- 9 Şubat 2010
- 18.135
- 40.823
bu kadar insan sizin icin dil dokuyor sizin dusundugunuz bu mu gercekten.Şimdi de acaba insanlar dışarıdan baktığı için mi böyle sert konuşabiliyor acaba başlarına gelse kendi abileri için ne hali varsa görsün diyebilirler mi diyorum. Evet malesef çok düşkünüm abime Allah kahretmesin.
Abinizdir hassasiyetinizi anlıyorum ama abinizin borcu iş kurup batma meselesi değil, kusura bakmayın ama iş kursa batsa bunu açıklayabilir, siz kumar mı diye sorunca suç bastırmak için kızdığı o kadar belli ki.
Anlattıklarınızdan yola çıkarak 2 tezim var, abiniz ya yasadışı kumar sitelerinde oynadı battıkça kaybettiği kısmı geri kazanabilmek için daha fazla para bulup yatırdı ya da memleketteki eş, dost, akraba, işyeri arkadaşları, babadan hepinizi zengin edeceğim deyip para topladı coin aldı ve battı, battıklarını geri alabilmek için de daha fazla para topladı, siz evi satarsanız ki hayatınızın hatasını yaparsanız yine oynayacak ve batacak, evin satılmasını borç kapatmak için istemiyor, onun borcu 400 bin değil artık çok daha fazla emin oldum.
Babanızdan aldığı 250 bini ne yapmış? O parayla borcunun yarısını öderdi, demek ki yemiş, o kadar çok para yemiş ki babanız dahi resti çekmiş.
Siz sanıyor musunuz ki annenizin evi satılınca borç ödenecek, yine kumarsa kumara, coin batığıysa coine para yatıracak yine batacak.
O çok zeki olduğunu söyleyen abiniz hırsı yüzünden bilmediği sularda yüzmüş, eğer işler istediği gibi gitseydi memlekete gelip hepinize ben zenginim havası atacaktı, çok üstten nahoş bir yorum oldu belki amaç abiniz gibileri iyi tanırım, size evi satmıyorsunuz diye dünya malı dünya malı deyip duruyormuş ya, o dünyanın malları onun gözünü bürümüş, zengin olacağım hırsıyla ne yapacağını şaşırmış, özür dilerim ama abinizde annenize zerre acıma olsaydı, kocasından yıllarca çekmiş, 3 kuruş biriktirip binbir zorlukla ev almış anasının evine göz dikmez, annesinin elindeki birikimi zorla almazdı.
Size de acımıyor, kendi yağınla kavrulan sabahtan akşama kadar çalışıp 2000-3000 artık ne kadarsa maaş alan kızkardeşleriniz elinden para alıyor, 15 yaşındaki kardeşinizin başını soktuğu evde dahi gözü var, neden çünkü o zeki, neresi zekiyse artık.
Abiniz diye üzülüyorsunuz kardeşlik duygularınıza bir şey diyemem ama biraz olsun annenizi düşünüyorsanız abinize resti çekin, abinize 1 lira bile para vermemesi için annenize de resti çekin.
Babanıza da söyleyin görüşmüyorsa dahi mesaj mı atar, haber mi yollar annenle kardeşlerini rahat bırak desin, en azından size bunu borçlu zira ne kendisine yıllarca kadınlık yapan annenize, ne kız çocuğusunuz diye size azıcık bile değer vermemiş, erkek evlat diye abinizi maddi manevi pohpohlayıp durmuş, kendi elleriyle yarattığı canavara dur demesini bilsin, yok öyle şımartıp şımartıp sonra kenara çekilmek.
Sizler de artık acaba iş mi kurdu düşüncesinden çıkın, ortada kumar hatta belki zengin olacaksınız vaadiyle para toplama olabilir.
Memur adam işten bile kovulacak duruma geldiyse, memurluk işlerinden anlamam ama ya mazeretsiz işe gitmeme veya memurluğa yakışmayacak yüz kızartıcı suçlar vs bir şeyler var.
