• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın Şehirden Göç Derdi, Köyde Hayvancılık

Benim kardeşim ve eniştem bu işi yaptılar bu kurbanda hepsini satacaklar çok zorluk çektiler,maddi açıdan,çocuklar acısından,sosyal hayatın getirdiği zorluklar,her mevsim bahar değil yazı var kışı var,hayvanla ra edilen veteriner masrafı,yedikleri ....sayamıyorum daha neler neler..
Şimdi eniştem akıllandı gün sayıyor satmak için hepsini çalışıp karıkoca biriktirseydiler bu kadar sıkıntıya hiç gerek yoktu...sakın düzeni bozup bu saçma işe hiç girmesin ablanız...
Çok pişman olur,eniştemizin kafasında ne var bilmiyorum...herkes batıyor bir onu zengin mi edecek bu iş...

Hani enişte becerikli bir insan olsa neyise. Ben sehirden köye dönüp orda cok daha iyi şartlar yaratıp yaşayan insanlar tanıyorum. Asla küçümsemem. Ama bunu yapabilmek icin becerikli ve çalışkan olmak şart. Eniste bu özelliklere pek sahip değil gibi. Onun icin önce o gidip denesin ve ailesine uygun şartları sağlamaya çalışsın kendi kendi imkanlari ile. Yani parası varsan denesin. Zaten 3 aya hevesi kesilir.

İyi de enişte bey demiyor ki bir deneyelim belki daha güzel kazanırız, çocuklarımız güzel organik yetişir büyür falan.
öyle düşünen adam kimseyi riske atmaz, gider dener işlerini yoluna koyar. Sonra karısına sen çok çalıştın artık otur, çocuğunu büyüt der.
bu adam daha kalkmış akrabalarımın hizmetini gör diyor.
bu mantıklı mı sizce?
İste ben de esiyle anlasmayi denesin dedim zaten. Koyde bir ev ve bir karis toprak olsun hafta sonlari gitsinler,3 yasindaki cocuk dogayla buyusun. Hem orta yol bulunur hem de yeni bir baslangic yapilir. Adam laftan anlamiyorsa zaten sehirde de yasanmaz o adamla. Koye ne hacet?

Kadına hobi bahçesi vaad edilmiyor yalnız. O kadar pembe değil konu sahibinin ablası koşullarında yaşayanlar için köyler
Hobi bahcesi demedim zaten,evi tadilat yaptirabilir hafta sonlari da degerlendirilebilir. Adam sehirde bir sey olamamis ,bence gitsin o bos oldugu 6 ayda koyde hayvancilik yapsin hatta. Amcasina yengesine de baksin. Para kazansin bir zahmet. Hobi bahcesi degil gercek bir isten bahsediyorum ben. Koyde bu isi yapanlarin cani yok mu?adam da gitsin yapsin. Abla da kendi isine devam etsin

Hobi bahcesi demedim zaten,evi tadilat yaptirabilir hafta sonlari da degerlendirilebilir. Adam sehirde bir sey olamamis ,bence gitsin o bos oldugu 6 ayda koyde hayvancilik yapsin hatta. Amcasina yengesine de baksin. Para kazansin bir zahmet. Hobi bahcesi degil gercek bir isten bahsediyorum ben. Koyde bu isi yapanlarin cani yok mu?adam da gitsin yapsin. Abla da kendi isine devam etsin
Elbette köyde bu işi yapanlar çok kıymetli ve canı var ve çok çalışkanlar işte ablanın eşi o ışığı vermiyor. Sıkıntı orda zaten. Zira köy işleri çok zordur

Elbette köyde bu işi yapanlar çok kıymetli ve canı var ve çok çalışkanlar işte ablanın eşi o ışığı vermiyor. Sıkıntı orda zaten. Zira köy işleri çok zordur
Zordur tabii. Ben ablanin yerinde olsam salarim kocayi koye,hem ufaktan tadilati yapsin hem de biraz tavuk ordek falan bakmaya baslasin en zahmetsizi onlar ;) sonrasini izlerim bakarim. Adamda bir isik gorursem gider yerlesirim bile belli mi olur?7 bin maasli kadin da olsan universitede cocuk okutacaksin,3 yasindakine hayat kuracaksin,ustune de kocaya bakacaksin. Kimse esek degil afedersin ;)

hem cocuklarının gelecegı ıcın hemde bunca zaman sonra alısmıs oturmus duzenı bırakıp hayvancılıkla ugrasmak
hıc olacak ıs degıl
evde kendı kendını temızleyen kedımın bıle bin derdı var kadın sımdı gıdıp nasıl ıneklerle koyunlarla danalarla ugrassın
ınsanlar buyuk sehıre gelıyorlar cocuklarının gelecegı ıcın bu vırus gecınce okul ne olacak cocuklar 1-2 saat okula gıtmek ıcın yol mu yapacak mesela
sızın enıste tam tersıne

ablanızın kendını ezdırmeyecegını dusunuyorum yanı oyle umıt edıyorum bu saatden sonra hıc kımse duzenlı ısını maasını duzenını bozupta koye gıdıp sıfırdan baslamaz cunku

