Abim Lütfen Bir Akıl Verin :(

bende iş arayıp bulamayan biri olarak abini anlıyorum ama ölümü düşünmedim hayatta her zaman bir çare vardır ya siz nerde yaşıyorsunuzki markette falanda çalışabilir yani lise mezunu biri artı kpss öyle kolay değilki hele bu pskolojiyle kendini derslere verebilceğinide sanmıyorum annene bahset bundan bence gerekirse tedavi olsun ailenden saklaman hayatının hatası olur ya o onun evladı niye kızsın bu ne mesajlar desin olmadı başka aile büyüğüne bahsedin eger kendine bişey yaparsa ömür boyu sırtında taşırsın saklama annenin babanın ne diyeceğini sen düşünme belki senin gibi düşünmeyecekler abinden 2 yaş büyüğüm ben git ve ailene söyle böyle bir durum anadan babadan saklanmaz

öncelikle bunu annen ve babanla paylaş. tek başına hiç bir şey yapamazsın.
ikincisi abine ailecek hayatın zor oldugunu elbet bir yerde bir iş aş kısmetinin oldugunu anlatın. onu cok sevin.
tum olanlar psikolojisi bozmıuş ama iş yerlerinde azarlama iteleme öteleme vs. oluyor pes etmemesini calışıp didinmesi gerektigini anlatın. hayata karşı dik durmasını yılmamasını anlatın ve gene cok sevin.
gerekirse devlet hastanelerinde psiyatri bölümleri var randevu alıp götürün. kafasını toplaması için mutlaka yardım edilecektir.

Abi'n bir bunalımda ve bunu tek başına atlatamayabilir. Çok da efendi bir çocuk anlaşılan ama daha çocuk gerçekten. 24 yaş umutsuzluğa kapılmak için çok erken bir yaş. Uğraşa uğraşa yapacağı işi bulacak ama bu zaman alacak. Bak benim eşim iflas etti, 0 ın altında, -10 Larda elimizde bir bebekle kaldık. 36 yaşında iş kurdu, 24 ne ki? Hayatta en önemli şey karakter. Belli ki çok karakterli bir çocuk, ileride de iyi bir baba olur inşallah.

Aklı başında, saydığı sevdiği bir büyüğü, bir abisi, amcası konuşsun onunla bence ve yalnız bırakmasın. Alsın çay içmeye götürsün devamlı. Bir aktiviteye götürsün. Ailene söyle bence ama bilmiyormuş gibi davransınlar ve devamlı olumlu telkin versinler. Kpss nin son olmadığını, olmazsa da başka bir sürü e olabileceğini, devamlı olumlu telkin ve doktora yönlendirilmesi gerekir.

Anneniz anlayışlı biriyse onu doktora ikna edebilir. Büyükler daha Olgun olup bizim de düşünemediklerimizi düşünebilirler. Dua edebileceğim sen ve Abi'n için.

Psikolog psikiatrise gideceğini hiç zannetmiyorum. Şuan için sağlık sigortası işliyor sigorta girş çıkışı olunca hemen sigorta kesilmiyormuymuş ne öyle bir şeyler diyordu, zaten bittiğinde de hani para yatırarak sigorta yaptırıyorlar ondan yaptıracaklardı konuşuyorlardı ailemle bi ara.

Ailemde yine öyle kalkıp psikiatrise filan gitmez. Psikolog diyenlere farklı cevap verdim çünkü gitmez, aileme de söylersem ailem abime hesap sorar. Bu sefer bir daha yüzüme bakmaz, yaşasında gerekirse bakmasın korkum ya o an ki öfke ile bir şey yaparsa. İnsan hiç korkmaz mı Rabbim yanına al diye dua ederken kabul filan olur mu ki diye hemde namaz kıldıktan sonra. En azndan şimdilik yüzü ara ara da olsa gülüyor.

