oyle bır yasak degılSiyasi sığinmacı olarak basvurunca bir ulkeye, sanırım kendi ulkene belli bir süre (5 yildı sanki) gitmen yasak oluyordu diye biliyorum. Yani "madem ulkene rahatca gireceksin o zaman bana gelme" diyor sığınilan ulke. Belki bahsedilen yasak böyle bir şey.
Mevlana'nın sözü var ya : " Anlattığım karşıdakinin anladığı kadardır."oyle bır yasak degıl
yemın ederım yazdım gerı sıldım hepımız aynı konuyu okumuyormuyuz ya dıyeMevlana'nın sözü var ya : " Anlattığım karşıdakinin anladığı kadardır."
Abi ne diyorsun ya sen?
Adam cezaevindeymiş yazdığı kitaplardan dolayı. Hadi adam haksız yere tutuklu, ailenin ülkeye girişinin yasaklanması için çok büyük şeyler olması lazım. Bu bilgisizlik nedir ya,çıldırıyorum. Kadın gitmiş gerçekten terör yandaşları olduğunu görmüş, sanki siz gidip gördünüz bir de savunuyorsunuz saçmalık.
Tam bazı şeyler düşünüyorum sonra böyle şeyler karşıma çıkınca nasıl bu ülke düze çıkar ki diyorum.... Aynı ülkede aynı dili konusuyoruz ama asla anlaşamıyoruz.yemın ederım yazdım gerı sıldım hepımız aynı konuyu okumuyormuyuz ya dıye
Siz kızın sempati duymadığına inanıyor musunuz? Normal siyasi görüş olsa insan evladıyla ters düşer vs bunlar normal lakin terör destekçisi bir aile bu tarz kafalarda değildir emin olun yani çok ütopik düşünüyor herkes her şeyi geçin yahu burada bizim askerlerimizin kanını akıtan şerefsiz köpeklere destek çıkan sempati duyan ki aralarında fark yok ha silah almış ha sempati duymuş. Benim vatanımın evlatlarının kanını akıtan bölmeye çalışan bir örgüte sempati dıyan bir ailenin kızını alıp benim akrabam yapamaz. Kız isterse dünyanın iyisi olsun yahu ailesi terörist farkında mısınız? Burada ailesi şöyle böyle diyince evlenmeyin demeyi biliyoruz ama terörist olunca evlensinler ne çıkar yuhhh. Size yazmadım bu arada genel bi yorumda içeriyor burada normalleştirenlere
Abisinin kalıbına tüküreyim zaten bir şey diyicemde yazamıyorum yani o dereceBunu düşünmesi gereken evlenecek olan şahıs değil mi elektra. Onun içi alıyorsa..
Valla onu içi alan kardeşi de benim içim almaz. Kısmetse görümce olacağım inşallah bir gün. Reddederim, büyük falan konuşmuyorum. Bunun büyüğü küçüğü olmaz. Çok açık görüşlü, geçim ehli biriyimdir günlük hayatta. Kolay kolay kimseyle takışmam, hiç kimseyi dışlamam. Ama böyle bir şeyi sonuna kadar reddederim. Din, dil, ırk fark etmez, kardeşim birini eşim diye karşıma getiriyorsa suç işlemiş ( cinayet, terör, taciz vb. gibi) biri değilse kabulümdür. Kardeşimin ailesi olacak kişi, kabul ederse artık benim de ailemdir. Ama böyle bir durumda canımı koparıp atarım, o kadar netim.Bunu düşünmesi gereken evlenecek olan şahıs değil mi elektra. Onun içi alıyorsa..
daha oncelerı burada sıyaset meydanı vardı sıyaset konusurduk ban da yoktu sıyaset bolumunde serbesttı kk yı bır dusunun fırtına esıyordu orada o zamanDaha konunun başında hangi örgüt bile olduğu belli değilken (ben yanlış tahmin ettim mesela) ve eş ailesinin ne yaptığı belli değilken arkadaş “siyasi görüş” olduğuna kanaat getirmişti.
Yani kızın babası 20 kişiyi öldürse de umrunda değil, kitap yazsa da umrunda değil, hiçbirşey umrunda değil, zaten görüşü net.
Kadınlar Kulübünde bugüne kadar hiç kimseyi gözardı etmemiştim, biriyle birgün tartışırsın ertesi gün anlaşırsın. Bu konuda anlaşamayız.
Konu aşağı düşsün bakalım, gözardı listesi yenilenecek.
Ne alakası var? Siyaset yasak ama siyaset yapmak için değil, durum belirtmek için yazayım. Ben sıkı bir muhalifim, hakkımda soruşturmalar var. En son attığım dümdüz bir tweet dolayısıyla üç hafta önce yine ifadeye çağrıldım. Alıştım senelerdir artık, soruşturma aşamasında kalıyor dava açmadı hiç savcılıkValla sizin ulkeden haberiniz yok. Sokak roportajında eleştiri yapanı bile tutukluyorlar. Bizde terorist olmak cok kolay.
