Abim bana haksızlık mı yapıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese iyi akşamlar hemen konuya gireyim.Abimin bi bebeği oldu ama bebeğimiz erken dünyaya geldi hastanede yatıyor yengemle.Annem ve ben çok uzakta yaşıyoruz annem eve temizlik yapmak için yardıma gitti 1 ay oldu toplam bu kadar kaldı.Ben gitmedim çünkü rahatsızlık vermek istemedim bebek zaten hastanede yatıyordu yengemle yengemin annesi yatalı da bir hafta oldu.Ben de yanlarına abim çok istediği için 2 günlüğüne geldim yarın dönüyoruz annemle.Annem gitmeden bir kez görmek istedi beneği,yengemin annesi bir haftadır kalıyor kızım ben de bi gece kalsam iyi olur 1 aydır göremedim dedi,anne bi sor konuş doktorla annesine de söyle hem annesi dinlenir bi gece sen kalırsın hastanede ertesi günde döneriz o halde dedim tamam dedi.Abim hiç bir gecede sen kal anne demedi tabi ki yengem annesiyle rahat eder onla kalsı, annem yengemin annesine siz de dinlenirsiniz bir gece de ben kalayım gitmeden isterseniz diyimce yok ben alıştım bebeğe o da bana alıştı dedi annem de sen bilirsin dedi kapattı konuyu.Annemin içine dokunmuş ki bu sabah keşke oğlum kaynanan izin verseydi dedi herkes bencilce düşündüğünü söylüyor dedi, ben sadece aklın yolu bir dedim abim ben öyle diyince sen de gaz verme zaten sen gelince böyle şeyler oluyor dedi sok oldum.Ben yengeme yenge bile demem abla derim kendisiyle hiçbir problemimiz yok çok iyi anlaşırız.Annem gereksiz bir şeye üzülünce de yengem haklı anne çok takılma derim yapıcı konuşurum .Abimin böyle düşünmesi beni çok üzüyor.En basitinden abi lohusa duygusaldır diyorum güzel bir şey bu yengemi düşünüyorum,bide onu sokma lohusa depresyonunu sokma kafasına diyor ben napıcam bilmiyorum siz sorun ben anlatayım çok üzgünüm
Anlamsız kırgınlıklar
Kimin su dünyaya ne zaman veda edeceği belli değilken böyle eften puften şeylere kırılmamayi kırılıriz da uzatmamayi derrt etmemeyi hepimizin öğrenmesi gerekecek

Bizim memlekette düğünler doğumlar hep olaylı zaten. İnsan hayatının en güzel günleri olması gerekirken kaosun entrikanin laf sokmalarin ara bozmalarin en yoğun yaşandığı günler oluyor.
Cins bir toplumuz .
O kadar nokta atışı yapmissin ki
Şaşmaz bu gerçek

Doğum ne zaman gerçekleşti?
Kaç gün oluyor ?

İlk bir kaç gün insanın elbette ki kendi annesine daha çok ihtiyacı vardır. Kayınvalidesini ya da herhangi bir erkek tarafını istemez. Çok çok normal.

Ama aradan belli bir süre geçtiyse ki on gün kadar oldu sanıyorum artık , Kayınvalidenin de bir gece bebeği görmek istemesi eee normaldir yani . Kadın 8 saat ötede başka bir memlekette yaşıyor, ve dönüş günü geldi. İnsan torununu hiç görmesin mi...

Anneannenin yok bebek bana alıştı,ben bebeğe alıştım demesi de pek iyi niyetli gelmez bana .

Bebek annesine alışsın, niye anneanneye alışıyor?

Bizim memlekette düğünler doğumlar hep olaylı zaten. İnsan hayatının en güzel günleri olması gerekirken kaosun entrikanin laf sokmalarin ara bozmalarin en yoğun yaşandığı günler oluyor.
Cins bir toplumuz .
Merhaba 50 gün oldu doğum geçeli

