Tabii ki derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.... Fransa'da macron hakkında yazılan yazılar yüzünden ifadeye çağrılan olmuyor mu???o sahısa hata yaptın o hatalı soylemını ya kabul et ya telafı et dogru ınsan olmak kolay dedım
sessız kaldı
farkında ve bılınclı ozellıkle yazdı oyle ortaya bombayı attı gıttı
Ya bu söylem de çok saçma degil mi? Olay siyaset değil, teror buradaki çizgi. Siz hala ütopik bir ulkenin vatandasi gibi konusuyorsunuz. Gormediniz belki ama var hanimefendi. Ya haber okumuyorsunuz ya da cevreniz o kadar steril ki gormuyorsunuz ama maalesef var ...Sizden Allah razı olsun demin yazacaktım da çocuk ağlıyordu yapamadım....
Sokakta röportaj yapanı içeri alıyorlarmış hanımefendinin derdi başka çok belli... Sosyal medyada o kadar siyasi platform bakıyorum hakaretler ne küfürler gidiyor kimsenin içeri alındığını görmedim.
Bu ülkeye düşman olup bu kadar rahat konuşulan başka bir ülke görmedim. Rusya ve Amerika da ülkenin hakkında bu kadar ileri gidebilen insanların sonunu bir araştırsınlar bakalım???
Ha şunu bileydiler. Kızın zaten aynı düşüncede olmaması çok ütopik olurdu. Helede Avrupa’da iseAilesinden kopacak olan şimdiye çoktaaan kopardı. Avrupa 'da o kadar kolay ki bu.. Ailesinden kopmayacak o kadın, abiniz bunu unutsun, ailesinden kopacak kadar nefret eden kadın evleneceği adamı ailesinin içine sokmaya kalkmaz. Abiniz daha oraya varmadan hepinizin ağzını tıkamış, ayaklarına kadar gitmişsiniz ama hanımefendi babası apır sapır konuşurken bi sus işareti yapmamış. Ailesinden asıl kopacak olan belli değil mi sizce de?
abısıne denk olacak kısı ya daha once kocasını falan dovmus bırı olmalı ya da evlılık kurumuna uygun davranmayan bırı olmalı o zaman yaKonu sahibinin ilk sayfalardaki mesajlarını okudum.
Kadının ailesi manyak, siyasetle kafayı bozmuş, tehlikeli fikirleri var falan filan da şu da bir gerçek abiniz de manyak . Bir sürü psikolojik probleminin yanında evliliğinde şiddet ve her şey olmuş. Şimdi bile iki yılda on kadını 'bunla evlenecem' diye getiren, mantıklı bir karar bile almaktan aciz - evlenmek için çok kötü bir seçim .
Ailenizin kalani, anneniz vs zaten 'tvdeki psikolojik diizleri aratacak cinsten' diye kendiniz dediniz . O evde yaşayan en normal insanın kedniniz olduğunu ama çocukluktan beri psikolojik destekle kendinizi koruyabildiginizi yazmissiniz.
He,bir de o abi illaha ki evlenecek. Çünkü erkek olduğu için evlenmezse ç.kü düşermis, anneni, buna inanıyormus,mutlaka evlendirecekmis çocuğu, çocuk da razı zaten dünden
Eeee yani eğri oturup doğru konuşmak lazım, abiniz işinde gücünde,Kizini el bebek gül bebek buyutmus bir ailenin, tatlı, Nazik, çiçek gibi kizini alsa es diye, abiniz ve ailesi o çiçeği soldurmayacak mi???
Öyle biriyle evleneceğine zaten kendi içinde sorunları olan - ailesiyle problemleri olan biriyle evlensin, bence daha iyi. Daha uyumlu olurlar - o kız da ailesiyle ilgili tonla kötü şey yaşadığı için zaten sizin eve idmanli gelir, ufak tefek şeylere canını sıkmaz en azından.
Hem de başka kızların canını yakmamis olursunuz ailenize alıp.
Ben yerinizde olsam ne konuşacağım? Laftan anlayan insanla konuşulur.
Bana ne, ne yaparlarsa yapsınlar. Kendimi ve yuvamı olabildiğine uzak tutmaya çalışırim,olayların içine girmem, asla zinhar akıl falan vermem. Kendi hayatini kendi yaşasın. Zaten bir yerde içine s.çma ihtimali yüksek, en azından beni suclamaz
ellerinde yabalarla, dirgenlerle, meşalelerle dr. frankenstein'ın şatosunu basmaya gelmiş köylüler gibisiniz. canavar, canavar diye taşlamak yerine olanı biteni anlamaya çalışın. neden mi? çünkü it's alive! it's alive!
Ben 11 yıldır aynı hesapla ve kendi kimliğimle sosyal medyadaki bir platformdayım. Ekonomiyi, içinde bulunduğumuz yönetim sistemini, siyasileri, anti demokratik birtakım gelişmeleri eleştirdiğim için halkı galeyana getiriyorsun diyerek şikayet etmişler. Her yazdığımın arkasında durdum, inkar etmedim. O kadar basit şeyler ki kapandı gitti, dava bile açılmadı.Sizden Allah razı olsun demin yazacaktım da çocuk ağlıyordu yapamadım....
