Abim Lütfen Bir Akıl Verin :(

Aileni de psikologa götür o konussun ailenle. Su dyrumda tek çözüm bu

Ailem mantıkçıdır. Yani öyle sevgi göstermezler, her şeyi bi sebebe bağlarlar. Büyük ihtimal abimim durumunu anlatıcam çünkü vebali benim üstüme. Ama eminim ki azarlayacaklar inanmayacaklar kafayı mı yedin diyecekler. Çocuk hastayım dese, evham yapıyon yok bir şeyin derlerdi. Hani hem ilk evlat, hem erkek evlat hemde öz evlat. Babama çok benzemese, ondaki göz hastalığının esmerliğin neredeyse aynı olan yürüyüşü olmasa üvey olduğundan şüphe edicem. Ama öyle bir şey olsa, illa ki duyulurdu. Zaten halamızın kızı üvey, tek evlat. Biz iki kardeşiz. Anne babaya da benzeriz fiziken.

Ama bi yandan da anlatmaya çekiniyorum. Belki vazgeçecek, pişman olacak ama ya aileme anlatınca canını sıkarlarsa ve kafası atarsa bu defa yine vebali üstüme.

Ne bileyim böyle başka birini filan öldürmüş olsa, büyük kötülük etmiş olsa umursamayım diyeceğimde kimseye zararı yok ki. Kimseden tek şikayet gelmedi, hani akrabalar filan bazen dedi kodu yapar ya abim hakkında tek kötü söz söylene olmadı. Bir şeyime kızmışsa, iki kahve yap gel derdi otururduk güzelce anlatırdı. Ya nası diyim gerçekten kaybetmek istemiyorum.

Uzun oldu ama şöyle bi anımızı anlatıyım, kıyafetime karıştı bi ara aldırtmamıştı beğendiğimi. Bende demiştim, ben senin kıyafetine karışsam nasıl olur diye. O da demişti, bacım olarak sende karışabilirsin, git odama beğenmediğin ne varsa kaldır at çöpe demişti. Etrafta o kadar tecavüzcü katil varken ve yaşarken, bunun derdine ne oluyor ki...

Iyi de sen anlamadn ki dedigimi. Ailene diyceksin ki size söylemek isteyip söyleyemedigim bir durum var, bunun icin benimle psikologa gelmeniz gerekli. Randevuyu aldım, cok önemli. Ailenle gidince de doktor onlara durumun ciddiyetini anlatacak. E anlatan da doktor olduguna göre ailen icin de daha mantıklı gelecek.

Öyle desem gelmezler ki. Söyle ne halt karıştırdın derler. Aile katı. Hani abim ölse, ne kadar üzülürler gerçekten merak ediyorum. Sadece maddi olarak varlar. İnsan hiç evladına şaka yapmaz mı? Bi sevmez mi? Aile ilişkilerimiz çok zayıf.

canım bence sen direkt abine şöyle de " beni bu dünyada yapayalnız bırakma, annemle babamı görüyorsun sen benim tek dayanağımsın, lütfen çekip gitme, ben sensiz yaşayamam" de, senin ona cidden ihtiyacın olduğunu göster. sonra da doktora gitmeye ikna et.

Sen gidersen ben naparım,her insanın dünyada bir görevi var senin gorevinde beni korumak olamaz mi?sen kendine zarar verirsen bana da zarar vermiş olursun.sensiz ben bu insanlarla nasıl bas ederim?kendin için degilse benim için yaşa.basım sıkısınca kime gideyim kimle dertleşeyim.sen benim bitanemsin.kim beni laf sokan akrabalardan koruyacak kim beni savunacak kim arkamda olacak diye konuşun.

Cevrenizde ailenize sozu geçen biri yokmu.dede babanne amca annane gibi ona anlatsan belki dikkate alırlar.
Dikkate almazlarsa yapacagın tek şey ailene anlatıp inanmalarini beklemek.biraz agırlıgını koyup durumun ciddiyetini kavratman lazım
Cunkı abin ciddi ciddi ölmek için gün sayıyor.
Allah yardimcisi olsun.dua etmekten başka bişey yapamıyorum

Psikologla gorusun, Gerekirse ailenizin icine sokun.. Konusmasını saglarsınız..

Abinize dini kitap alın, Ozellıkle Intıharın gunahından bahseden kıtaplardan .. Belki anlar.. Hisseder...

Mutlaka konusun..

Dunyada ölmeyı hak eden o kadar mahlukat varken, Kendine bunu layık görmesi gercekten cok uzucu..

sakın onu yalnız bırakmayın annenize söyleseniz en azından o anlayışla karsılar babalar daha despottur ama anneler yumusak kalpli olur endişeleniyorum falan deyin. Rabbim esirgesin kendine bişey yaparsa siz de elimden bişey gelmedi diye kendinizi suçlu hissedersiniz. ayrıca seni tebrik ediyorum bu yaşta ne kadar mantıklı şeyler söylemişsin merhamet duygun var Allah sevginizi daim etsin inşallah düzelir sorunu

Bukadar iyi bir insanin ve genc bir insanin bu vadeye gelmesi cok uzucu. ALLAH yardim etsin.

