiyrum diye normallesecek siz haddinden fazla taviz verdiğiniz için o herşeye kırılıyor.
En ufak biseyden kendine sorun çıkarıyor çünkü hasta olup bizde kaldığı gün kardeşim çalışıyor wp yazdı sordu ama aramadı diye trip attı kocası kapıya geldi yigenim bırakmaya beni sormadı o demi diye arkalarından trip attı insanların hiç biseyden haberi yok ama bana rhatca anlatıyor sınır oluyorum işte bende o zaman

Estağfurullah arkadaşım.
Mükemmellik ne haddime!

Ama gelmeyin lütfen.

Beni çok özlediyseniz benim belirlediğim saatlerde görüşelim. Siz de o saatlerde müsait değilseniz yeniden gün ve saat tayin ederiz.
Bende yalnız kalmayı çok severim ama çocukla zor tabi 😁

Oyleki çocuğu kresten alır yine gelmek ister evde hergun yemek yapmaz alışverişe asla kendi gitmez yani bunları ben yapsam bile o kendine yapmaz çocukla hiç iş yapilmiyo diye anca oturur yada çocuğu bize bırakır temizlik yapar otobüse binip bı yere gitmez aşırı rahat ama yinede mutlu değil mutluluk vermiyor etrafina
Sen evde yokken nasıl gelecek?
Gelsin beraber yürüyüş yapın.
Beraber A 101’e gidin, ben kız kardeşimle Forum’da buluşuyoruz. Hem alışveriş yapıyoruz hem görüşmüş oluyoruz.

Eve gelecekse de uyku saatinde gitmek zorunda. Bebemiz sese uyanır çünkü.

İşte ablam bana sacmada olsa herşeyi söyleme hakkı buluyor kendinde çünkü ben kızmıyorum çünkü ben alttan alıyorum yani o taytı alırız demediniz demesi o kadar sacmaydiki kime anlatsam eminim aynı şeyi söyler. Bizi hala bekar babamizin evinde zannediyor dicem ama o zamandan beri dertli zaten ben hep dislandim halada dislaniyorum ama alıştım artık diye duygu sömürüsü bile yapıyor bana

Ablanız ve davranışlarıyla ilgili birden fazla konunuz var.

Ablanız, Ankara'da evliymiş. 2016' da siz 2 yıllık evliyken, eşinizin iş değişikliği nedeniyle; Bursa'dan Ankara'ya taşınmışsınız. Kız kardeşiniz de aynı dönemde evlenip Ankara'ya yerleşmiş.

Anne ve babanız başka bir şehirdeyken; 3 kardeş aynı şehirde olmanız güzel bir olayken, ablanızla olan sınırları korumadığınız için ağzınızın tadı kaçıyor.

Yeğenlerinize özen gösterirken; davranışlarınızın oğlunuzu üzmediğine emin misiniz ? Her ne olursa olsun, öncelikli sorumluluğunuz oğlunuza karşı.

En ufak biseyden kendine sorun çıkarıyor çünkü hasta olup bizde kaldığı gün kardeşim çalışıyor wp yazdı sordu ama aramadı diye trip attı kocası kapıya geldi yigenim bırakmaya beni sormadı o demi diye arkalarından trip attı insanların hiç biseyden haberi yok ama bana rhatca anlatıyor sınır oluyorum işte bende o zaman
O zaman ablanı degistirme sen değiş "aman abla kardeş çalışıyor sanki bilmiyorsun ' de onemseme "yigenin hasta olduğundan haberi yok abartma" vb cümlelerle yaptığı şeyin anlamsız olduğunu abartılacak bir durum olmadığını ölümcül hastalık değilse her insanın hasta olabileceğini bilsin. Ben de nazimi çeken birini bulsam ben de 3yas çocuğuna dönerim. Alttan alıp kalp kirmayacam diye camdan çiçek yapmışsınız ablanizi. Kendi ruh sağlığınız için birşeyleri değiştirmeye başlayın kırıp dökmeyin ama önceliğiniz değişsin. Enerjisi yüksek mutlu bir anneye ihtiyacı olan evladınız var herseyden önce bunun için de çelik gibi psikoloji lazım

Estağfurullah arkadaşım.
Mükemmellik ne haddime!

Ama gelmeyin lütfen.