Sokakta röportaj yapanı içeri alıyorlarmış hanımefendinin derdi başka çok belli... Sosyal medyada o kadar siyasi platform bakıyorum hakaretler ne küfürler gidiyor kimsenin içeri alındığını görmedim.
Bu ülkeye düşman olup bu kadar rahat konuşulan başka bir ülke görmedim. Rusya ve Amerika da ülkenin hakkında bu kadar ileri gidebilen insanların sonunu bir araştırsınlar bakalım???
Bunu yukaridada soyledimBaştan tavrınizı koyup biz o ailenin evine gitmeyiz deseydiniz o zaman.
Ne diye gidip birde nutuklarını dinliyorsunuz ki? Düşüncesi bile sinir bozucu.
Abimin cocugu yokAbiniz madem istiyordu bu işin olmasınız ilk başta kabullenip neden mesaj attı kıza ayrılmak için ? Tabiki konuşun abinizle sırf başkasına acıyıp üzüldüğü için evlilik olmaz ki canım.Bu arada abinizin çocuğu var mı 25 yıl demişsiniz ?
Cunku abimle mesafeliyim20 dakikalık yere neden 2 defa gidilir? Mesafe içinse..Demek ki ilk gelin her anlamda mutsuzmuş ki evliliğini bitirmiş..
@piraye aynen katılıyorum yorumuna.
Kaybol o zamanAnnene de mesafe koy. Abinin ve annenin dertleri ve senin üzerindeki toxic etkileri yüzünden tedavi görüyorsun, üstelik onların etraflarına verdikleri zarar umurlarinda bile değil, hasta olduklarını bile kabul etmiyorlar, ne sen ne çocukların zerre değer görmüyorsunuz bu ailede. Peki senin kendi çocukların hakediyorlar mı bütün bunları? Bu aileye mesafe koymadan nasıl iyilesebilirsin? Nasıl faydalı olabilirsin kendi evlatlarına? Yazık değil mi onlara?
Akrabalarim Turkiyede yasiyolar, hep beni ararlaf mesela aman annene mukayet ol sen akillisin aman abine yol goster sen akillisin... Benim cocuklugumda gencligimde hep ezilmekle ama onlara yol gostermekle gecti mesela.Tatlım sen ne olursa olsun anamdir kardaşımdir duygusallığıni bı at üstünden, dengesiz ve manipülatif yetişkin aile bireylerini kurtarabilmek için yapabileceğin hiç birşey olmadığını bir kabullen, hem çabalasan da seni kaale alan yok, kim kime yem oluyor bunu zaman gösterecek zaten. Çocuk değil ki koskoca insanlar yem olmak istiyorlarsa sen engel olamazsin . ( Hem kız hem erkek için geçerli bu )
dogru
konu sahıbı gercekten artık kurtar kendını yazık hayata bır kere gelıyoruz tum enerjınızı cocuklarınıza kendı aılenıze verın oncelık her zaman kendı aılenız
enerjınız kalmıyordur kı kendınıze anne abınıze kafa yormaktan
Onceligim evlatlarim her daim. Mesela kizimi dansa gotururum ne sacma ne gerek var, dershaneye gidiyo niye sen calistirmiyosun oluyo. Kizi evden uzaklastirmak icin oraya buraya yolluyosun falan gibi sacma yorumlarida olsa dinlemiyorum oncelik cocuklarimaBurada yapılacak olan çok net.
Zaten abinizle aranız bozuk, ilk evliliğinde ortada terör yokken bile evine gitmemişsiniz tedavi olmayı reddediyor.
Bugüne kadar eziyeti sizeydi ama artık terörist (alınanlara tekrar söylüyorum TERÖRİST) ülkeye bile giremeyen bir aileyle bağlantı kuruyor.
Oturup ilişkinizi devam ettirirseniz sizin ailenize zarar gelecek. Bir işe girmek isteseler giremez diye korkacaksınız, polisten korkacaksınız vs.
En büyük öncelik evlatlarınız ve eşinizdir.
Çok sert konuşun, olmaz diyin.
İkna oldu oldu olmadıysa zaten uzun yıllardır eziyet eden abinizi aramayın düğüne gitmeyin. Hep burada abiyi konuşuyoruz, iki evladınıza öncelik verin.
Tamam arkadasim he ben gorumcelik yapiyorumTamam abi hatalı. Konu sahibi neden 20 dakikalik yere 2 defa gitmiş? Abisinin tercihlerine saygı duymuyor bence hadi bunlar farklı bir aile önceki de mi öyleymiş.. Hepsi tu kaka yani. O yüzden bana görümcelik yapiyor gibi geldi.
Kucukken benim odam yoktu abim beni odaya almazdi, ben salonda yatardim mutfakda ders calisirdim uzerimi tualette giyerdim.... Neyse cok eskilere gitmicemBak şimdi, en nefret ettiğim şeylerden biri bir kız çocuğunun bunları yaşaması.
