• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimle konusup kenarami cekilmeliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin ilk sayfalardaki mesajlarını okudum.
Kadının ailesi manyak, siyasetle kafayı bozmuş, tehlikeli fikirleri var falan filan da şu da bir gerçek abiniz de manyak . Bir sürü psikolojik probleminin yanında evliliğinde şiddet ve her şey olmuş. Şimdi bile iki yılda on kadını 'bunla evlenecem' diye getiren, mantıklı bir karar bile almaktan aciz - evlenmek için çok kötü bir seçim .
Ailenizin kalani, anneniz vs zaten 'tvdeki psikolojik dizileri aratmayacak cinsten' diye kendiniz dediniz . O evde yaşayan en normal insanın kendiniz olduğunu ama çocukluktan beri psikolojik destekle kendinizi koruyabildiginizi yazmissiniz.
He,bir de o abi illaha ki evlenecek. Çünkü erkek olduğu için evlenmezse ç.kü düşermis, anneniz buna inanıyormus,mutlaka evlendirecekmis çocuğu, çocuk da razı zaten dünden

Eeee yani eğri oturup doğru konuşmak lazım, abiniz işinde gücünde,Kizini el bebek gül bebek buyutmus bir ailenin, tatlı, Nazik, çiçek gibi kizini alsa es diye, abiniz ve ailesi o çiçeği soldurmayacak mi???
Öyle biriyle evleneceğine zaten kendi içinde sorunları olan - ailesiyle problemleri olan biriyle evlensin, bence daha iyi. Daha uyumlu olurlar - o kız da ailesiyle ilgili tonla kötü şey yaşadığı için zaten sizin eve idmanli gelir, ufak tefek şeylere canını sıkmaz en azından.
Hem de başka kızların canını yakmamis olursunuz ailenize alıp.
Ben yerinizde olsam ne konuşacağım? Laftan anlayan insanla konuşulur.
Bana ne, ne yaparlarsa yapsınlar. Kendimi ve yuvamı olabildiğine uzak tutmaya çalışırim,olayların içine girmem, asla zinhar akıl falan vermem. Kendi hayatini kendi yaşasın. Zaten bir yerde içine s.çma ihtimali yüksek, en azından beni suclamaz

Abim ayrildigi gun ben basladim bi psikologa gitsin, bi konussun yanlislarini duzeltsin.
Ben ilk evliliginde 2 kere gittim diye gorumcelik yapmis oldugumu iddia eden birisi var burada.
Niye 2 defa gittim. Cunku her gitmemde yanlis olan seyleri soyledigimde ben azar isittim sen karisma onlar oyle anlasiyo. Ya hayir efendim bu geline neden boyle yapiyosun mecburmu senin kahrini bu dende cekmeye dedigimde bisuru kavga dovus cikiyodu
Kiz ayrilirken ben gittim konustum herseyi gectim anneme bana o... Diyor ben artik kaldiramiyorum beni dovdu hastanelik oldum dediginde ben polisi arayîp sikayet ederim sen etmezsen dedigimde
Ugrasmak istemiyorum benden bitti, benim seninle sorunum olmadi hic bizaman dedi. Sadece benden uzak dursun dedi
Aile icinde facia yasandi ben gelinin tarafini nasil tutarmisim diye.
Iste ben boyle gorumcelik yaptim....

Ailenin Türkiye'ye girişlerinin yasak olduğunu, hapishane durumunu ne zaman öğrendiniz?
Gitmeden once babam zar zor kizin babasinin adini soyadini aldi abimden
Arastirmis en Saglam yerden bilgi aldim dedi. Biz olmayiz onlarla dedi
Abim inkar etti iste yok oyle bise millet uyduruyo sende inaniyosun dedi baya olay yaratti
Babamda iyi hadi senin dedigin gibi olsun insallah ben yanilmisimdir dedi sapkasini onune aldi gittik.
Babam oturdugu yerde kizardi bozardi kalkti lavaboya gitti, olmadi bahceye gitti olmadi benim kizi kucagina aldi cocuk niye durmuyo hastami rahatsizlik verdik kalkalim muhabbetine girdi sirf bu iskence bitsin diye bahaneler ariyo
En sonunda babam dayanamadi ben ataturkcuyum abi falan dedi adam oturdugu yerden kalkti adam hala konusuyo
En sonunda kalktik gittik..

