Abim Lütfen Bir Akıl Verin :(

Uzmandan yardım almak ilk yapmanız gerekn olmalı sanırım. Ailenize de anlatın. Paniklemeden,onun gözüne sokmadan ne kadar önemli ve yeri doldurulamaz bir insan olduğunu vurgulayan ortam ve sebepler yaratın. Ailecek ondan yardım isteyin, kendisini mutlu hissedeceği görevler verin ve en kısa zamanda iş bulmaya calışın. Allah yardımcınız olsun.

Abiniz inançlı bir insan,ona K.Kerimde ki İnşirah Suresini,Duha Suresini mealen bir okuyun.''Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır,her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık vardır'' ayetlerini vurgulayarak okuyun yada abinizden bu ayetlerin izahını isteyebilirsiniz,çokta şık bir sunum olur.Ama unutmayın sağlıklı her insan hayatının belirli dönemlerinde bu tip duygusal boşluklara mutlaka düşer.Sonra ona güzel yanlarını anlatın,her insan övgü duymayı ister ve bu bir motivasyon aracıdır.Onun varlığından duyduğunuz güven ve mutluluğu vurgulayın,iyiki abimsin sen olmasan ben ne yapardım gibi sözler onu motive edecek sizi korumak için bile bu düşüncelerden vaz geçecektir emin olun.

Ona mutlaka destek olun usutune dusun birlikte zaman gecirin belki tatil olur bu kafa dagitin sevdiği seyleri yapin onsuz olamicaginizi sevdiğinizi sik sik belirtin
Ona moral verin yuceltin onu destek verin en uffak seyde takdir edin ondan kendinizin icin yapabileceginiz seyler isteyin yapınca onu ovun
abinizin guven ve ozguven sorunu var saniyorum
sizin yapabileceğiniz bunlar gibi ama profesyonel destek de sart tabiki
gecmis olsun bu kadar guzel bir insan boyle olmamali inşallah her sey duzelir

Kpssye calisiyo mu peki? 92 dogumlu e cok da buyuk degil ki ama yani aile neden bu kadar baski yapiyor. Bence anne ve babanizla konusun ilk once abinizi karsisina alip konussunlar ona deger versiklerini gostersinler. El kadar bebeler takdir alamiyorum diye asti kendini allah korusun yani aile baskisi insana neler yaptiriyo. Kpssye calissin hic yuklenmeyin ailenizinde su 7 8 ay bi beklentisi olmasin abinizden soyleyin. Lise kpss si zor ama sonucta ne alan var ne bisey oturup adam gbi calisirsa atanabilir.

Canım yaşın küçük olmasına rağmen, aklı başında çok olgun bi kıza benziyosun maşaallah..
Abini anlattığın satırlardan çok etkilendim,hayatımda hep sorumsuz,boş beleş yaşayan,emek harcamadan bol kazanma peşinde olan insanlar gördüm,görüyorum. Abini okuyunca çok duygulandım. Ne kadar içli,duygulu,sorumlu..
Allah inşaallah sıkıntılarını yok eder,hayırlı iş sahibi,eş sahibi olur..
Lütfen yalnız bırakmayın O'nu,ailen anlayışlı insanlarsa onlara da anlat,abine yardımcı olsunlar.Duyarlı davransınlar.Hayatında çoğu şey ters gidiyo.Kendi evinde bile sıgıntı gibi hissediyo ya kıyamam.
Razı edebilirsen psikiloğa gidin,ya da sen bi doktora danış.Göz göre göre bi can tükeniyo,mum gibi eriyo resmen..