Herkese iyi akşamlar hemen konuya gireyim.Abimin bi bebeği oldu ama bebeğimiz erken dünyaya geldi hastanede yatıyor yengemle.Annem ve ben çok uzakta yaşıyoruz annem eve temizlik yapmak için yardıma gitti 1 ay oldu toplam bu kadar kaldı.Ben gitmedim çünkü rahatsızlık vermek istemedim bebek zaten hastanede yatıyordu yengemle yengemin annesi yatalı da bir hafta oldu.Ben de yanlarına abim çok istediği için 2 günlüğüne geldim yarın dönüyoruz annemle.Annem gitmeden bir kez görmek istedi beneği,yengemin annesi bir haftadır kalıyor kızım ben de bi gece kalsam iyi olur 1 aydır göremedim dedi,anne bi sor konuş doktorla annesine de söyle hem annesi dinlenir bi gece sen kalırsın hastanede ertesi günde döneriz o halde dedim tamam dedi.Abim hiç bir gecede sen kal anne demedi tabi ki yengem annesiyle rahat eder onla kalsı, annem yengemin annesine siz de dinlenirsiniz bir gece de ben kalayım gitmeden isterseniz diyimce yok ben alıştım bebeğe o da bana alıştı dedi annem de sen bilirsin dedi kapattı konuyu.Annemin içine dokunmuş ki bu sabah keşke oğlum kaynanan izin verseydi dedi herkes bencilce düşündüğünü söylüyor dedi, ben sadece aklın yolu bir dedim abim ben öyle diyince sen de gaz verme zaten sen gelince böyle şeyler oluyor dedi sok oldum.Ben yengeme yenge bile demem abla derim kendisiyle hiçbir problemimiz yok çok iyi anlaşırız.Annem gereksiz bir şeye üzülünce de yengem haklı anne çok takılma derim yapıcı konuşurum .Abimin böyle düşünmesi beni çok üzüyor.En basitinden abi lohusa duygusaldır diyorum güzel bir şey bu yengemi düşünüyorum,bide onu sokma lohusa depresyonunu sokma kafasına diyor ben napıcam bilmiyorum siz sorun ben anlatayım çok üzgünüm
Kadının annesi varken kaynana melek olsa istenmez bunu artık bilin boşuna sorup da insanları sinirlendrmeyin. Ha isteyen varsa nadir de olsa gelinnz onlardan biri degil. Zaten erkek doğum olmuş insanlar tedirgin onlar rica etmedikçe siz kenara cekiln kırılmak için yer aramayın. Abinizi haklı buluyorum siz doğum yapmamssnz anlasılan. Şimdi ne desem size boş gelir ama bir gün anlarsnz kendi bebegnz olunca

Ben ne yazsam da insanlar anlamak istediğini anlar ne diyim

Kısmen öyle olsa da ,
Amaan herkes anladığında sorumlu demek de bir kaçış oluyor.

Doğruyu anlatmak, ifade etmek önemli.

Neyse,
Yeğeniniz hayırlı olsun. Allah'tan
En kısa sürede sağlığını toparlamasini, gelişimini tamamlayıp evine gelebilmesini dilerim.

Minik kalp eve gelince , sesi evde dolunca abinizin üzerinde ki stres de kalkar inşallah . .
Geçer bunlar.

Bu süreçler hep böyle malesef.
Herkesin doğumuna ilişkin hatırladığı stresli sıkıntılı şeyler var.

Unutulmasa bile geçiyor .

Kısmen öyle olsa da ,
Amaan herkes anladığında sorumlu demek de bir kaçış oluyor.

Doğruyu anlatmak, ifade etmek önemli.

Neyse,
Yeğeniniz hayırlı olsun. Allah'tan
En kısa sürede sağlığını toparlamasini, gelişimini tamamlayıp evine gelebilmesini dilerim.

Minik kalp eve gelince , sesi evde dolunca abinizin üzerinde ki stres de kalkar inşallah . .
Geçer bunlar.

Bu süreçler hep böyle malesef.
Herkesin doğumuna ilişkin hatırladığı stresli sıkıntılı şeyler var.

Unutulmasa bile geçiyor .
Yukarda yazdığım bi konum vay son sayfada orada yorum yapar mısınız.Amin hayırlısı oldun huzurlu mutlu olsun da onlar

Nişanlınız konusu sanırım..

Nişanlılik birbirini tanıma evresidir.
Aslında taraflar birbirlerini açığa verir ama çiftler ısrarla anlamak istemez..

Tanımak için yapılan nişani bizler;
olsun alttan al evlenince geçer şeklinde değiştirdik. ..
o yüzden siz şimdi her şeyi alttan alabiliyor iki göz yaşına bakıp affediyorsunuz. Ve evleneceksinizdir..

Sonra anlarsınız tabi ...

Zihninizde abinizi ve nişanlınızı kıyaslamayın. Çünkü ikisi de doğru kişilik örneği değil. Birisi fazla anneci, birisi fazla nankör.

Kendi hayatiniza dair bu kadar sıkıntılarıniz sorunlarıniz varken abinizin evliliği yengeniz dünürünüz falan niye bu muhabbetlere dahil oluyorsunuz.
Kafanız zaten dolu . .
Kendinize faydanız yok.