😂😂😂Oğlum için aylık gorustugumuz bir psikolog var aynı sizin son cümlelerinizi yazıyor benim belirledigim saatte uygun değilseniz başka gün ve saat ayarlayacam diyor aklıma o geldi😂😂😂😂 şaka bir yana valla ben de müsait değilim oğlan uyuyunca bütün ışıkları sesleri kapatıp bomboş oturmak istiyorum böyle boooommmbooossss kıpırdamadan😂

😂😂😂Oğlum için aylık gorustugumuz bir psikolog var aynı sizin son cümlelerinizi yazıyor benim belirledigim saatte uygun değilseniz başka gün ve saat ayarlayacam diyor aklıma o geldi😂😂😂😂 şaka bir yana valla ben de müsait değilim oğlan uyuyunca bütün ışıkları sesleri kapatıp bomboş oturmak istiyorum böyle boooommmbooossss kıpırdamadan😂
Psikoloğunuzu sevdim, tam benim kafadanmış.

Ben bazen kıpırdıyorum.
Dualarım var,onları okuyorum.
KK’da takılıyorum.
Minicik sesle Müge Anlı izliyorum.

Bazen de derin bir sessizlikle tavana bakıp hayal kuruyorum.

Psikologumuz çok tatlı sizin gibi :)

Dualarınızı Allah kabul etsin bizi de katarsan mutlu oluruz tanımadığın duası kabul olurmuş.

Müge anlı benim beynimi yaktı Cem Yılmaz'ın dediği gibi hizmetli usaga uşak bahcivana bahçıvan şoföre kim kiminle ne yaptı deliriyorum hele geçen gün kocası başkasına kaçan kadın kocamın arkasındayım 10yillik kocam hatası yok dedi 10yilda 4.ye hamile 😂 oğlanın anası oğlum yapar dedi kaçtığı kıza verilen parayı kız yere atınca toplamak için koştu 😂evden tvyi kaldirali 2yil oluyor arada youtubeden açıyorum onda da aklım başımdan gidiyor kapatıyorum😂

Güzel hayallerinizi hayatınız olması dileğiyle çok memnun oldum ♥️kendinize çok iyi bakın siz çok değerlisiniz.

Psikoloğunuzu sevdim, tam benim kafadanmış.

Ben bazen kıpırdıyorum.
Dualarım var,onları okuyorum.
KK’da takılıyorum.
Minicik sesle Müge Anlı izliyorum.

Bazen de derin bir sessizlikle tavana bakıp hayal kuruyorum.

Psikologumuz çok tatlı sizin gibi :)

Dualarınızı Allah kabul etsin bizi de katarsan mutlu oluruz tanımadığın duası kabul olurmuş.

Müge anlı benim beynimi yaktı Cem Yılmaz'ın dediği gibi hizmetli usaga uşak bahcivana bahçıvan şoföre kim kiminle ne yaptı deliriyorum hele geçen gün kocası başkasına kaçan kadın kocamın arkasındayım 10yillik kocam hatası yok dedi 10yilda 4.ye hamile 😂 oğlanın anası oğlum yapar dedi kaçtığı kıza verilen parayı kız yere atınca toplamak için koştu 😂evden tvyi kaldirali 2yil oluyor arada youtubeden açıyorum onda da aklım başımdan gidiyor kapatıyorum😂

Güzel hayallerinizi hayatınız olması dileğiyle çok memnun oldum ♥️kendinize çok iyi bakın siz çok değerlisiniz.
Eksik olmayın siz de çok tatlısınız.
Adınız bir süredir dikkatimi çekiyor, yüreğimi yaktı,yalan değil… Yine de siz kendiniz için en iyisini bilirsiniz elbet…

Allahım hepimizin kalbimizden geçen tüm dualarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda…

Ben de çok memnun oldum tanıştığıma… Hayat hep karşımıza kıymetimizi bilen insanlar çıkarsın inşallah…

Çok teşekkür ederim
ismim benim de içimi yakan ama beni de ifade eden bir nick. bir çok yaşanmışlıklarımız var iyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz ve kabbulleniyoruz. Umarım herkes iyi insan olur ve herkes iyi insanlara denk gelir. :)
Eksik olmayın siz de çok tatlısınız.
Adınız bir süredir dikkatimi çekiyor, yüreğimi yaktı,yalan değil… Yine de siz kendiniz için en iyisini bilirsiniz elbet…

Allahım hepimizin kalbimizden geçen tüm dualarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda…

Ben de çok memnun oldum tanıştığıma… Hayat hep karşımıza kıymetimizi bilen insanlar çıkarsın inşallah…

X