Abim... :((

Tatlım seni çok iyi anlayabiliyorum, insanlara karsı tarafsız yaklaşman cok hoşuma gitti ve aralarına saygıdan girmediğini de anlayabiliyorum.
Bana kalırsa şu ortamdaki ateş biraz dinginleşene kadar karışma eğer kız da dediğin gibi "abini cok seviyorum " dediyse, ipler kopmayacaktır, eğer birbirlerini gerçekten sevdilerse geçmişten gelen bir serseriye bozulup gitmeyecektir bu ilişki, düşünsene abin o kadar fedakarlık yapsın seviyorum diye erkek gibi dursun yanında, kız da ben de seviyorum desin sonra aklı hala serseri işe yaramaz adamın birinde kalsın, öyleyse yazıklar olsun diyorum..

Sana düşen(benim kanımca)bir müddet özel hayatlarına saygı duyman, ikisinin birbirlerine ve kendilerine duygularını itiraf etmeleri olayları kabullenmeleri gerekirse çözüm bulmalı(ayrılık ya da barışma, iki türlü çözüm var ve ikisinden herhangi biri onların yararına olabilir, ayrılmalarını istemiyorsun anlıyorum ama şöyle düşün, abin gibi bir delikanlının yüreğinin yanında duracağına ipten koptan bir serseri için abini bırakıp giden kızı abine yakıştırabilir miydin?ya da abin yine de affetse kız ya evlendiklerinde terk edip giderse şimdi ayrılmak varken..)

Bunlar benim şahsi fikirlerim, uzaktan gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum, ikisinin mutlu olmasını istiyorsun eğer kız abin gibi biri varken serserinin peşinden gidecek kadarsa şimdiden ayrılmaları iksinin geleceği adına en hayırlısı olacaktır.
Eğer kızın duyguları sahte değilse abinin yanında kalacak gereksiz eski sevgili aralarını bozamayacaktır.

Sen geri planda durmalısın bu olayda, bırak birbirlerini belki de ilk defa görüyorlar..

Bence abine sormalısın eğer çok merak ediyorsan. Sadece sor bir yorumda bulunma. Belki de başka bir sebepten dolayı tartışmışlardır bunu bilemeyiz. Hem abinle dertleşebilirsin iyi veya kötü bir yorumda bulunmadan sadece dinleyerek bile onun kafasını dağıtmasına yardımcı olabilirsin. O da paylaşmak istiyordur belki.

Sen de kendimi gördüm ve abinde de abimi. Abim de eşiyle evlenmeden önce yaşadığı sorunları anlatırdı bana ve hep çok seven taraf o olmuştu. O da çok çalışırdı ve uykusuz yorgun argın sırf onunla görüşmek için yanına giderdi. Her neyse.. araları düzelir umarım canım.

Genelde ben sormadigim halde hep anlattilar, fikrimi aldilar zaten. Konu kapanmazsa belki yine anlatir ikisinden biri. Umarim konu onemsiz ve baska bir seyle alakalidir. Aklima bile gelmemisti zaten ama abimin telefonda o "Onun da Allah belasini versin." Lafini duyunca geliverdi aklima. Sonrasinda da parcalari birlestirdim kafamda. Insallah bos yere kuruntu yapiyorumdur. Normalde ciddi kavgalari olmazdi cok sukur. Tatli tatli atisir, sonra hemen barisirlar. Konu benim sandigim gibi degilse hallolacaktir zaten. Tesekkur ederim canim yorumun icin. Sizinkilere de mutluluklar diliyorum.

tartışmanın nedeni ortaya çıkana kadar sessizliğini koru derim.. eğer ki bekleyemem diyorsan da abinle konuş, nedenini sor.. konu ablanın eski erkek arkadaşıysa ilişkilerinin bitmesi muhtemel.. çünkü ondan bahsederken hala bişeyler hissettiğini sezmişsin ama sen de emin değilsin.. abin de böyle düşünüyorsa bitirmesi zaten en mantıklısı. ablanın aklı hala eskideyse zaten yürümez, şu an ayrılmasalar bile ilerde olur sadece süreç uzar.. ayrıca abin 26 yaşındaymış yaşının verdiği olgunlukla kendine zarar vermeyecektir diye düşünüyorum. ne kadar çok seviyor olsa da kimsenin kendinden daha değerli olmadığı bilincindedir..

