Konudan çıkamıyorum, sinir basıyor okudukça ama çıkamıyorum. Arladaşım böyle asalak tipler ölmez merak etmeyin. Abinizdir haddimi aşmak istemiyorum ama keşke ölseler bence ama ölmezler. Tüm çevresini kahırdan öldürürler ama yine de ölmezler. Yolunacak yeni kaz ararlar sürekli.
Benim bir dayım çalışkan, üretken, sürekli çevresine ve ailesine maddi manevi yardım eden bir adamdı. Öteki dayım da sürekli borcu olan, bir türlü hayatını yoluna koyamayan biri. Yardım eden dayım genç yaşında kanserden vefat etti. Öteki turp gibi maşallah yeni borçlar çıkarıyor hala. O da mütemadiyen intihar edeceğini söyler. Kardeşleri toplanır borcunu öder sonra aynı hikaye. İntihar da etmez. Parmağı kesilse acile koşacak kadar canı tatlı adam intihar etmez. Ama gel de anlat bunu diğerlerine.
Ben anneme resti çektim. Tek kuruş gönderirsen dayı diye yüzüne bakmam artık yeter diye. Göndermiyor artık. Diğer teyzelerim de elini çekti üstünden. Ne oldu borç yapmayı bıraktı. Çünkü biliyor ki ölse de kimse tek kuruş vermeyecek artık.
Bütün kumarbaz hikayeleri aynıdır. Para oldukça oynar, oynadıkça batar. Para akışı durunca mecburen o da durur. Acımasız olun. Herkes ölecek bir gün. Ölecekse de kendi tercihi. Kendi hatası.
Emin olun söylediği hiçbir şey doğru değil. Kumarbazlar çalışmayı bırakmazlar. Çünkü para akışı durur. Aksine işkolik, çalışmayı seven tiplerdir. Para yoksa kumar da yoktur bunu göze alamazlar. İşten kovuldum, ayrıldım bilmem ne hikaye bunlar.
Biraz üstüne gitseniz sizi aşağılamaya, kendini yüceltmeye başlar. Sizin zekanız yetmez, siz anlamazsınız, anlatsam anlayacaksınız sanki gibi cümleler sarf eder. Saldırıya geçer. Vicdana oynar. Kanmayın bunlara. Biraz acımasız olun ki sizden tek kuruş alamayacağını bilsin. Bir de köşeye sıkıştırın. İşyerini arayın, arkadaşları ile görüşün, telefonuna bakın, çevresi ile irtibata geçin. İyice sıkışsın ki dökülsün. Görsün bakalım kim daha akıllı imiş. Ah benim elime verseniz o abiyi. Evire çevire...