ablamın dilenmesinden bıktım

yok ayda 1.5 hafta çalışıyor onun harincinde başka yerlerde de ders veriyor. hiç bunu düşünmedim ama ben asgari alıyorum bazen hata yaptığımda maaşımdan kesinti oluyor. yeğenime 200 lira harçlık veriyorum okul masrafını ben karşılıyorum. acaba ben mi kötü düşünceliyim
Pardon bir şey sorabilir miyim?
Devlette sağlıkçı olup asgari ücret alıyor olamazsınız.
Sadece döner sermayeleri asgari ücrete yakın. Bir tanıdığım var oradan biliyorum.

Bunu bir araştırın bence. Imkansız..:KK57:

Herkesin fikrine saygım var da bu beğenmeyenler ne anladı da beğenmedi cok merak ediyorum😂😂😂

Pardon bir şey sorabilir miyim?
Devlette sağlıkçı olup asgari ücret alıyor olamazsınız.
Sadece döner sermayeleri asgari ücrete yakın. Bir tanıdığım var oradan biliyorum.

Bunu bir araştırın bence. Imkansız..:KK57:
İşte ben de iyi kazanıyor diye ablası asalak oluyordur demek istedim ama kk cok bilmişleri ne anladıysa beğenmedimi basmış bana:işsiz:

Hata sizde, ablaniz da olsa cok yuz vermişsiniz... lütfen ablanizin büyümesi ve mantıklı düşünmesi için onu simartmaktan vazgeçin... yaşadığı alice harikalar diyarından reel dünyaya bir dönüş yapsın, siz onun isteklerini karsilamak için dökmüyorsunuz alin terinizi...

Eşim olsa benim kendi maaşım olsa bir kuruş kimseye el açmam.. isteğimi de eşimden isterim. Ama demek adam yıldı ve azarlıyor çok para istiyorsun harcıyorsun diyor o da size güç yetiriyor.. yakınsanız eniştenizle oturun konuşun hafiften.. bakalım ne diyecek. Belki eltisine görümcesine de yapıyor. Pis bir huy bu ihtiyaçlı olmakla alakası yok. Var böyle insanlar.

aileniz ne diyor peki? hiç annenizle dertleştiniz mi? ablam böyle dilenci gibi davrandıkça ben üzülüyorum, onun adına utanıyorum yarın bir gün ele karışacağız eşim ne der ablamın bu özelliğini nasıl savunurum diye düşünüyorum dediniz mi?

Selamlar herkese. Beni çok geren bir konu var uykusuz kalacak kadar hem de. Aslında ailevi durumlarımı paylaşmam ama çok üzüyor beni.

Konu ablam... İkimiz de çalışan, maaşlı, sigortalı kişileriz.ben sağlıkçıyım ablam özelde öğretmenlik yapıyor. ben bekarım, ablam evli bir çocuk annesi ve eşi devlet memuru. şimdi asıl meselemiz ablamın evlendiği andan itibaren bana uyguladığı psikolojik baskılar. başta anlamıyordum fark etmiyordum ya da umursamıyordum ama bu durum işe başladığımda sanki yüz kat arttı. ben kıyafet almasını, kendime bakmasını seven biriyim. hem para biriktirir hem de istediğim gibi harcarım çok şükür fakat ne zaman çalışmaya başladım ablamla bir araya geldiğimiz an benden bir şeyler ister. ayakkabı, çanta,kozmetik, para, beni kadınlar matinesine göndersene tarzında... hepsini gülerek ama ciddi bir şekilde dile getiriyor. hatta bir dönem işsizdim o dönemde bile bana çanta aldırmayı bile başardı bana. bir şey almadığımda ise bu sefer giysi dolabımdan ya da makyaj malzemelerimden kendine eşya seçip alıyor, kullanıyor. başta ses etmedim ablamdır, canımdır, kanımdır dedim ama enayi yerine konulduğumu hissetmeye başladım. çünkü ona almadığımda küser ve aylarca ben özür dilemeden konuşmaz. gönlünü alırım iki gün sonra yine aynı konular başa döner. kalbim kırılıyor çünkü yine böyle bir durumdan dolayı doğum günüme yakın küsmüştü bana. ve herkesi engellemiş yesilkalp'in doğum gününü kutlamayacaksınız diye herkesi tembihlemiş. o günü asla unutamıyorum... emin olun hediyede, parada, pulda gözüm yok ama bir gram beni mutlu edecek ufacık bir sürprizi dahi olmadı bugüne kadar.
beni son geren olay da uludağa gitme planımız vardı. ve yine ablam şaşırtmadı yeşilkalp beni de götürsene dedi. ben hayır dedim bu sefer annemden istemiş. ben de anneme eğer verirsen ortalık çok karışır dedim. konu kapandı... güzelce konuştum abla böyle yapma dedim olmadı, kavga ettim olmadı, konuşmadım aylarca olmadı. maddi durumu yerinde babam araba ve ev verdi ablama yani yardım edilecek bir durumda değiller.
ben ne yapmalıyım? bunlar normal durumlar mı ben gerçekten bilemiyorum beni aydınlatın

