Abim için evi satmalı mıyız? :(

Geçen böyle bir haber vardı televizyonda. Güvenlik görevlisi abi annesi ve kardeşinin yaşadığı evi satmak istiyor, diğer aile bireyleri karşı çıktığı için hem annesini hem kardeşini öldürüyor. Bıçağı da kardeşinin eline koyuyor ki polisler kendisinden suphelenmesin tabi hemen yakalanıyor. Az çok bilirsiniz eğer abinizin böyle davranışlarının olma ihtimali varsa uzaklaştırma vs bile aldirabilirsiniz tabi bu onu daha da kizdirabilir. Aslında ailecek bir avukata danışıp sizlerden topladığı toplam paraları kanitlayabilirseniz vs mahkeme kararıyla kısıtlama bile getirebilirsiniz. Büyük ihtimalle abiniz devlet memuru olduğu için çeşitli kere disiplin suçları aldı ve son nokta ilişkiyi kesmeye geldi. Yoksa bu tip disiplin suçları yoksa kimse kimseyi kovmaz. En fazla başka bir yere gönderirler.

Sırf kan bağı var diye bir insanı bu kadar kayirmak doğru değil sizin ablalık annelik yapmanız gereken kişi abi değil gelin ve çocukları. Artık onlar da aileniz ve o abi yüzünden mağdurlar. Siz ailenizi düşünüyor olsanız bu evi satmayı aklınızdan gecirmezdiniz bırakın konu acmayi. Tamam satın gitsin anne de ortada kalsın gelin de çocuklar da siz de kefil olun kredi çekin ömür boyu maaşınıza haciz gelsin , ne var ne yok verin ne de olsa abi di mi canına zeval geomesin ama ona bişey olmasın diye kaç kişi sefil olsun önemli değil

Allahım ne iğrenç bir adam size vicdan azabı çektirmeye çalışıyor durduk yerde inanılmaz. Borcu varsa ödeyemiyorsa girsin cezasını çeksin. Hayatındaki tek değişiklik kirada yaşamak mı olacakmış annenin evi satarsa?
Ne yiyecek ne içecek onu soracak mı abin sonra?
Bırak her ailede var bi tane böyle. Anneler babalar bunlara acıdıkça kendileri acınacak hale geliyor. Önce siz kendinizi düşünün. Engelle gitsin hayatınızdan çıkarın.

Neye bulaştığı önemli mi kaç binlira para yemiş.Akillanmamis daha da yemek için istiyor.Bencilin teki abiniz.Sizi sömürmeye devam edecek bilginiz olsun.Sizden aldığım enerjiye bakarsak da evi satıp vereceksiniz gibi görünüyor.Sadece yapmayın diyorum.

Geçen bir arkadaşımdan duydum size de yol gösterir belki çok benzer bir hikaye. Karı koca memur. 2 ev(biri İstanbulda) 1 araba elden gidiyor, eşe dosta da bir sürü borç. Kadın soruyor ne oldu, nerde bu paralar? Borsa da batmış. Ben borsadan anlamıyorum ama duyduğum birkaç olayda sonuçlarını kumarla benzettim. Allah yardımcınız olsun düzelmeyecektir abiniz.

(Böyle bir borcu bitmeyen dayı bizde de var, artık yok sayıyoruz.)

çocuk yoksa hele hiç sallamayın
abin ya kumara ya uyuşuturucu bir şeye acayip bağımlı
kadın da boşansın kurtulsun, siz de hiçbir şeyinizi vermeyin daha.

He he affetmesin. Kan emici, aslak...

