Aa ben de kayınvalide konusu açıyorum sonunda :)

Valla iyisi de kötüsü de alışverişte kendini göstermeye çalışıyor. Belki ilerde ev için de bir şeyler söyler ama eşiniz laf ettirmediyse, siz de mesafe koyarsanız hiçbir şey olmaz. Bence her şey gayet güzel görünüyor.

Merhaba,
Ben ciddi bi sorun görmedim nişanlınızda da ailesinde de.
Hatırlarsanız geçen hafta ben konu açmıştım ailesinin ilgisizliğiyle ilgili falan.. kendiminkilerle kıyaslayınca herşey olması gerektiği gibi geldi bana, mesela alışverişte kayınvalide hiçbişeye karışmayıp geriden dursada bi tuhaf olur, o da kendince fikrini sölemiş, nişanlınız ve sizin tavrınız karşısında da diretmemiş ve arkanızdan bunu mesele etmemiş.. bilmiyorum bence olumsuz bir sinyal yok:)

Her anne evladının iyiliğini ister,bence iyi niyetle alışverişte şu alınsın bu alınsın demiş,zaten çok kötü bi kadın olsaydı alıiverişte olay çıkarırdı kendi istediği olmadı diye,nişanlınızda gereken yerde gerekli şekilde konuşmuş,henüz evli değilsiniz ,öyle olur mu böyle olur mu diye nişanlınız olmayan şeyler yüzünden nasıl bi tavır alabilir ki annesine karşı, onı zamanı gelince ancak görürsünüz, bu konu hakkında da şimdiden bunaltmayın nişanlınızı,siz gerekli mesefade durursanız bunlara zaten gerek kalmayacaktır,mutluluklar diliyorum.

Kvniz normal kv, kendince fikir sunuyor, iyi bulduğunu öneriyor, eh ısrar da olur bir miktar kendisi de ev hanımı ise, ilgi alanıdır porselen takımlar, kumaşlar vb, ondan da bir miktar ısrarcı olabilir. Annem de öyledir, çeyizdir, kumaştır filan pek sever, anlar kalitelisinden, neyin modasının daha kalıcı olduğundan, kullanışlı olduğundan; karışmadan, fikir belirtmeden, ısrar etmeden duramaz bu tarz alış-verişlerde.

Ben herhangi bir art niyet göremediğim gibi düşünceleriniz de abartı geldi, tek bir olayda (ki olay bile sayılmaz bence) hemen nişanlıya şikayet edilmiş kadın "Müdahaleden hoşlanmam" diye. Bunu yapmayın, nişanlınızı bıktırırsınız; size, esas tavsiyem bu yönde. Erkeklere, annelerini her ufak şeyde şikayet etmeyin, endişeliyim havasına sokmayın. Daha sonrasında ciddi bir durum yaşanırsa (ki umarım yaşanmaz) "Zaten her şeye takıyorsun, kadının her hareketi kabahat oluyor"a bağlarlar, siz kendi kendinizi zor durumda bırakmış olursunuz, geçinmeye niyetli olun. Bu vıç vıç bir samimiyet anlamına gelmiyor elbette, belli bir mesafede duracaksınız illaki, temkinli olun ama tetikte durur gibi de davranmayın.

Bana yazdıklarınızın hissettirdiği bu, her hareketinden nem kapmayın kadının, o da anne, o da heves ediyor; uzatsa, surat yapsa ya da söylense hak vereceğim endişelerinize. Ve aksine, oğlu da gayet kaba davranmış bence, "Onlar güzel değil" filan demek, hemen "Nişanlım böyle seviyor" diye atlamak; bunlar kaba. "Annecim, bunlar da hoşmuş ama bizim aklımızdaki modeller biraz daha farklı" vb. diyebilirdi, direkt zevksiz der gibi. Kadın buna filan bozulmamış bari.

Hayırlısı olsun diyorum, umarım içinize siner, evinize yakışır aldıklarınız, keyifli bir düğün süreci olur.
Kendinizi doldurmamanızı tavsiye ediyorum. Kayın valide diye çıkmış adları, hepsi art niyetli olacak, kıskanacak yarışacak diye bir şey yok.

