Abimden kira almak acill

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bs34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Abi iste?? Evet mal kaçırmış. Konu sahibi annem kendi biriktirdi parasını diyor. SAÇMALIK. Kimse bir evlilik içinde alınan malın eslerden birinin kendi birikimi oldugunu iddia edemez. Cok cirkin. Mesela eşi ev hanimi olan erkek de çıkıp bu evi ben aldim benim bitun hakki benimdir desin o zaman?? Oluyo mu oyle? Konu sahibinin annesi babasiyla evliyken bir ev almis ve adamin onceki evliligindeki cocuga pay dusmesin diye dogrudan kizinin ustune yapmış. Kızı da kendisi kadar uyanik olduğu için hic "hakkını" yedirmeye niyeti yok masallah. Baba daha ölmeden kira derdine düşmüş. Abisiyle yengesine sürekli babama bakariz deyip eve coktuler , cenaze vakti acimizdan faydalanip eve yerleştiler demis, gelinin babasina bakmasini begenmemis ama kendisi evine alsin bakalim kendi eşi cok memnun olacak mi bu durumdan??
Yani şimdi ev benim diyorsunuz da evlilikte alınan mallar ortaktır. Bu durumda tabi ki ev babanızın. O vefat ederse işler karışır bana göre abiniz boş durmaz gbime geliyor...babanıza bakması sanki kira ödememek icin gbi geldi. Yalnizzzz esi ise girdi demişsiniz ise girse de akşam o eve gelmiyor mu kim ister kayinpederiyle aynı evde yaşamak....benim kayinpederim melektir ama ben bile istemem. Babanıza bakarlarken onlardan kira istemeyi düşünmeniz de bence çok çirkin. Zaten dediğim gbi böyle bir hakkiniz da şu an yok
Hangi evlilik ya tapu direk kızın adına alınmış anlamıyormusunuz. Anne üzerinden geçmemiş tapu.
Anne kızını garanti altına almış belliki gerçekten kadının altınları ile alınmış kimsede ses kıçarmamış.
Ayrıca evin hangi tarihte alındığı belli değil.

O kadar haklisin kiii Anası da boyle akilliymis Direkt diger cocuga mal kalmasin diye kızının uzerine yapmis evi Uuu cok fena
Şundan on onbeş yıl önceye gidersek babanın koyduğu yirmi bin yarı parası yapar. Kadın büyük ihtimal bak bende altın koydum dedi . Yatalak olduğu için ölümü bekleniyormis. Konu sahibi de evlenmemiş o süreçte annesine bakarken evi onun üzerine yapıp öldükten sonraki hayatını garantilemek istediler büyük ihtimal anne ve baba olarak . Çok hakli ve vicdanlı bir karar almışlar. Kimse bilemezdi tabi ki kız evlenecek ev kiraları uçacak diye . Ev kiraları uçunca tabi işler şaştı . Konu sahibi gelip burda vicdan rahatlatacak evi satacakti olmayınca gitti . Yani burdan anladığımız ders şu ki evladına ölmeden malını asla ve asla verne

Tüm bunları geçiyorum . Erkek ve kadın yer değiştirse . Kadın değilse erkeğin evlenmeden önceki parası olsa ve ölen baba olsaydi acaba herkes ama adamın önceden parasiymis derler miydi ? Sonuçta evlenmeden önce bile olsa iki insan evleniyor bir şekilde o parayla ev alınıyor. Bu evde o babanın da hakkı var. Kadına denmiş ki ölene kadar biz yasayacagiz ölünce senin bu ev. Evlatlarına güvenip tapu vermiş bu insanlar bazıları da sat babanı yanına al demiş . Ne alaka yahu . Adam evini düzenini niye bozsun ? Bu nasıl vicdansizlik . Siz anne ve babalarınızin evini onlarin rızası olmadan satıp yanınıza mı alıyorsunuz arkadaşlar

Abinden değil babandan kira almış oluyorsun. Burada etik sınırlar içinde yapılacak tek şey babanın yanına sizin taşınmanız.

Hayir abimin hakkı yok babam hiç para katmadi ev alınırken . Zaten öyle bişey olsaydı dediğiniz gibi hakkım var diyip çoktan alırdı evi ev benim ustume
Tapu sizin üzerinize değilse ve ev evlilik birliği içerisinde alındı ise bugün babanız ölse evin babanız payına düşen hissesinin yarısı abinize kalır.
Ama anneniz ölmeden evi sizin üzerinize geçirdi ise yada direk tapu sizin adınıza çıktı ise ev tamamen sizindir.
İlk seçenek geçerli ise evden kia istemeniz olmaz o ev şu an öncelikle babanızın evi sayılır. Sonuçta anne ile de o evde oturmuş yıllarca ama tam tersi ise kira istemek yerine evi satabilirsiniz tabi bu durumda babanın bakımı size kalacak bunu göze alıyorsanız sıkıntı yok yada ona ufakta olsa barınacak bir ev vs almanız uygun olur, maaşı vardır diye düşünüyorum ev olunca gerisini halleder bir şekilde şu an çokta yaşlı değil kendi ihtiyacını giderebilecek yaşta sağlık sorunu yoksa eğer.

Hangi evlilik ya tapu direk kızın adına alınmış anlamıyormusunuz. Anne üzerinden geçmemiş tapu.
Anne kızını garanti altına almış belliki gerçekten kadının altınları ile alınmış kimsede ses kıçarmamış.
Ayrıca evin hangi tarihte alındığı belli değil.

Zaten kadının ilk evliliğinden sonra altınları bankada duruyormuş,daha sonra da onunla kızına ev almış,bunu ispat etmek hiç zor olmaz.Neden ısrarla alakası olmayan üvey abiye de pay çıkarılmaya çalışılıyor çok ilginç.Kaldi ki abi zaten böyle bir talebin saçmalığının farkında.

Konu sahibi üyeliğini silmiş.Biz,bize anlatılan kadar bilgi sahibiyiz.Bu kadarıyla yorum yapabiliriz ancak.Öteki türlü "yok yok kesin şöyle olmuştur,büyük ihtmalle böyle böyle yapmıştır" demek boş dedikodudan öteye geçmez.

Zaten kadının ilk evliliğinden sonra altınları bankada duruyormuş,daha sonra da onunla kızına ev almış,bunu ispat etmek hiç zor olmaz.Neden ısrarla alakası olmayan üvey abiye de pay çıkarılmaya çalışılıyor çok ilginç.Kaldi ki abi zaten böyle bir talebin saçmalığının farkında.

Konu sahibi üyeliğini silmiş.Biz,bize anlatılan kadar bilgi sahibiyiz.Bu kadarıyla yorum yapabiliriz ancak.Öteki türlü "yok yok kesin şöyle olmuştur,büyük ihtmalle böyle böyle yapmıştır" demek boş dedikodudan öteye geçmez.
Konu sahibi,abisinin köyde evi var diye yazmıştı galiba..anadoluda bu konularda erkek çocuğa daha fazla veriyorlar belki abi de bu şekilde aldı,belki abi fazla aldığı için sesini çıkartmıyor ev konusunda...konu sahibinin rahmetli annesi, babası ile karar verip kız çocuğu da bu şekilde güvenceye almak istediler belki...ama kira falan istemek hiç hoş değil bence...iki aile ve bir baba aynı evde olmaz..abinin gitmesi lazım, baba da hayret yani herkesi huzursuz etmek mi istiyor..ya kızınla kal,ya oğluna git yani

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vafatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diyo ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
annen ne demiş?
bu ev ölene kadar bizim sonra senin .
dediğini yap.
kira istemek olmaz.

Back
X