Aradığında santrale yönlendirilirsin, adını biliyorsan birimini ve kardeşi olduğunu söyle. Neden diye sorarlarsa telefonunun çekmediğini ona acil ulaşman gerektiğini söyle. Burada değil derlerse ayrıntılı sorarsın, en son ne zaman geldi, hayatından endişe ediyoruz ayağı yaparsan herşeyi olmasa da bazı şeyleri öğrenirsinAynı şehirde oturmuyoruz arada 1400 km var gitmem imkansız ancak arayabilirim gerçekten benimle konusurlarsa
daha geçenlerde bir kadın kocasının coin batağı yüzünden evini satmak zorunda kalmıştı, konu açtı hepimiz yazdık.
evi satıp iş bulacaktı da kocası da banka borcunu ödeyecekti.
kocasının abisine elden döviz borcu vardı hatta.
bu tip adamların hepsi aynı.
o adamda saklayıp son dakka güya depresyona girmiş gizli gizli antidepresan içmişti.
eşi evi satıcam diyince de bir anda ilacı bırakıp iyileşmişti.
bunlar tehlikeli işler. yaşadıkları şey bağımlılık.
bu abiye 1 milyon dolar verilse onu da yer bitirir.
üzerine 10 milyon dolar borçlanır.
Ben bazen şöyle evire çevire günlerce dövsek mi bu tipleri diyorum. Bence güzel bir yöntem. Psikolojik destek falan uzun iş. Temiz bir dayak sorunu çözebilir.
Son yıllarda iyice artmış demek ki bağımlılığı. Annenizin evi satmasını engelleyecek bir şey yapın. Noterden evin satışı için izninizi gerektirecek bir belge hazırlatın mesela, annenizin vicdabı galip gelse de siz izin vermedikçe satamasınEskiden iddia oynadığını biliyordum. Yani telefonunda falan sitelere girdiğine şahit oldum. Ama böyle değildi hayat enerjisi vardı bizi çok sever sayardı. Son iki yıldır bizimle de pek iletişim kurmuyor ben evlendim düğün olmadı nikaha bile son dakika ben agladigim için geldi. Psikolojik olarak da iyi değil gibi. Annem bir ay önce yanına gitti son kez göreyim oğlumu dünya gözüyle diye. Önce geri git demiş ben seni görmek istemiyorum, aradan biraz zaman geçince annecim başka bir ile tayin istersem benimle yaşar mısın falan demiş yani bir anı bir anını tutmuyor
yarabbi şükür derler bence. o da işe yaramaz.
sola tokat atsan sağa çevirirler kendilerini.
gözleri doymuyor onların çünkü.
O da doğru arsızlık arşa değiyor. Dayak da fayda etmez. Yine de dövelim içimiz soğur.
astrojurnal,daha geçenlerde bir kadın kocasının coin batağı yüzünden evini satmak zorunda kalmıştı, konu açtı hepimiz yazdık.
evi satıp iş bulacaktı da kocası da banka borcunu ödeyecekti.
kocasının abisine elden döviz borcu vardı hatta.
bu tip adamların hepsi aynı.
o adamda saklayıp son dakka güya depresyona girmiş gizli gizli antidepresan içmişti.
eşi evi satıcam diyince de bir anda ilacı bırakıp iyileşmişti.
bunlar tehlikeli işler. yaşadıkları şey bağımlılık.
bu abiye 1 milyon dolar verilse onu da yer bitirir.
üzerine 10 milyon dolar borçlanır.
astrojurnal,
hayatım onun gibi ne hikayeler var, çok olmadı galiba yaz başıydı haberlerde çıkmıştı 40 yaşlarında bir adam Antalya'da olması lazım para hırsı yüzünden etraftan sürekli para topluyor vs sonra batıyor anne babasından evi satmalarını istiyor karşı çıkınca da öldürüyor.
Konu sahibesi yorumları sert buluyor sanırım, abisidir duygusal yaklaşımına bir şey diyemem ama Allah göstermesin aynı durumda olsam, abimle annem arasında tercih yapmam gerekse annem ağır basar, zira 3 kuruşla başını sokacak ev almak için çile çekmiş bir kadıncağız, ne kocasından yüzü gülmüş ne bir oh deyip ayaklarını uzatabilmiş, evi giderse ömür boyu kira köşelerinde kızlarım eve alışveriş yapsa da yemek yapabilsem diye bekleyecek, yaşı olmuş 52 bu yaşta ona ne sigortalı iş bulabilirler ne de zaten iş bulma imkanı olur, gençler dururken 52 yaşında bir kadının iş bulması kolay değil hele de bu zamanda.