bence bazen insan ilişkisinde 3. bir göze ihtiyaç duyabilir. benim abim olsa onu kırmadan ve kişisel görüşümü katmadan ona olayın dışardan nasıl göründüğünü anlatırdım. Bu kesinlikle, Selini ya da başkasını suçlamak gibi olmazdı ama en azından kendini yıpratmama konusunda telkinde bulunurdum.

Tatlım seni çok iyi anlayabiliyorum, insanlara karsı tarafsız yaklaşman cok hoşuma gitti ve aralarına saygıdan girmediğini de anlayabiliyorum.
Bana kalırsa şu ortamdaki ateş biraz dinginleşene kadar karışma eğer kız da dediğin gibi "abini cok seviyorum " dediyse, ipler kopmayacaktır, eğer birbirlerini gerçekten sevdilerse geçmişten gelen bir serseriye bozulup gitmeyecektir bu ilişki, düşünsene abin o kadar fedakarlık yapsın seviyorum diye erkek gibi dursun yanında, kız da ben de seviyorum desin sonra aklı hala serseri işe yaramaz adamın birinde kalsın, öyleyse yazıklar olsun diyorum..

Sana düşen(benim kanımca)bir müddet özel hayatlarına saygı duyman, ikisinin birbirlerine ve kendilerine duygularını itiraf etmeleri olayları kabullenmeleri gerekirse çözüm bulmalı(ayrılık ya da barışma, iki türlü çözüm var ve ikisinden herhangi biri onların yararına olabilir, ayrılmalarını istemiyorsun anlıyorum ama şöyle düşün, abin gibi bir delikanlının yüreğinin yanında duracağına ipten koptan bir serseri için abini bırakıp giden kızı abine yakıştırabilir miydin?ya da abin yine de affetse kız ya evlendiklerinde terk edip giderse şimdi ayrılmak varken..)

Bunlar benim şahsi fikirlerim, uzaktan gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum, ikisinin mutlu olmasını istiyorsun eğer kız abin gibi biri varken serserinin peşinden gidecek kadarsa şimdiden ayrılmaları iksinin geleceği adına en hayırlısı olacaktır.
Eğer kızın duyguları sahte değilse abinin yanında kalacak gereksiz eski sevgili aralarını bozamayacaktır.

Sen geri planda durmalısın bu olayda, bırak birbirlerini belki de ilk defa görüyorlar..

Canim oncelikle tesekkur ediyorum yorumun icin. Tamam cok seviyorum ablami, evlenmelerini mutlu olmalarini cok isterim ama dedigin gibi abimi sevmiyorsa da boyle bir sey dilemek bencillik olur her ikisi adina da. Abimin kendisini sevmeyen, akli baskasinda olan bir insanla omrunu gecirmesini yada ilerde bosanmak uzere evlenmesini tabiki istemem. Canimin en ici o benim... Durum eger korktugum gibiyse abim de boyle bir seyi kabul etmez kesinlikle. Gecmisini sorun etmedi ama o gecmis gercek anlamda gecmemisse burda yanlis seyler vardir. Durum oyleyse ve ayrilacaklarsa da iste o surecte ona destek olmak istiyorum. Hani derler ya "inceldigi yerden kopmasina izin vermezsen gun gelir en saglam yerinden kopar, canini yakar. " diye.. Ayrilmalari gerekiyorsa da hemen unutsunlar, ikisi de hic uzulmesin yaralari hemen iyilessin istiyorum. :(( cok mu sey istiyorum :(

bence hiç karışma daha niçin tartıştıklarını bile bilmiyorsun belki eski sevgili olayı değildir başka birşeydir eğer eski sevgiliyse bile onlar sana anlatmadıkları sürece karışma anlatırlarsa bile fazla müdahil olma derim sonuçta çocuk değil bunlar iki yetişkin insan ne yapacaklarına kendileri karar verebilirler:31:

