Ablamın Şehirden Göç Derdi, Köyde Hayvancılık

Simdi soyleyeceklerim size pek uygun degil ama. Ben yine de soyleyeyim. Ablaniz cocuk yasta evlenmis,boyu kadar cocugu var,muhtemelen bir diplomasi veya meslegi yok. Simdi bu kosullardaki insanlarin tarim ve hayvancilikla ugrasmasi bence daha uygun. Fabrikada mutfak isi yapan insan olmaktansa koyde hayvancilikla ugrasmayi tercih ederim ben. Ekerim bicerim,mis gibi yasarim. Ne var bu sehirlerde ben anlamiyorum ki. Ha derseniz de benim ablam koyde yapamaz,o zaman esiyle anlassin,koydeki evi derleyip toplasin tadilat yaptirsinlar hafta sonlari ve tatillerde gitsinler. Kucuk cocugu olan insana bulunmaz nimet o begenmedigimiz koyler. Camurla toprakla hayvanla tanissin yavrucaklar. Yazik. Pek cok nitelikli insan koylere ciftliklere yerlesmeye calisiyor,ben en azindan bir ev sahibi olup arada gitmekle orta yolu bulacaklarini dusunuyorum. Yasli amcayla yenge bu gune kadar nasil yasadilarsa bundan sonra da oyle yasarlar,koyde yasliya bakan cok olur nasilsa

Zaten kira vermiyor, senenin dort ayında kazandığı parayla anca kendine gazoz alır.
Karısı veriyor kirayı.
İsine baksin bence enıste ya

Ablan kararsız kalırsa esi daha çok ısrar edecek daha çok psikolojim baskı yapacak. Ablan
"Tamam sen git, biz burda kalalım, sen bize aydan aya para gönder..istediğin zaman da gelir gidersin. " desin.
Çok ısrarcı olursa ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyor, şuan ilk etap vazgeçirmeye çalışıyor.

ayy defolsun gitsin,boşansın . hem yengesine yemek yapar hayvanlara bakar bi de ayaklarını yıkar artık. nafakayı da gönderir çoook para kazanacak ya.

işini gücünü gelirini ssk sını emekliliğini adamın amcasıyla yengesine bakmak için yakmasın..
adam çok istiyorsa kendi gitsin hayvancılıktan kazandığı ile bakıcı tutsun amcasına.
Ablamın önceliği çocuklarının düzeni, büyük olan üniye gidecek, küçük 3 yaşına girdi baya minik yani, amcaya yengeye bakmaya zaten fırsatı olmaz eniştem gibi kıt zekalıya bunu anlatamıyoruz.

Ablam küçük yaşta evlendi ama kendini çok geliştirdi, dışarıdan okudu sertifikalar aldı fabrikada aşçı olarak çalışıyor, 7.000 civarı geliri var. Ayrılsa tutunamayacak biri değil , her şekilde yaşar eniştemin köy sevdası yüzünden düzeninden olacak.

Çok ısrarcı olursa ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyor, şuan ilk etap vazgeçirmeye çalışıyor.
Ayrılsın denedim. Kararlı olduğunu göstersin. Öyle ki enişten bu konuyu açmaya bile cesaret edemesin.
Madem çok avantajlı önce kendi gitsin, aydan aya para göndersin.

Yahu köy evi görmesek, evim var evim var. Köy evi dediğin şeyin tuvaletine bile en fazla kaç gün tahammül edebilirsin ? Evim var dediği 30 yıllık derdi tasası bitmeyen, asla tam olarak temizlenmesi mümkün olmayan, ısınması, soğutması zor bir idareten yaşam. Alışana normal ama şehirde yaşamaya alışan 3 gün kalıp ayy çok otantik geyiğini yapıp poposuna vura vura kaçar.

Ayrılsın denedim. Kararlı olduğunu göstersin. Öyle ki enişten bu konuyu açmaya bile cesaret edemesin.
Madem çok avantajlı önce kendi gitsin, aydan aya para göndersin.
Ablam zaten şuanda diretiyor istemediğini her fırsatta söylüyor, eniştem tınlamaz da gitmek isterse ayrılık olacak gibi görünüyor.