ilk defa birinin konusunu okurken ağladım abinizi biraz kendime benzettim, ben de gururluyum kendi ailemden bile bi kuruş borç almamak için elimden geleni yaparım. atanamadığım sene ailemin bi sözü beni yerle bir etmişti- zıkkım ye biz getirdik sen yedin- demişti. iş aradım kimse iş vermedi, kpss yi seneye de kazanamazsam diye intihar planımı hazırlamıştım nerde nasıl olacak notumda ne yazacağım falan. elimdeki tüm parayla galeta almıştım aç kalıp dayanamayınca onların yemeklerini yemek zorunda kalmayayım diye sonra ısrarla sofraya çağırdılar 1 hafta öyle bir açlık grevi yapmıştım ciddi ciddi. sonra işkur sitesinde tüm vaktimi geçirmeye başlamıştım ordan da iş bulamadım ama az da olsa ücret alabileceğim bi meslek edindirme kursu buldum bana çok iyi gelmişti berbat bi işti tuvalet bile temizliyordum bulaşık servis masabaşı işler vs. ama evde bunalımdan bunalıma girmektense kafamı dağıtıyordum bence bi araştırın şimdi ücretleri de daha iyi diye duydum hem onun için değişiklik de olur, kpss olmazsa diye katiplik sınavlarına da hazırlanabilir abiniz

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim ablalarım küçük varsa kardeşlerim. Maddi durumumuz şükür fena değil, iki evimiz var biri kirada. Babam emekli. Borç harç filan da fazla yok.

Abimin matematikle arası kötü. Anlatıyım diyorum yok diyo. Türkçe tarih kültürü güzel. En son hiç çalışmadan sıfır matematik ile 74 küsür almıştı. Şimdi baya çalısıyor ama mat yok diyor. Ailemle arası pek iyi değil, işe girip çıkışını çok eleştirdiler. Öyle fazla samimi değillerdir. Benle de öyle çok konuşmaz ama arada şaka yapar takılır. Sorar arada var mı rahatsız eden canını sıkan filan diye.

Ya nası anlatsam çok farklı birisi. Kendi yemeğini kendi ısıtır, acıkırsa kızartma yapar. Sofrasını toplar. Daha benden bir bardak su istemişliği yok. Ayda yılda sen güzel tost yapıyorsun işin yoksa yapsana bi tane der yaparım bende hemen.

O çalıştığı parkın yakınında teyzem vardı, demiş annemlere yemeğe bana gelsin diye teyzemin eşi zaten ölmüştü. Sadece bi kere gitmiş, bi daha gitmemiş halbuki aramız iyidir. Teyzemi de çok sever konuşur.Teyzem demiş sonra niye gelmiyo yemeğe diye abimde geçiştirmiş ama biliyorum ben nedenini kimseye sıkıntı olmayı sevmez.

Aileme anlatamam çünkü ters tepki verirler. Çok sakindir ama sinirlenince de görmez gözü, ama tabi aile içinde kimseye el kaldırmışlığı yoktur bana çok kızdığı zamanlar olmuştur ama gidip kapıya filan vurmuştur. Öyle kolay da sinirlenmez, genelde herkese karşı kibardır. Ama tekrar diyorum ki, ben abimi tanıyorsam kafasına koyduğu şeyi yapmasına kimse mani olamaz.

Bir insan kusar, başı dönüp yere düşer sonra da sızlana sızlana yatar mı ya?

Önceden çok sosyaldi ama arkadaşları filan dağıldı başka şehirlere şimdi herkesten soyutladı kendini.

Arada takılıyorum ikinci ev senin mi olcak benim mi diye senin olsun malda mülkte gözüm yok diyor resmen hayattan soyutlamış kendini.

Ya ama ne bileyim her insanın mutlaka bir şeye yeteneği vardır diye düşünüyorum atıyorum kuaför olur boyacılık yapar çiçek yetiştirir vs vs.. bu ülke herkesi öyle kalıplara sokuyor ki sanki herkes kpss yi kazanmak zorunda.. hiç mi ilgi duyduğu hobi olarak da olsa yaptığı bir şey yok? Kpss ye çalışsın evet bi taraftan da kendine bi b planı hazırlaması şeklinde destek olmalısın meslek edindirme kursları falan bir sürü şey var

Neden öyle basit işlerden çıkarıldı abiniz? Onu merak ettim. Bir daha bir yerde şansını denese. Ama kpss de kolay değil ki. O kadar çok insan giriyorki.

Abiniz icin sahmeran suresini okuyun,mutlaka etkisi olucaktir,Allahim yardimciniz yardimcimiz olsun:KK43:(

Neden öyle basit işlerden çıkarıldı abiniz? Onu merak ettim. Bir daha bir yerde şansını denese. Ama kpss de kolay değil ki. O kadar çok insan giriyorki.

