Abim... :((

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Iyi aksamlar hanimlar. Kafam cok karisik sizinle paylasmak istedigim bir konu var.

26yasinda bir abim ve kiz arkadasi var.
Abla diyorum ben kendisine, cunku benim icin oz abladan farki yok.
Selin diyeyim kendisine bu olayi anlatirken.

Abim bu ablayi ilk gordugunden beri deli gibi asik. Hani bir kacan bir de kovalayan taraf olur ya..
Abim hep kovalayan taraf oldu en basindan beri. Selin abla da baslarda resmen surundurdu abimi ama zamanla basina kotu olaylar geldikce ve abimin her durumda onun yaninda oldugunu gorunce ona sans vermeye karar verdi.

2yildir birlikteler fakat yakin zamana kadar hala gozle gorulur bir sekilde belliydi abimin sevgisi cok daha agir basiyordu.
Ve yine o kaciyor abim kovaliyordu.
Bunun konusu acildiginda da hep "beni sevmesini seviyorum ve ona saygi duyuyorum. " derdi.

Yakin zaman once benle mutlulugunu paylasmak icin aradi konustuk.
Abime sanki daha yeni tanimis gibi asik oldugunu, surekli onunla birlikte bir gelecege dair hayaller kurmaktan kendini alamadigini soyledi.
Her firsatta dile getirmeye basladi abimi sevdigini ve tabi biz de cok mutlu oluyorduk.

Konumun basinda da soyledigim gibi abla-kardes gibiyiz ve her seyimizi paylasiriz.
Universitedeki eski sevgilisinden de bahsetmisti bana daha once. (Abim de biliyor. Gizlileri saklilari yok birbirlerinden. )
Zamaninda bu Selin ablayi cok uzmus, tabiri caizse turlu turlu serserilik yapmis ve zaten ailesi de onaylamadigi icin geri donusu olmayacak sekilde bitmis iliskileri.
Kizkiza dertlestigimiz bir gun bahsetmisti bunlardan..

Gecenlerde bu eski sevgili Selin ablaya mesaj atmis. Abimle olan iliskisini ogrendigi icin sacma sapan konusmus falan.
Bana bunu anlatti ve ben haddimi asacak bir yorum yapmadan sadece dinledim her zamanki gibi.
Sonucta abimden yillar once baslayip bitmis bir iliski ve abim de biliyor. Yorum yapma hakkini bile gormuyorum bu konuda kendimde.
O yuzden sadece anlattiklarini dinledim ama sanki o eski sevgiliye karsi hala hisler besliyor gibi geldi bana.
Empati yapiyorum da, ben olsam umrumda olmazdi eski sevgilim. Kizginligim kirginligim bile kalmazdi hala sevmiyor olsam.

Bilmiyorum belki de yanlis hissettim ama sorsam, onu hala seviyor musun desem alacagim cevaptan korktum.
Yani mustakbel yengemin eski sevgilisinden bahsederkenki hali biraz moralimi bozdu. Hem zamaninda biri onu uzdugu icin uzuldum, hemde ne yalan soyleyeyim abim adina kiskandim onu.

Hosuma gitmedi ozetle...

Neyse bu konunun uzerinden zaman gecti ve abimler iki gundur surekli kavga halindeler.
Ne oldu ne bitti diye sormadim ama telefonda bagirismalarini ister istemez duyuyorum ayni evde yasadigimiz icin.

Abimin yanina gidip destek olmak istedim.
"Onun da Allah belasini versin. " dedigini duydum hemen vazgectim yanina gitmekten.
Ama o duydugum cumle yuzunden senaryolar yaziyorum kafamda.
Buyuk ihtimalle konu o eski sevgiliydi.
Cunku Selin abla her seyi anlattigi gibi cocugun aradigini da anlatmistir abime kesin.

Normalde her kavga ettiklerinde ikisi de bana anlatir, ikisinin de ayri ayri derdini dinlerim.
Simdi sorsam yine anlatacak abla ama bir ciftin arasina girmek, burnumu sokmak istemiyorum onlarin meselelerine.

Anlatmak istediklerinde anlatirlar diye dusunuyorum.
Ama dunden beri icim icimi yiyor.
Abim cok kotu gorunuyordu icim acidi.
Ustelik cok yogun calisiyor, gunde 4-5 saat uyumak icin vakti var ve onun bile buyuk bir kismini sevgilisine ayiracak kadar cok seviyor.
Bu sevgiye karsilik eski sevgilisi aralarina girdiyse diye cok korkuyorum.

Cok uzattim farkindayim...

Size danismak istedigim su:
*biliyorum bir ciftin arasina girmek benim vazifem degil ama ikisine ayri ayri destek olmak da istiyorum.

*Eger konu korktugum gibi eski sevgiliyse bu iliski inceldigi yerden kopacak. Bu surecte abim kendine zarar verir diye korkuyorum.

* Ustelik ikisini de cok seviyorum onlara yardim etmek, destek olmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Konu ile ilgili pek yorum yapamam ama, tavrını düşünceniz yüzünden sizi tebrik etmek istedim..

