Abim için evi satmalı mıyız? :(

Memurlar hiçbir surette avans çekemez. Bankadanki maaş hesaplarında eksi bakiyeleri olur en fazla onu çekmiş olabilir. O da maaş bedeli kadar olur ve kurumla değil bankayla ilgilidir.

Babanızın yaptığını yapın. İletişimi kesin baksın başının çaresine. Bu paraları hiç ederken size mi sormuş

bu kadar insan sizin icin dil dokuyor sizin dusundugunuz bu mu gercekten.
size mustehak o zaman.
siz en iyisi evi satin abiciginize bir zeval gelmesin.
mazallah hayatinda bir defa hatasinin sonuclarini ceker falan vicdan azabindan nasil yasarsiniz?
zaten o kadar sıkıntının icinde el bebek gul bebek buyutmussunuz okutmussunuz, memur olmus.
siz niye olamadiniz gunde 12 saat asgari ucretle calismaktan olabilir mi acaba ?
ama gercekten size mustehak.
bu paralari erkek cocuk degil de ablaniz batirsaydi acaba bu kadar vicdanli merhametli yaklasirmiydiniz ailecek cok merak ediyorum.

Ayrıca abime düşkünüm demişsiniz. Bakın bu bağımlılıklar kişilerin beyin kimyasını bozuyor. Bambaşka bir karaktere bürünüyorlar. İçine cin kaçmış mı dersiniz, başka bir karaktere geçmiş mi dersiniz bilmem. Ama şu anki abiniz sizin düşkün olduğunuz o adam değil. Başka biri. Ve bu kişinin; vicdanı, ahlakı, merhameti, sevgisi yok. Tek bir mevzuya odaklı ve bu uğurda ailesini bile gözü görmez. O yüzden düşkün olduğunuz kişinin aynı kişi olmaıdğını bilin. Ya tedavi olup gerekirse hastanede yatıp normale dönecek. Ya da yalnız ölecek. Maalesef başka seçenek yok.

daha geçenlerde bir kadın kocasının coin batağı yüzünden evini satmak zorunda kalmıştı, konu açtı hepimiz yazdık.
evi satıp iş bulacaktı da kocası da banka borcunu ödeyecekti.
kocasının abisine elden döviz borcu vardı hatta.
bu tip adamların hepsi aynı.
o adamda saklayıp son dakka güya depresyona girmiş gizli gizli antidepresan içmişti.
eşi evi satıcam diyince de bir anda ilacı bırakıp iyileşmişti.
bunlar tehlikeli işler. yaşadıkları şey bağımlılık.
bu abiye 1 milyon dolar verilse onu da yer bitirir.
üzerine 10 milyon dolar borçlanır.

Aynı şehirde oturmuyoruz arada 1400 km var gitmem imkansız ancak arayabilirim gerçekten benimle konusurlarsa
Aradığında santrale yönlendirilirsin, adını biliyorsan birimini ve kardeşi olduğunu söyle. Neden diye sorarlarsa telefonunun çekmediğini ona acil ulaşman gerektiğini söyle. Burada değil derlerse ayrıntılı sorarsın, en son ne zaman geldi, hayatından endişe ediyoruz ayağı yaparsan herşeyi olmasa da bazı şeyleri öğrenirsin

Ben bazen şöyle evire çevire günlerce dövsek mi bu tipleri diyorum. Bence güzel bir yöntem. Psikolojik destek falan uzun iş. Temiz bir dayak sorunu çözebilir.

Ben bazen şöyle evire çevire günlerce dövsek mi bu tipleri diyorum. Bence güzel bir yöntem. Psikolojik destek falan uzun iş. Temiz bir dayak sorunu çözebilir.

yarabbi şükür derler bence. o da işe yaramaz.
sola tokat atsan sağa çevirirler kendilerini.
gözleri doymuyor onların çünkü.

Son yıllarda iyice artmış demek ki bağımlılığı. Annenizin evi satmasını engelleyecek bir şey yapın. Noterden evin satışı için izninizi gerektirecek bir belge hazırlatın mesela, annenizin vicdabı galip gelse de siz izin vermedikçe satamasın

astrojurnal,
hayatım onun gibi ne hikayeler var, çok olmadı galiba yaz başıydı haberlerde çıkmıştı 40 yaşlarında bir adam Antalya'da olması lazım para hırsı yüzünden etraftan sürekli para topluyor vs sonra batıyor anne babasından evi satmalarını istiyor karşı çıkınca da öldürüyor.