Öyle çok bi bilgi vermiyor malesef :KK43: Bu yaşına kadar hiç bi yerde çalışmadı anladığı birşey yok.Çok alıngan,çabuk kırılır.

Birde anlamadığım bu erkekler niye bu kadar katı.Mesela sevdiğine kavuşamayıp intihar edenler filan genelde erkek oluyor.Niye herşeye dünyanın sonu gibi bakıyolarki.Babamda öyle,taktımı birşeye takar.Dönmez fikrinden.Hani sonuçta erkek çocuğu,gez dolaş eli ayağı tutuyor çalışacağı yerde güven sorunu olmaz hesap soranı yok.Yaşamaktan vazgeçecek kadar ne yaşar insan.Kapalı bi kutu gibi.

Canım benim,çok etkiledi yazdıkların beni,uyku tutmadı bir türlü,hangi şehirde yaşıyorsunuz

A aylin113 canim bence annem sinirlenir babam sinirlenir diye dusunme.
Benim kiz kardesim senin abin gibi olmasada cok kirilgandi. Ben ve kiz kardesimden bi kucuk olan erkek kardesim beraberce saka niyetli ezerdik onu.
Alinmaz ya derdik.
Oysaki bizim bu yaptigimiz onun panik atak hastasi yapmis senelerce.
Annem babamda kizardi oysaki : ne abartiyosun ya sende, saka yaptilar kardeslerin diye.
Bi zaman sonra psikologa gitti.
Psikolog bizi ailecek seansa aldi.
Gercekleri anlatti, kiz kardesimin bize soylemeye cekindigi seyleri aktrdi.
O gunden sonra kardesim toparlandi.
Ailen kesinlikle kizmaz. Psikolog esliginde soyle ailene. Senin bu yasta yapabilicegin tek akilli sey bu. Bunu yap tatlim.
Kcuk bi hata abinin ellerinizden kaymasina neden olur.

bu dünyada Allah'ın herkesi (bir sineği bile) belli bir amaçla yarattığını söyleyin.hepimizin görevi farklı.ağbinizin sizin hayatınızda ne kadar önemli bir yeri olduğunu,kendisinin ne iş yaptığının değil nasıl bir insan olduğuyla ilgili güzel yönlerini belirterek onu çok sevdiğinizi sık sık dile getirin.ailenizle de ağbiniz hakkında iyi şeyler konuşun onları da teşvik edin.sizin sonuna kadar yanınızda olduğunu bilmesi ona iyi gelecektir.şu yaşıma kadar ne eşşekkler gördüm ben iş sahibi olan keşke azıcık ağbiniz gibi onurlu olsalardı,yazık hep böyle insanlara oluyor olan zaten...

Merhabalar öncelikle.

Çok uzun olucak ama hayati bir durum söz konusu.Lütfen akıl verin kimseyle de paylaşamıyorum.

Abimle benim aramda 7 yaş var, kendisi 92 doğumlu.Öncelikle biraz kendisini tanıtmak istiyorum.

Orta boylarda, zayıf çelimsiz birisi.Lisede bir sene kalmış ama bitirmişti.Sonra 2 senelik bir myo kazandı şehir dışında ama bitiremedi. Daha sonra bizim şehrimizde bir myo kazandı, orayı da uzattı.

Doğuştan bir kalp kapak hastalığı olduğu için askere almadılar, çok içerledi ama ya sabır dedi. Öyle büyük sorun teşkil etmiyor sadece askeri yönetmeliğe aykırıymış kalp kapak hastalığı olanlar. Neyse, çalışacağım dedi.

Bir fabrikada işe girdi, zor bir işmiş çok karışık bir hafta olmadan çıktı. Bağırıp azarlamışlar filan. Gelip gidip öğrenebiliyor musun şeklinde imalı imalı sorular filan sormuşlar usta başı da azarlamış nasıl olacak böyle diye o da ayrıldı.

Sonra bir esnafın yanında çalışmaya girdi böyle bakliyat gibi bir yer, orda da patronu çıkarmış el becerin yok hızlı olamıyorsun diye.

