merhaba, benim de bir köpek dişim sırayı bozarak çok önden çıkmıştı ve ön dişlerim hafif dışarıya fırlıyordu sıkışmadan ötürü, 20 yaşıma kadar gülümsememi gizleyerek, dişlerime sürekli kafayı takarak ama bir yandan da aman ne olacak diye kendimi avutmaya çalışarak geldim. sonra artık üniversite ortamına da girince insan ilişkilerinde ağız bakımının çok önemli olduğunu çok iyi anladım, hele insanlarla sürekli iletişimi gerektiren eczacılık gibi bir meslekte olunca, ve ortodontik tedavim başladı. iki yandan 4 numaralı 2 dişimi çektiler, önde olan dişlerim geriye kaydırıldı ve asla düzene girmez sandığım çok yukarıda ve önde olan köpek dişim çekilen dişin boşluğuna birkaç ayda kayarak yerleşti. sonucun bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum açıkçası.
sen de düşünüyorsan ve imkanın varsa ortodontik tedavi için benim gibi 20li yaşlarını bekleme derim, şu an başlatırsan çok rahat bir şekilde bitirirsin tedavini, tabiki randevularını aksatmaman ve doktorunun söylediklerini uygulamaya çok dikkat etmen gerekecek. benim tedavim 1,5 sene sürdü. ön dişlerimden birinde de beyaz bir leke vardı onu da dişimin kendi renginde kaplama yaptırdım, şu an dişlerimden çok memnunum, çekinmeden gülümseyebiliyorum :)
"tecrübesi olan" dediğin için böyle uzunca anlattım, elbette seninki farklı olacaktır ama umarım fikir verebilmişimdir..