- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.347
- 598
- Konu Sahibi Nurpoyraz55
-
Doktor kliniğe yatırmak istediğine göre kadının ciddi problemleri var , hasta ve iyileşmesi lazim , bir de anne bu kadın, çocuk var söz konusu olanDaha once bi kac terapiye gitti . Doktor klinige yatmasi lazim dedi diye sinirlendi ilaclarini atti ve bidaha ikna edemedik.
Ablanizin yalanlarını bizim bazen söylediğimiz yalanlarla karıştırmayın onun durumu artık hastalık size yaptığı şey kesinlikle doğru değil katlanilabilir de degil ama tedavi olmasını saglarsanız cok büyük sevap kazanırsınız. Hem siz bir abla/anne kaybetmemiş olursunuz hem de onlar bir kardeş,bir teyze kaybetmemiş olur. Rabbim kolaylık versinAblamla anne kiz gibiydik cocukken beni yikar yemegimi o yedirir okula giderken kendi cantasini arkasina benjmkini onune takardi. Cok fatkli bi bag vardi aramizda duskunuz birbirimize bunu biliyorum. Ama niye yapiyo niye benjm ustume atip zan altinda birakiyo . Baska caresini bulsun. Insan en yakinndan yasayinca cani yaniyor. Evliyim oglum var niye benim hapcî diye bilsinler. Yigenime gelince onu cok seviyorum. Oda bana duskundur bazen anne bile der . Ama ne yapalim biraz daha beklesem belki o arar
Peki eşi ve kayınvalidesi size inandı mı sonunda ? Bu haliyle ilerde başınıza daha büyük dertler açar, keşke mesafemi korusaydım dersiniz.Sigara bile icmiyor . En cok sasirdigim konu bu alkolde almamis alsa kokusundan anlarim diyor esì. Ne oldugunu bilmiyoruz o gunu npti ne etti asla soylemezde .
Daha once destek aldi hatta klinige yatmasi onerildi ama kabul etmedi . Doktora kizdi ve ilaclarini atti . Donem donem tekrar gitmesini istedik ama asla kabul etmedi. Ustelik esine sordum alkolmu almis diye . Hayir kokmuyordu ama sarhostan beterdi dedi. Bendeyken bisey yoktu. Giderken nereye ugradi ne icti ne yapti ustelik kizida yanindaydi . Herhangi bi madde bagimliligida yok bilemiyorum dusunmekten uykularim kaciyo
Çok zor durum sizin için. En kısa sürede feraha çıkmanızı dileirmDaha once bi kac terapiye gitti . Doktor klinige yatmasi lazim dedi diye sinirlendi ilaclarini atti ve bidaha ikna edemedik.
Esine veya kendine bu konuyu acsam benden kotusu olmaz. Zamaninda tedaviye yonlendirdik kabul etmiyor . Esi daha durumun farkinda degil. Kaynanasi cok iyi insanlar ama biraz farketmis ablanin pskolojik sorunlarimi var demislerdi. Ben cok yorumda bulunmadim. Ustu kapali ablama lafini bile etsem kiziyor .Doktor kliniğe yatırmak istediğine göre kadının ciddi problemleri var , hasta ve iyileşmesi lazim , bir de anne bu kadın, çocuk var söz konusu olan
Eşiyle gorusun , ne yapıp edip tedavi almasını sağlamanız lazim
Kadın kanser olsa ne diyecektiniz ? Doktor hastaneye yatsın dedi ablam da kızdı yatmadı deyip gecistirecek miydiniz?
Ruhsal veya fiziksel fark etmez , hasta ve tedavi olması lazim , eşiyle konuşun ne yapıp edip yatırın hastaneye ,bu şekilde çocuğuna da annelik yapamaz
Peki eşi ve kayınvalidesi size inandı mı sonunda ? Bu haliyle ilerde başınıza daha büyük dertler açar, keşke mesafemi
O an icin inandi hatta esiyle tartismislar. Ablam bi cahillik etmis bana hap verdi ictim sizden cekiniyor ustune gitmeyin utandirmayin demis . Bunu duydum bi kere daha sok oldum bidahada muhattap olmadimPeki eşi ve kayınvalidesi size inandı mı sonunda ? Bu haliyle ilerde başınıza daha büyük dertler açar, keşke mesafemi korusaydım dersiniz.
