ablamın dilenmesinden bıktım

Bu kadarı şaka herhalde. Yahu herkesi doğum gününüzü kutlamamak için örgütlemiş siz birde aferin der gibi dogum günü mü düşünüyorsunuz?
Anne babasının durumu iyi olan çocuğa neden ebeveynlik yapıyorsunuz ki. Ayda hadi 100 TL harçlık yeterli. Masraf karşılamak da nedir.
Ablanız zaten normal değil ama sizde değilsiniz. Bu kadarı fazla bence.
evet doğru hata aslında bende

Ah ah sömüren öyle sömürğyor kii eşimin teyzesi torunu(4yaş) icin eşimden 500 lira bayram harclıgı istedi eşim de verdi. Başka bir teyzesinin torunu(26yaş) tatile gitmiş cebinden parası düşmüş otelde mahsur kalmış tatil parasını eşime ödetti sonraa da geri vermedi neymiş eşimin ilk maaş hediyesi olsunmuş...
Ben gerçekten bu insanlara onlarin hayat görüşüne hayret ediyorum ya . Hadi tatil konusunda eşiniz karambole gelmiş bence ama 500 lira bayram harçlığı vermek ne demek eşiniz suçlu tamamen ben olsam güler geçerim ya vermek nedir . Tatil konusunda utanmaza utanmaz olmak lazım isterdim ben olsam paramı . Hayretlerim şaşıyor bunları okudukça:))

ilk kez hayır dedim. tek kelime yetiyor aslında kendime yük ettim bunca zaman. aranız nasıl konuşuyor musunuz
Mecbur kalmadıkça diyaloğa geçmiyorum.aramam sormam onlar da beni aramaz. Bana özellikle bi tanesinin ciddi kötülükleri dokundu zamanında. Asla affedemedim. Etmem de. Bana ettiği kötülüklerden midir bilmiyorum zaten bir tanesinin işi rast gitmiyor neye dokunsa kurutur.. !neyse Zaten çok şükür üçünün de evi barkı ayrı. Bazen annemi görmeye geliyorlar çoğu zaman o sinsi, ikiyüzlü suratlarını görmemek için odamdan çıkmıyorum

Ah ah sömüren öyle sömürğyor kii eşimin teyzesi torunu(4yaş) icin eşimden 500 lira bayram harclıgı istedi eşim de verdi. Başka bir teyzesinin torunu(26yaş) tatile gitmiş cebinden parası düşmüş otelde mahsur kalmış tatil parasını eşime ödetti sonraa da geri vermedi neymiş eşimin ilk maaş hediyesi olsunmuş...
geçmiş olsun. almak nasıl hastalıksa vermek de hastalık gibi geliyor bana. eşinizi biliyorum anlıyorum

Kardeşler arasında belli bir yere kadar bu tarz şeyleri yok lafı olmaz ama ablanız o sınırı aşmış. Bundan sonrası için müsamaha göstermeyin kesinlikle. Yeğeniniz için yapmak istediğini yine yapın ama ablanız için ekstra birşey yapmak zorunda değilsiniz ki zaten böyle şeyler içten gelir.

Sizi eski ilişkilerinizle tehdit edip özür dileten abla hiç hiç iyi şeyler düşünemedim. Kardeşlik böyle birşey değil çünkü.

doğum günümü kimse kutlamadı. ağla ağla ciğerim sökülmüştü babamla annem küçük bir pasta alıp üfletmişlerdi üzülmiyim diye

😱😱
Peki annen ve baban bu durumu biliyor mu? Yani anladigim kadariyla biliyorlar. Ablani uyarmadilar mi hic?

Ablan hic normal degil ve sen bu kadar iyi niyete karsi bunlari hak etmiyorsun.
Kendini kullandirtma. Hayir de. Ne olursa olsun.
Ve maddi yardimlari hemen kes.

Ayrica senin cevrendeki insanlar nasil oluyor da ablanin bir lafiyla sana karsi tavirlarini degistiriyorlar?

Mecbur kalmadıkça diyaloğa geçmiyorum.aramam sormam onlar da beni aramaz. Bana özellikle bi tanesinin ciddi kötülükleri dokundu zamanında. Asla affedemedim. Etmem de. Bana ettiği kötülüklerden midir bilmiyorum zaten bir tanesinin işi rast gitmiyor neye dokunsa kurutur.. !neyse Zaten çok şükür üçünün de evi barkı ayrı. Bazen annemi görmeye geliyorlar çoğu zaman o sinsi, ikiyüzlü suratlarını görmemek için odamdan çıkmıyorum
ben bir tanesiyle başa çıkamıyorum helal olsun size :)

Kardeşler arasında belli bir yere kadar bu tarz şeyleri yok lafı olmaz ama ablanız o sınırı aşmış. Bundan sonrası için müsamaha göstermeyin kesinlikle. Yeğeniniz için yapmak istediğini yine yapın ama ablanız için ekstra birşey yapmak zorunda değilsiniz ki zaten böyle şeyler içten gelir.

Sizi eski ilişkilerinizle tehdit edip özür dileten abla hiç hiç iyi şeyler düşünemedim. Kardeşlik böyle birşey değil çünkü.
bir anlık duygusal boşluğuma gelip anlatmıştım. keşke anlatmasaydım özgür olurdum şimdi...

Selamlar herkese. Beni çok geren bir konu var uykusuz kalacak kadar hem de. Aslında ailevi durumlarımı paylaşmam ama çok üzüyor beni.