Insallah oyledir. Konu o degildir..

tartışmanın nedeni ortaya çıkana kadar sessizliğini koru derim.. eğer ki bekleyemem diyorsan da abinle konuş, nedenini sor.. konu ablanın eski erkek arkadaşıysa ilişkilerinin bitmesi muhtemel.. çünkü ondan bahsederken hala bişeyler hissettiğini sezmişsin ama sen de emin değilsin.. abin de böyle düşünüyorsa bitirmesi zaten en mantıklısı. ablanın aklı hala eskideyse zaten yürümez, şu an ayrılmasalar bile ilerde olur sadece süreç uzar.. ayrıca abin 26 yaşındaymış yaşının verdiği olgunlukla kendine zarar vermeyecektir diye düşünüyorum. ne kadar çok seviyor olsa da kimsenin kendinden daha değerli olmadığı bilincindedir..

Akli onda olsa abimle neden olsun ki diye dusunurdum normalde. Ama son bahsettiginde annesinin kesinlikle onay vermedigini, ya annesini ya onu secmesi gerektigi icin ayrildigini soyledi. O karistirdi zaten kafami. Anne rest cekmese gidecekmis gibi.. Artik hayatinda abim oldugu icin degil de annesinden cekindigi icin ayrilmis gibi.. Insallah sacmaliyorumdur. Yanlis anliyorumdur.

bence bazen insan ilişkisinde 3. bir göze ihtiyaç duyabilir. benim abim olsa onu kırmadan ve kişisel görüşümü katmadan ona olayın dışardan nasıl göründüğünü anlatırdım. Bu kesinlikle, Selini ya da başkasını suçlamak gibi olmazdı ama en azından kendini yıpratmama konusunda telkinde bulunurdum.

Evet katiliyorum. Onlar da boyle dusunmus olacaklar ki kendilerinden yasca kucuk olmama ragmen her tatsizlikta bana danisip fikrimi aldilar. Bu defa ben de sormadim onlar da soylemedi hicbir sey ama zaten konu eski sevgiliyse abim konuyu anlatmaktan cekiniyor da olabilir. Bir erkek icin cok vahim bir durum baskasini tercih etmesi.

Akli onda olsa abimle neden olsun ki diye dusunurdum normalde. Ama son bahsettiginde annesinin kesinlikle onay vermedigini, ya annesini ya onu secmesi gerektigi icin ayrildigini soyledi. O karistirdi zaten kafami. Anne rest cekmese gidecekmis gibi.. Artik hayatinda abim oldugu icin degil de annesinden cekindigi icin ayrilmis gibi.. Insallah sacmaliyorumdur. Yanlis anliyorumdur.
ya da eskiyi unutmak için abini araç olarak kullanmış olma ihtimali?

ya da eskiyi unutmak için abini araç olarak kullanmış olma ihtimali?

Dusuncesi bile ne kotu... :( Unutmayi denedim olmadi demek icin biraz fazla uzun 2yillik bir iliski. Niyeti oysa bile bakti olmuyor, soylemesi gerekirdi. Insallah oyle degildir. Kotu niyetli bir insan degil hic de konduramiyorum ki.. :( ama iste insaniz hepimiz, zaaflarimiz var, hatalar da yapabiliyoruz.

Dusuncesi bile ne kotu... :( Unutmayi denedim olmadi demek icin biraz fazla uzun 2yillik bir iliski. Niyeti oysa bile bakti olmuyor, soylemesi gerekirdi. Insallah oyle degildir. Kotu niyetli bir insan degil hic de konduramiyorum ki.. :( ama iste insaniz hepimiz, zaaflarimiz var, hatalar da yapabiliyoruz.
kesinlikle öyle hepimiz insanız sonuçta... seni üzmek istemem ama insanlar sırf egolarını tatmin etmek için bu tür şeyler yapabiliyorlar. çünkü abinin onu çok sevmesi ve onun da bunu bilmesi vazgeçilmez olduğunu, ne yaparsa yapsın abinin onu affedeceği düşüncesini aşılıyor ona. bu da inanılmaz bir ego tatmini sağlıyor. umarım durum böyle değildir... ya da aile zoruyla ayrılmış olması onu geçmişe saplantılı bi hale getirmiş olabilir.. imkansız olan her zaman cezbeder insanı... :(

