yazdıklarınız birebir doğruysa kız acayip kurnaz ve kötü... erkek bu kadar güvenmez kadına. abinize acayip şeyler anltıyordur.
bir kere nişanlıyken daha aileniz abiniz aşırı destek olmuşsunuz. gereksiz. ben evlenene kadar 5tl almadım nişanlıdan. ne bayram harçlığı ne bişey. sonuçta benim maddi yükümden ben ve ailem mesul. verdikçe şımartmışsınız. nişanlısı kıbrısta okutacakmış... okuyacaksa ailesi okutacak nişanlısı değil. babanız ona işyeri açmış. pes benim kayınpederim bana nişanı bırak evliyken bişe bi iğne almadı. he bunlar doğruysa tabiki iyi niyetinizden yapılmış. ama aşırı ilgi şımartmış yüz bulmuş kız.
kız abinizi sevmiyordur ki. maddi dayanak. niye ayrılsın. herşeyi hallediliyor. ee sevmiyor para kaynağı atamıyor da gözü kayıyo başkalarına madem hayat boyu kayar o göz. bir de düğün olup karı koca olurlarsa iş fiziksel boyuta da geçer. abiniz de inkar edebidiği kadar eder yakalanınca da kafayı yer. ya elinden kaza çıkar ya psikolojisi bozulur.
şunu gördüm ki biz gibi gözü sadece sevdiğinde olan kadınlar ueri gelir iftiraya uğrar ama kocaları el sözüne kıymet verir. ama nerde sütü bozuk gözü dışarıda kadın var kocaları hep "karım yapmaz iftira" der. çok gördüm bunu. ya bu kadınlar öyle adamları arıyo buluyo kancayı takıyor ya bi yerlerinde boncuk var adamı kendilerine bağlıyorlar... bilemedim.
bir sürü de delil var. bunları bırak lise diplomam yok olacak he görümcelerim yuvamı yıkar. abileri de inanır onlara. sizin abiniz inanmaıdğına göre kızı kıskandığınızı iftira attığınızı düşünüyor.
benim kuzenim eşi tuhaf bir kızdı. mühendis olduğunu söylüyordu. ben de mühendislik mezunuyum az çok bilmesi gerekn şeyleri bilmediğini farkettim. neys ben master yapıyom o arada "bende yapacam" diyor. işkillendim. bana beim ünimden mezun oldğunu söylediler tanıştıtırken. "canım aynı yerde okumuşuz ama ben senden 2 yaş büyüğüm karşılaşmamışız" dedim. yok ben istanbulda başka okyldan mezunum dedi. demekki yanlış anlamışlar. bahsettiği okul ingilzce eğitim veriyor. benim okulum vermedği halde deli gibi dil bilmeme rağmen (master için dil sınavı geçmek lazım, kaynaklar mühendislikte ingilizcedir) dil bilmiyo... neyse baya işkillendim. çaktırmadan netten mezun olduğunu iddia ettiği yılın sınıf listesine baktım adı yok. sonraki önceki yıllara baktım yok.... benim okuluma baktım yok... hiç bi üniversitede o bölümde yok. kız geldi bana durup dururken "ya buffy ben aslında senin okuldan mezunum. ama o zaman sevgilm vardı kuzenin kıskanır diye demedim." dedi. "ozaman o bölümle biz aynı fkaültedeyiz brlikte okumuşuz" dedim. ya ben mühendislik okumadım. düz bölüm okudum dedi. 2 yıllık mı dedim. yok lisans dedi... ama başka kampüste. ya baksetttiği bölümde bizim kampüste. atıyor....
neyse bunu niye anlatttım. altı üstü kuzenimin karısı olmasına rağmen işkillendim. harketlerinden şüphelendim. kadınlar hisseder. ben kimseye anlatmadım bunu. kuzenime de... çünkü evliler ve ben kuzenim bence bana düşmez. ama kuzenken bu kadar araştırma yapıp delil topladığıma göre kardeş olarak ne deliller toplayabilirsiniz. kardeş olarak da abinize söylemek sizde düşer. delil toplayın. söyleyin karar senin destekçinim ama benim vazifem abicim diyin.
Daha önceden bizim iyi geçindiğimiz zamanlarda maddi olarak aynı konumdaydık, benim cebimde ne varsa onda da öyleydi hatta onda daha cok vardı, ben fazla para görmezdim..
Sonra ben işe basladım bunun bi tarafları oynamaya basladı ailesinin gözüne batmıs, "bu kız bütün parasını alışverişe veriyor, kıyafet alıyor" fln demeye basladılar..
Bikaç ay sonra ben saçıma kaynak saç taktırdım, 2,3 ay sonra abim geldi nasıl kaynak taktıracağını sasırdı, arkadasımdan saç aldım fln dedi gitti yine taktırdı.
Kıyafetlerine bakın, gecen halam dedi ki" kız dedi sen kıyafetlerini buna mı veriyorsun sende ne görüyorsam onda da var, yok valla hala dedim aynı magazayı kullanıyoruz, o da beğeniyor alıyor" halbuki yalan, ben alıyorum arkamdan alıyor..
Abim yurt dısından geldiğinde 1 valiz dolusu eşya getirdi kendine, bana bişe getirmedi ben gıkımı cıkarmadım baktım nispet yapıyor, ya zaten alan benim ciğerim :) ben ondan bişe beklemem ki, kıyamam. Durumunu biliyorum..
ve milyonlarcası var bunların, basım tuttu hepsini yazamıyorum.
bunları da göstereceğim abime, yükü bende kalmasın ne yaparsa yapsın sonra...