Başka bir fabrikaya girdi, yine orda da verilen işi yapamamış denemek koşulu ile almışlar olmaz seninle demişler.

Sonra işkurdan 9 aylık geçiçi bir işe girdi, hemde kpss dersanesine yazıldı. 3 hafta kadar da orda çalıştı parkta bekçilik yapıyor çöp filan topluyodu işte. Ama gönderdikleri park 2-3 km filan uzaktı ve giden otobüs yoktu yürüyerek gidip geliyordu. Ordan da ayrıldı dersane ile bir arada gitmiyor diye,(gündüz çalışıyor gece grubunda dersaneye gidiyordu).

İçkisi sigarası kumarı vs. yoktur.Bugüne kadar tek şikayet almadık kimselerden. Abdestinde namazında kendi halinde bir insan. Haftanın 3 günü dersaneye gidiyor yakın mesafe olduğu için yol masrafı yok aldığı harçlığa bir dürüm ekmek zor yenir.Onun dışında sürekli evde, hani bazen işi olur para alır harcamadığı paranın üstünü getirir geri verir. Ben bi kere para verdim al abi lazım olur dersanede diye, çok kızdı koy onu cebine dedi. Ama kendisi bana cüzdanındaki son kuruşu çıkarır verirdi. Arada takılıyorum ne zaman yengemiz olcak diye, garanti bir işim olmadan asla niye elin kzını rezil edeyim diyor.

GELELİM EN ÖNEMLİ KISMA...

Birgün dersaneye giderken odasına girdim kirlileri filan varsa almaya. Benim odamda da annem eşylarımı filan düzenliyor işte yazlık kışlık olayı, dedim abimin bilgisayarda az takılayım. Faceme girmek için tıkladım, kendi facesi açık kalmış ç.dışı modda. Hiç yapmadığım bir şeyi yapıp mesajlarını okudum ve dünyam yıkıldı sanki.

Samimi olduğu, kardeşim dediği bir kızla baya dertleşmiş ve şöyle yazmış kpss den konuşurken.

Bu son şansım, kazanamazsam bu film burda bitecek demiş.

Kız o ne demek demiş.

Abim de ya kazanırım atanırım ya da ben bu dünyadan çeker giderim demiş.

Kız saçmalama filan yazmış.

Abim okuyamadım çalışamadım bir halta yaramıyorum kendimi sığıntı gibi hissediyorum yeri geliyor ailem iğneliyor canımı çok yakıyor ama haklılar demiş.

İşte kız demiş büyük günah, abimde demiş insanlara muhtaç olmaktansa onlardan merhamet beklemektense cehenneme gider ordan kurtulmak için Allah'a yalvarırım daha iyi demiş. Sonra aramızda kalsın çıkıyorum ben demiş ve konuşma bitmiş.

Abim kesinlikle blöf yapacak birisi değildir. İnternetten geçmişte ziyaret ettiği sitelere baktım. Arsenik siyanür gibi şeyler araştırmış. Herkese satılmıyormuş benim araştırdığıma göre ama, insan isterse bulur.

Yine tüfek satan sitelere girmiş hep.

Ne olur yardım edin, sınavı ekimde ve kazanamazsa koymuş kafaya öldürecek kendini. Bir kere de dua ederken duydum, ya Rabbi sen beni kimseye muhtaç etme sen beni tez zamanda al yanına diye. Gizli gizli ağlerken duydum yine gece geç vakit.

Dünyalar iyisidir, fazla sahiplenir kıskanır ama zararı yoktur. Evdeki arıyı bile yazık candır diyip öldürmeden mendille atar dışarı. Bayramdan bayrama kıyafet alır o da zorla. Babamın telefonu bozulunca kendi telefonunu ona verdi, benim eski olanı aldı bana yenisini aldık.

