Abimin Bizi Kandırması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz yalancı çoban hikayesini bilir misiniz? Sırf gelini istemiyor sevmiyor diye hastalık yalanı söylerseniz, anneniz gerçekten hastalandığında ne yapacaksınız? Abiniz bir daha size asla inanmaz, kaldı ki böyle yalanlarla abinizi tümden kaybedersiniz.
Abiniz değişmedi, aşık oldu sevdi, sevdiği kadına değer veriyor ve kimsenin onu üzmesini istemiyor, ailesi de olsanız abinizin evliliğine ve eşine saygı duymanız gerekiyor.

Annem çok kötü biri olsa demişsiniz, annenizdir kıymetlinizdir elbette ama diğer konunuzda annenizin kıskandığını, gelini istemediğini, evlenmekten vazgeçirmek istediğini yazan sizsiniz, sırf evine eşya alıyor diye salonunu abinize yenileten anneniz değil mi?

Bakın bir gün siz de evleneceksiniz, eşinizin ailesi biz aileyiz deyip gittiğiniz her yere gelmek istese, evinizin anahtarını kopyalasa, sizi istemese, sevdiğiniz adamı evlenmekten vazgeçirmeye çabalasa, kayınvalideniz sizi kıskanıp eşinize mobilya aldırsa dayanamazsınız.

Abiniz size yalan söylememiş kandırmamış, size gelin dememiş sessiz kalmış, tek hatası anneniz sorunca gideceği yeri söylemek, ki siz de diyorsunuz annemin huyunu biliyor diye, annenizin huyu değil abinizi istemediği kadınla yalnız bırakmama hırsı diyelim biz buna.

Anneniz muhtemelen sessiz kayınvalide ne derse sineye çekecek, evin yedek anahtarını bile verecek, otur deyince oturacak bir gelin istiyordu, ki abiniz de annesinin sözünden çıkmayan bir evlat olsun.

Size bunlar şimdi normal geliyor ama siz bir evlenin, herkesin ne demek istediğini, abinizin ve eşinin neler hissettiğini anlayacaksınız.
Konu sahibi toy. Annesi de çok güzel manipüle ediyor. 3-5 sene sonra evlenip de annesi gibi bir kayınvalideye düşerse ya da annesi onun evliliğine de müdahil olmaya kalkarsa o zaman anlayacak. Sonra gelinin kapısında helallik almak için falan bekleyecek.

Burada yine hiç bir şey değişmemiş hala aynı. Ben hatalı değiliz demiyorum zaten sorun abimin bize yalan söylemesi. Ayrıca aynı yerde olsak ne olacak ki? Sanki gittikleri yerde bir tek onlar var başka kimse yok. Biz onun ailesiyiz, yani bana çok bencilce geliyor bu.
Ayrıca bizim ona ne gibi zararımız olacak. Yalnız kalmak istiyorlarsa akşamları odaların da zaten yalnız kalacaklar.
Neden odaya tıkılıp kalsınlar yalnız kalmak için acaba?Ne demek biz ailesiyiz!Oldu karısını ikinci plana atıp sizin gönlünüzü yapsın.Şaka mısınız ya!

Konu sahibi toy. Annesi de çok güzel manipüle ediyor. 3-5 sene sonra evlenip de annesi gibi bir kayınvalideye düşerse ya da annesi onun evliliğine de müdahil olmaya kalkarsa o zaman anlayacak. Sonra gelinin kapısında helallik almak için falan bekleyecek.
27 yaşında toyluk mu kalır ki ?

Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum buradakilere ama bir yere takılmışlar debelenip duruyorlar. Şimdi ben de abimi arayıp yaptığının ayıp olduğunu söylemek istiyorum. bunun için açtım bu konuyu ama şuraya bak insanlar neye odaklandılar.

ya adam hiç söz vermemiş ki
hiç söz vermemiş
anlatabiliyor muyum geçiştirmiş
siz yazmışsınız geçiştirmiş diye...
nereden çıktı bu söz verdi mevzusu ben bi kere onu anlamadım
adam bir şey dememiş ki verdiği sözü tutmamış olsun.
siz kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz.
ortada bir yalan yok, boşuna umutlanan ana kız var.

anne kızı kendi gibi yetiştirmiş. Doğrunun bu olduğuna inandırmış. doğru diyorsun.
Muhtemelen evde annesinin dizinin dibinde oturan bir kadın konu sahibi. Annesinden ve ailesinden başka hayata dair veri yok elinde. O yüzden anne ne derse doğru kabul ediyor. Zaten düşünce yapısı da anneninkiyle paralel şekillenmiş artık. Bu saatten sonra bu fesatlıktan kurtulması zor. Evlenince aklı başına gelir bir ihtimal. Gelmezse o evliliği de sürdüremez zaten.

Muhtemelen evde annesinin dizinin dibinde oturan bir kadın konu sahibi. Annesinden ve ailesinden başka hayata dair veri yok elinde. O yüzden anne ne derse doğru kabul ediyor. Zaten düşünce yapısı da anneninkiyle paralel şekillenmiş artık. Bu saatten sonra bu fesatlıktan kurtulması zor. Evlenince aklı başına gelir bir ihtimal. Gelmezse o evliliği de sürdüremez zaten.

bu durumda bir hayat kurabilir mi ki kendine ? anne kızının özgür bir evlilik hayatı olmasına izin verir mi? sanmam.
e damat çeker mi ? erkekler hele hiç çekmez.

