Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OnDeryaa

Yürümek; yürekten gülerekten yürümek...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
3.549
3.683
133
Eşim ve abisi ortak güzel de bir işi var(kazanç bakımından) maaşlar da aynı ikimiz de (4bin) senede üç beş defa görüşürüz en fazla eşim eltime sinir olduğu için beni de görüştürmez samimi olma der kaynımla da anlaşamıyor zaten biraz tuhaf aşırı kıskanç kendini beğenmiş bişey. Neyse benim içimi acıtan şey hazmedemediğim konu şöyle....
Ben iki üç ayda bi pazar yapabiliyorum meyveyi nadir görüyorum.bunlara ne zaman gittiysek maşallah kuş sütü eksik. Marka çantayı ve ayakkabıyı bırak replikasını dahi alamıyorum iki ay önceki Beymen bugünkü lacoste çantayı inceledim kesinlikle orjinal fiyatları bilen bilir ben iki senedir kopmuş bi çantayla geziyorum. Kabanlarının çeşidini markalarını sayamıyorum bile ben pazarda en uygun olanı alıp senelerce giyiyorum sadece o da değil kaynımın ayakkabıları çocuklarınınkiler de aynı. Ve en önemlisi iki çocuğu da özel okulda(biri kültür koleji biri helen doron) şimdi ben nasıl inanayım aynı maaşı aldığımıza.
Eşime bi iki sene önce söyledim bunu aşırı tepki verdi abisine çok güvendiği için o öyle biri değil olsa bile seni ilgilendirmez hakkım varsa ahirette alırım bu konuyu sonsuza dek kapa dedi. Eşimin gözünü açması için ne yapabilirim. Eltimi kıskanmıyorum onun sahip olduklarında gözüm yok zaten iki binlira da gidip bi çantaya vermem. Tek istediğim eşitlik. Tüm iş yükü eşimin omzundayken ben gün gelip ekmek alcak parayı bulamazken bunların böyle yaşaması moralimi bozuyor yaşasın benden iyi durumda olması güzel fakat gözüme sokmasın tabi. İnatla heryerden ezme çabası beni bunalttı. Bana önerileriniz nelerdir

ıyıde 4 bın tl maasla gecınen ev beymenden canta alamaz cocugunu kolejde okutamaz
sız 4 bınle nasıl hıc meyve sebze alamıyorsunuz bence esınız sıze maasını dusuk soyluyor

Peki eltinizin ailesinden parasal destek geliyor mudur? Başka bir gelir kaynakları vardır belki bilmediğiniz, kimseye soylemeyip sadece kendilerinin bildiği
Eltimin ailesinin durumu iyi değil. Ayda bi gider evini temizler yardım eder. Bunlar onlara yardımcı

Bir hileden eminseniz su dediklerinizi anlayabilirim ama değilseniz konusmamanizi tavsiye ederim. Herkesin hayattaki öncelikleri farklıdır kimisi dışarda yemek yemeye harcar parasını kimisi kıyafetine harcar kimisi gezmeye harcar. Benimde aynı durumda olduğum bir arkadaşım var ve farklı hayatlar yaşıyoruz

Eşiniz 4 bin tl maaştan daha fazlamı iş yapıyor?

ıyıde 4 bın tl maasla gecınen ev beymenden canta alamaz cocugunu kolejde okutamaz
sız 4 bınle nasıl hıc meyve sebze alamıyorsunuz bence esınız sıze maasını dusuk soyluyor
Bizim kira 1600 onların 1100 abisinin arabası var eşimin yok. Ya benim eşim idare edemiyor ya da başka iş var

Eşiniz sizden para saklıyor olabilir mi?

Sizi bir araya getirmek istemesinin altında da başka bir düşünce yatıyor olabilir.

Eğer başka gelirleri yoksa o dediklerinizi yapamazlar, alamazlar. Var işin içinde rahatsız olacak birşeyler.

İşte o hileden sadece ben değil ikimizi tanıyan bütün herkes emin.

4 bin maasla iki cocugunu özel okula vermesi zor görünüyor. Belki de başka bir gelir kaynagi vardir.
Belki ne bileyim borsa iddaa falan oynuyordur. Ya da ek bir geliri vardir. Eltinizin ailesi zengin mi? Bazen aileler karsiliyor biseyleri. Ya da benim annemin ailesi ev almis tum cocuklarina. Siz kira oderken onlarin evi vardir belki es ailesinden kalma. Ya da aile bir evinin kirasini komple kızına veriyordur. Benim boyle cok tanidigim var. Kizi ev kredisini rahat odesin-ev sahibi olsun diye arkadaşımın babasi 9 yilligina tum ev kirasini kizina birakiyor. Kiz da kocasi da katki sagliyor-9 seneye kredileri bitecek.
Yani belki de boyle bir durum vardir.
Belki altinlarini vs guzel degerlendirmislerdir...
Ya da birseylerden kisiyorlardir...
Ben de is arkadaşlarımla ayni parayi aliyorum - guzel de bir para aliyoruz ama ay sonunda neredeyse hepsine borc veriyorum -yettiremiyorlar. Cunku para harcamayi bilmiyorlar. Oysa ben her ay birkac gram altin alacak kadar bir birikim yapabiliyorum mesela.
Ya da eskiden part time calisirdim,haftanin 3 gunu. Asgari ucretten de dusuk bir maas alirdim (ailemle yasiyordum) Ama o her gün sabah cikip aksam gelirdim eve,tum gun gezer tozardim. Yazin Her ay kampa giderdim, hatta yurtdışı tatiline falan çıkmıştım. Yine de param kalirdi. Oysa ayni is yerinde full calisan arkadaslarim iki asgari ucrete yakin para alirdi ama ay sonunu getiremez-yilda bir tatile belki cikarlardi... para da goreceli birsey yani.

Eltimin ailesinin durumu iyi değil. Ayda bi gider evini temizler yardım eder. Bunlar onlara yardımcı
Esiniz eltinizle konuşmanıza bile izin vermiyor araya mesafe koyuyorsa maaş farklılığını öğrenmenizden cekiniyordur o zaman, da neden farklı alsınlar ki onu da anlamadım. Sizde çocuk var mı hani kaynınız bizim gider çok ona göre daha fazla maaş alayım filan mı demistir ki bilemedim

Bizim kira 1600 onların 1100 abisinin arabası var eşimin yok. Ya benim eşim idare edemiyor ya da başka iş var
tabıkı baska bır ıs var ama o baska ıs esınızde var
soyle kı
ortaklık olunca tum gıderler gelırler ıkıye bolunur
dort bınle hıc meyve sebze alamadıgınızı hasret kaldıgınızı ust bas alamadıgınızı soyluyorsunuz bır kere dort bınle bunlar alınır alınabılır
esınız sıze maası dusuk soyluyor ve ortaya cıkmasın o tarafı gorup ısteme dıye uzak tutuyor bence sevmedıgı anlasamadıgı bırıyle ınsan nıye ortak kalsın para ınsanın can damarı , para paylasıyor emek paylasıyor sevmese abısını ve esını asla devam etmezdı esınız
esınızın sıze durust oldugunu dusunmuyorum

ne ıs yapıyor bu arada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…