Salın gitsin, kız çocuksunuz diye bunları yaşamak zorunda değilsiniz. Sizi beğenmeyip küçümsemisler ama ailede aklı başında davranan sadece siz varsınız. Abinizde ne halt yerse yesin. Bakıcı değilsiniz, bekçi değilsiniz. Kendine ve çevresine bunu yapıp, erkek adamım ben yaa, oğlum erkek erkek,,, denilen bir aileye fazla bile yardim yapmışsınız. Bırakın abinizin terörist eş ailesi düşünsün,onlar uğraşsın.
Bu arada sizi Gerçekten tebrik ederim. Umarım eşiniz ve çocuklarınızla güzel, hayırlı bir geleceğiniz olur.
Ailenin Türkiye'ye girişlerinin yasak olduğunu, hapishane durumunu ne zaman öğrendiniz?Bunu yukaridada soyledim
Biz once boyle olduklarini bilmiyorduk
Bazi duyumlar aldik ama abim inkar etti
Bizde onyargili davranmayalim belki yalan yanlis duyumdur dedik gittik
Abimin cocugu yok
25 yillik evlilik anne ve babaminkiydi
Cunku abimle mesafeliyim
Cunku kafa yapimiz tutmuyor
Ilk gelin tabikide mutsuzdu onlar hic bizaman mutlu olamadilar
Onlar daha nisanliyken ayni boyle evlenme denildi yinede evlendi
Annem bu yasa kadar biseyi beceremediBen de şimdilik beğenmedimleri koyuyorum, bu konunun süresi bitince gözardı ederim.
Otobüs durağında garibanları öldürenlere “siyasi görüş” diyenlerle anlaşamam. Yurtdışı tabi ki destekler, terörün maliyeti düşük, savaşın maliyeti fazla.
Kendi vatandaşını tehlikeye atmak yerine beynini yıkayıp teröristleri öne sürüyor. Kullanışlı piyon.
Bu konuda bile bir sürü “tanışmaya bile gitmeseydiniz” diye var. Niye ilişkiyi koparın diyoruz, işte bu yüzden.
Konu sahibi yaşam kısa. Bazen eşim ve çocuklarımı alıp gitmek istiyorum diyorsunuz ya haklısınız. Anneniz zaten kaç yaşına gelmiş bu saate kadar nasıl idare ettiyse öyle idare eder. Abiniz de öyle.
Babanızla görüşün siz kendinizi kurtarır. Psikolojik rahatsızlıklar bulaşıcıdır, beyefendi zahmet edip doktora gitmiyor diye siz depresyon ilaçları almayın.
Bayan ben destek falan istemiyorum, buradan bana ne destegi verebilirsinSizi anladım. Olaya konu sahibinin bize anlattıklarına göre yorum yapıyorsunuz.Ben başka taraftan duruma bakiyorum. Tabi ki abin hasta diye yazınca sadece kendisi destek görecek..
O yüzden fikrinize saygı duyuyorum fakat düşünüyoruz
Suresi yoktur, o ulkenin vatandasi bile olabiliyorsun.Siyasi sığinmacı olarak basvurunca bir ulkeye, sanırım kendi ulkene belli bir süre (5 yildı sanki) gitmen yasak oluyordu diye biliyorum. Yani "madem ulkene rahatca gireceksin o zaman bana gelme" diyor sığınilan ulke. Belki bahsedilen yasak böyle bir şey.
Aynisini bende soyledimkızda babası 3 saat terorıst terorıst konusurken oturmus kuzu kuzu guzelce dınlemıs
o aılede yetısmıs bırının aılece yasadıkları bır durumun ıcınde kardelen gıbı acmasını bekleyemeyız sanırım
otu cek köküne bak misali
Ailesinden kopacak olan şimdiye çoktaaan kopardı. Avrupa 'da o kadar kolay ki bu.. Ailesinden kopmayacak o kadın, abiniz bunu unutsun, ailesinden kopacak kadar nefret eden kadın evleneceği adamı ailesinin içine sokmaya kalkmaz. Abiniz daha oraya varmadan hepinizin ağzını tıkamış, ayaklarına kadar gitmişsiniz ama hanımefendi babası apır sapır konuşurken bi sus işareti yapmamış. Ailesinden asıl kopacak olan belli değil mi sizce de?
Uzaklaş o ailenden, gül gibi kocanı da yıldırır kaçırırsın, o Türkiye 'deki çok bilen akrabaların anana tilfon açıp' ' Kızınıza sahip çıkın, arka olun.' ' demezler.benim odam yoktu abim beni odaya almazdi, ben salonda yatardim mutfakda ders calisirdim uzerimi tualette giyerdim.... Neyse cok eskilere gitmicem
Esim benim su dunyadaki gercektende en buyuk sansim
Okadar anlayisli okadar mulayimdir kafa yapimiz aynidir hergun ben senden memnunum Allah razi olsun der hani yasli nine dede olur ya onun gibi
Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?