- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
ben ilk etapta sadece kitaplar çöpe israf oluyo noktasından eleştirdiğiniz için öyle yazdım çünkü bunun geridönüşüm vs çözümleri var yoksa diğer eksiklikleri hepimiz biliyoruz eğitim sistemi zaten çok kötü
ama benim merak ettiğim burda pek çok öğretmen arkadaş müfettişler gelince o kitabı işlediğimizi söylüyoruz ama normalde ek kaynak aldırıyoruz demişler
buna yönelik milli eğitime herangi bir girişimde bulunuldu mu
mesela bu kitaplardan faydalanamıyoruz öğrencinin seviyesinde değil anne babalar ödevleri yapıp getiriyo bunu engelleyemiyoruz
öğrenciler ödev yaparken sorularının cevabını kitaplarda bulamıyo ek kaynağa veya internete ihtiyaç duyuyo herkes bu imkanlara sahip değil vs bir sürü şey sıralanabilir
söylemek istediğim eğer girişimde bulunulduğu halde değişen birşey yoksa eleştirmek lanet okumak en doğal hakkımız ama eğer sadece kendi aramızda konuşup birbirimize şikayet edersek te bir yere varamayız sonuçta somut adımlar atıp tepkiler vermek gerekli diye düşünüyorum
o yüzden merak ettim herhangi bi girişimde bulunuldu mu diye
daha önce söylemiştim okullar birleşip sosyal medyayı kullanabilir ve ya temsilciler seçip sorunlar paylaşılabilir
milli eğitim bi komisyondan geçirip ona göre içeriği belirlemiyo mu yani bu şekilde işe yaramaz kaynaklar ortaya çıkması büyük saçmalık kitaplar basılırken en azından içeriğin belirlenmesi doğru düzgün kaynaklar ortaya çıkması onların sorumluluğunda
kitapların içeriğini ihaleyi alan kurum yandaş vs de olsa belirlemiyodur heralde
uzun uzun yazmıştım ama silindi :) kısmet değilmiş ahaha
şöyle kısaca söyleyeyim; bu yıl çalıştığım okulda ilk kez müfettiş geldi (4 yıl oldu) herkesi bir telaş almışken ben çok sevindim bakanlıktan geliyorlardı ve ben en azından kitaplarla ilgili dertlerimi anlatacak hem de yetkili bir makam bulmuştum..neyse müfettişler geldi tavırlarından falan hiç bahsetmeyeceğim..İngilizce zümresi olarak toplandık biz bişey söylemeden anlattı anlattı anlattı, çocuklara şöyle öğretin, şöyle teknoloji, kulanın böyle öğrenci odaklı olun vsvsvs klasik şeyler...bitirdi söyleyeceğiniz bişey var mı dedi ben hazırım ya; "kitaplar, yazım yanlışları , eksikler diyecek oldum, bekliyorum ki not falan alsın cümlemi bitirmeden" " hoca hanım kitapları boşverin, her şey değildir dedi " dedi ağzımın payını almış oldum...e o halde neden gereksiz olduğu müfettişlerce de onaylanan yalan yanlış milyonlarca kitap basılıyor ...kime neyi şikayet etmeli ki şimdi....
bir de ben yalnızca bilgisayar ile eğitim olacağına inanmıyorum...kitapsız, kalemsiz, deftersiz yazmadan eğitim olmaz...
Son düzenleme: