Abim bana haksızlık mı yapıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şunu anlamadım A aklnbasindamisenin yeğen 50 gün önce doğdu ama küvöze alındı, bu süreçte yengeniz ve annesi evdeydi
Şimdi bebek kuvözden çıktı ama eve gelmedi mi? Yengeniz ve annesi niye hastanede kalıyor?
Yoğun bakımdaydı bebek tek kalıyordu hemşireler bakıyordu 40 gün falan kaldı sonra normal yatıs odasına aldılwr bir haftayı geçti

Evet normalde sadece yengemin kalması lazım abşm rica ederek kızın annesinide soktu
Ama yanlış anlamayın belki iyi niyetli belki değil, siz gerçekten ortalığı karıştırmışsınız
1. Annenizin hastanede kalma isteğini anlamadım. Bebek bekleyen bir anneyim bazı geceler aklıma geliyor bebek erken gelirse veya birşey ters giders de bebeğin hastanede kalmak zorunda kalırsa diye. Kalbim sıkışıyor. Yengeniz bu kabusu yaşamış, kadın çocuğunun canının derdindeyken annenizin o kaldı ben kalmadım kıyasını vs hiç anlamadım. Bebeğin annesi varken ve annesi de kendi annesini istemişken ne diye babaannecilik oynamaya kalkıyor? Öyle bi durumda hiç bir yeni annenin içi rahat etmez ki. Sabah ziyaret saatinde görüp gitse olmaz mı?
2. Annenizi gelin mi davet etti? Bence hayır, kendi işini yapmaktan aciz abiniz davet etti, doğru muyum?

Ama yanlış anlamayın belki iyi niyetli belki değil, siz gerçekten ortalığı karıştırmışsınız
1. Annenizin hastanede kalma isteğini anlamadım. Bebek bekleyen bir anneyim bazı geceler aklıma geliyor bebek erken gelirse veya birşey ters giders de bebeğin hastanede kalmak zorunda kalırsa diye. Kalbim sıkışıyor. Yengeniz bu kabusu yaşamış, kadın çocuğunun canının derdindeyken annenizin o kaldı ben kalmadım kıyasını vs hiç anlamadım. Bebeğin annesi varken ve annesi de kendi annesini istemişken ne diye babaannecilik oynamaya kalkıyor? Öyle bi durumda hiç bir yeni annenin içi rahat etmez ki. Sabah ziyaret saatinde görüp gitse olmaz mı?
2. Annenizi gelin mi davet etti? Bence hayır, kendi işini yapmaktan aciz abiniz davet etti, doğru muyum?
bebek kuvozde, anne kimbilir ne durumda amaaaa bu durumda once babannenin gonlu oldu mu onu dusunecek gelin hanim. cunku babanne erkek cocuk dogurmus.

Yani size haksızlık olmuş ama anneniz de boşuna üzülmüş, bende hastanede yatarken yanımda annemi isterim kv ne alaka ki ? Benim de oglum var , anca karısı isterse yardımcı olurum yoksa hayatta ben geliyim seninle kalırım demem kendi annesi varken
Siz gittiğinizde başka benzer sorunlar da mı yaşandı ki abiniz size böyle dedi?
Katılıyorum. Burda kendi açınızdan boyle anlatinca cok masumane duruyor anlattiklariniz. Kotu niyetiniz de yoktur belki ama daha anne bebek hastaneden bile cikmamisken kaynana gorumce olarak hic gitmemeliydiniz. Hastanede kalmak ne alaka yani

Ana kız görümce kaynanalık yapmaya kalkmışsınız, püskürtülmüşsünüz bu kadar basit. Zaten annen temizlik yapıcam diye 1 ay eve çökmüş, hastanede gidip görüp dönemedi mi kalmak ne alaka? Ben kendi annemi isterim kaynanayı istemem. Sen de ay ben çok safım ayağına fitnelemişsin ortalığı daha önce demekki abin sana o lafı söylemiş. Hak vermiyorum size. Ayrıca senede bir defa gidiyorum diye 10 gün kalınmaz insanların evinde.
Gorumcem gelip senede 10 gun bende kalsa... aman allahim dusunrmiyorum. Sebepsiz insan neden birilrrinin evinde yatili kalir ki ya