Öncelikle sizi yeniden aramızda gördüğümüze sevindim😊
27 yaşında aslında ama annesinin davranışlarını artık o kadar kanıksamış ki doğru olanın bu olduğunu sanıyor galiba.
Damat ve ailesi sessiz uysal insanlarsa, annesi konu sahibesinin evliliğine de müdahil olur ve bence unknow bunu yadırgamaz, damat tatile çıkaran ama tatildeki tek rolü konu mankenliği olan biri haline döner, ki bu yapıdaki insanlar çoğunlukla kafasına vur lokmasını al dediğimiz eş ve eş ailesi seçiyorlar.

Ammaaaaa damat ve ailesi dişliyse eyvah eyvah, velhasıl aslında hiç de sağlıklı ilişkiler değil bunlar, kimse evlenince ailesini atsın demiyoruz ama aile başka eş başka, ne eşler birbirinin aile ilişkisine karışabilir ne de aileler sürekli evli çiftin arasına girebilir.
Aileyle tatile gitmek isteseler bunu teklif ederlerdi zaten, biz aileyiz deyip gittikleri yere gitmek kabile gibi tatil yapmayı istemek hata.

abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz

konu sahibinin önceki konusunu okudum da
adam evlenmek istemiş "ne bileyim biz istemiyoruz" annemle ben istemiyoruz.
kabus gibi bir düşünce tarzı. sonradan öğreniyoruz ki kadın önceden boşanmışmış bilmem neymiş vs vs
hayır ana kız babasını-eşini dinlemiyor bizi mi dinleyecek??
AKTÖ bunlat
Analı Kızlı Terör Örgütü

İnsan inanamıyor değil mi hala böyle ieylerin olduğuna ? :olamaz:

Kesinlikle oyle

Bi de ilerleyen mesajlari okudum

Abimi ararim annem fenalasti der o tatili zehir ederdim ama yapmadim diyor

Insan korkar ya boyle bir yalani aklindan gecirmesi bile hasta oldugunu gosteriyor

Allahim saglik versin ne deyim.

Ya ben ilk mesaji troll diye sikayet ettim ama bu bayaa bayaa gercek cikti ( Mune Mune Hanim kusura bakmayin troll diye sikayet etmistim:)

Ben sok ben iptal

belki önceden kurgulanmış kenarda bekletilen bir sahte hesaptır
olabilir yani. ben şöyle bir karakter yaratayım da milletle dalga geçeyim gibi...

Anahtar olayına ne çok takıldınız kaldınız.Sorun abimin gözümüzün içine baka baka bize yalan söyleyip kandırması. Fakat öyle mesajlar atıyorsunuz ki sanki bizler canavarız. Yani sizinle başka sefer gideriz diyemezmiydi de tuttu bize yalan söyledi.
Basit bir mesele değil çünkü.
Gizliden anahtar çoğaltan insan tehlikelidir, ben çok şey beklerim öyle birinden.

Tatil meselesinde abi başta sessiz kalmış bu anlayana çok şeydir. Bir dahaki sefere de sizle gitmek istemiyorlardir belki ne dersiniz?

Gizliden arkadan iş çeviren, anahtar çoğaltan siz çok mu dürüstsünüzde abinize yalancı diyorsunuz. Başkasının evine, hayatına burun sokmuyor en azından.

Öncelikle sizi yeniden aramızda gördüğümüze sevindim😊
27 yaşında aslında ama annesinin davranışlarını artık o kadar kanıksamış ki doğru olanın bu olduğunu sanıyor galiba.
Damat ve ailesi sessiz uysal insanlarsa, annesi konu sahibesinin evliliğine de müdahil olur ve bence unknow bunu yadırgamaz, damat tatile çıkaran ama tatildeki tek rolü konu mankenliği olan biri haline döner, ki bu yapıdaki insanlar çoğunlukla kafasına vur lokmasını al dediğimiz eş ve eş ailesi seçiyorlar.

Ammaaaaa damat ve ailesi dişliyse eyvah eyvah, velhasıl aslında hiç de sağlıklı ilişkiler değil bunlar, kimse evlenince ailesini atsın demiyoruz ama aile başka eş başka, ne eşler birbirinin aile ilişkisine karışabilir ne de aileler sürekli evli çiftin arasına girebilir.
Aileyle tatile gitmek isteseler bunu teklif ederlerdi zaten, biz aileyiz deyip gittikleri yere gitmek kabile gibi tatil yapmayı istemek hata.

konu sahibinin eski konusunda da çok eleştiri yapıldı. tamamen bağımlılık üzerine kurulu bir ilişki geliştirmişler. o konuda annesinin babalarının ailesiyle görüşmediğini yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam. ama kendi oğlu söz konusu olunca herşeye mecbur bırakmak istiyordu.

konu sahibi arkadaşta bazı görüşler çok kemikleşmiş. abi evde ilahlaştırılmış ve onun hayatında başka bir kadının varlığını kendileri için tehdit olarak görüyorlar. muhtemelen çocuğu olduğunda daha da büyük sıkıntılar yaşayacaklar. ben çocuğu bile kıskanacaklarını düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X