ablanız keşke unutmadan yenı bi ilişkiye başlamasaydı olmuyor işte yürümüyor hem kendısını zorluyor hemde abınızı

tavrınız benımde çok hoşuma gıttı burada

tarafsız hiç bişiden haberınız yokmuş gıbı davranmak sizin için en doğrusu

ilişkileri bitse bıle abınız sevılmeden sevmekten kurtulmuş olucak

ablanız keşke unutmadan yenı bi ilişkiye başlamasaydı olmuyor işte yürümüyor hem kendısını zorluyor hemde abınızı

tavrınız benımde çok hoşuma gıttı burada

tarafsız hiç bişiden haberınız yokmuş gıbı davranmak sizin için en doğrusu

ilişkileri bitse bıle abınız sevılmeden sevmekten kurtulmuş olucak

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Farkli ve dogru bir bakis acisi.

Iyi aksamlar hanimlar. Kafam cok karisik sizinle paylasmak istedigim bir konu var.

26yasinda bir abim ve kiz arkadasi var.
Abla diyorum ben kendisine, cunku benim icin oz abladan farki yok.
Selin diyeyim kendisine bu olayi anlatirken.

Abim bu ablayi ilk gordugunden beri deli gibi asik. Hani bir kacan bir de kovalayan taraf olur ya..
Abim hep kovalayan taraf oldu en basindan beri. Selin abla da baslarda resmen surundurdu abimi ama zamanla basina kotu olaylar geldikce ve abimin her durumda onun yaninda oldugunu gorunce ona sans vermeye karar verdi.

2yildir birlikteler fakat yakin zamana kadar hala gozle gorulur bir sekilde belliydi abimin sevgisi cok daha agir basiyordu.
Ve yine o kaciyor abim kovaliyordu.
Bunun konusu acildiginda da hep "beni sevmesini seviyorum ve ona saygi duyuyorum. " derdi.

Yakin zaman once benle mutlulugunu paylasmak icin aradi konustuk.
Abime sanki daha yeni tanimis gibi asik oldugunu, surekli onunla birlikte bir gelecege dair hayaller kurmaktan kendini alamadigini soyledi.
Her firsatta dile getirmeye basladi abimi sevdigini ve tabi biz de cok mutlu oluyorduk.

Konumun basinda da soyledigim gibi abla-kardes gibiyiz ve her seyimizi paylasiriz.
Universitedeki eski sevgilisinden de bahsetmisti bana daha once. (Abim de biliyor. Gizlileri saklilari yok birbirlerinden. )
Zamaninda bu Selin ablayi cok uzmus, tabiri caizse turlu turlu serserilik yapmis ve zaten ailesi de onaylamadigi icin geri donusu olmayacak sekilde bitmis iliskileri.
Kizkiza dertlestigimiz bir gun bahsetmisti bunlardan..

Gecenlerde bu eski sevgili Selin ablaya mesaj atmis. Abimle olan iliskisini ogrendigi icin sacma sapan konusmus falan.
Bana bunu anlatti ve ben haddimi asacak bir yorum yapmadan sadece dinledim her zamanki gibi.
Sonucta abimden yillar once baslayip bitmis bir iliski ve abim de biliyor. Yorum yapma hakkini bile gormuyorum bu konuda kendimde.
O yuzden sadece anlattiklarini dinledim ama sanki o eski sevgiliye karsi hala hisler besliyor gibi geldi bana.
Empati yapiyorum da, ben olsam umrumda olmazdi eski sevgilim. Kizginligim kirginligim bile kalmazdi hala sevmiyor olsam.

Bilmiyorum belki de yanlis hissettim ama sorsam, onu hala seviyor musun desem alacagim cevaptan korktum.
Yani mustakbel yengemin eski sevgilisinden bahsederkenki hali biraz moralimi bozdu. Hem zamaninda biri onu uzdugu icin uzuldum, hemde ne yalan soyleyeyim abim adina kiskandim onu.

