Ablam beni çıldırtıyor!

Sadece bana ve anneme yapıyor. Ama annem o davranışları tolere ediyor. Ama ben edemiyorum.

onun derdi muhtemelen annenizle.
sizde de benzerlikler goruyorsa bir de yaşca küçük oldugunuz icin daha cok yükleniyordur.

fakat bunların yanı sıra ablanız takıntılı birisi. istedigi gibi olmayan seylere abartılı tepkiler veriyor.
bunun kökeni annenizle arasındaki sorunlar da olabilir. fakat nedeni ne olursa olsun onun hayatını zorlastıran bir durum... kendisi farkında olmasa da cevresindeki insanları zorlarken kimse kalmadıgında kendi hayatına daha da olumsuz yansır.

ablanızla açıkça konusun bence. fakat suclayarak degil, dikkat etmeye calısıyorum ama hicbir seyi dogru yapamadıgım hissine kapılıyorum, hem sen hem de ben bir psikologa gidelim, ben de diger abla-kardesler gibi olmak istiyorum şeklinde duygusal bir konusma yaparsanız belki o sert duruşu kırılır.
yoksa sizin soylediklerinizi de takacagınızı pek sanmıyorum. bu konu üstüne düsünse de uygulamazmıs gibi geliyor...

Kahvaltıyı o hazırlamıştı. Domatesler kesilmiş biçimde tabağımdaydı, ama üstünde zarları vardı. Ben sadece içini yedim, zarlarını bıraktım. Çarşaf olayında gelince. Mesela sarı çarşaf var, birde beyaz çarşaf var. Sarı beyazın üstünde değilde, beyaz sarının üstünde. Ya da allta yorgan, üstte çarşaf olması gerekirken, altta çarşaf üstte yorgan olması.

Ablada olsa kendini sevdirememiş
tiksindirmiş

yazdıklarının abartı olduğunu düşündüm nedense
bizde benim bi küçüğümle çok tartışırız o erkek ve 7 yaş fark var aramızda
hemen hemen bütün muhabbetler geçer ki dişleri için kaç defa azarlamışımdır hatırlamıyorum bile
her azarlamamda haklıyım biliyorum ama onun karşı tarafa lanse ediş tarzı aynı seninki gibi
benim haklılığımdan çok kendini eziklediğimi düşünmesi yani
halbuki öyle bir durum yok yarın öbürgün başkaları azarlamasın diye azarlıyorum
ve o benim canımıniçi gerçekten
kimse değişmem gülüşünü
sende takıntılı durumundan kurtulup ablanın penceresinden bak

her halukarda ablanızın size carsaf yorgan konusunda verdigi tepki, onun sac toplama vb seylere dair kızmalarına alınmış olup da her seyi abartıyor gibi anlatmadıgınızı gosteriyor bence.

carsaf rengini bile dogru sıralamadınız diye kızmak ne demek? boşuna kendinizden şüphe etmeyin.
ablanız sizin iyiliginizi istiyordur, yoksa niye haftasonu gel desin, kahvaltıyı sizin icin hazırlasın...? o kadar ilgisiz büyükler var ki. o size deger veriyor bence. ama kendi ruhsal sıkıntıları var ve sizle yasadıkları da bunun bir yansıması. psikologa gitmeye ikna etmeye calısın.

olivyacığım abartı buldum ben ablasının yaptıklarını..8 yaş küçük erkek kardeşim var..bunların benzerlerini o bize yapıyor yav:)

takıntılı olan ablasıki:)çarşfları renklerine göre diziyormuş:)

tek çarsafları dolaba kaldırırken ben de öyle yaparım : )

ama kullanılan carsafı dogru renkleri dizmedin diye kızmak?
ya da kuruyan ütüleneni bile kardesim bilmeden rengarenk koysa kızmam.

kaldırımlarda cizgiye basmamak gibi birsey ablasınınki.
basanları da ıslak odunla kovalamak istiyor, sorun da burda baslıyor...

canım hepimzin takıntıları vardır,kardeşim koysa örneğin çarşafları gidip düzenlerim tekrar bir şey söylemem..ablasının sinirleri biraz bozuk bence..dra gitmeli..yoksa kardeşini kaybeder..