Terörü destekleyen biri için cidden bu yorumu nasıl yapabiliyorsunuz? Cahil cahil konuşma terör değil siyasi suçludur demenizde ayrı bir saçmalık yurt dışında terör destekçileri ve teröristlerin yaşadığı ve korunduğu zaten bilinen bir şey ama yinede siz bilirsiniz. Ki bir insanla evlenirken siyasi sosyal ekonomik olarak her bakımdan denklik gerekir
kızda babası 3 saat terorıst terorıst konusurken oturmus kuzu kuzu guzelce dınlemısÜlkesine hainlik eden bir ailesi olması oldukça sıkıntı.Ama kızın görüşü ne buda önemli tabi.
Ama asıl büyük sıkıntı abinizin yanar döner olması.Annenizi suçlaması..Belliki olgunlaşmamış henüz.Hayır yufka yüreklilik değil bu yaptığı. Düpedüz ahmaklık. Yani önce kızdan ayrılmak istemiş sonra yaptığı şeyin sonucuna katlanmak yerine annenize sarmış.
Bende hiç karışmayın taraf olmayın kendi haline bırakın. Evleneceğim derse misafir gibi gider gelirsiniz düğününe ..Böylelerinin işine karışılmaz an ufak bir olayda size patlayıp huzursuz ederler..Şımarık ve bencil bir tip abiniz.
Allah yardımcınız olsun
Arkadaşlık bile bence olmamalı karşındakiler katilleri destekliyor. Yardım ediyor. O kızın kursağından bunların parası bile geçmişse olay bitmiştir.Ya arkadaşlık falan olsa kızı ailesinden dolayı dışlamak doğru değil denilebilir ama abisi o kızla evlenirse tüm ailenin mimlenme ihtimali var.
İnsan ailesini seçemiyor diye dedim, bazı insanlar ailesinin aksini düşünebiliyor ama evlilik ailenin tüm üyelerini etkileyebilir.Arkadaşlık bile bence olmamalı karşındakiler katilleri destekliyor. Yardım ediyor. O kızın kursağından bunların parası bile geçmişse olay bitmiştir.
Sizden Allah razı olsun demin yazacaktım da çocuk ağlıyordu yapamadım....Ne alakası var? Siyaset yasak ama siyaset yapmak için değil, durum belirtmek için yazayım. Ben sıkı bir muhalifim, hakkımda soruşturmalar var. En son attığım dümdüz bir tweet dolayısıyla üç hafta önce yine ifadeye çağrıldım. Alıştım senelerdir artık, soruşturma aşamasında kalıyor dava açmadı hiç savcılık
Evet dediğiniz gibi troll dediği için ifadeye çağrılan var, ama bunlar yıldırma korkutma politikası. Şikayet edilince prosedür gereği ifadeye çağrılıyoruz;ama ne bahsedildiği gibi yasağımız var ne sicilimizde bir şeyimiz. Terörle aynı şey değil bahsettiklerimiz.
Ülkeye girişinin yasaklanması için somut bağları olması gerekiyor. Sokak röportajında adam alıyorlar gibi basit mevzular değil bunlar. Yani Avrupa’daysa bir de, kesinlikle terör örgütleriyle somut bağları olan insanlar olduğu konusunda ikna oldum. Özellikle İsviçre’deki yapılanmaları çok fena bunların. Aman aman evlerden ırak, kapınıza bacanıza koymayın.
o sahısa hata yaptın o hatalı soylemını ya kabul et ya telafı et dogru ınsan olmak kolay dedımSizden Allah razı olsun demin yazacaktım da çocuk ağlıyordu yapamadım....
Sokakta röportaj yapanı içeri alıyorlarmış hanımefendinin derdi başka çok belli... Sosyal medyada o kadar siyasi platform bakıyorum hakaretler ne küfürler gidiyor kimsenin içeri alındığını görmedim.
Bu ülkeye düşman olup bu kadar rahat konuşulan başka bir ülke görmedim. Rusya ve Amerika da ülkenin hakkında bu kadar ileri gidebilen insanların sonunu bir araştırsınlar bakalım???
Ailesinden kopacak olan şimdiye çoktaaan kopardı. Avrupa 'da o kadar kolay ki bu.. Ailesinden kopmayacak o kadın, abiniz bunu unutsun, ailesinden kopacak kadar nefret eden kadın evleneceği adamı ailesinin içine sokmaya kalkmaz. Abiniz daha oraya varmadan hepinizin ağzını tıkamış, ayaklarına kadar gitmişsiniz ama hanımefendi babası apır sapır konuşurken bi sus işareti yapmamış. Ailesinden asıl kopacak olan belli değil mi sizce de?Kizin siyasetle alakasi yok ailesinden kopmak istiyor diye duyum aldim
Ama boyle olsa okadar konusmaya izin verirlirmi
Biyerde ya kenara cekilir baba, yada konuyu kapatalim denir
Kizda anneside kardesleride hersey normalmis gibi tavir sergiledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?