Hosuma gitmedi ozetle...

Neyse bu konunun uzerinden zaman gecti ve abimler iki gundur surekli kavga halindeler.
Ne oldu ne bitti diye sormadim ama telefonda bagirismalarini ister istemez duyuyorum ayni evde yasadigimiz icin.

Abimin yanina gidip destek olmak istedim.
"Onun da Allah belasini versin. " dedigini duydum hemen vazgectim yanina gitmekten.
Ama o duydugum cumle yuzunden senaryolar yaziyorum kafamda.
Buyuk ihtimalle konu o eski sevgiliydi.
Cunku Selin abla her seyi anlattigi gibi cocugun aradigini da anlatmistir abime kesin.

Normalde her kavga ettiklerinde ikisi de bana anlatir, ikisinin de ayri ayri derdini dinlerim.
Simdi sorsam yine anlatacak abla ama bir ciftin arasina girmek, burnumu sokmak istemiyorum onlarin meselelerine.

Anlatmak istediklerinde anlatirlar diye dusunuyorum.
Ama dunden beri icim icimi yiyor.
Abim cok kotu gorunuyordu icim acidi.
Ustelik cok yogun calisiyor, gunde 4-5 saat uyumak icin vakti var ve onun bile buyuk bir kismini sevgilisine ayiracak kadar cok seviyor.
Bu sevgiye karsilik eski sevgilisi aralarina girdiyse diye cok korkuyorum.

Cok uzattim farkindayim...

Size danismak istedigim su:
*biliyorum bir ciftin arasina girmek benim vazifem degil ama ikisine ayri ayri destek olmak da istiyorum.

*Eger konu korktugum gibi eski sevgiliyse bu iliski inceldigi yerden kopacak. Bu surecte abim kendine zarar verir diye korkuyorum.

* Ustelik ikisini de cok seviyorum onlara yardim etmek, destek olmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim?

canım benm olgun düşüncen için tbr ederim vallahi :) yaşın kaç merak ettim :) abla kardeş gibiyiz diosun bence önce yengenle oturup konuş sor :) abimle tartısmaınızı duydum böle böle diyordu eski sewgili msj olayınımı anlattın gibilerinden. yüzyüze ama. tavrından anlarsın sewip sewmediğini. keşke abin çok peşinden koşmasaydı kız demkki unutamadığı için uzak durdu ama sevilmekte hoşuna gitti kabul etti . :(
abinde kendisine zarar vericek kadar iradesiz olmamalı bence 26 yasında az uz bi yaş değil. abinlede arasıra oturup konuş onların ilşkilerine benzer ilişkiler anlat nebiliyim. her şekilde senin ailenin yanında oldunu onsuz olamıcağınızı felan dile getr

Son düzenleme:
canım benm olgun düşüncen için tbr ederim vallahi :) yaşın kaç merak ettim :) abla kardeş gibiyiz diosun bence önce yengenle oturup konuş sor :) abimle tartısmaınızı duydum böle böle diyordu eski sewgili msj olayınımı anlattın gibilerinden. yüzyüze ama. tavrından anlarsın sewip sewmediğini. keşke abin çok peşinden koşmasaydı kız demkki unutamadığı için uzak durdu ama sevilmekte hoşuna gitti kabul etti . :(
abinde kendisine zarar vericek kadar iradesiz olmamalı bence 26 yasında az uz bi yaş değil. abinlede arasıra oturup konuş onların ilşkilerine benzer ilişkiler anlat nebiliyim. her şekilde senin ailenin yanında oldunu onsuz olamıcağınızı felan dile getr

Tesekkur ederim 23 yasindayim. :) haftasonu bir gun izni oluyor abimin. Genelde birlikte program yapardik. Belki birlikte bir seyler yaparken bahseder kendisi. Gelisme olursa ben sizi haberdar edecegim. :)

Olayin baska bi sebebinin olma ihtimali %99 ama biz kadinlar biraz komplo teorici ve vesvesliyiz :) Hic uzme kendini barışirlar ve küs olmalarının eski erkek arkadasla alakası yoktur insallah

Back