Ama abi ortalama 35 yaş civarı dipçik gibi adam, memuriyetini yaksa pazarda limon satar, hamallık yapar, cami bahçesinde yatar bir ekmek bulur kendine.
Anneniz sizin aldığınız evini sattıktan sonra yarın öbür gün size para lazım olsa hiçbi şey yapamayacak sizin içinDoğru söylüyorsunuz. Biz babasız kadın kadına büyüdük o yüzden o para benim bu para senin hiç ayrım yapmadık annemiz bizim kırmızı çizgimiz (ben ve ablamın) Yarın birgün başımız sıkışırsa biliyorum ki bize de gözünü kırpmadan yardım edecek.
Emin olun herkesin ailesinde çeşitli derecelerde abiniz gibi yiyiciler vardırŞimdi de acaba insanlar dışarıdan baktığı için mi böyle sert konuşabiliyor acaba başlarına gelse kendi abileri için ne hali varsa görsün diyebilirler mi diyorum. Evet malesef çok düşkünüm abime Allah kahretmesin.
Aynen katılıyorum, kardeşim de var evladım da var, Allah acılarını göstermesin, doğru yoldan da ayırmasın lakin gerek haberlerde izlediklerimden gerek çevremde evlatların zulmüne uğrayanlar gördüm duydum.benim kardeşim yok ancak eminim özel, farklı bir duygudur.
fakat insanın çocuğu bile olsa bir yerden sonra çizgi çekmeli. çünkü bu karakterde insanlara ılımlı yaklaştıkça nasılsa affediliyorum, her istediğimde destek buluyorum diyerek daha da büyük belaya sokuyorlar başlarını.
yani aslında onların iyiliği için resti çekmek gerekiyor ki gökten insin, ayakları yere bassın.
Aynen katılıyorum, kardeşim de var evladım da var, Allah acılarını göstermesin, doğru yoldan da ayırmasın lakin gerek haberlerde izlediklerimden gerek çevremde evlatların zulmüne uğrayanlar gördüm duydum.
Çevreden bir tanesi uyuşturucu bağımlısı çocuğunun tüm yaptıklarını örttükçe daha da batağa saplanmasına neden oldu, çocuğa vaktiyle dur demesini bilseydi hapisle sonuçlanan suçlara karışmayabilirdi.
2-3 tanıdığım çocukları yüzünden evini kaybetti, kaç yaşından sonra kirada oturup aldıkları azıcık emekli maaşıyla geçineceğim diye uğraşıyor, evlatları acıdı mı? Hayır, analarının babalarının tüm mallarını yok edene kadar durmadılar, sizi saraylarda yaşatacağım güzellemesi yapıp en iyi evlerde oturtacağım tüm harcamalarınız benden diyen o evlatlar şimdilerde ortalıkta yoklar.
O yüzden diyorum Allah evladında hayırlısını versin diye, insan evladından ne ister astrojurnal?
Ben ne isterim söyleyeyim, okusun, mesleği olsun, kimseye muhtaç olmadan dürüst, ahlaklı, vicdan ve merhamet sahibi biri olarak hayatını idame ettirsin, 1 kuruş kazansın ama alın teriyle kazansın ben ona 1 kuruş daha eklerim, parasını pulunu, yaşlılığımda bana bakmasını da istemiyorum, haysiyetli onurlu bir yaşam sürsün başka isteğim yok fakat ben bunları isteyip evladım için iyiliği dilerken bu yaşıma kadar biriktirdiklerime başımı soktuğum evime gözünü dikerse de resti çekerim, çok üzülürüm ağlarım, evlattır deyip dertten mahvolurum ama bağrıma da taş basarım çünkü etrafımda örneklerini gördüm ana baba için hiç de hayırlı sonuçlanmıyor.