Uzaklaş o ailenden, gül gibi kocanı da yıldırır kaçırırsın, o Türkiye 'deki çok bilen akrabaların anana tilfon açıp' ' Kızınıza sahip çıkın, arka olun.' ' demezler.
Daha dun aksam teyzem bana soruyo noldu diye anlattim
Kizim sen akli basindasin sahip cik onlara güzel guzel anlat konus diyor
Teyze anlamiyolar, konustugumda anliyomus gibi yapip arkasindan mesaj ustune mesaj beni taciz ediyolar ben cok yoruldum bilmediginia cok sey var
Benim bi hayatim var cocuklarim var nezamana kadar onlarla ugrasicam karismiyorum saf disiyim artik dedim
Ama ne care

Selam hanimlar,

Konu aslinda uzun ama dagitmamaya calisicam.
Abim kiz arkadasiyla evlilik karari almislar. Bizede aileyle tanismak dustu

Bu arada ben evliyim annemle ayni evde yasamiyoruz abimde evlendi ayrildi 2.evliligini yapicakti oda ayri yasiyor.

Neyse biz gitmeden once aileyi arastirdik
Ailenin siyasi sebeplerden dolayi Turkiyeye girisinin yasaklandigi (yurtdisinda yasiyoruz) ve hatta hatta bir teror orgutune yardimdan yargilandigi, yazdigi kitaplardan dolayi hapis yatan bir baba oldugunu ogrendik

Onyargili olmayalim abiminde israrlariyla gidelim dedik.( Detaylari geciyorum bu arada)

Gittigimizde size abartisiz soyluyorum oturdugumuz andan kalktigimiz ana kadar isimlerimiz sormak haricinde adam hep siyasi politika gecmis tarih vs vs baska hic bir konu konusulmadi

Aile yapilarimiz kesinlikle hic bir sekilde uyusmuyor, gerek kulturel, dini, siyasi...

Bunlar bizi ziyaret etmek istediklerini ilettiler bize.
Bu cmrtesi gunu diye anlasilmisti, taa ki abim anneme bazi sorunlardan dolayi dert yakinana kadar. Bunun uzerine ben ve babam madem oyle hic uzatma isi. Biz herseye ragmen gittik ama sen kizla anlasmazlik yasiyosan simdiden, evlilik yurumez dedik abim ikna oldu ve kiza msj atti.

Tabikide kiz uzulmus aglamis kabullenmemis. Abimde annemi sucluyo, iste sana iki sey anlattim hemen ortaligi ayagi kaldirdinda vay efendim sizde firsat kolluyomusunuzda falan filan. Bu arada annem ruh sagligi yerinde olmayan bipolar ve bircok teshisi olan bir insan. Yani annemde mantiksal hic birsey duyamazsiniz. Tedaviyi redediyor...

Annem suan yatak dosek aglamakli ben
genclerin vebaline girdim yok ah aldim yok oglum kadersiz....

Benim asil size sormak istedigim sey
Abimde bu durumlarda cok mantigini kullanamaz ilk evliliginde gorduk. Hep duygusala baglar, merhamet eder. Biturlu kopamaz. Mesela ilk esinle nisanliyken ayrilacakti ama o intihar eder bensiz yasamaz dedi kiyamadi devam etti, evlendi hep sallantida olan bi evliligi oldu 3yilin sonunda ex es terketti. Benim korktugum bundada boyle bise yasamasi.