Abiniz şu an stres atacak birini arıyor.
Siz haklı olayım istiyor destek arıyorsunuz.
Nişanlınız anneme laf gelmesin telaşında.
ortalık karışık.
herkes ayrı alem.

bunların toplamak size mi kaldı .
bırakın ya hu. .

biraz mola ... ... ...

Birisi sizi gercekten seviyorsa o kişiye kendinizi uzun uzun anlatmaniza gerek yok, o sizi zaten biliyor anlıyor hissediyordur. .

Yani böyle lüzumsuz şeyleri mesele edip, çiftlerin hayat sorgulatan anlamsız uçsuz bucaksız kavgalara uzun uzun konuşmalara dalmasini anlamıyorum.

Ne yapıyorsunuz.
Olmuyorsa olmuyordur .

Kimin haklı,haksız olduğunu bosvereceksin.
Olmuyorsa olmuyor diyip yoluna bakmak lazım.

İki tarafta haksız
Ama anneniz gerçekten kalacakmiydi doğum yapmış bir kadının o haline yardımcı olabilecek miydi.kimse kaynana istemez kim ister allahsen.
Sen şimdi ilerde anneni bırakıp kayınvalidenimi isteyceksin
Emin ol öle teklif gelince kadına bak 1 ay gelmemiş gelmemis 1 ay sonra kalayım diyor dersin
Onun için işguzarlik yapmanın alemi yok.
Annen de kadının karşında cevap verememis abinize hemen dedikodu yapmış
Niye bencillik olsun ki doğru diyor kadın 1 ay bebegin huyunu suyunu herseyine alışmış düzen kurmuş.annen de gelip bu düzene ayak sağlayamazsa hobaaa sil baştan tekrar.
Bence ana kız fenasiniz

Siz mantıklı insana benziyorsunuz şöyle oldu kaynanam anneme bebişi gördünüz mü diyince yok göremedim .. hanım demiş annem ,aa öyle olur mu gelininiz bencillik etmiş demiş benim kaynanam anneme.Dün bu mevzu açılınca ben de kv böyle dedi yani biraz düşünebilir abi kaynanan dedim,o da o kadın böyle bir durumda böyle diyorsa orta yolu gözetmiyordur o kadın kötü insandır dedi.Ben de nişanlımla dertleşirken anlattım bu durumu neden anlattın anneme laf gelmiş kötü kadın olmuş gözlerinde kötü olur hakaret etmiş resmen dedi.Ben de hakaret olmadığını söyledim konu uzadı gitti annesine babasına hep saygılıyım ama annem annem dedikçe iyice soğudum 2 aylık nişanlıyım sıkıldım bundan öncede istemeye geldiklerinde ailesi yüzünden işimiz bozulmuştu nişalım 5 gün ağlayınca özür mahiyetinde gelip yüzükleri takıp gitmişlerdi hala ailesine çok kinliyken böyle tartışmaları girmesi ipi koparıyor

Böyle saf olup bilinçsizce ortalığı karıştıran insanlar vardır ya siz tam o insansınız.

Sizin kayınvalideniz annenize gelininiz bencillik etmiş derken kızım sen söylüyorum gelinim sen anla yapmış. Aa bu normal değil ben bebek olursa hastanede kalırım, kalamazsam ayıp edersiniz demiş bir nevi. Bebek hasta o yüzden kimse göremiyor yoksa saklamıyorlar bizden diyip geçeceğiniz halde saf gibi o kadının lafını ciddiye alıp abinize taşımışsınız abinizle aranız bozulmuş.

Hadi o yetmemiş bi de abinizin söylediklerini nişanlınıza anlatmışsınız herkesi birbirine bilendirmişsiniz durduk yere. Ne gerek var? Azıcık ketum olmayı öğrenin.

Bir de herkes sizin gibi değil, siz belli ki herhangi bir niyetiniz, amacınız olmadan aklınıza ne gelirse konuşuyorsunuz, kapanan yılbaşı ağacı konusunu bu forumda açmanız bile bunu gösteriyor -iyi niyetlice de olsa biraz boşboğazlık gerçi sizinki de- ama insanlar bir laf ettiklerinde bunun bir amacı olabileceğini, durup dururken söylemediğini bir düşünün, karşınızdaki kişiye göre karar verin ciddiye alıp almamaya. Aynı şekilde kendiniz de konuşmadan önce bir düşünün ben bu lafı hangi amaçla söylüyorum ne kazancım olur karşı tarafın bu lafımı duymasından diye. Kazancınız değil de kaybınız olacağı durumlarda susun.

Nişanlınız konusu sanırım..