Tesekkur ederim her ne kadar hangi tavrim icin tebrik ettiginizi tam olarak anlamasam da. :)

Yani, nasıl desem, abinizi kayırmıyorsunuz, yengeniz ablanız artık her ne diyorsanız onu da koruyup kollamaya çalışıyorsunuz, malum el yani her konuda abinizi haklı bulup o kadına bi sürü şey söyleyebilirdiniz, onlara alışığız ya hani. :))
Of pek anlatamadım ama, inşallah anlamışsınızdır demek istediğimi.. :)

Anladim. "Gorumcelik" yapmiyorum yani. :) insan kendisine nasil davranilmasini istiyorsa karsisindakine de oyle davranmali bana gore. Benim de erkek arkadasim ve onun da kiz kardesleri var. :)

canım bence hiç karışma abin doğruyu yanlışı kendi görsün...eğer ayrılırsa sende olaya dahil olduğun için hiç kuşkusuz seni suçlayacaklar sakın karışma canım..çünkü başıma geldibide sırrını anlatma bence inan burda paylaşmak bin kat daha iyi..

Beni suclamazlar sanmiyorum ama benim mudahalem yuzunden ayrilirlarsa hic affetmem kendimi. Senin basina ne gelmisti canim?

Beni suclamazlar sanmiyorum ama benim mudahalem yuzunden ayrilirlarsa hic affetmem kendimi. Senin basina ne gelmisti canim?

abimle yengemin araları bozulduğunda hep düzltirdim.tabi herkesi kendim gibi bildiğim için...yengemşle aramdan su sızmazdı herşeyimi anlatırdım yine ufak bi tartışmalarında arayı yatıştırmak istedim yengemde ne sırrım varsa ortaya herkesin içinde anlattıniye böyle bişe yaptığını hala anlamış değilim ...o yüzden kimsenin ilişkisine karışmıyorum kurunun yanında yaşta yanıyo maalesef

Eski sevgili olayi hosuma gitmedi. Bu kizin bunu sana yansitmasi da. Boyle bir mesaj geldiyse geldi. Onu engellemesi ve kimseye soylememesi lazimdi. Acaba hala aklinda o mu var diyor insan. Sana gelince ben olsam karismazdim. Seninle ilgili birsey yok cunku. Kotu olsa arada kalan sen olacaksin, sonucta resmiyete dokulmemis bir iliski.

Evet bu yuzden uzaktan seyretmeyi en dogrusu olarak gordum zaten. Ama erkek arkadasim kafami karistirdi biraz. Ona bahsettim, cunku abimi de kiz arkadasini da taniyor ve ikisini de cok seviyor. O da korktugum sey dogruysa ayrilacaklarini ve bu sureci uzatmanin abime daha cok zarar verecegini soyledi. Onun kuzeninin basina kotu bir olay gelmisti. Sevgilisi yuzunden cocuk kendine zarar vermeye kalkti falan. Onu ornek gosterince cok kotu oldum. Destek olmam gerektigini soyluyor yani abime ama iste hicbir seyden haberim yok gibi davrandigim icin de bu pek mumkun degil.

Allah korusun dusuncesi bile kotu. ortaya dokulecek bir sirrim yok gerci ama abla dedigim insan boyle bir sey yapsa yikilirim.

Hiç araya girmemeni tavsiye ederim naçizane:))
Ayrıca sende paylaşma özelini hiçbir şekilde.
Kendi aralarında halledeceklerdir bir şekilde.
İnsanın içinde abin üzüldüğü için ister istemez zamanla bir kızgınlık oluşur.
Şüpheye düşebilirsin anlattıklarından bu şekilde.
Olayı bildiğin için taraf olmak zorunda kalabilirsin.
Araları düzeldiğinde herşey unutulur, senin söylediklerin hariç.
O yüzden en iyisi karışmamak canım , yetişkin insanlar aralarında halletsinler.

Bence abine sormalısın eğer çok merak ediyorsan. Sadece sor bir yorumda bulunma. Belki de başka bir sebepten dolayı tartışmışlardır bunu bilemeyiz. Hem abinle dertleşebilirsin iyi veya kötü bir yorumda bulunmadan sadece dinleyerek bile onun kafasını dağıtmasına yardımcı olabilirsin. O da paylaşmak istiyordur belki.

Sen de kendimi gördüm ve abinde de abimi. Abim de eşiyle evlenmeden önce yaşadığı sorunları anlatırdı bana ve hep çok seven taraf o olmuştu. O da çok çalışırdı ve uykusuz yorgun argın sırf onunla görüşmek için yanına giderdi. Her neyse.. araları düzelir umarım canım.

bence hiç karışma daha niçin tartıştıklarını bile bilmiyorsun belki eski sevgili olayı değildir başka birşeydir eğer eski sevgiliyse bile onlar sana anlatmadıkları sürece karışma anlatırlarsa bile fazla müdahil olma derim sonuçta çocuk değil bunlar iki yetişkin insan ne yapacaklarına kendileri karar verebilirler

Tesekkur ederim ben de tavsiyen icin. :) Bu cok mantikli geldi. Aralari duzeldiginde gercekten benim soylediklerim konu olur bu defa. Cunku simdi dusundum de daha once tartismalarinda beni dahil ettiklerinde pek yorum yapmamisim, hep ilimli davranmisim iki tarafa da. O yuzden basima is acilmadi simdiye kadar ama tahminimde hakliysam bu defa durum ciddi, isler degisebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…