Kim bilir daha ne sorunları var bilmediğim. Ne olur akıl verin, tek kardeşim o benim. Allah benim ömrümden alıp sana versin diyor bana. Aileme söyleyemem, ailem ters bir şey söylerse sınav zamanını bile beklemez belki. Geçen midesini üşütmüş, kustu içi dışına çıktı evde ikimizdik başı döndü düştü kalktı hastaneye gidelim dedim yok dedi babamları arıyorum dedim kızdı hayır iyiyim dedi hiç acımıyor kendisine artık. Onun ölmesine dayanamam, sadece dua edebiliyorum offffffffffff :KK43:
Canim ailen ve sen cok cok dua edin. Ailenle paylaski dikkat etsinler hareketlerine

A aylin113 canim bence annem sinirlenir babam sinirlenir diye dusunme.
Benim kiz kardesim senin abin gibi olmasada cok kirilgandi. Ben ve kiz kardesimden bi kucuk olan erkek kardesim beraberce saka niyetli ezerdik onu.
Alinmaz ya derdik.
Oysaki bizim bu yaptigimiz onun panik atak hastasi yapmis senelerce.
Annem babamda kizardi oysaki : ne abartiyosun ya sende, saka yaptilar kardeslerin diye.
Bi zaman sonra psikologa gitti.
Psikolog bizi ailecek seansa aldi.
Gercekleri anlatti, kiz kardesimin bize soylemeye cekindigi seyleri aktrdi.
O gunden sonra kardesim toparlandi.
Ailen kesinlikle kizmaz. Psikolog esliginde soyle ailene. Senin bu yasta yapabilicegin tek akilli sey bu. Bunu yap tatlim.
Kcuk bi hata abinin ellerinizden kaymasina neden olur.

Ya bakın şöyle diyim hani ailem hep mantık çerçevesinden bakar. Eğer ki böyle birşeyden haberleri olursa,yapabileceğine ihtimal vermezler. Birde üstüne ne o mesajlar filan diye kızarlar.Onlar farkında değil ama abim harbiden hayattan soğumuş.Ne üstüne başına bir şey alıyor 3-4 senelik kıyafetlerini giyiyor. Ha söküğü filan yok, temiz. Kendi bakımınıda yapar haftada 2-3 kez banyosunu yapar, ayda bir kez kuaföre gider düzenli olarak. Ama nası diyim tek ilgisi tuttuğu takımın maçları onu izler hani kız arkadaşım olsun ne bileyim bir yerlere gideyim gezeyim düşüncesi yok hiç. Ve geçenlerde dikkatimi çeken şey, önceleri kalp çarpıntım var derdi 2-3 sene kadar önce doktoruna filan giderdi. Kalp kapak sorunu var demiştim. Şimdi ilacını da kullanmıyor çarpıntısı için verilen. Bi tansiyon ölçme aleti var beyaz eşye ile hediye verildi, onla arada tansiyona bakar işte evdekiler. Benim tansiyonum ile abimin ki çok farklı. Ha tabi cinsiyete göre olabilir de benim nabzımı 84 gösteriyor, abiminkine baktık 116 bu kadar fark olur mu? Abi ilaçlarını içiyo musun diyorum içiriyorum işte arada diyor. Çarpıntı oluyo mu eskisi gibi diyorum, artık rahatsız etmiyor olsa da diyor. Hani bir sinirle alınmış bir karar değilde, sanki uzun zamandır yavaş yavaş küsmüş hayata. İşte ençok korkutan o, bi sinirle ölücem filan der ona bende inanmazdım ama bildiğin ölüme hazırlamış kendisini :KK43:

Ya bakın şöyle diyim hani ailem hep mantık çerçevesinden bakar. Eğer ki böyle birşeyden haberleri olursa,yapabileceğine ihtimal vermezler. Birde üstüne ne o mesajlar filan diye kızarlar.Onlar farkında değil ama abim harbiden hayattan soğumuş.Ne üstüne başına bir şey alıyor 3-4 senelik kıyafetlerini giyiyor. Ha söküğü filan yok, temiz. Kendi bakımınıda yapar haftada 2-3 kez banyosunu yapar, ayda bir kez kuaföre gider düzenli olarak. Ama nası diyim tek ilgisi tuttuğu takımın maçları onu izler hani kız arkadaşım olsun ne bileyim bir yerlere gideyim gezeyim düşüncesi yok hiç. Ve geçenlerde dikkatimi çeken şey, önceleri kalp çarpıntım var derdi 2-3 sene kadar önce doktoruna filan giderdi. Kalp kapak sorunu var demiştim. Şimdi ilacını da kullanmıyor çarpıntısı için verilen. Bi tansiyon ölçme aleti var beyaz eşye ile hediye verildi, onla arada tansiyona bakar işte evdekiler. Benim tansiyonum ile abimin ki çok farklı. Ha tabi cinsiyete göre olabilir de benim nabzımı 84 gösteriyor, abiminkine baktık 116 bu kadar fark olur mu? Abi ilaçlarını içiyo musun diyorum içiriyorum işte arada diyor. Çarpıntı oluyo mu eskisi gibi diyorum, artık rahatsız etmiyor olsa da diyor. Hani bir sinirle alınmış bir karar değilde, sanki uzun zamandır yavaş yavaş küsmüş hayata. İşte ençok korkutan o, bi sinirle ölücem filan der ona bende inanmazdım ama bildiğin ölüme hazırlamış kendisini :KK43:

Arkadaş ailenize uzman eşliğinde anlatın demiş. Siz cevap olarak çok farklı şeyler yazmışsınız. Ben de iyi bir psikolog bulup gitmenizi önermiştim. Siz abinizle ilgili ne kadar bilgi verirseniz verin bizim yine en mantıklı diyeceğimiz şey iyi bir psikolog bulup gidin demek olacak. Çalışıyorsunuz gibi anladım ben. İki seans gidemez misiniz? Bir seans psikoloğa olayı anlatsanız, ikinci seansta da ailenize anlatılsa. Sonra abinizin tedavisini aileniz de karşılar herhalde. Çok geçmiş olsun.

Merhabalar öncelikle.

Çok uzun olucak ama hayati bir durum söz konusu.Lütfen akıl verin kimseyle de paylaşamıyorum.

Abimle benim aramda 7 yaş var, kendisi 92 doğumlu.Öncelikle biraz kendisini tanıtmak istiyorum.

Orta boylarda, zayıf çelimsiz birisi.Lisede bir sene kalmış ama bitirmişti.Sonra 2 senelik bir myo kazandı şehir dışında ama bitiremedi. Daha sonra bizim şehrimizde bir myo kazandı, orayı da uzattı.

Doğuştan bir kalp kapak hastalığı olduğu için askere almadılar, çok içerledi ama ya sabır dedi. Öyle büyük sorun teşkil etmiyor sadece askeri yönetmeliğe aykırıymış kalp kapak hastalığı olanlar. Neyse, çalışacağım dedi.

Bir fabrikada işe girdi, zor bir işmiş çok karışık bir hafta olmadan çıktı. Bağırıp azarlamışlar filan. Gelip gidip öğrenebiliyor musun şeklinde imalı imalı sorular filan sormuşlar usta başı da azarlamış nasıl olacak böyle diye o da ayrıldı.

Sonra bir esnafın yanında çalışmaya girdi böyle bakliyat gibi bir yer, orda da patronu çıkarmış el becerin yok hızlı olamıyorsun diye.

Başka bir fabrikaya girdi, yine orda da verilen işi yapamamış denemek koşulu ile almışlar olmaz seninle demişler.

Sonra işkurdan 9 aylık geçiçi bir işe girdi, hemde kpss dersanesine yazıldı. 3 hafta kadar da orda çalıştı parkta bekçilik yapıyor çöp filan topluyodu işte. Ama gönderdikleri park 2-3 km filan uzaktı ve giden otobüs yoktu yürüyerek gidip geliyordu. Ordan da ayrıldı dersane ile bir arada gitmiyor diye,(gündüz çalışıyor gece grubunda dersaneye gidiyordu).

İçkisi sigarası kumarı vs. yoktur.Bugüne kadar tek şikayet almadık kimselerden. Abdestinde namazında kendi halinde bir insan. Haftanın 3 günü dersaneye gidiyor yakın mesafe olduğu için yol masrafı yok aldığı harçlığa bir dürüm ekmek zor yenir.Onun dışında sürekli evde, hani bazen işi olur para alır harcamadığı paranın üstünü getirir geri verir. Ben bi kere para verdim al abi lazım olur dersanede diye, çok kızdı koy onu cebine dedi. Ama kendisi bana cüzdanındaki son kuruşu çıkarır verirdi. Arada takılıyorum ne zaman yengemiz olcak diye, garanti bir işim olmadan asla niye elin kzını rezil edeyim diyor.