Nişanlılik birbirini tanıma evresidir.
Aslında taraflar birbirlerini açığa verir ama çiftler ısrarla anlamak istemez..

Tanımak için yapılan nişani bizler;
olsun alttan al evlenince geçer şeklinde değiştirdik. ..
o yüzden siz şimdi her şeyi alttan alabiliyor iki göz yaşına bakıp affediyorsunuz. Ve evleneceksinizdir..

Sonra anlarsınız tabi ...

Zihninizde abinizi ve nişanlınızı kıyaslamayın. Çünkü ikisi de doğru kişilik örneği değil. Birisi fazla anneci, birisi fazla nankör.

Kendi hayatiniza dair bu kadar sıkıntılarıniz sorunlarıniz varken abinizin evliliği yengeniz dünürünüz falan niye bu muhabbetlere dahil oluyorsunuz.
Kafanız zaten dolu . .
Kendinize faydanız yok.

Abiniz şu an stres atacak birini arıyor.
Siz haklı olayım istiyor destek arıyorsunuz.
Nişanlınız anneme laf gelmesin telaşında.
ortalık karışık.
herkes ayrı alem.

bunların toplamak size mi kaldı .
bırakın ya hu. .

biraz mola ... ... ...

Birisi sizi gercekten seviyorsa o kişiye kendinizi uzun uzun anlatmaniza gerek yok, o sizi zaten biliyor anlıyor hissediyordur. .

Yani böyle lüzumsuz şeyleri mesele edip, çiftlerin hayat sorgulatan anlamsız uçsuz bucaksız kavgalara uzun uzun konuşmalara dalmasini anlamıyorum.

Ne yapıyorsunuz.
Olmuyorsa olmuyordur .

Kimin haklı,haksız olduğunu bosvereceksin.
Olmuyorsa olmuyor diyip yoluna bakmak lazım.
Bildirim olarak gelmedi yeni gördüm evet haklısınız bazı konularda çok zır düşüncelerimiz var ama nişanlansana kadar yoktu ailesi gelip ortalık karıştı sonra düzen değişti şuan hala gönlümü almaya çalışıyor senin için ailemi karsıma aldım kimse bir şey diyemez dedi.Babası geçen beni arayacakmış görüntülü arama baba sevmez demiş aramadı beni.Özür falan da diliyor daha önce hiç ciddi ilişkisi olmamış sanıyor ki bazı kadınlar sessiz ben çok dilliyim

Böyle saf olup bilinçsizce ortalığı karıştıran insanlar vardır ya siz tam o insansınız.

Sizin kayınvalideniz annenize gelininiz bencillik etmiş derken kızım sen söylüyorum gelinim sen anla yapmış. Aa bu normal değil ben bebek olursa hastanede kalırım, kalamazsam ayıp edersiniz demiş bir nevi. Bebek hasta o yüzden kimse göremiyor yoksa saklamıyorlar bizden diyip geçeceğiniz halde saf gibi o kadının lafını ciddiye alıp abinize taşımışsınız abinizle aranız bozulmuş.

Hadi o yetmemiş bi de abinizin söylediklerini nişanlınıza anlatmışsınız herkesi birbirine bilendirmişsiniz durduk yere. Ne gerek var? Azıcık ketum olmayı öğrenin.

Bir de herkes sizin gibi değil, siz belli ki herhangi bir niyetiniz, amacınız olmadan aklınıza ne gelirse konuşuyorsunuz, kapanan yılbaşı ağacı konusunu bu forumda açmanız bile bunu gösteriyor -iyi niyetlice de olsa biraz boşboğazlık gerçi sizinki de- ama insanlar bir laf ettiklerinde bunun bir amacı olabileceğini, durup dururken söylemediğini bir düşünün, karşınızdaki kişiye göre karar verin ciddiye alıp almamaya. Aynı şekilde kendiniz de konuşmadan önce bir düşünün ben bu lafı hangi amaçla söylüyorum ne kazancım olur karşı tarafın bu lafımı duymasından diye. Kazancınız değil de kaybınız olacağı durumlarda susun.
Evet annem de ona göre cevap vermiş kadına zaten şimdiki gençler böyle anneleriyle rahat ediyorlar zaten bebek hassas demiş.Bugüne kadar çok olay birikti her şey üst üste geldi nişanlımın da bana hataları oldu bende kolay kolay unutan bi insan olmadığım için bileniyorum ona .Şimdi yeni bir işe başlıycsm belki bana da iyi gelir ona da