Aynen oyle cok dogru ve guzel ozetlediniz . Ben hep kiyamadim ama bir degil iki degil . Daha knceki evliliginde eski esi instgram kullandirmadigi icin benjm adima hesap acmisti. Esi yakalayinca yakin oturdugumuz icin benim oldugunu soylemis . Neyseki benim esim benim yapmicami bildigi icin herkez bana inandi. Kendi eside sonradan anladi.Yani aslinda ablanizin durumu malum. Travmalar tek yapilanlar degil, yapilmayanlar da bizde derin yaralar acabiliyor. Ablaniz kacma-kavga taktigi uyguluyor muhtemelen. Önce yalan ile birseyleri örtbas etmeye calisiyor. Bu ortaya cikip karsi karsiya gelince isi kavgaya vurup kaciyor böyle. Böyle insanlar tekrar zamanla geliyor, cünkü gidebilecekleri fazla kapilari yok. Ama tedavisiz iyilesme ihtimali düsük. Sizde kendinizi korumak zorundasiniz
Mutlular. ne sakladigini nereye gittini bilmiyotum. Bana geldi oturdu yedik ictik aksam ustu gitti normaldi. Burdan nereye gitti ne kullandi bilmiyorum. Hic biseyden haberim yoktu . Esi tavirliydi bana karsi kaynanasindan ogrendimde oyle kendimi ifade edebildim .eniste cok efendi iyi merhametli kufur etmez icki sigara icmez onun kizina babalik yapar sever evine bakar. O olaya kadar iyide anlasirdik. Kardes olunca birden silinmiyor tabiAblanızın yeni evliliği mutlu bir evlilik değil mi?
Eşinden sakladığı ne var da sizin üzerinizden yakan söylüyor?
Nereye gidiyor, kimlerle birlikte ne kullanıyor?
Yeni enişte nasıl biri?
Çok zor bir durum.
Yıllar evvel yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir arkadaşım aynı şeyi bana yaptı. Sevgilisi de benimle görüşmesini yasakladı(!) Ve ben tüm ilişkimi kestim bu hakareti yediremedim kendime açıkcası.
Ama siz abla kardeşsiniz,üstelik farklı bir bağınız da var, zor olur kopmak.
Fakat böyle de devam edemez, tehlikeli işler açabilir herkesin başına.
Elleri kirilsin...Evet babam eli dayakli bi adamdi
Evliliğinize de zarar veriyor. Böyle bir durumda uzaklaşmak en iyisi. Bir gün bu olay çıkar, yarın başka bir olay. Nereye kadar kendinizi temize çıkarmak ile uğraşacaksınız ?Aynen oyle cok dogru ve guzel ozetlediniz . Ben hep kiyamadim ama bir degil iki degil . Daha knceki evliliginde eski esi instgram kullandirmadigi icin benjm adima hesap acmisti. Esi yakalayinca yakin oturdugumuz icin benim oldugunu soylemis . Neyseki benim esim benim yapmicami bildigi icin herkez bana inandi. Kendi eside sonradan anladi.
Aynen oyle cok dogru ve guzel ozetlediniz . Ben hep kiyamadim ama bir degil iki degil . Daha knceki evliliginde eski esi instgram kullandirmadigi icin benjm adima hesap acmisti. Esi yakalayinca yakin oturdugumuz icin benim oldugunu soylemis . Neyseki benim esim benim yapmicami bildigi icin herkez bana inandi. Kendi eside sonradan anladi.
Asla onu dislamiyorum. Inanin atamiyorum hep dusunuyorum. Arasam elim gitmio ama icimden hep o arasa diye geciriyorum . Sadece zoruma gidiyor ilk te degil ya hani sindiremiyorum. Anneme gelince giderkn ben 8 aylikmisjm goturdugu ablam 2 bucuk yasinda ikimizide uyutmus ama o uyaninca almak zorunda kalmis vakti yokmus. Zaten onada bakmadi yurtta buyudu oda .Çok kötü şeyler yasamissiniz çok üzüldüm. Ablaniza daha çok üzüldüm. O size anne olmuş. Belki siz onun sayesinde daha iyi bir ruh haline sahipsiniz. Ablaniza bir de siz dislamayin. Ne olursa olsun birbirinize destek olun. Tedavi alması için ikna edersiniz. En azından daha yanlışa batmasın diye sahip çıkarsınız. Bosverin kim ne derse desin. Ne onun eşini ne kendi eşinizi bosverin. Hepten uyuşturucu batağına düşse daha mı iyi. En azından birinin onu anladigini ve sevdiğini bilsin. Anneniz diğer ablanizi neden almış. Üzüldüm onu da sizden ayırmış. Bari onu da biraksaydi. O da ablaniza destek olurdu.
Ben o daha büyük sandım. Çok yazık. Bence ablaniza kocaman sarılın. Sizin sevginizi ve sevkatinizi hissetsin. Belki zaman içinde açılır. Beni bir yalana ortak edeceğin zaman bunu önceden bana şöyle ve sebebini şöyle falan diyin. Zaman içinde aşmasına yardımcı olun. Zor seyler yaşamış. Onu koruyan kollayan olmamistir. Size karşı da sorumluluk hissetmiş. Kıyamam ya. Onun çocukluğu gözümün önüne geldi.Hepinize yorumlariniz ve fikrleriniz icin tesekkur ederim. Ilerki donemde ne olur o mu beni arar ben mi dayanamayip ararim bilmiyorum. Bir gelisme olursa
Asla onu dislamiyorum. Inanin atamiyorum hep dusunuyorum. Arasam elim gitmio ama icimden hep o arasa diye geciriyorum . Sadece zoruma gidiyor ilk te degil ya hani sindiremiyorum. Anneme gelince giderkn ben 8 aylikmisjm goturdugu ablam 2 bucuk yasinda ikimizide uyutmus ama o uyaninca almak zorunda kalmis vakti yokmus. Zaten onada bakmadi yurtta buyudu oda .
