Abim :((

Abin böyle iddia ya kunara basladiysa o bataklikdan nasil cikar bilmiyorum gercekten cok zor. Bu kumar isleri hep aileleri yikiyor ya nefret ediyorum kumar oynayanlardan. Insanlari bagimli ediyor kumar iste seytanin en sevdigi masa kumar masasi

Abimle ilgili ne yapmalıyım bilmiyorum..Daha biz eşimle 1 aylık nişanlıyken ,ondan bile borc ıstemıstı , duydugumda yerın dıbıne girmiştim.Bu vukuatları yıllardır var , sürekli birilerinden borc ıstiyor.Dün gece de eşimin amcalarından istedıgını ögrendım , ki kaldı kı bı samımıyetı yok onlarla sadece aynı iş yerındeler abım memur amcalar da işci olarak calısıyolar , abimden cok daha az maas alıyolar zar zor gecınıyolar,onlardan bile istemiş ya, sabaha kadar uyuyamadım ,çok ağladım, çok utandım, su an ruh gibiyim...istedgıı oaralar da 150 200 gibi rakamlar ...Ve kesın eşimin ailesi de bılıyor ..
Babam abime de bana da ev aldı, her seyımize kosturdular .. Ev aldılar bide evın bütün masraflarını da kendılerı karsıladılar. Abıme 1 lira harcatmadılar. Babam duysa kahrolur , annem de Gecen sene benden de istedi dogumuma 2 ay vardı kredı ceksen ödemez dıye korktum, anneme soyledın annem ben sana verıyım ama benim verdıgımı soyleme abine dedi , abıme verdım parayı ay ay ödedı parayı ama son 4 ay ödemedi. Yanı annemler onun ıcın neler yaptılar. Annem de babam da banka emeklisi , ailede maddi sıkıntı yasamadık . Ama abımin bu yaptıkları benı yerin dibine sokuyor. Faturaları ödememiş babam ögrendı kızdı söylendı ödedi yıne babam. Babam her zaman destek oldu annem de öyle ama bunu nasıl yapar abim annemlere eşine yegenıme.. Aklım almıyor maaşı iyi yengemınde iyi.. ben de bankacıyım ve abimin dıger banka borclarını da görebılıyorum az önce baktım 60.000 e yakın borcları var kartları dolu..parca parca kredıler cekmıs .. 2 ödemıs 1 ödememıs... Cok üzgünüm .. Yegenıme , yengeme kıyamıyorum .. Daha önce abimle konusmustum ,cok zorlanmıstım cunku bu konuyu konustugum zaman gözlerini kaçırıyor üzüldüğünü görüp üzülüyorum sert konusamıyorum.Benım bebegıme cok düşkün her gün bır oyuncak alır gelır görmeye , gezmeye götürür.. Aslında iyi bir insan ama nasıl böyle davranabılıyor , kendını aılesını bizi bu duruma sokuyor.Abımın ikincı evlılıgı cok sıkıntılı evlılık ysadı bosandılar ,abım 10 yıl sonra evlendı.Psikolojısı cok bozuldu o dönemde annem ondan da kıyamıyor ama bu kacıncı yanlışıBabam duysa kalp hastası zaten cok cok üzülür abımle de görüsmez artık.. ne yapmalıyım , kafam durdu.. Şimdiden cok tesekkur ederim. Uzun oldu cumlelerı toparlayamadım kusura bakmayın

Bankaciysan az cok tahmin edersin sureci.

Biraz rahat davranmis kredi kartiyla harcamistir, belki evine belki baska bir seye iddaa moda genelde ona harcıyorlar. .

Hem.kart odeme hem ev geçimi zorlayinca nakit akisi icin kredi çeker karti kapatir. Kredi oderken elinde nakit kalmaz yine karta doner derken borc katlanır ve bitmez.

Yapacağınız en buyuk iyilik bunu uygun bir dille ailenize anlatip abinizi ve ailesini bu borçlardan kurtarmalarini saglamak olur. Tabi imkan varsa. Yoksa evliligi, hatta hayatının her köşesi sorun olacaktır.
Sonrasi ile ilgili tekrar ayni seylerin yasanmamasi icin babaniz gerekli konusmayi yapıp bu iyiliği neden yaptığınızı anlatir. Bastan anlasir en uygun odemeyle parasini geri alir.

Uzulmek cozum olmuyor maalesef :(
Bir an once söyleyin babaniza, elbet kulagina gidecek. Kotu durumda ogrenmesinden iyidir soylemeniz. En azindan daha cok batmaz ve babanizi sizi zor durumda birakacak işler yapmaz.

Haklısınız .. Çok isterdim dedgınız gibi biri olmayı , kusura bakma deyıp cekılebılmeyi ama kıyamıyorum o bıze üzülmese de ben üzülüyorum .. Maalesef böyle de salağım...

Iste bu kiyamiyorum mantigini size aileniz asilamis. Aileniz abinize hicbir zaman kiyamamis sizde onlardan oyle gormussunuz oyle devam etmissiniz.

Kimseden birsey beklemeden kendi ayaklari uzerinde duran bir birey olamamis abiniz. Annesi babasi gibi kimse ina kiyamasin istiyor. Gidip kendinden daha az maas alan insanlardan para istedigine gore.

Abinizi kendine gelmesi ve Allah uzun omurler versin Anne babanizdan sonra kendi kendine yetebilmesini ogrenmesi icin artik ailenizde sizde kiymaniz lazim abinize.

Back