Benim de iki oğlum varEsiniz eltinizle konuşmanıza bile izin vermiyor araya mesafe koyuyorsa maaş farklılığını öğrenmenizden cekiniyordur o zaman, da neden farklı alsınlar ki onu da anlamadım. Sizde çocuk var mı hani kaynınız bizim gider çok ona göre daha fazla maaş alayım filan mı demistir ki bilemedim
harcamayı bilmeyenlere tavsiyeler alabilir miyiz4 bin maasla iki cocugunu özel okula vermesi zor görünüyor. Belki de başka bir gelir kaynagi vardir.
Belki ne bileyim borsa iddaa falan oynuyordur. Ya da ek bir geliri vardir. Eltinizin ailesi zengin mi? Bazen aileler karsiliyor biseyleri. Ya da benim annemin ailesi ev almis tum cocuklarina. Siz kira oderken onlarin evi vardir belki es ailesinden kalma. Ya da aile bir evinin kirasini komple kızına veriyordur. Benim boyle cok tanidigim var. Kizi ev kredisini rahat odesin-ev sahibi olsun diye arkadaşımın babasi 9 yilligina tum ev kirasini kizina birakiyor. Kiz da kocasi da katki sagliyor-9 seneye kredileri bitecek.
Yani belki de boyle bir durum vardir.
Belki altinlarini vs guzel degerlendirmislerdir...
Ya da birseylerden kisiyorlardir...
Ben de is arkadaşlarımla ayni parayi aliyorum - guzel de bir para aliyoruz ama ay sonunda neredeyse hepsine borc veriyorum -yettiremiyorlar. Cunku para harcamayi bilmiyorlar. Oysa ben her ay birkac gram altin alacak kadar bir birikim yapabiliyorum mesela.
Ya da eskiden part time calisirdim,haftanin 3 gunu. Asgari ucretten de dusuk bir maas alirdim (ailemle yasiyordum) Ama o her gün sabah cikip aksam gelirdim eve,tum gun gezer tozardim. Yazin Her ay kampa giderdim, hatta yurtdışı tatiline falan çıkmıştım. Yine de param kalirdi. Oysa ayni is yerinde full calisan arkadaslarim iki asgari ucrete yakin para alirdi ama ay sonunu getiremez-yilda bir tatile belki cikarlardi... para da goreceli birsey yani.
Abisini seviyor eltimi sevmiyor. Reklam işitabıkı baska bır ıs var ama o baska ıs esınızde var
soyle kı
ortaklık olunca tum gıderler gelırler ıkıye bolunur
dort bınle hıc meyve sebze alamadıgınızı hasret kaldıgınızı ust bas alamadıgınızı soyluyorsunuz bır kere dort bınle bunlar alınır alınabılır
esınız sıze maası dusuk soyluyor ve ortaya cıkmasın o tarafı gorup ısteme dıye uzak tutuyor bence sevmedıgı anlasamadıgı bırıyle ınsan nıye ortak kalsın para ınsanın can damarı , para paylasıyor emek paylasıyor sevmese abısını ve esını asla devam etmezdı esınız
esınızın sıze durust oldugunu dusunmuyorum
ne ıs yapıyor bu arada
O zaman kesin bir iş var bunun altındaBenim de iki oğlum var
Evet 4 bin lira maasla o markalarda canta alinmaz.ama 4 bin maasla birkac ayda bir pazarada gidilmez.esim 5 bin maas aliyor 1500 kredi oduyoruz.biri okuyan biri bezli iki cocugum var.Allah a sukur.birakin yemeyi icmeyi iyi kotu hicbir seyden kusur kalmiyoruz.belki her hafta olmuyor da 2 haftada 3 haftada bir disarda yiyoruz.her sene degilde 2 senede bir tatile gidiyoruz.abartiyor olabilirmisiniz acaba diye dusundum.ama bu fark esinizin umurunda degilse yapacak pek bisey yok gibi.
Eşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyorben en cok 4 bin lira maaşla pazara neden 2 3 ayda bir gidebildiginizi anlamadim
abımın esını sevmıyorum o yuzden gorusmeyelım bahanesı ultra sacmaAbisini seviyor eltimi sevmiyor. Reklam işi
ya çalısan kişi bunu dert etmiyorsa evde oturan kişinin kalkıp eşinin yerine konuşmaya haddi olabilir mi sizce ?- Ya esiniz maasini size eksik soyluyor , ya bilmediginiz baska bir sey sakliyor
- Ya da abisi esinize az para veriyor
Isin icinde kesinlikle bir is var. Siz esinizi daha iyi tanirsiniz, abisi az para verse isyan edecek bir tip mi?
Bence siz abiyle bir konusun. Durum boyle boyle ya daha fazla para ver, adaletli olsun ya da esim isten ayrilacak de. Cidden adaletsizlik varsa esin baska is bulsun. Ama isin icinde bir is varsa abi kac para verdigini soyler zaten. Arada ucurum var siz diyorsunuz ki kadin Beymen'den canta almis ama benim evimde meyve yok.
Bana sorarsaniz coluk cocuk yoksa bosanip kacin. Abi kardes bunlarin 2si de cins ya neyse.
Ozaman eltinizin çantasını düşünene kadar eşinizin bu umursamazlığını takın benceEşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyor
İşi babaları kurmuş zamanında şimdi bu ikisine yarı tyarıya ortakEşinin ,abisinin eşi ile seni yan yana getirmemek için bu denli çaba harcamasinin nedeni senin bu gelir ucurumunu farketmeni engellemek olabilir .İşin eşit sermaye ile kurulduğuna emin misiniz ? Abi işveren kardesi ise çalışanı olabilir.
Eşim çalıştırmıyor bir ikincisi felç geçirdim dört ameliyat oldum fiziken çalışmam mümkün değilya çalısan kişi bunu dert etmiyorsa evde oturan kişinin kalkıp eşinin yerine konuşmaya haddi olabilir mi sizce ?
abisi fazla bile alıyorsa bu çalısan kişinin sorunundur . emek onun emeği . hoşuna gitmiyorsa şikayet ediyorsa o ayrı ama adam mutluymus . benim eşim kalkıp kardeşime haberim olmadan böyle bir sey söylecek kadar haddini asarsa ilişkimiz geri dönülmez yollara girer.
konu sahibi pazara dahi gidemiyorsa eltisinin çantalarına bakacagına iş bulup çalışsın .
geçmiş olsun , konudan anladığım kadarıyla sorun eşinizde . sizi düşünmeyen o . eltiniz yerine ilişkinize odaklanın benceEşim çalıştırmıyor bir ikincisi felç geçirdim dört ameliyat oldum fiziken çalışmam mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?