aynı dert bendede var en iyisi konuşmamak şimdi abladır konuşmamak olurmu diyenler olacak ama gercekten psikolojini etkiliyorsa en dogrusu bu
Bende evliyim ablamda evli ben calısmıyorum ablamda calısmıyor ama durumlarımız ayni en azindan ben kirada oturuyorum onun kendi evi neyse okadar dert etmiyordum bende eskiden surekli benden bana 100 tl versene yok suraya 200 borcum var versene ben sana veririmle basladı verdim. inan lafını bile etmedim geride istemedim asla ama bu kucuk memlalar benden kac kere istedi sayısinı hatırlamıyorum. surekli bana hediye al der markete gidiyorsam dur bende geleyim der gelir alacagını alır bana ödetir. artik kullanıldıgımı nasıl anladm markete girdim 3 kutu yumuşatıcı aldı ne yapacaksın bukadar yumuşatıcı dedim yedek dursun dedi kasaya gelincede sen öde ben veririm muhabbetleri artık dedim kafama dank etti.
Ben gurbette yasadım senelerce okadar cok ev tasıdımki mobilyalarim cok yiprandı memlekete geldigimizdede mobilyaları yeniledik. bana neden yeniledin afedersiniz ama bok mu var dedi. bende hayırdır yaa neden derdi tasası sana düstü dedim. sonrada para yok dersin dedi bende ben nezaman para yok diye birine yakındım sana neden dert oldu dedim sustu. inanın yarım saat sonrasındada bana hediye alsana dedi. 1 yıldır konuşmuyorum mevzular oldu bira birde benim arkamdan herkese atıp tutmuş annem sonra siz kardeşsiniz desede ben istemiyorum kızınla görüşmek dedim 1 degil inanın 4 kisiye arkamdan sallamış ablanla aranmı bozuk ablan senin hakkinda şunu dedi dediler hadi 1i yalan soyluyor hepsimi yalan söyluyor en guzeli uzak olmakmış kafamda rahat hic aramıyorum yoklugunu inanın

Son düzenleme:
Ablanizin bunu bilerek yaptığını dusunuyorum. Her yolu denediniz olmadıysa sert ve kırıcı bı dille tekrar konuşabilirsiniz, kaybetme korkunuz olmadan. Kendisine artık tek kuruş harcamycaginizi açıkça belirtin küsüp giderse sizin lehinize, ailenizin de ablanizin lafıyla sizin doğum gününüzü kutlamamasi çok ilginç gerçekten

İşte ben de iyi kazanıyor diye ablası asalak oluyordur demek istedim ama kk cok bilmişleri ne anladıysa beğenmedimi basmış bana:işsiz:
Yok sağlıkçılar devlette asgari ücrete asla çalıştırılamaz. Özel olsa tamam derdim. Maalesef sömüren özel klinikler var. Ama devlette olmaz..
Konu sahibi yazmadı, yazarsa merakımız gider.
Tahminen konu sahibi 4-5 bin arası kazanıyor. Ablası da ondan çok kazandığını bildiği için üstüne yüzsüz gibi çöreklenmiş.