Herkese iyi akşamlar hemen konuya gireyim.Abimin bi bebeği oldu ama bebeğimiz erken dünyaya geldi hastanede yatıyor yengemle.Annem ve ben çok uzakta yaşıyoruz annem eve temizlik yapmak için yardıma gitti 1 ay oldu toplam bu kadar kaldı.Ben gitmedim çünkü rahatsızlık vermek istemedim bebek zaten hastanede yatıyordu yengemle yengemin annesi yatalı da bir hafta oldu.Ben de yanlarına abim çok istediği için 2 günlüğüne geldim yarın dönüyoruz annemle.Annem gitmeden bir kez görmek istedi beneği,yengemin annesi bir haftadır kalıyor kızım ben de bi gece kalsam iyi olur 1 aydır göremedim dedi,anne bi sor konuş doktorla annesine de söyle hem annesi dinlenir bi gece sen kalırsın hastanede ertesi günde döneriz o halde dedim tamam dedi.Abim hiç bir gecede sen kal anne demedi tabi ki yengem annesiyle rahat eder onla kalsı, annem yengemin annesine siz de dinlenirsiniz bir gece de ben kalayım gitmeden isterseniz diyimce yok ben alıştım bebeğe o da bana alıştı dedi annem de sen bilirsin dedi kapattı konuyu.Annemin içine dokunmuş ki bu sabah keşke oğlum kaynanan izin verseydi dedi herkes bencilce düşündüğünü söylüyor dedi, ben sadece aklın yolu bir dedim abim ben öyle diyince sen de gaz verme zaten sen gelince böyle şeyler oluyor dedi sok oldum.Ben yengeme yenge bile demem abla derim kendisiyle hiçbir problemimiz yok çok iyi anlaşırız.Annem gereksiz bir şeye üzülünce de yengem haklı anne çok takılma derim yapıcı konuşurum .Abimin böyle düşünmesi beni çok üzüyor.En basitinden abi lohusa duygusaldır diyorum güzel bir şey bu yengemi düşünüyorum,bide onu sokma lohusa depresyonunu sokma kafasına diyor ben napıcam bilmiyorum siz sorun ben anlatayım çok üzgünüm
Hastalık geçene kadar salın bence yengeye annesiyle baksın bebeğe
İyileşince siz de gidin

Yoğun bakımdaydı bebek tek kalıyordu hemşireler bakıyordu 40 gün falan kaldı sonra normal yatıs odasına aldılwr bir haftayı geçti
Şunu yazana kadar size hak vermiştim konuda ama siz ve anneniz dümdüz kötüsünüz ya. Hadi çocuğuyla beraber 50 gün kalsa ananane de olsa derim ki bir günde babanne kalsın . Bu kadın çocuğunu kırk gün beklemiş bu acıyı yasamadiginiz için bilemezsiniz zaten korkuyor bir haftadir hastanede annesi destek oluyordur daha birbirlerine alışacaklar emzirmeye çalışacak yengeniz zaten alt üst olmuş siz hala kaynanalik gorumcelik yapma derdindesiniz bakın hayatta neye inaniyorsaniz inanın bilin ki yaptiklariniz bir şekilde sizi bulur. Evlatla sinanmak en zoru kadın bunu yaşıyor yaninfa annesini istemesi en doğalı bir salin şu insanları acıları yorgunlukları varken uğraşmayın sonra döner dolaşır sizleri bulur

Bu kaynana-gelin ilişki dinamiğine göre değişiklik gösterecek bir tablo kimi zaman kızın kendi annesinden daha yakın daha can olabiliyor gelin ve kaynana ama sizde öyle degilmis bende istemezdim