Bi aklim git guzelce konus, secim senin de diyor diger aklimsa hic karisma ortaligi annemde abimde feci karistirdi ustune kalir kenara cekil diyor.
Sizce hangi yolu izlemeliyim siz olsaniz ne yapardiniz?
Kusura bakmayin mesaji yazamadan yayinlandi ilk etapda
Tesekkur ederim yorumlariniz icin
Abinin aklı var sonuçta bırak kendi haline herşey olacağına varır abınnın kafası aynı ben iyilik düşündük merhamet ettik kaybettik inşallah yol yakınken o kadından vazgeçer

Teyze anlamiyolar, konustugumda anliyomus gibi yapip arkasindan mesaj ustune mesaj beni taciz ediyolar ben cok yoruldum bilmediginia cok sey var
Benim bi hayatim var cocuklarim var nezamana kadar onlarla ugrasicam karismiyorum saf disiyim artik dedim
Ama ne care
İşte aynı insanlar senin başın sıkıştığında abini anneni aramayacak. Onları darlamayacak. He he de geç, kolaysa alın siz uğraşın bana ihale kaktırmayın de çarp kapını. Ben olsam öyle bir laf sokarım ki ölene kadar sustururum daha gık diyemez kimse de, herkes ben değil maalesef.

Ki ilk evliligi mezhep farkliligindan ve yore farkliligindan olarak bitti (agirlik olarak)
Evlenirken onun baska mezhepde oldugunu nereli oldugunu biliyodu ama evlendikden sonra sorun etmeye basladi
Abiniz olmayacak dualara amin demeyi seviyor belli ki . Allah yardımcınız olsun

Ama ne care
Evlenip evden ayrılana kadar sana evde bir odayı bir yatağı çok görüp oğullarının seni itip kakmasina göz yuman annene de demiş mi acaba teyzen şu kızcağıza sahip çıkın, bu da evlattir, günahtır diye? Çok bilirler ezilene akıl vermeyi..... Sen de kardesisin biraz da sen sahip çık desene haspaya

Ama ne care

Peki neden kendisi telefon açmıyormuş?
Whatsapp var, Skype var artık yurtdışı görüşmeleri bedava.

İyi vallahi minicik çocuğu öne sür annene sahip çık diye kendin uğraşma ne güzel Dünya.
Tekrar ararsa : “Teyze beni küçüğüm diye dinlemiyorlar bir de sen arar mısın?” diyin.

Hıkmık edip köşe bucak kaçacak.
Bu taktiği 1-2 kere yapın artık sizi rahatsız etmez. 😉

Gitmeden once babam zar zor kizin babasinin adini soyadini aldi abimden
Arastirmis en Saglam yerden bilgi aldim dedi. Biz olmayiz onlarla dedi
Abim inkar etti iste yok oyle bise millet uyduruyo sende inaniyosun dedi baya olay yaratti
Babamda iyi hadi senin dedigin gibi olsun insallah ben yanilmisimdir dedi sapkasini onune aldi gittik.
Babam oturdugu yerde kizardi bozardi kalkti lavaboya gitti, olmadi bahceye gitti olmadi benim kizi kucagina aldi cocuk niye durmuyo hastami rahatsizlik verdik kalkalim muhabbetine girdi sirf bu iskence bitsin diye bahaneler ariyo
En sonunda babam dayanamadi ben ataturkcuyum abi falan dedi adam oturdugu yerden kalkti adam hala konusuyo
En sonunda kalktik gittik..
Bazı insanlar belayı tatmadan anlamazlar sandriyo. Bırak abin yaşasın bazı şeyleri. Çocuk değil sonuçta. Göz göre göre gidiyorsa belaya yaşaması lazım demek ki.

Evlenip evden ayrılana kadar sana evde bir odayı bir yatağı çok görüp oğullarının seni itip kakmasina göz yuman annene de demiş mi acaba teyzen şu kızcağıza sahip çıkın, bu da evlattir, günahtır diye? Çok bilirler ezilene akıl vermeyi..... Sen de kardesisin biraz da sen sahip çık desene haspaya
Teyzemin biseyden haberi yoktu ki
O turkiyede yasiyor
Bizi sadece yaz tatillerinde goruyodu
Bana yapilan eziyetlerin hic birini bilmiyolardi ben hic bizaman korkumdan bise anlatamadim kimseye

Peki neden kendisi telefon açmıyormuş?
Whatsapp var, Skype var artık yurtdışı görüşmeleri bedava.

