- 9 Ocak 2018
- 5.242
- 12.998
Hic daae pisman olmayinBiz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
BorsadirEskiden iddiaa yada borsa oynadığını biliyordum. Sorduk bin kere asla yapmam öyle birşey diyor bu defa ona güvenmiyoruz inanmıyoruz diye bizi suçluyor. Sizin için para mal mülk benim canımdan değerli diyor.
Doğudan değiliz ama eşimin de ana dili Türkçe değilBu dogu batı ifadesi degildir.
Annem babam M takısı sahiplenme kendine ait oldugunu gösteren ifadedir
O ev satılır
Merhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
O benimde garibime gitti konuda ama konuyla alakası yok diye demedim:)Doğudan değiliz ama eşimin de ana dili Türkçe değil
Onların ana dilinde anneye babaya dendiği için Türkçede de öyle kullanıyorlar
Anneme, babama demiyorlar yani
Belki konu sahibinin de durumu öyledir
Bana da garip geliyordu başlardaO benimde garibime gitti konuda ama konuyla alakası yok diye demedim:)
Masumlar apt.daki gibi babaya diyorlar enterasan.
Anneye söyle garip geldi banada.
Çok özür dilerim muhtemelen Allah korusun diyecekseniz ama abinizin başına ne gelirse gelsin. Yeter ki düşsün yakanızdan.Biz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
Aynen...katılıyorum...tabi ki evi satmayin. ..o borç bitmez belli ki...Bu zamana kadar yediği paralara saysın
Yakanızdan da düşsün
Abiniz tahminen ya tefeciye ya kumara bulaştı
İşi de bıraktığını düşünmüyorum
İşten atılmıştır olsa olsa
Tamam evlattır sahip çıkılmalı filan
Ama saf gibi hep beraber sürünmenin de alemi yok
Derdi neyse anlatsin size
Annenizin yanına dönsün çalışsın, ödesin borcunu
Hiç borcu bitmeyen biri için ev mi satılır?
Bunu ödese 2 yıl sınra yine borca batacak
Evi sattığınızla kalacaksınız
Kaç yaşında kadın bu saatten sonra ev almayla mı uğraşacak?
MerhabaMerhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Valla buradan bakınca abinizin yokluğu daha münasip gibi. Pişman olacağınızı sanmıyorum. Adam resmen düzenbaz.Kumar olduğunu bilsek bize her şeyi açıklasa yine elimizden geleni yapacağız. Asla kumar olmadığını söylüyor hatta konusunu açınca kızıyor siz ne biçim insanlarsiniz diye. Olamaz mı ben iş yapıp batirmis olamaz mıyım sizin gibi aile olmaz olsun tek derdiniz para evinizle dünya maliyla mutlu olun yarın ben olmadığımda çok pişman olacaksınız falan diyor
tatlım iş ypıp batırsa bile bu onun suçu. insan bilmediği bir işe bu kadar yüklü bir para yatırmaz, yatırmamalı. Ha yatırır basiretsizliğinden kaybederse de kumar oynamak gibi aptalca zaten , bunu düşünemeyen adam da girsin bi işe çalışarak ödesin borcunu madem bu kadar namuslu. Ticaret dediğin ufak ufak başlar sonra büyür.Enayi gibi tecrüben ağın olmayan bi işe yüklü bir para koyarsan sonunda ağlarsın. Ki legal bir şey yapmış olsa anlatır size. Şöyle bir iş kurdum şu şu ters gitti der.Diyemediğine göre başka bir haltlar yemiş.Diyoruz ki ya doğru söylüyorsa iş yapıp batirmissa bize muhtaç olmuşsa. Ama sonra da insan iş yapsa ailesinden neden saklar diyoruz. Anneme intihar edeceğini söylemiş kadın geceleri uyumuyor bile. Son mesajlardan bahsetmedim daha fazla üzülmesin diye
Merhaba
Öncelikle aynı şeyleri yaşayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Benimde kardeşim aynı bu şekilde hem çalışıp kazandığını hem abisinin arabasını hemde annemin evini yedi.
Sürekli kendini acındırarak , tefecilerden para aldığını kendisini öldüreceklerini söyleyerek elde avuçta bişey bırakmadı. Sizin abinizde %1000 iddia, kumar oynuyor. Çünkü çok ciddi paralar ve nereye gittiğini söyleyemiyor.
Bağımlı oluyorlar ama asla bağımlı olduklarını kabul etmiyorlar.
Anneniz kesinlikle satmasın. Elinden geleni yapmış bu zamana kadar.
Satsa ne olacak abiniz düzelecek mi? yine aynı şeylerle karşınıza çıkacak.
Gidip tedavi olsun.
Bankta yatarken attığı fotoda vicdanen rahatsız olup istediği parayı kendisine vermeniz için.