Bu cümle bir çok şeyi açıklıyor bence,
Daha önceleri annen abin yengen arasında sizin söylediğiniz birseyler yüzünden sıkıntı mı yaşandı?
Ne bileyim ne kadar abiniz stresli falan olsa da böyle bir laf durduk yere hiçbisey yasanmamisken denmez ki
benim de aklıma tam bu geldi

insan bazen bilip bilmeden konuşur yanlış anlaşılacağını düşünmeden
konuşan da kötü niyet yoktur da karşı taraf yanlış anlar

geçen bir arkadaşım beni uyardı bu konuda yaptığın söylediğin şaka gibi durmuyor diye :)
ne kadar üzüldüm mesela

bir değil bikaç defa olmuş yenge de abiye konuşmuş ve abi dolmuş olabilir

Ay yok ben öğrendim bakmayı falan bana alıştı dedi gitmeden göreyim dedim zaten annem
annenizin yenge annesine kızıp abinize söylemesi de doldurmaya giriyor kusura bakmayın
siz üzerine aklın yolu bir diyince tuz biber olmuş

sivri dillisiniz bence
ama farkındasınız ama değilsiniz bilemem

Siz mantıklı insana benziyorsunuz şöyle oldu kaynanam anneme bebişi gördünüz mü diyince yok göremedim .. hanım demiş annem ,aa öyle olur mu gelininiz bencillik etmiş demiş benim kaynanam anneme.Dün bu mevzu açılınca ben de kv böyle dedi yani biraz düşünebilir abi kaynanan dedim,o da o kadın böyle bir durumda böyle diyorsa orta yolu gözetmiyordur o kadın kötü insandır dedi.Ben de nişanlımla dertleşirken anlattım bu durumu neden anlattın anneme laf gelmiş kötü kadın olmuş gözlerinde kötü olur hakaret etmiş resmen dedi.Ben de hakaret olmadığını söyledim konu uzadı gitti annesine babasına hep saygılıyım ama annem annem dedikçe iyice soğudum 2 aylık nişanlıyım sıkıldım bundan öncede istemeye geldiklerinde ailesi yüzünden işimiz bozulmuştu nişalım 5 gün ağlayınca özür mahiyetinde gelip yüzükleri takıp gitmişlerdi hala ailesine çok kinliyken böyle tartışmaları girmesi ipi koparıyor
ohoooo konuşmuşsunuz da konuşmuşsunuz
sonra da ben ne yaptım
işaretlediğim yeri bana kardeşim öyle sıkıntılıyken çocuğum hastayken söylicek laflarımla yer bitiririm onu

bide nişanlınıza yetiştirmişsiniz
sanırım bayağı safsınız

Abiniz biraz huysuz sanırım.
Anneniz bence abinize söylememeliydi" herkes bencilce düşündüğünü söylüyor "diye. Gelininizin yada annesinin fikri olmayacağına göre bu sizin söyleminiz gibi olmuş,abiniz de size patlamış. Sizde aklın yolu bir falan deyince sanki doldurmaya çalışır gibi olmuşsunuz abinizi ki zaten eşi bebeği hastanede adamın canı sıkkın ne gerek var? Sanki siz annenize bencilce bu seninde bebekle kalman lazım demişsiniz gibi olmuş.
Zaten annesinin kalması normal,bunda alınacak birşey yokken neden büyüttü ki anneniz, abinize söylemesine gerek yokmuş.

Gelininiz doğum yapmış. Bebek küvezde kalmış. Günlerdir hastanedeler. Gelinin psikolojisi alt üst olmuştur. Allah aşkına bırakın bu ortamda sorun çıkarmayı,destek olacaksanız olun, olmayacaksanız gidin.

Anne kız sürekli laf taşımızsınız. Durduk yere gelinin annesine bilenmiş, sizin müstakbel eş ve kv ile ilişkileri germişsiniz. Sonra ama biz ne yaptık diye ortada geziyorsunuz. Abin annenin lafını dinlese gidip günlerdir bebeğiyle hastanede yatan eşine çıkısması lazım. Bu mu istediğiniz? Bir de sadece aklın yolu bir dedim diyorsunuz! Hiç iyi niyetli değilsiniz.

Öyle ama ben yine nasıl muamele edersem öyle muamele görürüm diye seslenmiycem çareyi evine gitmemekte bulmuştum bu sene çok ısrar edince mecbur kaldım ama yine değişmemiş yoksa geçen sene sadece annem gitmişti
Bir daha ısrar ederse bu yaptıklarını söyleyip nazikçe istenmediğim ve suçlu görüldüğüm yere gelmek istemiyorum dersiniz.
Boş verin sizin bir suçunuz yok, abiniz sorunlu biri demek ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X