Yok o kısa sürede köşeyi dönerim kafasında, keçi bakmak istiyor yavrularını satacakmış, sütü pahalıymış çok para kazanırız diye düşünüyor. Önceden köyünden bahsederdi de birkaç aydır iyice darlamaya başlamış.
bakalım kecıler ısteyecek mı enısteyı

hıc kecı sutunden zengın olan duymadım ben ya
allah sabır versın ablanıza kadın bellıkı bunca seneler neler cekmıs boyle bır adamla bunca sene
ne sabırlı kadınmıs

Ben şimdiye kadar ki okuduğum, gözlemlediğim, analiz ettiğim ilişkilerden şunu anlıyorum.
Sorumluluk nedir bilmeyen, kendine güveni olmayan, aklı yarım olan bir erkek kendini de kadını rezil eder.
Ne bu şimdi canım? Ablanız ne güzel bir fabrikada aşçılık yapıyormuş. Ah emekçi kadınlar.. hem çocuğunu büyüt, hem fabrikada çalış, hem adamla ilgilen.

Eniştenizin düzenli geliri yokmuş.

Be adam, git limon sat. Simit sat. Elin ayağın tutmuyor mu?
Böyle erkeğe saygı duymam.
Ablanızı keskin dille uyarın, yoksa yaşamı kendi tercihi dışında gelişecek.

Son düzenleme:
Köy Muğla'nın bir köyü değilse ,arabayla 15 ,bisikletle Max 30 dakika yol yaparak denize kendimi birakamiyorsam hayatta oraya yerlesmem . TV de gördüğümüz unlulerin şehirdeki her konforu bırakıp çiftlik kurduğu... Ellerinde bir kase çilek / yanlarında iki keçi,1 inek ,üç tavuk ve köpekleri ile basina poz verdikleri köy evlerinin ablanizi bekleyen hayat şartları ile en ufak bir ortak noktasının olacağını sanmıyorum.

Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.

Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.

Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Resti çeksin ablan. Ablan gül gibi işini bırakıp orda hizmetçilık yapsın diye akrabaların ağzına bakarak konuyor enişten. Ciddi ciddi gidersen tek başına gidersin, geri dönemezsin desin. Yazik ablan sakın kabul etmesin

Konunuzun başını okurken çok büyük ekonomik kriz geliyor, bugün gittiğimiz ise yarın gidebilir miyiz belli değil hayvancılık güzel, köy çok muhafazakar bir köy değilse olabilir yazacaktım ama yenge ve amcayı okudum. Inanamiyorum kayınvalide kayınpeder bitti bir de amca yenge çıktı başımıza. Gitmesin ablaniz

Merhabalar konuyu ablamla işin içinden çıkamadığımız için, hanımlarımızdan fikir almak adına açıyorum.

Ablam 36 yaşında 2 çocuğu var , biri 17 biri 3 yaşında. Ablam bir fabrikanın mutfağında aşçı olarak çalışıyor maaşı iyi. Eniştem inşaat işleriyle uğraşıyor düzenli bir geliri yok.
Eniştem ablamı yaşadığı yerden 6 saat uzaktaki köyüne hayvancılık yapmak için götürmek istiyor, köyde 2 saatte bir dolmuş var ve merkeze 1 saat uzaklıkta.
Ablam buradaki rahat işini bırakıp hayvanla uğraşmak istemiyor ve çocuğu üniversiteye gidecek bir daha ki sene, diğeri de çok küçük köyde yapamazlar gibi görünüyor. Oradaki köy evi ise eski kerpiç evlerden baya bir tadilat gerektiriyor masrafı da cabası.
Eniştemin sanırım aklına giriyorlar ya da köyden görüştüğü kişiler var çok ısrarcı, akrabalarım orada bundan sonra orda yaşamak istiyorum diyor.Yaşlı amcası ve yengesi varmış ablama onların hizmetini yemeğini yap yeter, ben hayvanlara bakarım diyormuş. Bize para desteği verirler diyormuş.

Ablam çok mutsuz , uzlaşmaya varamazsa ayrılmayı da düşünüyor bambaşka bir hayat , çocukları yapamaz düzenleri bozulur bize fikir verirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Eniştenizin Diretmesi çok mantıksız bence .Ayrıca ablanızın işi var sigortası yatıyo belli bi düzsni var.Ablanız istemedıgı bişeyı yapmak zorunda degıl bence.Eniştenız kendısı gıdıp ek iş olarak yapabılır.

Ben de adam da ışık mişık göremedim. Bir işin ucundan tutacak insan o kadar sene çoktan iş kurmuştu, şimdi evde oturup paralarını sayıyordu.
Bence kadın bu işi kabul edip giderse her şey onun üstüne binecek. Yok hayvanlar, çocuklar, yok iki yaşlı çift, bir de üstüne iki evin işi. Adam da köyde kahvede, orada burada pinekler durur.

Son düzenleme:
Back