Bir kere testiyi kır anlar bir musibet bin nasihatten iyidir tavrını koy ciddiyetini anlasın yoksa daha çok üzülürsünüz

Kesinlikle bu saatten sonra para yedirmeyin ablanıza. Tecrübe ettim de söylüyorum. Eski konularımdan bilenler bilir abim okulda müdür yardımcısı ben de annemle birlikte yaşıyorum. Hep kendini acındırdılar annemden para kopardılar. Biz hep verdik,annem çocukların okul formasını bile alır 2 yıldır. Küçük abim evlendi tanışmaya gelmediler, düğüne el gibi pazar günü sadece salona geldiler.Bizi sömürmekten başka maddi, manevi abilik yapmadı. Gelin hanım düğünden sonra annem siz gelmediniz, hiç eksiğiniz var mı diye sormadınız demiş diye (sadece bu kadar) bizi engelledi. Aramıyorlar sormuyorlar hiç önemli değil. Annem de bana inanmıyordu şimdi gerçek yüzlerini gördü.Çocukları da bize karşı doldurmuşlar. Yani kısaca o kadar annemin verdiği paralar (ev aldılar annem kombi parası 4000 tl verdi) daha neler neler hiç takdir edilmedi. Hiç kıymetimiz bilinmedi. Şimdi küsüz gidip gelmiyoruz keşke daha önce küsseydik. Ben anneme her türlü bakarım, kadının psikolojisi bile yerine geldi. Onlar gelir komik ama fatura karşılaştırırlar bizle her lafları para. Normal insanlar gibi asla muhabbet edemiyorduk zaten. Kısacası uyanık olun, herkes kendi çıkarını düşünür olmuş kardeş bile olsa.

Muhtemelen eniste cimri ya da butun parayi kendi ailesine aktariyor. Abla da eksiklerini maddi durumu iyi olan kardesine yikmis. Asil problem Eniste bence

çizgi çektiğimde özür dilettiriyor eski ilişkilerimi ifşa etmeyle korkutuyor bunu annemin karşısında çokça yapıyor.

Net söyleyeyim,
Ben ki kardeşlerim için canımı veririm,
Tutup da beni onlara guvenip actigim bir seyle tehdit ederlerse, 7 duvele kendi agzimla duyurur, bir daha da yüzüne bakmam.
Evlat olsa sevilmez derler ya, bu abla olmuş sevilmez.
Normalde kimseye bunu yapmam ama, yok mu bildiginiz eski iliskisi? Dokun enistenin onunde ailenize.
Hani seninki vardı bir tane ogrenciyken orada burada opustugun çocuk diye once siz soyleyin de, onunkinin hukmu kalmasin..
Ben bu tehditi çok pis ödetirdim. Ama siz benim gibi yapmayın.
Ya insan ailesine güvenemeyecekse kime guvenecek?

Muhtemelen eniste cimri ya da butun parayi kendi ailesine aktariyor. Abla da eksiklerini maddi durumu iyi olan kardesine yikmis. Asil problem Eniste bence
Ay ne alakası var?
Nereden gördünüz bunu?
Kadın olmazsa olmaz ekmek parası dilenmiyor.
Kozmetik, çanta, doğum günü hediyesi, uludağ tatili.
Varsa olur yoksa olmaz.
Ki öyleyse bile o adamı kocam diye koluna takmak kendi tercihi
Kızkardeşini özeli ile tehdit edip, kendi masraflarını yıkan, boşanmayı da bilirdi..

Yok sağlıkçılar devlette asgari ücrete asla çalıştırılamaz. Özel olsa tamam derdim. Maalesef sömüren özel klinikler var. Ama devlette olmaz..
Konu sahibi yazmadı, yazarsa merakımız gider.
Tahminen konu sahibi 4-5 bin arası kazanıyor. Ablası da ondan çok kazandığını bildiği için üstüne yüzsüz gibi çöreklenmiş.
İşte demek istediğim buydu. İlk mesajıma gelen linci gördün mü😅

• Komik
Reactions: 000
Yahu ben de şeye takıldım baban ona ev araba alıyor sen kendi arabanı niye borçla alıyorsun. Bu aile toplu bi şekilde seni eziyor sanırım konusahibi. Bence sen herkese bi cırla. Annen baban da saçmalıyor.

Valla ben ailem beni sömürüyor diye yıllarca küs kaldım ,ölmedim ,yaşıyorum hala kırın zincirlerinizi bi cacık olmuyor hala nefes alabiliyorsunuz. Böyle abla da yerin dibine batsın olmasa da olur.

X