Selamlar herkese. Beni çok geren bir konu var uykusuz kalacak kadar hem de. Aslında ailevi durumlarımı paylaşmam ama çok üzüyor beni.
Konu ablam... İkimiz de çalışan, maaşlı, sigortalı kişileriz.ben sağlıkçıyım ablam özelde öğretmenlik yapıyor. ben bekarım, ablam evli bir çocuk annesi ve eşi devlet memuru. şimdi asıl meselemiz ablamın evlendiği andan itibaren bana uyguladığı psikolojik baskılar. başta anlamıyordum fark etmiyordum ya da umursamıyordum ama bu durum işe başladığımda sanki yüz kat arttı. ben kıyafet almasını, kendime bakmasını seven biriyim. hem para biriktirir hem de istediğim gibi harcarım çok şükür fakat ne zaman çalışmaya başladım ablamla bir araya geldiğimiz an benden bir şeyler ister. ayakkabı, çanta,kozmetik, para, beni kadınlar matinesine göndersene tarzında... hepsini gülerek ama ciddi bir şekilde dile getiriyor. hatta bir dönem işsizdim o dönemde bile bana çanta aldırmayı bile başardı bana. bir şey almadığımda ise bu sefer giysi dolabımdan ya da makyaj malzemelerimden kendine eşya seçip alıyor, kullanıyor. başta ses etmedim ablamdır, canımdır, kanımdır dedim ama enayi yerine konulduğumu hissetmeye başladım. çünkü ona almadığımda küser ve aylarca ben özür dilemeden konuşmaz. gönlünü alırım iki gün sonra yine aynı konular başa döner. kalbim kırılıyor çünkü yine böyle bir durumdan dolayı doğum günüme yakın küsmüştü bana. ve herkesi engellemiş yesilkalp'in doğum gününü kutlamayacaksınız diye herkesi tembihlemiş. o günü asla unutamıyorum... emin olun hediyede, parada, pulda gözüm yok ama bir gram beni mutlu edecek ufacık bir sürprizi dahi olmadı bugüne kadar.
beni son geren olay da uludağa gitme planımız vardı. ve yine ablam şaşırtmadı yeşilkalp beni de götürsene dedi. ben hayır dedim bu sefer annemden istemiş. ben de anneme eğer verirsen ortalık çok karışır dedim. konu kapandı... güzelce konuştum abla böyle yapma dedim olmadı, kavga ettim olmadı, konuşmadım aylarca olmadı. maddi durumu yerinde babam araba ve ev verdi ablama yani yardım edilecek bir durumda değiller.
ben ne yapmalıyım? bunlar normal durumlar mı ben gerçekten bilemiyorum beni aydınlatın