Hepimizin tek birşeyde takıntılı olduğu şeyler olabilir bence
O orada göze batıyor lakin konu sahibi arkadaşın da iyi niyetli yaklaşmadığını herşeyin altından birşey aradığını düşünüyorum
Bahsettiği gibi aman aman bir abla olsa hafta sonu yanımda ol demez
Ne hali varsa görsün der ki konu sahibi ablasını kıskanıyor "Benceé

sende söyle bi durum var,algilarini sanki hep negatif sekilde acmis durumdasin, uyarilari cok anormal degil,ama azarlamasi dogru degil,eger o konuda daha önce sakin sekilde uyarmissa artik cileden cikmis olabilir? bir de ablandan dinlemek vardi :)

Ablandan uzak durmaya ne dersin? Muhatap olma. Görüşmek istediğinde bahaneler uydur, gitme yanına... Ablan birilerine kötü davranıp, aşağılamayı huy haline getirmiş. Arada kaç yaş var bir de. Ne ilginç kızmış. İnsan kardeşine böyle davranır mı ya? Görüşmeyip, mesafeli davranırsan sana bunları yapamaz.

Biri 6 yas diğeri 16 yas küçük iki kardeşim var. Hem ergen bi bireye, hemde annesi kadar benimde buyuttugum minigime ablalik yapiyorum.

Eğer söyledikleriniz abartisizsa ablaniz hastalik derecesinde takintili yada sizinle özel sorunlari var. Normal değil bu kadari.

ablanda bir ruhsal hastalık olabilir. Sakin kalmaya çalışın ablanız sonuçta. Eminin çok güzel anılarınız da olmuştur. Baya dolmuş içiniz yıpratmayın kendinizi

Bana gecmiste, hayatimda eger pozitif katkilari olan birileri var ise, bu hep disiplinli ve kuralci insanlardan olmustur.
Benim ablamda benden 6 yas büyüktü ve inanilmaz kuralci ve disiplinliydi sonra boynuz kulagi gecti. Aynisi ögretmenlerim icinde gecerliydi, hangisi daha cok disiplinliyse en cok orda gercekten egitildigimi anladim. Üniversite yine öyle, patron yine öyle...is arkadaslari yine öyle.
Nedense türk halkinda bir trend var, aman ha kimse kimseyi kritize etmesin, hemen bu baski gibi algilaniyor. Hemen alinmalar ve küsmeler.
Disiplin, kural, hijen, dakiklik, dikkatlik, caliskanlik ve diger seyler, her insanin istedigi bir yasam tarzi olmali, öyle olmadigi takdirde herkes herseyi yaparsa, kim kime güvenecek ?
Doktoru, dishekimi, pilotu, mühendisi titiz ve dikkatli olmadigi zaman sonuc ne olur ?
Agac yasken egilir, dedikleri cok dogru.
Tabiki daha gencsin ve ablana alinmis olabilirsin ama o senin iyiligin icin, seni cok iyi yerlerde görmek istedigi icin, sana tüm ilgisini veriyor ve bilgisini aktariyor. Ben ablada anormallik görmedim, sendede görmedim, sadece ablani sev ve saygini göster, her ögrendigin bir tavsiye icin ona cok tesekkür ederim abla de. Bak göreceksinki oda mutlu olacak.
Birde abla avukat, ne mutlu sana avukat bir ablan var. O sana büyük bir idol olmasi lazim aslinda.
Gün gelecek, ablan evlenecek, kendi cocuklari olacak, o Zaman zaten seninle ilgilenmeyecek. Onun icin bu zamanda ondan ne ögrenirsen kardir.
Belki bana kiziyorsundur bu cümleleri yazdigima, ama inan sende günün birinde benim gibi 40 yasina geldiginde, ne demek istedigimi cok iyi anlayacaksin.
Ablani her zaman sev ve onunla gurur duy, böyle ablalar herkese nasip olmaz.
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…