- 25 Kasım 2020
- 122
- 45
- 13
- Konu Sahibi Istanbulluhanim
-
Yok doğası öyle değil. Ben eşimin ailesi düğünde falan ne masraf yaptılar hiç bilmiyorum. Gerer yok bilmeme.. öğreneceğim de ne olacak ki ..konudan bağımsız bir sey söylemek istiyorum. evli değilim ama sürekli böyle şeylerin hesabının yapılması bana çok ayıp geliyor. evlendikten sonra yok bana elbise alma dedi yok şu kadar parası vardı bana bunu yapmadı gibi hesaplar da ayıp geliyor aynı şekilde. bazı evliliklerde hep bir para hesabı görüyorum. belki evliliğin doğası budur ben anlamiyorumdur bilemiyorum
kesinlikle size katılıyorum.. böyle şeyleri sürekli konuşmaya ve düşünüp düşünüp kendine dert etmeye gerek yok bence. evliysen, mutluysan gecmisi bu kadar takmamak lazımYok doğası öyle değil. Ben eşimin ailesi düğünde falan ne masraf yaptılar hiç bilmiyorum. Gerer yok bilmeme.. öğreneceğim de ne olacak ki ..kına elbisemi bile ben kendim aldım.. Ben alınca eşim bana nikah elbisesi aldı mesela.. Maddiyata girmek bana da çok saçma geliyor olan olmuş giden gitmiş..
Hesabını yapmıyorum bizim aile de yurtdışında inanın durumumuz onlardan iyi paraları için evlenmedim eşimlekonudan bağımsız bir sey söylemek istiyorum. evli değilim ama sürekli böyle şeylerin hesabının yapılması bana çok ayıp geliyor. evlendikten sonra yok bana elbise alma dedi yok şu kadar parası vardı bana bunu yapmadı gibi hesaplar da ayıp geliyor aynı şekilde. bazı evliliklerde hep bir para hesabı görüyorum. belki evliliğin doğası budur ben anlamiyorumdur bilemiyorum
Gelirleri euro
6000-7000 euro
10 15bin euro
500euro verdi
2000 eurosunu
9000euro
20.000euvarları
Üşenmedim saydım20.000 euro
Anlıyorum bağlantıyı kesmiyorum aslında geldiklerinde gayet iyiyiz sadece telefonla aramak bana göre değil. Ama efor yaparım en azından arada çıkarımDüğünü anne baba yapıyorsa ve zaten cimrilerse söylediğiniz şeylere şaşırmamak lazim. Ne kadar komik bir para olursa olsun insanlar düğün yapıyorlar ve keselerini düşünmek zorundalar.
Madem duyduklarınız sizi rahatsiz etti herseyi eşiniz ve siz ödeyip kimseden maddi birşey beklemeseydiniz.
Arama kısmına gelince, size yapılan büyük haksızlıklar, canınızı sikacak olaylar yoksa tabiki aranmalı. Benim çocuğumun eşi birşey yapmadigim halde sırf aramayi sevmiyorum diye benle bağlantıyı kesse cok uzulurum. Ilerde eşiniz bu duruma daha büyük tepkiler verebilir.
anladımmHesabını yapmıyorum bizim aile de yurtdışında inanın durumumuz onlardan iyi paraları için evlenmedim eşimle
Asıl mesele telefon meselesikesinlikle size katılıyorum.. böyle şeyleri sürekli konuşmaya ve düşünüp düşünüp kendine dert etmeye gerek yok bence. evliysen, mutluysan gecmisi bu kadar takmamak lazım
konudan bağımsız yaziyorum diye basta belirtmistimAsıl mesele telefon meselesi
Gözümden kaçtıkonudan bağımsız yaziyorum diye basta belirtmistim
Ikimiz de uni son sınıftaydık yani ikimizin de pek katkısı olmadı. Ama bunu belirtmek istiyorum kv illa bu yaz yapalım dedi yani ben tutturamadım şimdi yapalım diye diyebilirdi oğlum bekle çalış 1 sene biriktir sonra yap düğününü. Ama bu açıdan da haklısınız evet hak veriyorumParayi kim veriyorsa düdügü o calar. Biz bir iki hediye haric herseyi kendimiz yaptik. Kimsenin de söz hakki yoktu böylece. Yani böyle pazarliklara da gerek yoktu. Esiniz nerdeydi o siralar. Masaya kendisi ne kadar katti?
Sunu da eklmek isterim: O paralar Almanyada da kolay biriktirilmiyor.
Fozunutz ne oluyor ?Kadının sürekli arayıp para muhabbeti yapması çirkin ama üzerine düşen her şeyi yapmis. Eşyaların yarıdan fazlasını almış, düğün yapmış, takı takmış. Daha napsin? Neyi var neyi yok üzerine mi yapsın? Sizin de fozunuzt doymamış, maşallah.
Eşim annemi aramıyor ama arada yazışıyorlar. Annemi seviyor yani sıkıntıları yok. Ama annem de ona sık yazıyor. Kv belki bana en fazla 10 kere yazdı 1.5 senede. Ama belki karşılık görmediği için vazgeçmiştir.Yani eski insanlarda biz öyle herşeye para harcasak, herşeyin en iyisini alsak para biriktiremezdik kafası var.. Zamanla bu durum alışkanlığa dönüşüyor.. İstediklerinizi alabildiyseniz ve yapabildiyseniz, Evinize karışmıyorsa gerisini boşverin.. arama konusunda haftada 1 arayıp nasılsın diye sormak zor olmamalı bence.. Eşinn senin anneni arıyor mu?
Gözünüz doymamış diyorum.Fozunutz ne oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?