Ablamın bebegi olmuyor

withymodernphysics

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
17
-4
1
30
İyi akşamlar
Ben 30 yaşındayım ablam benden 3 yaş büyük benim 15 aylık bir kızım var ablamdan bir yıl önce evlendim ablamla aynı zamanda hamilelik planı yaptık hatta benimde bir yıl kadar olmadı , bir tane kimyasal gebeliğim oldu ama ablamın 3 yıldır çocuğu olmuyor çok üzülüyorum benim çocuğum var onun yok diye bazen kendime bile kızıyorum ne alakaysa.Bi tane aşılama bı tane tüp bebek yaptirdi ama yine tutmadi.Herkes sorup sorup duruyor o da kendini çok kötü hissediyor.Bende kızıma bir kardeş istiyorum ama ablamın çocuğu olmuyorken tekrar hamile kalırsam ona çok ayıp etmiş olurum diye erteliyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum.Ona nasıl destek olabilirim.

Öncelikle bebeğiniz 14 aylık diye çok karşı çıkılmış ama zaten 8 ay sonrası için gebelik planlasaniz bebek 2 yaşında olacak 9 ay hamilelik deseniz bence yaş farkı normal oluyor bu kadar ters cevap verilmesini anlamadım. Ablanız konusunda ise bence biraz daha bekleyin tabi ki sizin için mutlu olacaktır ama içten içe üzülürde. Şuan zor bir süreçten geçiyordur destek olup çocuk planınızı biraz ertelemeniz iyi olabilir

Erteleyin siz tattınız bu duyguyu zaten ablaniz hassas olur bu zamanda üzülür o yüzden
Ben zaten onun olana kadar ikinciyi yapmiycam diyorum. hatta ablamla sık sık görüşüyoruz. benim kızımi kendi kizinmis gibi sev diyorum sürekli kızımla vakit geçiriyorlar ama etrafımızdaki herkes doğurup duruyor zaten morali hep yerde. 43 yaşında üvey ablamiz var o bile hamile kaldı doğurdu

Nasip bu işler olmayadabilir kadere ne yapacağız ki. Kendi kızı gibi sevemez herkesin kendi çocuğu farklı,ama olur inşallah üzülmez.

Ya hu zaten hamile kalma süreci hamilelik en az 2 yıl demek pat diye dogurmuyoruz ki millet bebeği 3 aylıkken hamile kalıyor ya linç etmeye yer aramayin

Erteleyin siz tattınız bu duyguyu zaten ablaniz hassas olur bu zamanda üzülür o yüzden
iyi de ablasinin cocugu olmuyor diye neden kardesi aile planlamasini ona göre yapsin ki?
cocuga bakabilecek ekonomisi varsa, enerjisi varsa, esiyle x yil araliginda y cocugu olsun hayalleri varsa tabii ki bebek çalışmalarına baslayacak.
esiniz size "ablam istiyor bebek sahibi olamiyor. biz de yapmayalim, onu bekleyelim" deseydi ne cevap verirdiniz?
"ama o ilk cocuk" demeyin çünkü abla icin biri ikisi yok ki. onda olmayan sizde olaack

Ben duygusal olarak cevap verdim konuya . Ne acelesi var ablası üzülecek duyunca. Siz farklı düşünebilirsiniz ama ben üzülürdüm

Konu çok saçma. Tamam ablana üzüldün. Allah ona da nasip etsin ama senin çocuğunla o ne alaka. Kıskanç haset biri değilse. Sanki 1 tane bebek var da biriniz almak zorundasınız. Herkes kendi nasibi ile yaşar. Sadece ablana destek çık ve dua et. Senin isterse 10 çocuğun olur kime niye ayıp olsun.

Kızınız daha 15 aylık derdiniz ne hemen çocuk yapıyorsunuz kendinize aciyin bir ya. Ablaniz için dua etmekten başka bir şey yapamazsınız ve evet çocuk yapmayın koştur koştur resmen
İnsanların üreme planından size ne her şeye de karışmayın bir zahmet belki kadına doktor bir daha çocuk yapman zor olacak dedi diye yapmak istiyor olabilir.

Benim teyzem evlendi ilk doğumu zor geçti ameliyatlar oldu doğum sonrası ,hayali hep kalabalık aileydi ve doktor şu an 2. çocuğu yapmasa zor olacağını hatta rahmini aldırma ihtimalini söyledi.Herkesi hemen yargılamayı çok seviyorsunuz.

Ablaniz 3 yıldır çocuk istiyormuş. Olur inşallah, sanki hiç olmayacak gibi kızımı kendi kızınmış gibi sev demeye gerek yok. Vakti gelince ikinci çocuğunuzu düşünürsünüz, ablanizın olmuyor diye siz neden kendinizi kısıtlayacaksınız? Herkesin nasibi, hayatı kendine.

Ya hu zaten hamile kalma süreci hamilelik en az 2 yıl demek pat diye dogurmuyoruz ki millet bebeği 3 aylıkken hamile kalıyor ya linç etmeye yer aramayin
Linç değil ya hu ciddi yazdım. Ben oğlum 7 yaşına gelince yapmıştım 2. Yi. Ne bileyim uykusuz geceler tuvalet eğitimi emzirmesi yürümesi yemesi içmesi bakımı derken insan yıpranıyor. Hakkınızda hayırlısı

Kızınız daha 15 aylık derdiniz ne hemen çocuk yapıyorsunuz kendinize aciyin bir ya. Ablaniz için dua etmekten başka bir şey yapamazsınız ve evet çocuk yapmayın koştur koştur resmen
Kullanıcı adınızla üslubunuzun uyuşmaması gerçeği… biz mi bakacağız hanımefendinin bebeklerine. Yanlış mu düşünüyorum diye sadece fikir istemiş bizden. Sakin olun.

Ne alaka yargılamak hanımefendi, konu sahibi zaten hassas olduğu için sormuş ayrıca çocuğunun zor olacağını falan da dememiş. Fikir istemiş ve sundum abartmayın lütfen

Sizin için söylemiyorum ama sanırım bu moda haline geldi bebekler daha küçücükken bi kardeş yapmak. Yani bırakın biraz çocuğunuz büyüsün bi sevginizi ilginizi tatsın sonra yine nasip olursa yaparsınız . Ayrıca ablanızın çocuğu olmayışından siz sorumlu değilsiniz . Tek yapabileceğiniz onun için dua etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…