Konu sahibesi yorumları sert buluyor sanırım, abisidir duygusal yaklaşımına bir şey diyemem ama Allah göstermesin aynı durumda olsam, abimle annem arasında tercih yapmam gerekse annem ağır basar, zira 3 kuruşla başını sokacak ev almak için çile çekmiş bir kadıncağız, ne kocasından yüzü gülmüş ne bir oh deyip ayaklarını uzatabilmiş, evi giderse ömür boyu kira köşelerinde kızlarım eve alışveriş yapsa da yemek yapabilsem diye bekleyecek, yaşı olmuş 52 bu yaşta ona ne sigortalı iş bulabilirler ne de zaten iş bulma imkanı olur, gençler dururken 52 yaşında bir kadının iş bulması kolay değil hele de bu zamanda.

Ama abi ortalama 35 yaş civarı dipçik gibi adam, memuriyetini yaksa pazarda limon satar, hamallık yapar, cami bahçesinde yatar bir ekmek bulur kendine.

benim kardeşim yok ancak eminim özel, farklı bir duygudur.
fakat insanın çocuğu bile olsa bir yerden sonra çizgi çekmeli. çünkü bu karakterde insanlara ılımlı yaklaştıkça nasılsa affediliyorum, her istediğimde destek buluyorum diyerek daha da büyük belaya sokuyorlar başlarını.
yani aslında onların iyiliği için resti çekmek gerekiyor ki gökten insin, ayakları yere bassın.

Konuyu okuyunca ilk düşündüğüm kumar oldu. Muhtemelen kumar oynuyor, battı. Gerisi size kendisini acındırmak. Bu adamın kpss 300. olduğuna bile inanmam ben yerinizde olsam. Hayatı yalan. Yengeniz ben bilmiyorum vs diyor ama tam sizle işten de ayrılacağım vs diye iletişime geçtiğinde yengenizden abin işe gitmiyormuş diye mesaj geliyor? Ya yengeniz her şeyi biliyor bu borcu birlikte yaptılar ya da abiniz parkta bankta değil evinde, karısının telefonundan size mesaj attı söylediklerine inanmanız için. Evi sattırıp, parayı alıp, tüm alacaklılarından Rusya'ya kaçıp kurtulabilirler. Bu sebeple yengeniz benim bilgim yok diyebilir. İşyeri de işe gelmiyor vs değil şehir dışı görevlendirmesi olduğunu söylemiş. Abinizin ve dolayısı ile yengenizin size söylediği herşey yalan. İnanmayın, evi satmayın.

Anneniz sizin aldığınız evini sattıktan sonra yarın öbür gün size para lazım olsa hiçbi şey yapamayacak sizin için
Çünkü sizinle paylaşabileceği bi şeyi kalmamış olacak
Siz ve ablanız da abinizin kumar borcu için para biriktirmiş olduğunuzla kalacaksınız
Üstelik asgari ücret alırken
Üstelik abiniz 7 bin kazanırken
Bu adil mi sizce?
Emin olun herkesin ailesinde çeşitli derecelerde abiniz gibi yiyiciler vardır
Kimse dışarıdan bakıp sallamıyor yani
Herkes deneyimli az çok
Değişmeyeceğine o yüzden eminiz
Yoksa ev sizin anne sizin
İnsanlar sabahtan beri bu kadar didiniyorsa sizin için göz göre göre hata yapmayın diye
Yine de canım abim evler hanlar sana feda olsun diyorsanız iki bacı annenizle kardeşinize bi oda açın evinizde
Asgari ücretli zor hayatınıza bi de onları eklersiniz
Çünkü abiniz parayı alınca anında topuklayacak
annenizke yaşama gibi bi planı yok onun

Aynen katılıyorum, kardeşim de var evladım da var, Allah acılarını göstermesin, doğru yoldan da ayırmasın lakin gerek haberlerde izlediklerimden gerek çevremde evlatların zulmüne uğrayanlar gördüm duydum.