Büyük konusmayayım 7 bin maaş alsam habire şikayet eden milletin dolduruşuna gelen düzenimi bozmak isteyen adamı hiç düşünmeden bosarım zaten faydası yok birde onu doyurmakla ugrasmaktansa hayat kalitemi artırırım. Birileri aklına girmiş belli ki

Universiteye giden zaten yok gibi farzedin, gittigi yerden gelmez. 3 yasindakine bicilmis kaftan koy hayati. Ablaniz elbette kimseye hizmet edemez o konuda hemfikiriz. Ama su anki hayatindan daha iyi yasar. Eniste bey yilin 6 ayi gelirsizse,ablaniz fabrikada mutfak iscisiyse evet koy hayati daha mantikli.

Köy evi dediği 2 katlı kerpiç ev, döşemesi yok tahta, camları eski usül kahverengi tek kanatlı. Kapıları desen tutsan elinde kalır 25-30 senedir girilmemiş bir ev düşünün.

Kusura bakmasın da eniştene bi çift lafım var:
babasının uşağı yok karşısında.

Çalıştığı yerde şartları kötü olsa bir nebze düşünülebilir ama, maaşı iyi senelerdir emek verdi bu kadar uğraşıp köyde hayvancılık ne verebilir ki insana, uzaktan göründüğü gibi minnoş keçi yavrularıyla geçecek hayat değil. Bilemiyorum umarım çare buluruz.

Ayrilmayi istiyorsa zaten durmasin. 7 bin maas cok degil,hele ki 4 kisilik aileden bahsediyorsunuz. Ama elbette mutsuz olacaksa bosanmak en iyi secenek.
Ben olsam yine de koydeki evi degerlendiririm. Simdi unluler bile organik tarima sarmis durumda

Köy evi dediği 2 katlı kerpiç ev, döşemesi yok tahta, camları eski usül kahverengi tek kanatlı. Kapıları desen tutsan elinde kalır 25-30 senedir girilmemiş bir ev düşünün.
ee mesajımda yazmıştım yani. adam basit zihniyeti basit. ne hayvan bakmak ne tarlatapan işi yapmak kolay değildir. dışardan öyle görünür işsiz güçsüz karısının getirdiği parayı yiyen adama. kadının güçlendiğini anlamış, ipler elime geçsin demiş. yenge kim ya ona bakılıyor, kim kimin neden hizmetçisi oluyor. hizmet edeceksem işime devam ederim alırım paramı keyfime bakarım.

Büyük olan kurtarmıs kendini de küçük olan 1-2 sene sonra okula başlamalı. Anaokuluna göndermemek gibi bir cahilliği bu devirde kimse yapmıyor sanıyorum ki? Hadi onu gectim 3 sene sonra ilkokula başlayacak. Ayrıca bu çocuğun gelişimi kursları zartı zurtu var. O adam da eşini düsünmüyorsa çocuğunı düşünsün. 7 bin maaşı kim kaybetmiş. Köyde kaç kurus kazanacaklar da amca kaç kurus verecek. Bırakmak aptallık olur.

İnsallah hayirlisi olur,hayat ablanizin hayati,nasil yasamak isteyecegine kendisi karar verecek. Koy hayatini biliyorum ben esimin akrabalari ciftlik isleriyle ugrasiyorlar,inanilmaz para kazanilabilir bir is biraz akilli davranilirsa ama konu bu degil elbette. Onemli olan insanin sececegi hayatta mutlu olmasi.

Evet en büyük sıkıntı o zaten okul işleri, büyük başka şehirde okusa, küçük nasıl gidip gelecek 1 saat uzak merkeze köy. Zaten köyde kalan kesim hep 50 yaş üstü çocukları olmayan çift halinde yaşayan insanlar küçüğün hiç arkadaşı yaşıtıda olmayacak çok sıkılır orada, off zor ya umarım bir çözüm buluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…