Ablalarim lütfen akıl verin intihar edicem yoksa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet canim haklisin konu sahibine ozelden yazmadigima bin pisman oldum. Tovbe et bidaha zinaya yaklasma dedim diye fetvaciya cikardilar adimi

Zorla rızası olmadan evlendirmek evet cahillik zorbalık şerefsizlik , ama Arkdaş normal rızası olarak evlilikten bahsetmiştir diye düşünüyorum.

biri yazınca soruyor mesela biriyle oldun mu diye
Böyle konular yazışarak sorulabilecek şeyler değil zaten bunu soranla ne konuşacaksın?
Önce kendi hayatına sahip çık, sonra ciddi bir ilişki yaşamaya kalkarsan da, bu benim hayatım diyeceksin. Kabul edip etmemesi onayına bırakacağın bir konu değil bu.
Kimsenin üzerine yorum yapacağı bir konu da değil. Seni sevdiğine inandığın kişi, aynı zamanda saygı duyan biriyse zaten sana bunun lafını bile etmez, edemez de.
Önce kendini suçlamaktan ve suçluluk psikolojisinden çık ve bir süre kimseyle hiçbir diyalog kurma. Okuluna ve hayatına odaklan. Kendine saygını geliştirecek şeyler yap. Gelecek hedefle ve bunu için çok çalış.
Hayatınla ilgili söz hakkı sadece sana aittir, bu da hep aklının bir köşesinde dursun.
Keşke ben de 19 yaşında olsaydım senin gibi şimdi.

Sabahtan beri dogru olani soyledigim icin elestirmeyen 1-2 kisi kaldi heralde. Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar diye bosa dememisler
Hanımefendiciğim. Kesinlikle herkesin görüşüne saygılıyım. Kendimde Müslümanım elhamdülillah. Ancak bu demek değil ki hatasız günahsızım.
Siz yazarken savunurken farketmiyorsunuz ben kırmadan dökmeden hoşgörü ile anlatmaya çalışayım size orta yolu bulalım.

Siz dediniz ki " bizim gibiler el üstünde tutuluyor " bakın bu çok yanlış bir kelime. Biz ayaklar altında mıyız? Bize saygı sevgi duyulmuyor mu? Siz başka birşey söylemek isteseniz de söylediğiniz şuraya geldi; dindar müslüman kadınları el üstünde tutulur sadece?

ikincisi iffetli muhabbeti. Annesi ne kadar iffetliymiş dediniz. Bizim ailemiz bize güvenip bizi rahat bıraktığı için iffetsiz olmuş durumuna geliyor bunun ucuda ne yazık ki. Hak veriyorum. Bildiğinizi savunuyorsunuz aksini iddia etmiyoruz. Evet yaptığı şey günah. Ancak yapmış çoktan, tövbe etmiş evet. Ancak olan olmuşken bunu dine bağlamanın anlamı ne ? Yaparken oda farkındaydı? Tek olay 19 yaşında olması mı? Savunduğunuz dinimize göre bir kızın adet görmesi evliliğe yeterli değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Ancak hukuken 18i reşitliğe yeterli. Lütfen birşeyi körü körüne savunurken onun getirdiği herşeyi savunduğunuzu bilin . İyi akşamlar diliyorum

Bende iyi aksamlar diliyorum. Ve bende herkesin gorusune saygiliyim.
Bizim gibiler el ustunde tutuluyor cumlesini sizin gibiler kocalarini memnun etmekten baska biseyi bilmezler cumlesine ithafen yazdim.
İffetli kelimesinide inandigim sey dogrultusunda ovgu amaciyla yazdim.
Burada bana kac kisi hakaret etmesine ragmen kimseye karsi uslubumu saygimida bozmadim.
Farkli fikirlere sahibiz diye de kimseyi elestirmedim.Ama basindan beri elestirildim. Belkide dediginiz gibi ucu acik cumleler oldugu icin neyi nicin yazdiklarimi anlamadiklari icin bu kadar uzadi

Dediğim gibi, söylediğiniz şeyler birçok yere çekilebilir şekilde yazılmış.

“Namus” kelimesinin anlamında ülkece anlam karmaşası yaşadığımızı düşünüyorum. Bakire olmamak namussuzluk olmadığı gibi bakire olmak da ben çok namusluyum anlamına gelmiyor.

Üzülerek söylüyorum ki kafede limonata içip sinemaya gideceğiz yaşlarda önünüze gelen ilk insanla beraber olmak da namussuzluk. Kendinizin kullanıldığının farkında olmayacağınız yaşlarda elinize kolunuza sahip çıkarsanız sonra ne yapacağım diye düşünmezsiniz

19 yasindaki bi kizi evlendirseler ailesine subyanci damgasi vurursunuz. Ailesi yobaz zorla evlendirdi dersiniz. Ama zina yapinca normallestirirsiniz. Ya bu kiz 19 yasinda ya insaf yahu.
Isterse 30 yasinda olsun. Eger bir kiz kendi tercihiyle degil ailesi evlendirirse benim icin subyanci degil geri kafalidir. Subyancinin sozluk anlamina bir bakin yazmadan once. 19 yasindaki bir kiz kendi rizasiyla kendi yasiti olan biriyle evlenirse neden subyanci diyelim? Yani yorum yapacaksiniz diye illa komik olayim diyorsunuz.

Ya sanane iste SANANE! Alo fetva hattimi burasi. Kizini ahlaka gore yetistiren kadin iffetliyse bu ahlak kime gore neye gore? Sana gore ahlakli yetistirmek evlenmeden cinselligi yasatmamaksa bu durumda diger goruste olanlara iffetsiz demis olmuyor musun? Bende diyorum ki sen KIMSIN? Senin ne haddin ne vasfin var ki insanlara iffetli yada iffetsiz diyebiliyorsun.

Hanımlar sitede dini içerikli konu ve mesajlar yasaktır.
Kuralları bilmeyenlerin aklında bir sürü soru işareti olacak, hepsine bir çırpıda cevap vereyim.

Cinsellikten evlilik öncesi ilişkilerden bile bahsediliyor, dinden niye bahsetmiyoruz?
Din tartışmaya konu edilip saygısızlık yapılmayacak kadar kutsaldır ve hassas bir konudur, maalesef dini içerikli mesajlar yazıldığında saygı korunamamaktadır, bu sebepledir ki her türlü dini içerik yasaktır.

Hepimiz müslümanız niye dinimizi konuşamıyoruz?
Herkes Müslüman değil, aramızda hıristiyan, yahudi, deist ve ateist arkadaşlarımız da var, onların da inançlarına saygısızlık yapılamaz dini içerik kuralı tüm dinleri ve ateizm deizm vb içerir.

Kimse kimsenin dini inancına saygısızlık edemez, inancı sebebiyle rencide edemez aynı şekilde kimse kimseye inancını da dikte edemez, bu sebeple lütfen dini içerikli yorumlar yazmayınız ve kimseye istemediği halde özel mesaj yoluyla dini içerikli mesajlar göndermeyiniz zira topikte okuduğum kadarıyla özelden de bir takım şeyler yazılmış.

Sitedeki herkes yetişkin ve sanıyorum ki herkes inandığı dinin gerekliliklerini biliyor.

Kız delirme aaaa buna önem veren yobazlarla da muhatap olmayacaksın oh miss. Görücü usulü var mı gerçekten hala delircem.
İnançlari gereği nikahsız iliski yasamayan ve bunu doğru bulmayan insanlara yobaz demek yasak degil midir Mune hanim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…