Malesef oyle . Bi anda kendini kurtarmak icin atiyor topu bana . Ben her defasinda afalliyorum. Sasiriyorum. Ne desem ne yapsam . Once ona kiziyorum . O hep piskin tabi ben oyle bisey soylemedim etmedim. Yada bambaska bi konuyu acar ordan saldirir insana. Sen konuyu unutur laf bile yetistiremezsin. Tedavi olmaktan baska caresi yok. Cocugada uzuluyorum . Ufak tefekte olsa biseler gizlese yada yalan soylese tembihliyor bak boyle soyle sakin anlatma gibi .Ablanizin yaptigi bana bazen kücük kardeslerin yaptigini hatirlatiyor. Mesela kücük oglum bir hata yapsa "ben yapmadim, abi yapti der", ama o yapti ve zaten kendiside bunu söylerken siritarak söyledigi icin kendini ele veriyor hemen. Ablanizda ayni bunu yapiyor. Esinden tepki görecegi icin hep sizi öne sürmüs "kardesim yapti" gibi, halbuki artik cocuk degilsiniz ve size attigi iftiralar sizin icin ciddi sorunlar dogurabilir. Siz kardes olarak kiyamiyorsunuz, bunu anlarim, ama "hastalikli" davranislarda heleki karsi taraf tedaviyi reddetiyorsa lütfen ilk kendinizi düsünün ve koruyun.
Annemin Goturdugu ablam 2 bucuk yasindaydi . Konudaki ablam 8 yasinda . Ama evet 8 yasta buyuk degil genede cocuklugumuzda bi anne gibi davranislari sicakligi inkar edilemezBen o daha büyük sandım. Çok yazık. Bence ablaniza kocaman sarılın. Sizin sevginizi ve sevkatinizi hissetsin. Belki zaman içinde açılır. Beni bir yalana ortak edeceğin zaman bunu önceden bana şöyle ve sebebini şöyle falan diyin. Zaman içinde aşmasına yardımcı olun. Zor seyler yaşamış. Onu koruyan kollayan olmamistir. Size karşı da sorumluluk hissetmiş. Kıyamam ya. Onun çocukluğu gözümün önüne geldi.
Zor şeyler yaşadı diye yalancı olmaz bir insan. Bu yaptığı iftira atmak. Sakın siz aramayın o arasın af dilesin. Suçlu gibi arayıp durumu kabullenmek bundan sonra tüm yapacağı şeyleri de kabul etmek olur. Ablanız tabi pişmansa affedersiniz orasını bilemem ama dediğim gibi onun araması lazımKizlar merabaa. 20 yasinda evli bir cocuk annesiym. 3 kiz kardesiz annem ve babam cok ufakken ayrilmis . Daha dogrusu annem bi ablami alip diger ikimizi babama birakip baska bi adama kacmis. Babam tekrar evlendi ve biz uvey anneyle buyuduk zor seyler yasadik . Ben annemin gidisini hatirlamicak kadar ufaktim. Ablam 8 yasinda herseyin farkindaymis ve dunya basina yikilmis psikolojisi bozulmus. Ablamla aramizda cok farkli bi bag var anne kiz gibiydik cok sıkı fıkı hergun konusur herseyi birbimize anlatir yan yanayken cok guler ve birbirimze sonsuz guvenirdik . Ablam kotu bi evlilik yapti bir kizi var ayrildi ve simdi tekrar evlendi mutlu .ama bir huyu var cok yalan soyler . Hic gereksiz yere olmamis seyleri olmus gibi anlatir. Bi konu anlatiyoken ustune eklerde ekler. Ve bazi tokezledigi durumlari benim uzerime atar. Onceside var ama en son yasadigimiz olayi anlaticam. Ablam bi gun misafirlige geldi yedik ictik aksam ustu gitti hersey normaldi. Evine giderken baska yeremi ugradi biriylemi bulustu inanin bilmiyorum . Ama eve kafasi guzel gitmis. Gene benim adimi kullanip kardesim bana sersemletici hap verdi o huzden boyleyim bilmeden ictim diyip bide beni kotulemis. Esi bana tavir aldi hiv biseyden haberim yokken . Suratini asti konusmadi ne oldunu anlayamdim. Daha sonra kaynanasi bana durumu yalnizken acti ben oyle bisey olmadigini benim evimden su saatte cikti diye ikisinede actim. Ve ablama bagirip cagirip kustum. Daha oncede bi haltlar yiyip ustume atmisti . Affetmistim . Ama bu sefer cok uzuldum. 2 aydir konusmuyoruz . Ama cok ozluyorum. Dertlesir sohbet ederdik yigenimide cok ozledim. Ama hatali oldugu icin onun aramsini bekliyorum aramiyo . Benim esimde konusmami istemiyor. Ne yapmaliyim ablam sonucta et tirnaktan ayrilmiyo onuda yasadigi zor seylerden boylemi kabul etmek gerekir. Yoksa hic muhattap olmamakmi .
Uzun oldu k.bakmayin. yorumlariniz abla olarak onemli simdiden tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?