Çevreden bir tanesi uyuşturucu bağımlısı çocuğunun tüm yaptıklarını örttükçe daha da batağa saplanmasına neden oldu, çocuğa vaktiyle dur demesini bilseydi hapisle sonuçlanan suçlara karışmayabilirdi.

2-3 tanıdığım çocukları yüzünden evini kaybetti, kaç yaşından sonra kirada oturup aldıkları azıcık emekli maaşıyla geçineceğim diye uğraşıyor, evlatları acıdı mı? Hayır, analarının babalarının tüm mallarını yok edene kadar durmadılar, sizi saraylarda yaşatacağım güzellemesi yapıp en iyi evlerde oturtacağım tüm harcamalarınız benden diyen o evlatlar şimdilerde ortalıkta yoklar.

O yüzden diyorum Allah evladında hayırlısını versin diye, insan evladından ne ister astrojurnal?
Ben ne isterim söyleyeyim, okusun, mesleği olsun, kimseye muhtaç olmadan dürüst, ahlaklı, vicdan ve merhamet sahibi biri olarak hayatını idame ettirsin, 1 kuruş kazansın ama alın teriyle kazansın ben ona 1 kuruş daha eklerim, parasını pulunu, yaşlılığımda bana bakmasını da istemiyorum, haysiyetli onurlu bir yaşam sürsün başka isteğim yok fakat ben bunları isteyip evladım için iyiliği dilerken bu yaşıma kadar biriktirdiklerime başımı soktuğum evime gözünü dikerse de resti çekerim, çok üzülürüm ağlarım, evlattır deyip dertten mahvolurum ama bağrıma da taş basarım çünkü etrafımda örneklerini gördüm ana baba için hiç de hayırlı sonuçlanmıyor.

Bunun dünya malına tamahla da ilgisi yok, ölünce eviyle gömülen olmadı bugüne kadar, mal mülk yine evlada kalıyor ama kendini düşünmemiş, beni hiç düşünmemiş, kumar oynamış, boyundan büyük işler peşine düşmüşse al çocuğum bunu da ye demem zira ye demek ders vermiyor daha fazlasını isteme ve sorumsuzluğunu onaylayıp pekiştirmeye neden oluyor.

evet ne yazık ki hayatta kimin ne zaman ne yapacağı belli değil.
hani iyi niyetle bir işe kalkışır, dolandırılır o zaman başka. ama kendi sorumsuzlukları yüzünden bile isteye bu kadar büyük şeylere sebep olup sonra da istediğini alana dek canım cicim diyen kimseye de acımamak lazım.
sevgi suistimal edilmediği zaman güzel.

her ana baba evladına en güzelini ister ama bu kadar hata yapan bir evlada da haddini acı da olsa bildirmek lazım.
hiçbir evladın da anası babası diye kimsenin malına göz dikmemesi lazım.
ki burada ev de konu sahibinin ve ablasının emeği çok büyük. bu noktada anne babanın adil olması da lazım.
o kızcağızlar zor şartlarda gençliklerinden fedakarlık ederek edinmişler bu evi. sırf anneleri rahat etsin diye.
onlarda her genç gibi maaşlarıyla istedikleri herşeyi yapabilirlerdi ama annelerine vermişler.
annenin sırf bu yüzden oğluna resti çekmesi lazım.

Bakırköy de avukat bir kadinin oğlu vardı birine çarpmıştı annesi de onu sonuna kadar savunacağım diyordu , yani bakınca kadın görmüş geçirmiş donanımlı biri ama iğrenç bir erkek annesi modundan çıkamamış kaynanamın modern versiyonu işte. Haberlere çıktı çocuğun kaç tane sabıkası var pisliğin teki kadın da hala okizlar oğlumu yoldan çıkariyo diyodu

Bir kadın twitter'da şöyle mesaj atmıştı : Hep kadına şiddet diyorsunuz, erkeğe şiddeti konuşmayalım mı? Tüm incel'ler bu kadını desteklemişti, toplumda asıl kadına şiddet var demişti. Sonra ortaya çıktı ki bu kadının oğlu kız arkadaşına bela olup, sinirlendiği için kaç kişiyi öldüren bir oğlan ve kadın onu savunmak için işini bırakan bir hakim, eşi de savcıydı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…