- 20 Nisan 2007
- 4.038
- 10.390
- 44
Bu dogu batı ifadesi degildir.Söyle açıklık getireyim konunun başında bahsettim doğulu olduğumuzdan yani biraz şive işte burda böyle konuşuluyor :)
Neye bulaştığı önemli mi kaç binlira para yemiş.Akillanmamis daha da yemek için istiyor.Bencilin teki abiniz.Sizi sömürmeye devam edecek bilginiz olsun.Sizden aldığım enerjiye bakarsak da evi satıp vereceksiniz gibi görünüyor.Sadece yapmayın diyorum.Kumar olduğunu bilsek bize her şeyi açıklasa yine elimizden geleni yapacağız. Asla kumar olmadığını söylüyor hatta konusunu açınca kızıyor siz ne biçim insanlarsiniz diye. Olamaz mı ben iş yapıp batirmis olamaz mıyım sizin gibi aile olmaz olsun tek derdiniz para evinizle dünya maliyla mutlu olun yarın ben olmadığımda çok pişman olacaksınız falan diyor
Gelinimizle tabiki görüşüyoruz. Fakat kendisi Rus. Kültür olarak çok farkımız var tamam Türkçe biliyor anlasabiliyoruz ama o da bir garip. Abimle aralarında geçen en büyük sorunu bile bize asla anlatmadı bugüne kadar. Ona da defalarca sorduk bilmiyorum diyor abin bana da anlatmıyor sorunca kavga ediyoruz diyor. Zaten kız boşanmaya karar verdi çocukları yok
He he affetmesin. Kan emici, aslak...Merhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Abin akillanmaz bu borç ne ilk ne son.vebali boynuna kumar falan oynuyordum.ayrica karısı biliyordur ne yaptığını.abiniz için bile olsa hayatınızı mahvetmeyin bu onun seçimi 15 bin gelir ne demek insanlar askari ücretle kaç çocuk okutuyor.yatarsa yatsın zaten bu akılla çok yatar.size blöf yapıyor.buna benzer şeyler yaşadığım için biliyorum.verirseniz asla düzelmez. Yok sayın bunu sen seçtin deyin geçin. Emin olun 3-5 sene sonra iyi ki bı daha para vermemidiz dersiniz beleşe hayata siz alistirmissinizBiz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
Aynı şeyleri yaşıyorsunuz.senin gibi abimiz evladımız yok deyip engelleyin gitsin. Emin olun doğru olan bu. Bu yaşadıklarını yaşamış biri olarak söylüyorumGelinimizle tabiki görüşüyoruz. Fakat kendisi Rus. Kültür olarak çok farkımız var tamam Türkçe biliyor anlasabiliyoruz ama o da bir garip. Abimle aralarında geçen en büyük sorunu bile bize asla anlatmadı bugüne kadar. Ona da defalarca sorduk bilmiyorum diyor abin bana da anlatmıyor sorunca kavga ediyoruz diyor. Zaten kız boşanmaya karar verdi çocukları yok
ne derse desin sallayin, takmayin.Eskiden iddiaa yada borsa oynadığını biliyordum. Sorduk bin kere asla yapmam öyle birşey diyor bu defa ona güvenmiyoruz inanmıyoruz diye bizi suçluyor. Sizin için para mal mülk benim canımdan değerli diyor.
Kız boşanıp kendini abinizden kurtarır ama ben anneniz için çok üzüldüm.. annenizden abinizin kıskaçlarını zor çekersiniz çünkü onca yıl annenize destek olmadığı gibi şimdi annenizin elindeki 3 kuruşa göz dikiyor..hatta birikmiş tüm parasını da almış kadıncağızın.Anneniz tuvalet temizleyip insanlara hizmet ederek alnının teriyle kazanıyor rızkını ..bir müptelaya harcatmayın kadının emeklerini.Hasta olsa ,ilacı tedavisi için olsa hadi bir nebze..ama neye harcadığını bilmediğiniz bir borcu ödemek size düşmez.İş yaptı battıysa da kendi tercihi( kesinlikle iş yaptığını düşünmüyorum ya neyse) sonuçta kazanırken annenize akıtmadı kazancını.Gelinimizle tabiki görüşüyoruz. Fakat kendisi Rus. Kültür olarak çok farkımız var tamam Türkçe biliyor anlasabiliyoruz ama o da bir garip. Abimle aralarında geçen en büyük sorunu bile bize asla anlatmadı bugüne kadar. Ona da defalarca sorduk bilmiyorum diyor abin bana da anlatmıyor sorunca kavga ediyoruz diyor. Zaten kız boşanmaya karar verdi çocukları yok
O boyle diyor sizde hicbirsey diyemiyorsunuz. Bu borcu nasil yaptıysan söyleyeceksin yoksa ac kalsan 1 kuruş yok sana diyeceksiniz. Yakinda zaten yanınıza yerleşir, o adamlada omur geçmez keske azicik gururu olsada sokakta yatsa gelmese. Acımayın abinize, o size gram acımıyor, düşünmüyor, umursamıyor bırakın ne hali varsa görsün. Onun her düştüğünde isini hallettiginiz icin, sorun çözmek yerine, ağlamak kolay geliyor. 15 yaşındaki kardeşinizi düşünün, Allah korusun annenizin basina bir is gelse, kalacak evi olmaz, bugun abinizin borcunu ödeyeceksiniz diye bu çocuk evsiz kalicak kardeslerinin evinde besleme gibi kalacak.Kumar olduğunu bilsek bize her şeyi açıklasa yine elimizden geleni yapacağız. Asla kumar olmadığını söylüyor hatta konusunu açınca kızıyor siz ne biçim insanlarsiniz diye. Olamaz mı ben iş yapıp batirmis olamaz mıyım sizin gibi aile olmaz olsun tek derdiniz para evinizle dünya maliyla mutlu olun yarın ben olmadığımda çok pişman olacaksınız falan diyor
Kusura bakma ama abin gerizekali annesini kardesini dusunmuyor ,ne yapmis o kadar parayi? genc adam gitsin is bulsun calissin, sokakta yatmasi ders olsun. Milyarlarca parayi carcur etmis simdi boyle diyor ,sakin evi satmayin sakin annenle konus kabul etmesin, kadin ne yapacak sokakta ya saka gibiMerhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Akıllı olun siz de ya. Yok hala elimizden geleni yapacağız falan. Siz ödeyin adam yine borç yapsın.Kumar olduğunu bilsek bize her şeyi açıklasa yine elimizden geleni yapacağız. Asla kumar olmadığını söylüyor hatta konusunu açınca kızıyor siz ne biçim insanlarsiniz diye. Olamaz mı ben iş yapıp batirmis olamaz mıyım sizin gibi aile olmaz olsun tek derdiniz para evinizle dünya maliyla mutlu olun yarın ben olmadığımda çok pişman olacaksınız falan diyor