Eger araniz iyi ise dertlesiyor gibi onu kaybedersen nekadar uzulecegini dile getirebilirsin.

Örneğin uygun bir ortam ve sohbette dersin ki;
Abi biz kardesiz. Biliyor musun kardesler anne babadan daha cok birbirine düşkün olurlarmuş dusunuyorum da anneme babama yada sana birsey olsa bende yasayamam. Düşün ki birgun kalkiyorsun ben ölmüşsüm ne yaparsin? Nasil hissedersin? Ben öyle uyansam. Yani uyandigimda sen ölmüş olsan bende yasamam herhalde arkandan gelirim falan desen. Acaba intihara kalkistigi zaman belki ben kendimi öldürürsem kardeşim ne yapar filan düşünüyor mu?

Ne bileyim. ..
Pisikologa gitse elbette cok iyi olur ama bazen duygu yapmakta gerekiyor. Yeterki vazgecsin

Çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim ama abini sakın yalnız bırakma hep yanında ol sürekli konuşarak terapi yapabilirsin
Seni çok seviyorum annem babam var ama sen farklısın sana bişey olursa bunu kaldıramam bu tür konuşmalar yap linki okudum resmen senin anlatttıklarını anlatmış kişi her kimse
Allah yardımcınız olsun

Linke girip baktım abinin profiline çok üzüldüm herşeyi yazmış zaten bi incele istersen aldığı zehire kadar yazmış

Abinin yasi kucuk daha ne var bu kadar kasacak. Bir o mu işsiz bir o mu okulu nu bitiremedi. Hayat bu herkes geçiyor bu yollardan ve zaten türkiyede suan bende dahil birçok kişi abi le aynı durumdayız iş yok. Ben 2 unu mezunuyum biri 4 yıllık biri 2 yillik formasyonun var öğretmenlik için. Ve 2yildir iş arayisindayim iş yok eğitimine göre yasadigimbyerde özelde. Her yer torpil kimsem yok. Köşeye giriyorumnolmuyor. Cevremdekiler sürekli evde kaldığından ve issiznoldugumdan hoş yere okuduğundan bahseder oldu. Yani ab in gibi bende çok düşündüm alıp basimingitmeyinkendiminbir yerlerden atmayı. Coknsikinti çektim ama iyiyim çok şükür şimdi allah elbet benim nasibini de verecek.
Abi ne şöyle ecel birdir ve vakti geldiğinde olur o kendini öyle olduremez ya sakat kalırsa hiç dusundumu bunu. Allah nasibini kestiği kulu nun canını alirmisnzaten. Kurban olduğum allahım yerdekinkarincanin rizkini veriyor bizimkini mi vermeyecek çok dua etsin. Ve öyle allah nasıl olsa af eder demesinnbuyuk günah imanindansorun var ki abim olumnistiyo konuş Abi le güzelce sonu cehennemnolur bu dünyada çektiği sıkıntıların kaç misli ceza değer mi.
Allah sevdiği kuluna sıkintibverir sinav yapar bunu da şöyle.geçecek bu günler de abi ne. Birakmasinnkendini öyle.

Canım, abinin yolu üzerinde bir cami hocası falan varsa ondan yardım iste. Bak inançlı biriymiş belki onu dinler. Bütün öneriler yazılmış zaten bişeyi bahane edip yoluna çıksın abini çekip konuşsun abinin fotoğrafını falan göster anlat imama belki onu dinler. Allah yardımcınız olsun

Aynennkatiliyorum böyle düzgün toplumda saygı gören inançlı biri konuşmalı abinle yok mu tanidiklarindan.

Bence is verecek biri lazim ona yazsana nerde oldugunuzu belki bi yerden bi isik dogar .... eger toplumda deger gormeye baslarsa degisir hersey ... bi umut lazim ....insallah sinavi kazanir ....

Abine hayatında ne kadar değerli olduğunu anlat
Çok etkilendim sizin olayınızdan abinize sevginizden sizi yalnız bırakmaksın
Anne baba sevmiyorsa sen sev sen sarıl hayatımdaki en değerli insan sensin de vazgeçermi bilmiyorum ama denemeye değer

hmm sıkıntılı durum. öz güvenini kaybetmiş bence yanından ayrılmayın. olumlu yaklaşın hep. yada siz de ona aynı şeyi yapın yaklaşımı ne olcak. hayattan bıktığınızı istediğinizi söyleyin bunalım takılın biraz size nasıl yaklaşımı olcak siz de ısrar edin yada onu tüm aile ölmüş gibi davranıp görmeyecekler onu etrafındakileri de organize etmek lazım. öldüğünde neler olcağını görmesi lazım ama bunu yapamaz ailen ve çevren. etkili yoldur. ama dikkatli olun kararlı gibi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…