İyi vallahi minicik çocuğu öne sür annene sahip çık diye kendin uğraşma ne güzel Dünya.
Tekrar ararsa : “Teyze beni küçüğüm diye dinlemiyorlar bir de sen arar mısın?” diyin.

Hıkmık edip köşe bucak kaçacak.
Bu taktiği 1-2 kere yapın artık sizi rahatsız etmez. 😉
Ariyor ama annem acmiyo
Annem manipulatif birisi
Konusmak istediginde dertlenmek istediginde arar konusur
Teyzeme durumu anlatinca üzülme bacim herseyde vardir bir hayir diye msj atmis
Annemde bana ne anlattin ben kac gundur acmiyom tlfnunu sen kiim bilir ne anlattin diye msj atmis

Başkasının aklıyla ayrılıp sonra da o başkasını suçlayan birinin sağlıklı evlilik yürütebileceğini düşünmüyorum. Ben konuşmazdım evlenip mutsuz olsa "sen evlendirttin" bile diyebilir, ayrılsa siz ayırdınız... Hiç çekemem isterse 62726 kere evlensin boşansın.
Ilk esinde kendi evlendi buna ragmen hep bizim yuzumuzden evlenmis
Ayrildi bu seferde bizim yuzumuzden ayrilmis
Hep bunu dedi
Hatta bu kizla tanismasina vesile olan kisiye bile senin yuzunden tanisdim diyor. (sadece ayni ortamda denk geliyolar o kisi tanistirmak icin ozel bi organizasyon falan yaptigindan degil)

Teyzemin biseyden haberi yoktu ki
O turkiyede yasiyor
Bizi sadece yaz tatillerinde goruyodu
Bana yapilan eziyetlerin hic birini bilmiyolardi ben hic bizaman korkumdan bise anlatamadim kimseye
Ya ya hiç haberi yoktur eminim...insan kardeşini bilmez mi, sen tanımaz mısın kardeşini....her yaz kisa süre de olsa birlikteymissiniz, hiç mi anlamamış halini. Muhtemelen iki kardeş aynı kafada olduklarından o da umursamamis. Şöyle bi düşün teyzenin oğluyla kızının halini, varsa erkek kuzenin de el üstünde ve arıza değil mi?

Terör suçundan ülkeye girişleri yasak olan, akıllanmak şöyle dursun; evine tanismaya gelen damat adayiyla bile siyaset konuşan adamdan ve aileden bir cacık olmaz.

Ben olsam terör suçu mevzusunu öğrendiğim an engel olurdum kardeşime. Evlerine gitmeniz bile büyük hata. Yarin bir gün başınız ağrıyabilir bu durumdan.

Ama ne care
Teyze falan geçin.
Hiçbirini yapmaya mecbur değilsiniz. Babanız da değil.
Bırakın başı belaya mi giriyor abinizin, girsin. Hapse mi düşer, ülkemize giriş iznini mi kaybeder,, sicili mi bozulur, bilmem ne listelerine mi yazılır, kendi bilir.
Lütfen tek derdiniz kendi eşi ve çocuklarınız olsun.

kime göre neye göre terör
abiniz bu konuyu dert etmediyse size karışmak olmaz. hata yapıyorsada onun hatası
başka bir daha evlenecek kimse bulamazsa suçlu siz olursunuz. kardeşi olmanız onun hayatına karışma hakkını vermez. fikirlerinizi söylersiniz . istediğini yapar ona kalmış

bunu da okudum ya :olamaz:
şöyle açıklayayım malum grup ta olanlar kendilerni terörist olarak görmüyor. senin benim görmem onlar için önmli değil. veya işıd kimine göre terördür. ve ya taliban . şaşıracak ne var :))) ayrıca abiside terör olarak görmüyorki evlenmeye kalkmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back