Herkese iyi akşamlar hemen konuya gireyim.Abimin bi bebeği oldu ama bebeğimiz erken dünyaya geldi hastanede yatıyor yengemle.Annem ve ben çok uzakta yaşıyoruz annem eve temizlik yapmak için yardıma gitti 1 ay oldu toplam bu kadar kaldı.Ben gitmedim çünkü rahatsızlık vermek istemedim bebek zaten hastanede yatıyordu yengemle yengemin annesi yatalı da bir hafta oldu.Ben de yanlarına abim çok istediği için 2 günlüğüne geldim yarın dönüyoruz annemle.Annem gitmeden bir kez görmek istedi beneği,yengemin annesi bir haftadır kalıyor kızım ben de bi gece kalsam iyi olur 1 aydır göremedim dedi,anne bi sor konuş doktorla annesine de söyle hem annesi dinlenir bi gece sen kalırsın hastanede ertesi günde döneriz o halde dedim tamam dedi.Abim hiç bir gecede sen kal anne demedi tabi ki yengem annesiyle rahat eder onla kalsı, annem yengemin annesine siz de dinlenirsiniz bir gece de ben kalayım gitmeden isterseniz diyimce yok ben alıştım bebeğe o da bana alıştı dedi annem de sen bilirsin dedi kapattı konuyu.Annemin içine dokunmuş ki bu sabah keşke oğlum kaynanan izin verseydi dedi herkes bencilce düşündüğünü söylüyor dedi, ben sadece aklın yolu bir dedim abim ben öyle diyince sen de gaz verme zaten sen gelince böyle şeyler oluyor dedi sok oldum.Ben yengeme yenge bile demem abla derim kendisiyle hiçbir problemimiz yok çok iyi anlaşırız.Annem gereksiz bir şeye üzülünce de yengem haklı anne çok takılma derim yapıcı konuşurum .Abimin böyle düşünmesi beni çok üzüyor.En basitinden abi lohusa duygusaldır diyorum güzel bir şey bu yengemi düşünüyorum,bide onu sokma lohusa depresyonunu sokma kafasına diyor ben napıcam bilmiyorum siz sorun ben anlatayım çok üzgünüm
Ben seni haklı buldum. Ayrıca annende haklı. Kadincagiz bir gece kalayım demiş ne var bunda. Yengenin annesi bebek bana alıştı bende bebege demeside çok saçma yani ne yapacak bebeklemi yaşayacak artık ayrıca uzakta oturuyormussunuz zaten bir gece bu yahu. Annenizde belliki bebekle vakit geçirmek istemis. Bir gecenin rahatsizligi olmaz kardeşim kendinizi böyle cümlelerle bastirmayin. Abiniz çıkacak gerginliğin farkında belliki yengen istememiş baştan vermiş uyarıyı abinize. Kirilmakta haklısınız ama yapacakta birşey yok böyle zamanda gerginlik hoş olmaz.

Bebeği görme gibi seceneği olsa zaten 1 gece kalmayı talep etmezdi kim ne ekerse onu bicer

Bebeği görme gibi seceneği olsa zaten 1 gece kalmayı talep etmezdi kim ne ekerse onu bicer
Aynen öyle umarım sağlıkla bir bebeği kucağınıza alırsınız 50 gün sonra hala lohusa misiniz değil misiniz görürsünüz. Kadın 43 gin bebeğini düşünmüş ağlıyor mu bensiz ne yapıyor korkuyor mu sütum ne olacak yaşayacak mı siz daha bik bik abi dolsun da karısına kızsın derdindesiniz abiniz size haksızlık yapmıyor onlar canlarıyla uğraşıyor . Onların bir evladı var ve onunla sinanmislar sizin simarikliklarinizla ugrasamazlar sekiz saatlik yolu gerekirse on kere gitsin gelsin anneniz ayrıca biraz rahat bırakın insanları çocukla bir baş başa kalsinlar birkaç ay sonra gelin

Açıkçası evleneli 4 sene oldu nerdeyse senede bir kez giderdim her geldiğimde 10 gün anca kalırım bir senede yani böyle yaptığı için gelmedim askere gideceği için ısrar edince geldim ama böyle yaptı 2 gün kaldım tüm işleri yaptım otururken görsün neden oturuyorsun kalksana der çok üzgünüm.Yengeme elimden geleni yapıyorum gelmeedim ama hediye gönderdim mutlu olsun diye ama abime asla yaranamıyorum
niye yaranmaya çalışıyorsun ki yapma gitme arama ne halleri varsa görsünler

Aynen öyle umarım sağlıkla bir bebeği kucağınıza alırsınız 50 gün sonra hala lohusa misiniz değil misiniz görürsünüz. Kadın 43 gin bebeğini düşünmüş ağlıyor mu bensiz ne yapıyor korkuyor mu sütum ne olacak yaşayacak mı siz daha bik bik abi dolsun da karısına kızsın derdindesiniz abiniz size haksızlık yapmıyor onlar canlarıyla uğraşıyor . Onların bir evladı var ve onunla sinanmislar sizin simarikliklarinizla ugrasamazlar sekiz saatlik yolu gerekirse on kere gitsin gelsin anneniz ayrıca biraz rahat bırakın insanları çocukla bir baş başa kalsinlar birkaç ay sonra gelin
Zaten kendileri çağırdılar neyin derdindesiniz ayrıca cevremdeki herkes senim gibi görümcem olsa keske diyo tanımadan bu kadar bos yapmanız sacmalık ok canım

Zaten kendileri çağırdılar neyin derdindesiniz ayrıca cevremdeki herkes senim gibi görümcem olsa keske diyo tanımadan bu kadar bos yapmanız sacmalık ok canım
Yok ben senin canın değilim şu yazdıklarım sana saçmalık geliyorsa empati yeteneğin de belli sonradan okudum gümbür gümbür bir eş ailesi var :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X