Konu ablam... İkimiz de çalışan, maaşlı, sigortalı kişileriz.ben sağlıkçıyım ablam özelde öğretmenlik yapıyor. ben bekarım, ablam evli bir çocuk annesi ve eşi devlet memuru. şimdi asıl meselemiz ablamın evlendiği andan itibaren bana uyguladığı psikolojik baskılar. başta anlamıyordum fark etmiyordum ya da umursamıyordum ama bu durum işe başladığımda sanki yüz kat arttı. ben kıyafet almasını, kendime bakmasını seven biriyim. hem para biriktirir hem de istediğim gibi harcarım çok şükür fakat ne zaman çalışmaya başladım ablamla bir araya geldiğimiz an benden bir şeyler ister. ayakkabı, çanta,kozmetik, para, beni kadınlar matinesine göndersene tarzında... hepsini gülerek ama ciddi bir şekilde dile getiriyor. hatta bir dönem işsizdim o dönemde bile bana çanta aldırmayı bile başardı bana. bir şey almadığımda ise bu sefer giysi dolabımdan ya da makyaj malzemelerimden kendine eşya seçip alıyor, kullanıyor. başta ses etmedim ablamdır, canımdır, kanımdır dedim ama enayi yerine konulduğumu hissetmeye başladım. çünkü ona almadığımda küser ve aylarca ben özür dilemeden konuşmaz. gönlünü alırım iki gün sonra yine aynı konular başa döner. kalbim kırılıyor çünkü yine böyle bir durumdan dolayı doğum günüme yakın küsmüştü bana. ve herkesi engellemiş yesilkalp'in doğum gününü kutlamayacaksınız diye herkesi tembihlemiş. o günü asla unutamıyorum... emin olun hediyede, parada, pulda gözüm yok ama bir gram beni mutlu edecek ufacık bir sürprizi dahi olmadı bugüne kadar.
beni son geren olay da uludağa gitme planımız vardı. ve yine ablam şaşırtmadı yeşilkalp beni de götürsene dedi. ben hayır dedim bu sefer annemden istemiş. ben de anneme eğer verirsen ortalık çok karışır dedim. konu kapandı... güzelce konuştum abla böyle yapma dedim olmadı, kavga ettim olmadı, konuşmadım aylarca olmadı. maddi durumu yerinde babam araba ve ev verdi ablama yani yardım edilecek bir durumda değiller.
ben ne yapmalıyım? bunlar normal durumlar mı ben gerçekten bilemiyorum beni aydınlatın
Sende ona gittiğinde en beğendiği sevdiği şeyi al abla hediyen olsun ne olacak falan onun gibi davran bir yerden sonra terk eder belki alışkanlığını

ben bir tanesiyle başa çıkamıyorum helal olsun size :)
Neyseki üçü bir arada değil . Bu arada hani sadece sorunlu olan ben değilim ..üçü de birbirinden nefret eder.. kardeş kardeşin kötülüğünü ister miymiş ya istermiş ben buna inanıyorum artık .!! . Bir kıskançlık hasetlik birinin evi güzel olsa! kocasının maaşı iyi olsa ! güzel yerleri tatile gitseler ! ölüyorlar kıskançlıklarından.. birbirlerini de çekemiyorlar ..! :KK70: ya neyseki ben yay burcuyum kıskançlık nedir bilmem , kimsenin malına mülküne eşyasını kıskanmam.vallahi takdir ederim

Her ailede diğer aile üyelerini sömüren biri oluyor demek ki. Alınmayın ama böyle kişilere kardeş de olsa sürekli para vermek iyilik değil enayilik oluyor. Ne kadar koparsam kârdır diye düşünüyor karşıdaki.
alnım kaşınıyor zaten arada bakıyorum enayi yazısı çıkmış. hissettiğim tam da bu.

Sende ona gittiğinde en beğendiği sevdiği şeyi al abla hediyen olsun ne olacak falan onun gibi davran bir yerden sonra terk eder belki alışkanlığını
evet bunu yapacağım ben hiç başkasının evinde gezip dolaşmam yerimden kalkmam. ama yüzsüz olacağım

Git hiç tanımadığın tamamen yabancı birini anlat! yoldan çevir anlat! otur internette anlat ama asla ve asla Aile bireyi olan birine anlatma..!! bunu bu zamana kadar öğrenmiş olman gerekiyordu
vallahi derdim vardı dert üstüne dert oldu yüküm arttı. ablam da elindeki kozu kullanıyor ah aptal ben. çook haklısınız iki kaktüsüm iki balığım var onlar en güzeli

Asalak insanları hiç sevmem. Maalesef ablanız sömürebildiğim kadar sömüreyim kafasında. İnsanda biraz utanma, biraz gurur olur. Çalışmasa neyse, zaten sen alacağını alırsın o söylemeden. Bir daha böyle talepleri olursa hiç oralı olma. Hatta ona fırsat vermeden "abla, bana şunu alsana. Abla bana bunu alsana" diye sinir et onu. Bakalım ne yapacak.

Asalak insanları hiç sevmem. Maalesef ablanız sömürebildiğim kadar sömüreyim kafasında. İnsanda biraz utanma, biraz gurur olur. Çalışmasa neyse, zaten sen alacağını alırsın o söylemeden. Bir daha böyle talepleri olursa hiç oralı olma. Hatta ona fırsat vermeden "abla, bana şunu alsana. Abla bana bunu alsana" diye sinir et onu. Bakalım ne yapacak.
aptallık işte...

Ablanız bildiğiniz “arsız”.
Küserse küssün, yeni kıyafetleriniz saklı dursun, özel eşyalarınızı kaldırın. Yerinizde olsam kendimi sömürtmezdim.

X