Bunun dünya malına tamahla da ilgisi yok, ölünce eviyle gömülen olmadı bugüne kadar, mal mülk yine evlada kalıyor ama kendini düşünmemiş, beni hiç düşünmemiş, kumar oynamış, boyundan büyük işler peşine düşmüşse al çocuğum bunu da ye demem zira ye demek ders vermiyor daha fazlasını isteme ve sorumsuzluğunu onaylayıp pekiştirmeye neden oluyor.
Bakırköy de avukat bir kadinin oğlu vardı birine çarpmıştı annesi de onu sonuna kadar savunacağım diyordu , yani bakınca kadın görmüş geçirmiş donanımlı biri ama iğrenç bir erkek annesi modundan çıkamamış kaynanamın modern versiyonu işte. Haberlere çıktı çocuğun kaç tane sabıkası var pisliğin teki kadın da hala okizlar oğlumu yoldan çıkariyo diyoduAynen katılıyorum, kardeşim de var evladım da var, Allah acılarını göstermesin, doğru yoldan da ayırmasın lakin gerek haberlerde izlediklerimden gerek çevremde evlatların zulmüne uğrayanlar gördüm duydum.
Çevreden bir tanesi uyuşturucu bağımlısı çocuğunun tüm yaptıklarını örttükçe daha da batağa saplanmasına neden oldu, çocuğa vaktiyle dur demesini bilseydi hapisle sonuçlanan suçlara karışmayabilirdi.
2-3 tanıdığım çocukları yüzünden evini kaybetti, kaç yaşından sonra kirada oturup aldıkları azıcık emekli maaşıyla geçineceğim diye uğraşıyor, evlatları acıdı mı? Hayır, analarının babalarının tüm mallarını yok edene kadar durmadılar, sizi saraylarda yaşatacağım güzellemesi yapıp en iyi evlerde oturtacağım tüm harcamalarınız benden diyen o evlatlar şimdilerde ortalıkta yoklar.
O yüzden diyorum Allah evladında hayırlısını versin diye, insan evladından ne ister astrojurnal?
Ben ne isterim söyleyeyim, okusun, mesleği olsun, kimseye muhtaç olmadan dürüst, ahlaklı, vicdan ve merhamet sahibi biri olarak hayatını idame ettirsin, 1 kuruş kazansın ama alın teriyle kazansın ben ona 1 kuruş daha eklerim, parasını pulunu, yaşlılığımda bana bakmasını da istemiyorum, haysiyetli onurlu bir yaşam sürsün başka isteğim yok fakat ben bunları isteyip evladım için iyiliği dilerken bu yaşıma kadar biriktirdiklerime başımı soktuğum evime gözünü dikerse de resti çekerim, çok üzülürüm ağlarım, evlattır deyip dertten mahvolurum ama bağrıma da taş basarım çünkü etrafımda örneklerini gördüm ana baba için hiç de hayırlı sonuçlanmıyor.
Bunun dünya malına tamahla da ilgisi yok, ölünce eviyle gömülen olmadı bugüne kadar, mal mülk yine evlada kalıyor ama kendini düşünmemiş, beni hiç düşünmemiş, kumar oynamış, boyundan büyük işler peşine düşmüşse al çocuğum bunu da ye demem zira ye demek ders vermiyor daha fazlasını isteme ve sorumsuzluğunu onaylayıp pekiştirmeye neden oluyor.
Bir kadın twitter'da şöyle mesaj atmıştı : Hep kadına şiddet diyorsunuz, erkeğe şiddeti konuşmayalım mı? Tüm incel'ler bu kadını desteklemişti, toplumda asıl kadına şiddet var demişti. Sonra ortaya çıktı ki bu kadının oğlu kız arkadaşına bela olup, sinirlendiği için kaç kişiyi öldüren bir oğlan ve kadın onu savunmak için işini bırakan bir hakim, eşi de savcıydı :)Bakırköy de avukat bir kadinin oğlu vardı birine çarpmıştı annesi de onu sonuna kadar savunacağım diyordu , yani bakınca kadın görmüş geçirmiş donanımlı biri ama iğrenç bir erkek annesi modundan çıkamamış kaynanamın modern versiyonu işte. Haberlere çıktı çocuğun kaç tane sabıkası var pisliğin teki kadın da hala okizlar oğlumu yoldan çıkariyo diyodu