- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.490
Aileni de psikologa götür o konussun ailenle. Su dyrumda tek çözüm bu
Ailem mantıkçıdır. Yani öyle sevgi göstermezler, her şeyi bi sebebe bağlarlar. Büyük ihtimal abimim durumunu anlatıcam çünkü vebali benim üstüme. Ama eminim ki azarlayacaklar inanmayacaklar kafayı mı yedin diyecekler. Çocuk hastayım dese, evham yapıyon yok bir şeyin derlerdi. Hani hem ilk evlat, hem erkek evlat hemde öz evlat. Babama çok benzemese, ondaki göz hastalığının esmerliğin neredeyse aynı olan yürüyüşü olmasa üvey olduğundan şüphe edicem. Ama öyle bir şey olsa, illa ki duyulurdu. Zaten halamızın kızı üvey, tek evlat. Biz iki kardeşiz. Anne babaya da benzeriz fiziken.
Ama bi yandan da anlatmaya çekiniyorum. Belki vazgeçecek, pişman olacak ama ya aileme anlatınca canını sıkarlarsa ve kafası atarsa bu defa yine vebali üstüme.
Ne bileyim böyle başka birini filan öldürmüş olsa, büyük kötülük etmiş olsa umursamayım diyeceğimde kimseye zararı yok ki. Kimseden tek şikayet gelmedi, hani akrabalar filan bazen dedi kodu yapar ya abim hakkında tek kötü söz söylene olmadı. Bir şeyime kızmışsa, iki kahve yap gel derdi otururduk güzelce anlatırdı. Ya nası diyim gerçekten kaybetmek istemiyorum.
Uzun oldu ama şöyle bi anımızı anlatıyım, kıyafetime karıştı bi ara aldırtmamıştı beğendiğimi. Bende demiştim, ben senin kıyafetine karışsam nasıl olur diye. O da demişti, bacım olarak sende karışabilirsin, git odama beğenmediğin ne varsa kaldır at çöpe demişti. Etrafta o kadar tecavüzcü katil varken ve yaşarken, bunun derdine ne oluyor ki...
Iyi de sen anlamadn ki dedigimi. Ailene diyceksin ki size söylemek isteyip söyleyemedigim bir durum var, bunun icin benimle psikologa gelmeniz gerekli. Randevuyu aldım, cok önemli. Ailenle gidince de doktor onlara durumun ciddiyetini anlatacak. E anlatan da doktor olduguna göre ailen icin de daha mantıklı gelecek.
Linke girip baktım abinin profiline çok üzüldüm herşeyi yazmış zaten bi incele istersen aldığı zehire kadar yazmışSanırım o.
Psikiatrise gittim, anlattım. Eğer kişi anlık bir karar alıyorsa, o ihtimal düşüktür. Siniri geçtikçe, fikrinden cayar. Ama intiharı planlıyorsa, o tehlikeli dedi. Çünkü zamanla ölümü iyice benimser, sindirir, ölüm korkusu da giderek kaybolur ölümü düşündükçe dedi. Dedim hani ilgi çekmek için filan yapıyor olamaz mı? Öyle niyeti olanlar genelde ilaçla intihar eder ve eczanelerde satılan o ilaçlar kolay kolay zehirlemez. Ama fare zehiri başka, iç kanamaya yol açar dedi. Beyin kanaması sonucu bir anda yığılıp kalabilir, sesi dahi çıkmayabilir dedi. Akciğerlerde, karaciğerde ve tüm organlarda kanama başlar, müdakahesi erken olmazsa sonucu kötü olur dedi. Zaten fare ile insan genleri benzer, fareyi öldüren insanı da öldürebilir dedi.
Dedim yatıramaz mıyız?
Anlattığına göre akli dengesi yerinde görülüyor. Bir sinir kırizi geçirmediyse, birilerine de zarar vermiyorsa kendi istemezse yatıramayız dedi. Eee dedim zehir çıktı. Ama daha içmemiş, içmeyeceğim diyip inkar etse ne olacak dedi. Kendi istemezse, zorla yatıramazsın zararsız bir insanı dedi.
Abime dedim gidelim diye, zamanında gittim daha beter oldum dedi. Aileme söylerim dedim, telefonunu önüme attı benden de selam söyle artık bir şey umrumda değil dedi. Hani aileme söylesem onlar hakaret ederler, yine de inanmazlar, hani bunu bile bile ara arayacaksan bana ne diyorsa doktorun da dediği gibi iyice benimsemiş ölümü.
Aynennkatiliyorum böyle düzgün toplumda saygı gören inançlı biri konuşmalı abinle yok mu tanidiklarindan.Canım, abinin yolu üzerinde bir cami hocası falan varsa ondan yardım iste. Bak inançlı biriymiş belki onu dinler. Bütün öneriler yazılmış zaten bişeyi bahane edip yoluna çıksın abini çekip konuşsun abinin fotoğrafını falan göster anlat imama belki onu dinler. Allah yardımcınız olsun