GELELİM EN ÖNEMLİ KISMA...

Birgün dersaneye giderken odasına girdim kirlileri filan varsa almaya. Benim odamda da annem eşylarımı filan düzenliyor işte yazlık kışlık olayı, dedim abimin bilgisayarda az takılayım. Faceme girmek için tıkladım, kendi facesi açık kalmış ç.dışı modda. Hiç yapmadığım bir şeyi yapıp mesajlarını okudum ve dünyam yıkıldı sanki.

Samimi olduğu, kardeşim dediği bir kızla baya dertleşmiş ve şöyle yazmış kpss den konuşurken.

Bu son şansım, kazanamazsam bu film burda bitecek demiş.

Kız o ne demek demiş.

Abim de ya kazanırım atanırım ya da ben bu dünyadan çeker giderim demiş.

Kız saçmalama filan yazmış.

Abim okuyamadım çalışamadım bir halta yaramıyorum kendimi sığıntı gibi hissediyorum yeri geliyor ailem iğneliyor canımı çok yakıyor ama haklılar demiş.

İşte kız demiş büyük günah, abimde demiş insanlara muhtaç olmaktansa onlardan merhamet beklemektense cehenneme gider ordan kurtulmak için Allah'a yalvarırım daha iyi demiş. Sonra aramızda kalsın çıkıyorum ben demiş ve konuşma bitmiş.

Abim kesinlikle blöf yapacak birisi değildir. İnternetten geçmişte ziyaret ettiği sitelere baktım. Arsenik siyanür gibi şeyler araştırmış. Herkese satılmıyormuş benim araştırdığıma göre ama, insan isterse bulur.

Yine tüfek satan sitelere girmiş hep.

Ne olur yardım edin, sınavı ekimde ve kazanamazsa koymuş kafaya öldürecek kendini. Bir kere de dua ederken duydum, ya Rabbi sen beni kimseye muhtaç etme sen beni tez zamanda al yanına diye. Gizli gizli ağlerken duydum yine gece geç vakit.

Dünyalar iyisidir, fazla sahiplenir kıskanır ama zararı yoktur. Evdeki arıyı bile yazık candır diyip öldürmeden mendille atar dışarı. Bayramdan bayrama kıyafet alır o da zorla. Babamın telefonu bozulunca kendi telefonunu ona verdi, benim eski olanı aldı bana yenisini aldık.

Kim bilir daha ne sorunları var bilmediğim. Ne olur akıl verin, tek kardeşim o benim. Allah benim ömrümden alıp sana versin diyor bana. Aileme söyleyemem, ailem ters bir şey söylerse sınav zamanını bile beklemez belki. Geçen midesini üşütmüş, kustu içi dışına çıktı evde ikimizdik başı döndü düştü kalktı hastaneye gidelim dedim yok dedi babamları arıyorum dedim kızdı hayır iyiyim dedi hiç acımıyor kendisine artık. Onun ölmesine dayanamam, sadece dua edebiliyorum offffffffffff :KK43:

ona şöyle bir konuşma yapabilirsiniz ; abiciğim, bu hayatta iyi ki benim abim olmuşsun. sen olmasan ben napardım, en güzel duyguymuş bu Rabbim bana nasip etmiş. anneme babama bir şey olsa sen bana destek olursun, ben de sana. hayatta bundan güzel bir güvence var mı? seni çok seviyorum.. tarzı hem kendini iyi hisettirecek, hem bu hayatta ona değer veren, onun varlığında anlam bulan birinin olduğunu bilmesi önemli. bir dikiş tutturamadım başarısız oldum psikolojisinde şu an, ama ona size yaptığı abilikte başarılı olduğunu hissettirin. daha yaşı çok genç elbet iş de olur para da .. herkesin ailesi bir şekilde evlatlarına bakıyor, abiniz de elbet bir gün iyi bir iş bulacak.. yıllarca atama da bekleyebilir, kadro açılmayabilir .. herkes yaşıyor bu tarz beklemeleri , sadece mantıklı düşünmesini sağlayın.

X