Ailenle paylaş diyen ablalarım, ya yanlış anlamayın özür dilerim ama aile yapım gerçekten farklı. Hiç onaylamadılar bugüne kadar abimi, hep haksız buldular her olayda.İçerde dışarda farketmez.Maddi olarak eksiği olmadı ama manevi olarak eksik.Zaten hiç öyle masraflı birisi de olmadı ki.Aileme söylersem,adım gibi eminim ki intihar edeceğine ihtimal vermeyip azarlayacaklar. İşte ondan sonrasından korkuyorum. Zaten araları bi bozuluyo bi düzeli ters birşeyler söylerler kaldıramaz kendim bi konuşmayı deneyeceğim. Ben lise öğrencisiyim bu arada, çalışmıyorum. Küçük bi anadolu şehrinde yaşıyoruz.

Aile ilişkileriniz nasıl bilmiyorum. abinize facesine baktığınızı okuduklarınızı söylemeyin.hem bundan daha rahatsız olabilir ona göre davranabilir.siz abinizi ona belli etmeden takip edin.ailenizden eğer abinize yardımcı olabilecek ise onlar ile bir güzel konuşun yoksa çözümcü yapıcı bir kaç aile büyüğü ile konuşun yardım alın ama abinizin gerçekten bu ölüm ve karamsarlık fikrini atabilmesi için ya bir psikoloğa yada büyüklerin üreteceği bir yardıma ihtiyacı var gereksiz sonra abinizi incitecek laflar söyleyecek insanlara anlatmayın
inşallah kpssyi kazanır hayırlı bir insan ile evlenir
Çok dua edin
Okuyunca üzüldüm gözlerim doldu Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah

Çok teşekkür ederim.Açık açık diycem karıştırdım faceni diye,ister kızsın ister dövsün.Genelde kıyamaz bana,hani ağlayarak birçok şeyi yaptırmışlığım vardır...Ben kendisinden önce başlamıştım namaza,hani dışarıyada pek çıkmam mesafeliyimdir dışarıdakilere o yüzden abimle neredeyse sıfır problem.Hani ailemin aslında onu çok sevdiğini ama kensine söylemediğini filan diyim,akşam konuşucam dersanesinden gelince...

Offss, moralim ne güzel yerindeydi yine başladı sıkıntılar. Babamla annem, babannemin tedavisi için şehir dışındalar. Abim, ben ananem kalıyorduk bizim evde. Abimin dersanesi bitti, ara ara odasını kurcalıyordum bilgisayarını kontrol ediyordum. Bazasının altında, bi çanta içinde eski notlar vardı onun içinden iki kutu fare zehiri ile bi kutu da şu permatik jiletlerinden çıktı. Akşam gelince, koydum önüne bunlar ne dedim? Ooo dedektifliğie mi başladın üst araması da yapıcan mı dedi. Güldü, evde bi b..ka yaramayan bi fare var, bi ara onu zehirliycem dedi. Ya ne yapmaya çalışıyorsun dedim. Bi arkakadaşa lazım, bağ evi için dedi. Yalan söyleme dedim. Yahu sana ne dedi, kendi hayatımı ben bile düşünmüyorum sana ne dedi. Kendime ben acımıyorum sana ne dedi. Artık kendime olan inancımı kaybettim, yaşama sevincimi kaybettim, dünyadan da kendimden de nefret ettim dedi. Önüme trilyonlar kursalar, güzellerden harem verseler istemiyorum dedi. Dedim nedir bunlara sebeb? Pırasa sever misin dedi? Hayır dedim, niye dedi. Ne biliyim sevmiyorum işte dedim. Hah dedi, bende dünyayı sevmiyorum işte. Yapmak istediğim bazı şeyler varsa, şu son ramazanımı da yaşayım ondan sonra başın sağ olsun dedi. Artık git istediğine anlat, istediğini yap ama bir daha bana bu konuyla gelme, son zamanlarımı bari güle eğlene yaşayım büyük ihtimalle ebedi cehennem cezası çekeceğim dedi. Hadi gülüm, çık şimdi dışarı dedi.