Allah'ım mübarek günde tek duam herşeyin hayırlısını versin

Biz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
Abin akillanmaz bu borç ne ilk ne son.vebali boynuna kumar falan oynuyordum.ayrica karısı biliyordur ne yaptığını.abiniz için bile olsa hayatınızı mahvetmeyin bu onun seçimi 15 bin gelir ne demek insanlar askari ücretle kaç çocuk okutuyor.yatarsa yatsın zaten bu akılla çok yatar.size blöf yapıyor.buna benzer şeyler yaşadığım için biliyorum.verirseniz asla düzelmez. Yok sayın bunu sen seçtin deyin geçin. Emin olun 3-5 sene sonra iyi ki bı daha para vermemidiz dersiniz beleşe hayata siz alistirmissiniz

Aynı şeyleri yaşıyorsunuz.senin gibi abimiz evladımız yok deyip engelleyin gitsin. Emin olun doğru olan bu. Bu yaşadıklarını yaşamış biri olarak söylüyorum

Eskiden iddiaa yada borsa oynadığını biliyordum. Sorduk bin kere asla yapmam öyle birşey diyor bu defa ona güvenmiyoruz inanmıyoruz diye bizi suçluyor. Sizin için para mal mülk benim canımdan değerli diyor.
ne derse desin sallayin, takmayin.
sizi biktirip evi sattiracak.
satincada bitmeyecek
borc bitecek gibi durmuyor cünkü

Kız boşanıp kendini abinizden kurtarır ama ben anneniz için çok üzüldüm.. annenizden abinizin kıskaçlarını zor çekersiniz çünkü onca yıl annenize destek olmadığı gibi şimdi annenizin elindeki 3 kuruşa göz dikiyor..hatta birikmiş tüm parasını da almış kadıncağızın.Anneniz tuvalet temizleyip insanlara hizmet ederek alnının teriyle kazanıyor rızkını ..bir müptelaya harcatmayın kadının emeklerini.Hasta olsa ,ilacı tedavisi için olsa hadi bir nebze..ama neye harcadığını bilmediğiniz bir borcu ödemek size düşmez.İş yaptı battıysa da kendi tercihi( kesinlikle iş yaptığını düşünmüyorum ya neyse) sonuçta kazanırken annenize akıtmadı kazancını.

O boyle diyor sizde hicbirsey diyemiyorsunuz. Bu borcu nasil yaptıysan söyleyeceksin yoksa ac kalsan 1 kuruş yok sana diyeceksiniz. Yakinda zaten yanınıza yerleşir, o adamlada omur geçmez keske azicik gururu olsada sokakta yatsa gelmese. Acımayın abinize, o size gram acımıyor, düşünmüyor, umursamıyor bırakın ne hali varsa görsün. Onun her düştüğünde isini hallettiginiz icin, sorun çözmek yerine, ağlamak kolay geliyor. 15 yaşındaki kardeşinizi düşünün, Allah korusun annenizin basina bir is gelse, kalacak evi olmaz, bugun abinizin borcunu ödeyeceksiniz diye bu çocuk evsiz kalicak kardeslerinin evinde besleme gibi kalacak.

Ardı arkası kesilmeyen borçlar var. Hadi diyelim anneniz evi sattı parasını abinize verdi düzeleceğini düşünüyor musunuz yazdıklarınıza bakılırsa hayır. Anneniz ortada kalacak her ay düzenli kira ödeyip evine bakabilecek mi?
Ne derse desin isterse bağını koparsın ama satma işine sakın girmeyin annenize kardeşinize bunu yapmayın ayrıca satsa bile o evde hepinizin hakkı var

Kusura bakma ama abin gerizekali annesini kardesini dusunmuyor ,ne yapmis o kadar parayi? genc adam gitsin is bulsun calissin, sokakta yatmasi ders olsun. Milyarlarca parayi carcur etmis simdi boyle diyor ,sakin evi satmayin sakin annenle konus kabul etmesin, kadin ne yapacak sokakta ya saka gibi

Tabi ki satmayın. Abinize 1 değil 100 ev yetmez. Ya kumar oynuyordur ya madde kullanıyordur. Mesajlarında ne kadar bencil biri olduğu belli.

Akıllı olun siz de ya. Yok hala elimizden geleni yapacağız falan. Siz ödeyin adam yine borç yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…