Abim için evi satmalı mıyız? :(

İki gün önce konuştuğumuzda artık çok geç olduğunu şimdi versek de bir işe yaramayacagini söyledi. Şimdi 400 bir dahaki ay 500 olacak artık hiçbir şekilde altından kalkamam dedi. Peki şehrini terk edip ne yapacağını sordum " taksicilik olur inşaat işi olur ne olursa artık" böyle konuştu. Bu adam ömründe ilk defa memuriyetlik yapmıştır daha önce hiçbir çalışma geçmişi de yok hep yan gelip yattı babam sus payı verip onu bı hale getirdi üniversiteye bile giderken altında arabası vardi biz de evde ablam sayesinde geciniyorduk. Bunları düşününce nefret etmeye başlıyorum

Anneniz ömrünün sonunda aldığı bir ev. Kirayı ödeyemediği takdirde ne olacak?
Yollarca evin geçimini siz kızlar asgari ücretle hallederken anne sevgisi, kardeş sevgisi yokmuş. Cebine elini atmamış.
Şimdi kendi sıkışınca vermediği gibi çok daha fazlasını almaya kalkışıyor.
Annenizin satmasona müsaade etmeyin kesinlikle. 3 gün sonra yine gelecek yine gelecek.

Annenize bunları hatırlatın işte. Sorumsuz ve aciz bir adam olduğunu

Ya bırakın hangi bankta geberirse gebersin,annenize yazık kesinlikle sattırmayın aile önemliyse o ailesine değer verip bi çıkmaza sürüklemesin amcanın verdiği 250 bin ne oldu annenin 70 bini bu da hiç olacak ohh ne ala durmadan para mı yiyecek bu başkalarından bulup

Kumar borcudur, satmasin anneniz hic bir seyi bu kadar borc yapiyorken kime sormusta odenmesinde dizin yakaniza yapisiyor.
Sokakta yatacaksada verin bir battaniye yatsin.
Memuriyetinden neden oluyormus kumar borclari icin maasina icra falan geldide is akdimi fesh ediliyor sebep ne ?

Oradaki personellere borcum var odeyemiyorum gidemem dedi bana. 20 bin avans aldım iş yerinden falan dedi alınıyor mu gerçekten ben pek anlamam bu işlerden?

acıma yetime .... diye bir laf var.. acıya acıya siz de elinizdeki paralardan olmuşsunuz.
kimse kusura bakmasın ağır olacak da satacak mal bulamayan adam iki gün sonra sizi de satar bu apaçık ortada..
ne evi satın ne beş kuruş para verin.
bu ajitasyonlara da kanmayın.
isterse ölsün.. siz yeteri kadar destek olmuşsunuz.. kendi düşen ağlamaz..

E tamam şehir değiştirince sorun çözülüyorsa öyle yapsın
Ne iş buluyorsa yapsın dediği gibi
Hayatında bi kere sorumluluk alsın
Sorununu kendi çözsün

hiç bi halt yiyemez.
ben bankacıyım. şubeye kendi elinde üç kuruş olmamasına rağmen kazık kadar olmuş oğulları ben intihar ederim tehditi yüzünden kredi çekmeye onlarca insan gelmiştir. o gariplerim de krediyi çeker verirler o paşa oğullarının eline, oğulları da bi tatlı yerler ki o parayı..
ve ne hikmetse hep erkek çocukları böyle.. hep daha fazla yemeye hakları var. bir kuruş fayda göstermesin ama ailesini sülük gibi emsin...
üzülecek bir şey yok.. tekrar söylüyorum intihar felan edemez.. ederse de ölürse ölsün siz yıllarca elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız.. daha kanınızı mı emecek?? bırakın ne hali varsa görsün..

Oradaki personellere borcum var odeyemiyorum gidemem dedi bana. 20 bin avans aldım iş yerinden falan dedi alınıyor mu gerçekten ben pek anlamam bu işlerden?
Memursa alamaz avans filan
En azından iş yerinden alamaz
Ancak bankadan alır
Ay adamın anlattığı her şey yalan

İş kurmuş olsa da kendi üstüne kuramaz memur olduğu için
Kendi üstüne olmayan işten de kendi üstüne o kadar borç kalmaz

Tek ayağının üstünde kırk yalab söylüyor
Görmüyor musunuz?

bizim ailede var boyle biri, alkole yatiriyor bizim bildigimiz kadari ile.

zaten alkolik oldugu icin hic bir iste tutunamiyor.
borc yapiyor ailesine geliyor surekli.

bizim ailedekiler sattilar en son mallarini da sirf adamin evine icra gelmesin diye,
simdi satilacak sey de kalmadi,
artik ne olacak bilmiyorum.

abiniz duzelecek olsa, bu para iyilesmesi icin harcanacak olsa belki o zaman satilir,
ama bu borc bitince abinizin huyu suyu degismeyecek, baska borc yapacak,
o yuzden hic gerek yok,
baksin kendi basinin caresine.

Gerçekten yalan olmasını umuyorum her şeyin. Biliyorum kizacaksiniz ama kardeş işte cigerimiz yanıyor bundan birkaç yıl oncesine kadar o kadar iyi anlaşırdık severdi ki bizi öyle kopuk değildik yani. Ama evi sattirmayacagim anneme kararim kesin

Yalan işte anlatıyoruz
Söylediği şeylerin hiçbiri gerçekleşmiş olamaz
Ayrıca şehir değiştirince banka borcu da silinmez zaten
Onun kesin tefeciye ya da kumara borcu var
Şehir değiştirince bi onlardan uzaklaşmış olur çünkü

Zaten çözüm arayan insan ben bunları yaptım filan diye açıkça anlatır öylr yardım ister
Sizinki açıklama yapmaya bile gerek görmüyor
Tamamen parayı almaya odaklanmış
Alsın da nasıl alırsa alsın kafasında

Gec bile kalmissin nefret etmekle...

Iste bu klassik erkektir yapar kafasi.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…