Ablamın bebegi olmuyor

Belki de hayatlarında stres yaratacak unsurlar vardır. Biliyorsunuz stres çok etkiler. Sizin yapabileceğiniz en güzel şey her daim destek olmak. Siz aile planlamanızı kendinize göre yapın. Yanyana gelince de bu konulardan ziyade iyi vakit geçirmeye odaklanın.

Ablasına karşı neden ayıp olacakmış ikinci çocuğu yaparsa ? İnsanların nasibine göre düzenleyemeyiz ki hayatımızı, böyle saçmalık mı olur.
Kimse kendi hayatını başkasının hayatına göre düzenlemek zorunda değil. Bakkaldan ekmek almak gibi değil ki gidip alınsın, nasip işi bu..
İkinci çocuğu yapıp yapmayım mı diye sormamış zaten.

Bu nasıl bir yorum Allah aşkına, size mi soracaktı isteyip istemeyeceğini ? Bazen hayretler içinde kalıyorum şu forumda.

İnsanlar bazen iyi niyetliyken bile ne dediğini bilmiyor. Fazla tevazu kibirdendir gibi... Rabbim dileğinizi en güzel zamanda size göndersin inşallah.

İkinci çocuğu istiyorum diyen birine yapmayın, derdiniz ne, kendinize acıyın vs minvalinde yorum yapanları da anlamıyorum kadın istiyorum diyor siz mi bakacaksınız da bu kadar kaba, iğneleyici yorumlar yapma gereği duyuyorsunuz. Sen yapmazsın.

Konu sahibi için de evet üzücü bir durum fakat ablanız için bile olsa başkası için hayatınızı neden erteleyesiniz ki?

Bir sebebi yok her şeyi normal sadece eşi cinsellikte isteksiz biraz Dr önerisi varsa yazabilirsiniz tüp bebek için
Eşi çocuk isteseydi çaba gösterirdi. Ortada sorun var görmüyor musunuz? Tek tarafın istemesiyle çocuk yapılmıyor, yapılsa da sen istedin bak o zaman diyen ilgisiz ebeveyni oluyor. Aşılama tüp bebek bunlar para istiyor. Adam daha fazla masraf istemiyor olabilir mi? Yani bir taraf çok istiyorken diğer taraf olursa olur olmazsa olmaz napalım kafasındaysa bebek olmaması daha hayırlı geliyor bana. Ya da anlaşıp yolları ayırmak gerek. Kimsenin annelik babalık hakkı elinden alınmamalı. Paşalar 60 yaşında bile baba olabiliyor. Ben yerinizde olsam ablamla da bu samimiyetim olsa konuşurdum. Kocası niye isteksiz mesela, ilişki mi istemiyor, çocuk mu istemiyor? İkisi de farklı ve ayrı ayrı önemli.

Bu arada benim çocukların arasında da iki yaş var. Klasik, korunurken olduculardanım ama biz anne baba olarak hemen sevindik hiç karalar bağlamadık. Şartlarımız gayet uygundu, çocuk daha doğmadan planı programı yapabildik. Anne baba istiyorsa, maddi manevi yeteceklerine inanıyorsa yapılabilir. Bana göre de birinci büyüdükten rahata erdikten sonra asıl o zaman ikinci zor. Uyku yemek saatleri aynı, oyuncak desen hep 0-3 yaş alınıyor. Büyüğe ders yaptırırken küçük ağlayıp rahatsız edemiyor ikisi de oyun çocuğu bebeği. Evet basit gibi anlatıyorum çok zor dönemlerim oldu ama hepsi ilk çocuk zamanıydı. İkincide daha tecrübeli olunduğu için panik olunmuyor. Akşam yataklarına koyunca karşılıklı ağlayıp birbirlerinin sesinden rahatsız oluyorlar, pes edip uyuyorlar. Büyük çocuğum bezden çıkıp kreş anasınıfı yaşına gelseydi asla tekrar çocuk istemezdim. Kimseden de yardım vs istemedik, biz yaptık biz baktık.

