Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyor
bu sartlar altinda sorgulanmasi gereken abinin ve esinin nasil yapabildigi degil esiniz olmali
eşiniz muhtemelen daha fazla para kazaniyor ama size yok maalesef muhtemelende başkalarina var?

İşte ben de onu sordum konumda. Eşime ne diyebilirim diye

Eşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyor

Esiniz kesinlikle bir haltlar yiyor, o 4000tl de yalan.

Bence abiye suc bulmadan once esinizden bir hesap sorun. Sizin yerinizde olsam cocuklari anneme birakir sonra o adamin kafasina evi indirirdim. Cocuklariniz duzgun beslenemiyor adamin umru degil oyle bir sey olabilir mi? Hemen banka kartini size versin ya da bosanmakla kalmam, isyerine gelip kopek gibi rezil ederim seni tek musteri bulamazsin diceksiniz. Abiyle konusun, magdurum diyin, parayi esinize degil size versin.

Eşiniz saf olmasın herşey böyle çok netken. Yıllar sonra çok ama çok pişman olur

Eşim çalıştırmıyor bir ikincisi felç geçirdim dört ameliyat oldum fiziken çalışmam mümkün değil
dısarda yıyor evı umursamıyor dıyorsunuz esınızden yana
yasadıgınız sorunun sebebı bellı yuzde yuz emın oldum esınız sıze maası az soyluyor dort bın dıyor dort bınden de az eve harcıyor ıs yerıne para gıdıyor dıyordur kesın , arka planda parayı kendıne bırıktırıyor ne yapacaksa artık

İşte ben de onu sordum konumda. Eşime ne diyebilirim diye

Cinnet gecireceksiniz , nerde para cocuklarim ac sen o..ularla mi yiyorsun seni yasatmam diceksiniz bu kadar. Siz abiye hemen telefon edin, bu herif eve bakmiyor diyin parayi esinize degil size versin net cozum.

Eşinizin iki yeğeninin 4000 maaşla koleje gidemeyeceğini anlayamayacak kapasitede olmadığını düşünüyorum.hafi çanta falan belki bilmez ama koleji az çok bilir herkes.evet işin içinde bir iş var ve eşiniz size yalan söylüyor büyük ihtimal. Ya ortak değil abisinin çalışanı ya da maaşını size düşük söylüyor. Abisi çalıyor olsa sessiz kalmaz hiçbir insan. Hem görüşmemenizi de isteyen eşiniz belli ki birşeyler saklıyor. Ayrıca aylık 4000 tl ile nasıl 2 ayda bir pazar yapabiliyorsunuz anlamadım gerçekten.tamam herşey pahalı ama siz o zaman ne yiyor ne içiyorsunuz? Çocuklarınız da var üstelik.Bence esinizle ciddi ciddi konuşun olmadı abisi ile konuşun ne kadar maaş aldığını falan öğrenirsiniz belki.

Birlikte dükkan

Canım valla bahsettiğin baya büyük bi fark. Benim de eşim esnaf ve ailesiyle birlikte iş yapıyor. Bizde eşim babasından maaş alıyor ve belli bir yüzde alıyor cirodan. İşi baba kurmuş çünkü ne zaman isterse o zaman bırakır çocuğuna.
Şöyle bi durum var, ortaklıkta eşinizin abisinin yüzdesi daha fazla olabilir, işi abi kurmuştur ve daha fazla emeği vardır bu şekilde anlaşmışlardır. Eşiniz yanında çalışandır, ezilmemek adına size ortağız demiş olabilir ya da eşinizin gizli başka durumları var olabilir. Yani herşey olabilir allah olabilir. Bence iyice düşünüp taşınıp öyle harekete geçin

İkinci dediğini düşünüyorum. Çünkü bazen ekmek istiyorum param yok diyo abimden alırım diyo abisi 5₺ vermiş iki ekmek alıp geliyo

Aha sonunda biri söyledi. Ben de öyle anladım. Durum tam da bu işte.

Ayrıca sevgili konu sahibi; dükkanı olan insan maaşlı adam olmaz.

Maaş demek bir iş veren ile çalışanı temsil eder. Bu iş verem gerçek bir kişi de olabilir tüzel bir kişilik de olabilir.

Yani esnaf adam maaşlı olamaz.
Eşiniz çalışan.
Abi işveren. Olay bu.

Cinnet gecireceksiniz , nerde para cocuklarim ac sen o..ularla mi yiyorsun seni yasatmam diceksiniz bu kadar. Siz abiye hemen telefon edin, bu herif eve bakmiyor diyin parayi esinize degil size versin net cozum.
Konu sahibi çok pasif geldi bana, adamın nerede ne yaptığından haberide yoktur, bu işin altından kötü şeyler çıkabilir

Eşinizin geçimini sağladığı başka birileri olabilir mi? Ne demek kendi dışarıda yiyor bizim ne yediğimiz umrunda değil herşeyden önce bir baba nasıl böyle vurdum duymaz olabilir mi? Eşinizin resmi olmayan başka bir eşi falan olabilir mi? Kusura bakmayın ama yazdiklariniz çok anlaşılır şeyler değil malesef.insanin aklına da başka şeyler gelmiyor.

Siz konu açmıştınız yine hatırladım yalnız eltiye odaklanacağınıza eşinizi izleyin bence evde bile yemek yemiyorsa altında başka bir şeyler ararım bu zamana kadar bunu ortaya çıkaramamanız da ilginçmiş 4000 diye kandırıyor sizi

Konu sahibi çok pasif geldi bana, adamın nerede ne yaptığından haberide yoktur, bu işin altından kötü şeyler çıkabilir ☹

ustteki mesajlarimda yazdim, konu sahibesi bana da saf geldi koca net kandiriyor yani abiyle gorusmesin diye 40 takla atiyor. Ben olsam banka kartini alirdim, gelir beyanini da gormek isterdim madem serbest meslek sahibi vergi dairesine odeme yapiyordur? Bu adami yasatmazdim ben olsam

valla evıne para harcamayan dısarda yıyıp evdekıne yok dıyen bır adam ya kumar oynuyordur ya da evdekılerı ac bırakarak kendıne para bırıktırıyordur kı bu da hayra alamet degıl

bunca zaman konu sahıbı bunu nasıl kurcalamamıs nasıl ıncelememıs hayret dogrusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…