Ailem 3-4 hafta daha şehir dışında. Deliricem, bana ne diyemiyorum abim. Aynı kandan aynı ana babadan abim. Bir kez el kaldırmamış abim. Tabakta son bir yiyecek kaldıysa yemeyip bana bırakan abim, bi şeyi bölüşüyorsak küçük olanı kendine alan abim. Annemim uyuz bi uzak akrabası annemin yanında beni azarlarken, bacıma bi daha sesini yükseltirsen kadına elim kalkmaz ama bende kocanla kavga ederim diyen hemde kocasının yanında diyen ve kadının çenesini kapatan abim. Uyuduğumda evde üstümü tek örten kişi olan abim. Ne yapiyim boşveremiyorum laf anlatamıyorum ailem de engel olamayacak aklım durdu. Akıl hastahanesine filan zorla yatırılmaz mı ki?

Kendisine çok ihtiyacınız olduğunu söyleyin ve hissettirin.
Kendi sorunlarınızdan bahsedin ona.Size akıl vermesini sağlayacak şeyler söyleyin ve deyin ki "Canım abim,iyi ki varsın Allah seni başımdan eksik etmesin.Sen de olmasan kime anlatırdım ne yapardım."
Ona değerli olduğunu hissettirin.Takılın ona mesela "Evlenince beni unutmazsın demi" gibisinden.

Bu konuyu ailene anlat.abine siIn icin ne kadar degerli oldugunu hissetirin.sakin laf sokmasin kimse belliki cok iclenmis bazi seylere.

Daha öncesinde facesindeki mesajı tesadüfen okuduğumu söylemiştim, tartışmıştık. Sürekli gözlemliyordum belki sinirine yenik düştü de o yüzden yaptı diye, ama iş iyice ciddiye binmeye başladı. Bir sonraki gün psikiatrise götürmeyi deniycem ısrar edicem, gitmezse onun adına ben gidip tavsiye alıcam bakalım ne diycek. Artık gizlemiyorda. Ve bugüne kadar da hiç öyle tehditle filan bir şey yaptırmışlığı yoktur. Yani niyetinde gayet ciddi olduğunu düşünüyorum ve emiinim ki anne babam da anlattıktan sonra numara yapıyordur diyecekler. Çünkü onların bir şeyi anlaması için muhakkak bi felaket olması lazım, işin yükü benim üstüme.

merhaba canım.söz uçar yazı kalır abine içinden geçenleri yaz ver.yüküne omuz atmış olursun.herkesin bu dünyada sınavı vardır.allah hiç kimseye çekemiyeceği dertler yüklemez.sevgi ve zamana ihtiyacı var.allah yardımcınız olsun.

akrabalarınız içinde abini yanına alıp çalıştıracak olan buna uygun bir işi olan kimse yok mu ?

çocuğun bütün iş deneyimleri 1-2 haftada bitmiş.

onu böyle yanına alıp iş konusunda yetiştirecek biri lazım. o zaman kendini daha işe yarar hissedecektir.

Psikiatrise sıra aldım yarın için. Götürmeye çalışıcam, gitmezse de ben anlatıcam durumu. Aile yakınlarından iş vericek yok, anca ev filan taşınacaksa ya da bilgisayarları filan bozulursa gelir abim akıllarına. Doktorla konuşup zorla yatırtmam lazım başka türlü olmaz. Yatmayı kabul etmez ama bi şekilde zorla tedavi şansı filan varsa yatsın, gerekirse akıl hastahanesinde kalsın ama yaşasın. Düzelir belki. Bu arada hani karşına oturtup konuşsan akıl hastası teşhisi de konulamaz yani mantıklı konuşur ama mantıksız davranıyor. Ooofff yani harbiden offf.

allah bu issizligin gozunu kor etsin. ailene soyle bence ya o facedeki mesajlari goster ne bileyim odasindaki fare zehrini abinin acilen hastaneye yatmasi lazum

Çok üzüldüm
Bence de mutlaka ailene söyle
Bu senin için de büyük bir yük
Paylaş bunu
Dilerim bir an önce kendini toparlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…