Ablamın çocuğu olmuyor diye ben ikinciyi yapamıyorum u da doğru bulmuyorum. Sadece siz söz konusu değilsiniz, eşinizin de söz hakkı var. Görümcenizin çocuğu olmasaydı ve eşiniz size başka çocuk yok deseydi ne hissederdiniz? Benim ablamın da çocuğu yok, iki kızımı tepesinde gezdirdi. Dur demesen durmuyor, çocukların gözlerinin içine bakıyor bir şey istesinler de teyzeleri koşsun alsın diye. Her şeyim yeğenlerimin diyor.

Son düzenleme:
Ben erteleyin demeyeceğim hayat akıp gidiyor benim de yıllarca çocuğum olmadı etrafımdaki herkes buna ablam da dahil 3. 4. Çocuğu yaptılar onlar aile planlaması beni ilgilendirmez Allah nasip ederse oluyor bu işler ablanı çok iyi anlıyorum çünkü benim hikayemde aynı neredeyse 30 yaşındasınız ne kadar ertelerseniz sizin için o kadar zor olacak sizin de 1 yıl gibi bi sürede olmuş belki isteseniz bile yıllarca olmayacak sonra pişman olmanızı istemem istiyorsanız ertelemeyin benim naçizane fikrim bu yönde

Ben saçma buluyorum. Hamile kalabilirsin dogurabilirsin. Sen ablanın hakkını almıyorsun ki. Üzülse üzülsün mesela ben Niye kendi aile planıma dahil edeyim. Sen hamile kalmayınca o kalacak diye bişey yok ki her kes kendi kaderini yaşıyor.

Ablanız destek alsın, soranlara da "yatak odama girmeyin bir zahmet" deyip geçsin.
Ama sizde uzmandan destek alın, sağlıklı düşünmüyorsunuz.

Anlamıyorum bu dünyadaki her kadının çocuğu olmak zorunda mı? Dünya nüfusu olmuş 10 milyar, ablanıza da Allah nasip etmemiş işte, herkesin sınavı farklıdır. Bu kadar drama cidden gerek yok. İstiyorsanız yapın çocuğu, herkesin çocuğu olmak zorunda değil

Çocuk istiyor ikiside eşinde cinsel isteksizlik var

Kendinizi suçlamayı bırakın bence. Bu ablanın hayatı ve onun sınavı yapabileceğiniz tek şey manevi destek.

Bencede öyle evli kadınlara çocuk dayatması çok sinir bozucu gerçekten

Yalnis düsünüyorsunuz. Ablam benzer süreclerden gecti. Tedaviler hemen sonuc verecek diye birsey yok. Hatta istatistiklere baksak cogu cift bir kac deneme sonra evlatnsahibi oluyor. Bir akrabagim 8 sene denedi. Ondan sonra evlat sahibi oldu. Onun cocugunun olmamasi sizin kararlari baglamamasi lazim.

Kadına neden kendi kızınmış gibi sev diyorsunuz, sürekli aynı şeyi iyi niyet altında hatırlatmayın. Pek de iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum.

Kızınız daha 15 aylık derdiniz ne hemen çocuk yapıyorsunuz kendinize aciyin bir ya. Ablaniz için dua etmekten başka bir şey yapamazsınız ve evet çocuk yapmayın koştur koştur resmen
Yani sizene ? İstediği zaman yapar. İsterse doğurur beraber büyütür isterse hiç yapmaz. Keşke kullanıcı adınız gibi biri olsaydınız.

Neden ablanı eksik görüyorsun. Baya baya eksiklik var gibi gören sensin. Size ne ya… kendi kızın gibi sev çok itici… dua edin sadece. İstediğiniz zaman da kardeş yapın.

Çocuk istiyor ikiside eşinde cinsel isteksizlik var
Ablanizin ozel meseleleri lakin cinselligin olmadığı veya yetersiz olduğu bir evlilikte bebek olmasını istemek ne kadar mantıklı?

Önce bu konuya care bulmaları gerekmez mi?

Kaldiki Cinsel problemlerin olduğu evlilikte başka problemler de olmasi kuvvetle muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…