4 bin maasla iki cocugunu özel okula vermesi zor görünüyor. Belki de başka bir gelir kaynagi vardir.
Belki ne bileyim borsa iddaa falan oynuyordur. Ya da ek bir geliri vardir. Eltinizin ailesi zengin mi? Bazen aileler karsiliyor biseyleri. Ya da benim annemin ailesi ev almis tum cocuklarina. Siz kira oderken onlarin evi vardir belki es ailesinden kalma. Ya da aile bir evinin kirasini komple kızına veriyordur. Benim boyle cok tanidigim var. Kizi ev kredisini rahat odesin-ev sahibi olsun diye arkadaşımın babasi 9 yilligina tum ev kirasini kizina birakiyor. Kiz da kocasi da katki sagliyor-9 seneye kredileri bitecek.
Yani belki de boyle bir durum vardir.
Belki altinlarini vs guzel degerlendirmislerdir...
Ya da birseylerden kisiyorlardir...
Ben de is arkadaşlarımla ayni parayi aliyorum - guzel de bir para aliyoruz ama ay sonunda neredeyse hepsine borc veriyorum -yettiremiyorlar. Cunku para harcamayi bilmiyorlar. Oysa ben her ay birkac gram altin alacak kadar bir birikim yapabiliyorum mesela.
Ya da eskiden part time calisirdim,haftanin 3 gunu. Asgari ucretten de dusuk bir maas alirdim (ailemle yasiyordum) Ama o her gün sabah cikip aksam gelirdim eve,tum gun gezer tozardim. Yazin Her ay kampa giderdim, hatta yurtdışı tatiline falan çıkmıştım. Yine de param kalirdi. Oysa ayni is yerinde full calisan arkadaslarim iki asgari ucrete yakin para alirdi ama ay sonunu getiremez-yilda bir tatile belki cikarlardi... para da goreceli birsey yani.