- 8 Kasım 2014
- 4.856
- 10.535
- 408
- Konu Sahibi Makyajkolik13
-
İyi de enişte bey demiyor ki bir deneyelim belki daha güzel kazanırız, çocuklarımız güzel organik yetişir büyür falan.Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda
Birileri akıl verdi kesinlikle, biz destek oluruz diye gazladılar ondan bu kadar ısrarcı eniştem zaten. Oraya gidince zaten rahat olamayacak ki 2 evle ilgilenecek amcasının evi, yemeği temizliği ve kendi evi. Her açıdan zor sadece kendi evi de olsa zor aşçılığı bırakıp niye köye yerleşsin ki kafasız eniştemin saçmalıklarıolur da ablanız bi aptallık yapıp kabul ederse ailece toplanın gidin alın ablanızı da çocukları da o IQ yoksunu adamın elinden. eller gider mersine onlar gidiyor tersine. insanlar nasıl hayatımı daha iyi hale sokarım nasıl yaşam standardımı daha da yükseltirim diye uğraşırken, eniştenizin hayaline bakın. şaka gibi.
sonra bi de orda tutunamayıp akrabalarla anlaşmazlık yaşayıp hakları falan yenildiğinde geri dönecek bi işi de olmaz. elindekinden de olur bi hiç uğruna. hayatları mahvolur. ablanıza okutun bu yazılanları.
Yok o kısa sürede köşeyi dönerim kafasında, keçi bakmak istiyor yavrularını satacakmış, sütü pahalıymış çok para kazanırız diye düşünüyor. Önceden köyünden bahsederdi de birkaç aydır iyice darlamaya başlamış.İyi de enişte bey demiyor ki bir deneyelim belki daha güzel kazanırız, çocuklarımız güzel organik yetişir büyür falan.
öyle düşünen adam kimseyi riske atmaz, gider dener işlerini yoluna koyar. Sonra karısına sen çok çalıştın artık otur, çocuğunu büyüt der.
bu adam daha kalkmış akrabalarımın hizmetini gör diyor.
bu mantıklı mı sizce?
Ablamın önceliği çocuklarının düzeni, büyük olan üniye gidecek, küçük 3 yaşına girdi baya minik yani, amcaya yengeye bakmaya zaten fırsatı olmaz eniştem gibi kıt zekalıya bunu anlatamıyoruz.
Ülkede hayvancılık öldü diye biliyorum ben. Hem öyle olmasa bile çok emek isteyen ve ha deyince çok para kazanılmayacak bir iş. Adam bu kafayla büyük ihtimalle zarar eder. Üstelik dünya virüsün derdinde. Şu ortamda kim süt, et, bilmem ne alır? Zor. Alınsa bile herkes ürünlerin virüssüz, temiz olduğundan emin olmak ister.Yok o kısa sürede köşeyi dönerim kafasında, keçi bakmak istiyor yavrularını satacakmış, sütü pahalıymış çok para kazanırız diye düşünüyor. Önceden köyünden bahsederdi de birkaç aydır iyice darlamaya başlamış.
Bazılarında niye akıl denen şey yok, hiç anlamam. Enişteye kafa atasım geldi.:))Köy evi dediği 2 katlı kerpiç ev, döşemesi yok tahta, camları eski usül kahverengi tek kanatlı. Kapıları desen tutsan elinde kalır 25-30 senedir girilmemiş bir ev düşünün.
Enişteme bir muhtaçlığı mecburiyeti yok, bir anlık hevesle gitmek istiyor eniştem dışarıdan göründüğü gibi kolay olmadığına ikna etmeye çalışıyor.Canm ablana destek ol. 17yasinda cocugu uni okuyacak seneye 3 yasinda cocugu koyde buyuyecek bu adam kendi cocugunu dusunmuyorda yengesini amcasini dusunuyor para gelecegini saniyor zannimca.Oyle babanin suratina tukureyim. Ablan şükür ki geliri var kocaman kizi var gayette boşanir yaşar. Millete hizmet edecegine kendi hayatini yaşar.
Orada çocuklar için bir ortam yok zaten, yaşlı kesim çoluk çocuk yok herkesin çocukları şehirlerde meslek sahibi. Hayvancılıkta para var ama çok uzun süre o işte bulunmak lazım ilk seneden mal mülk sahibi olurum hayalleri kuruyor.her türlü bakar çocuklarına mesleği var.
üni sınavına girecek çocuğun düzeni bozulmaz.
Evet aynen öyle, ablam zaten kesinlikle gitmek istemiyor aldığı kararın yanlış olduğunu enişteme anlatmaya çalışıyor. Gitmek gibi bir düşüncesi yok, eniştemin akrabalarının gazına gelmesi sonucu bozulmak istenen düzen bu.Enişte 40 yaşına gelmiş bi baltaya sap olamamış bir maceraperest.tası tarağı toplayıp Böyle adamaların arkasına düşmek akıl karı değil. Ablan midyata Pirince giderken evdeki bulgurdan olur. Hiç tavsiye etmem
Kadına hobi bahçesi vaad edilmiyor yalnız. O kadar pembe değil konu sahibinin ablası koşullarında yaşayanlar için köylerSimdi soyleyeceklerim size pek uygun degil ama. Ben yine de soyleyeyim. Ablaniz cocuk yasta evlenmis,boyu kadar cocugu var,muhtemelen bir diplomasi veya meslegi yok. Simdi bu kosullardaki insanlarin tarim ve hayvancilikla ugrasmasi bence daha uygun. Fabrikada mutfak isi yapan insan olmaktansa koyde hayvancilikla ugrasmayi tercih ederim ben. Ekerim bicerim,mis gibi yasarim. Ne var bu sehirlerde ben anlamiyorum ki. Ha derseniz de benim ablam koyde yapamaz,o zaman esiyle anlassin,koydeki evi derleyip toplasin tadilat yaptirsinlar hafta sonlari ve tatillerde gitsinler. Kucuk cocugu olan insana bulunmaz nimet o begenmedigimiz koyler. Camurla toprakla hayvanla tanissin yavrucaklar. Yazik. Pek cok nitelikli insan koylere ciftliklere yerlesmeye calisiyor,ben en azindan bir ev sahibi olup arada gitmekle orta yolu bulacaklarini dusunuyorum. Yasli amcayla yenge bu gune kadar nasil yasadilarsa bundan sonra da oyle yasarlar,koyde yasliya bakan cok olur nasilsa
Ben olsam yüzde yüz boşanırım. Enişteniz resmen ben yatayım sen kendini parala diyor. Hayvanlara da bakmaz emin olun. Ablanıza baktırır zorla. Ablanızın evlatlarını azıcık düşünüyorsa asla asla asla gitmesinMerhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.
Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.
Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Evet ayrılık da ablamın düşünceleri arasında sonuçta bir hayvancılık için neden 2 evladını hiç bilmediği bir ortama soksun.Ben olsam yüzde yüz boşanırım. Enişteniz resmen ben yatayım sen kendini parala diyor. Hayvanlara da bakmaz emin olun. Ablanıza baktırır zorla. Ablanızın evlatlarını azıcık düşünüyorsa asla asla asla gitmesin
O maaşla iki evladını çok güzel yetiştirir ayrıca kovası olacak adama da tekmeyi atar. Lütfen gitmesinAblam küçük yaşta evlendi ama kendini çok geliştirdi, dışarıdan okudu sertifikalar aldı fabrikada aşçı olarak çalışıyor, 7.000 civarı geliri var. Ayrılsa tutunamayacak biri değil , her şekilde yaşar eniştemin köy sevdası yüzünden düzeninden olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?