Artilari daha cok gibi
Dort dortluk yuzde yuz istediginiz gibi olamaz.
Artilara dolu tarafa odaklanip sevmeye hosgormeye saygi duymaya bakin
Nisanliniz hakli gibi uslupta sorunu var ama niyeti iyisi olsun cabasi.
Zor bir donem evlenince illa kotuye gitmiyor bizimki gitgide iyiye gidiyor
Ama yuzde yuz benim istedigim gibi olamaz ben beklemiyorumda. Annemde benim istedigim gibi mi sanki?

Aman Allahım biz :KK70: Benim eşimde öyle annesini hemen tersler kadın her şeye karışmak isterdi ama o karıştırmazdı. Sonra bi küstüm bazı olaylardan 1 sene sonra barıştım sözde tabi nefret ediyorum hala. Sütten ağzı yandı ya pek karışmıyor şimdi. Bir de bizimkinin öyle hazırlık gibi huyu hiç olmadı kışlık olsun evine gittiğimde yemek olsun. Maalesef ben altlı üstlü oturuyorum hayatımın hatası en kısa zamanda çıkacağım inşallah. Aileniz çok iyi demiş bu konuda. Nişanlınız da yanınızda çok iyi bir durum bu. Annesini kötüler tarzda anlatmayın bu dediklerinizi güzelce iletin arada tabi sürekli değil. Ama siz de baştan tavrınızı koyun her halta karışmaya çalışıyorlar sonra

Allah yardımcınız olsun :) ben şimdi söylemekle doğru mu yaptım yapmadım mı tam emin olamıyorum, tavır koyduğun iyi oldu diyenler de olmuş, şikayet etmemi yanlış bulanlar da.. aslında başka takıldığım şeyler de olduğu için birikince söylenmek zorunda kaldım. yoksa daha fazla artar diye korktum. çok da üslubunca söyledim, annesini suçlar gibi değil de, müdahale gelince zor durumda kaldım, rahatsız oldum, kırmamak için akla karayı seçtim, benim için çok zor oldu şeklinde.. inşallah mimlenmem nişanlım tarafından :))

Benim kv de de ilk zamanlar bizim önümüze önümüze yığardı, yiyecek her şeyi. “Yiyin, siz de ilerde bana bakarsınız diyerek arada” ..bir seferinde “anne sana bakması gereken öncelikle kendinsin, lütfen kendine dikkat et, başkalarından medet umacağına sağlığına öncelik ver” dedikten sonra bizim önümüzden gönüllü yiyecekleri alıp kaynımın kızının önüne yığmaya başladı(onu geleceğinin teminatı olarak gördüğü için)..insanlara karşı genel olarak özellikle yedirme içirme konusunda abartılı verici bir kadın benim kv..eskiden yedirip içirdiği insanlar şu an kendisiyle ilgilenmiyorsa ve başlarına kötü şeyler gelmişse(kanser olmak,trafik kazası geçirmek vs gibi) resmen seviniyor. Geçen gün bir tartışmada kızkardeşine “getirdiğim şeyleri b.k yer gibi yediniz” diye başına kakmış yedirdiklerini..kadının evinde birşey yiyip içmeye çekiniyorum.
Yani fazla fazla yedirip içirmesi bence bir arızaya işaret, iyi birşey olarak yorumlamayın onu. Nişanlınıza da çok güvenmeyin. Ben evliliğimin ilk yıllarında eşimin fazla ilgi,alakasından bunalıp boşanmaya kalkmıştım. Etrafımda fır dönerdi. Sonradan annesi bi kıymete bindi. Şimdi annesinin bir lafını söylüyorum tepkisi ne olacak diye, adamda çıt yok. İnsan en azından “olur mu öyle şey” ifadesini bekliyor..mesela, hamileyim ve küçük çocuğum var, hamileliğim sıkıntılı biraz, düşük tansiyondan(bazen kafamı kaldıramıyorum)..kadın benden,iş hizmet bekliyor, evde ütülerim sizi bekliyor diyor..çok yazdım ama kv ye öyle mesafeli ketum olun ki sizin tercihlerinize, size müdahale cesaretini bulamasın..özellikle burdan öğrendiğim kadarıyla da eşlere kv ile problemleri anlatınca adamlar savunma,açıklama moduna girip daha bir anneci oluyorlar sanki:/
Umarım herşey iyi gider sizin adınıza:KK200:

çok teşekkür ederim.. Allah yardımcınız olsun, hamile kızdan iş beklememesi aksine yardım etmesi lazım sanırım.. :) bizimki yedirme içirme konusunu sadece bana yapmıyor aslında, başkalarına da o şekilde. tanıdıktı zaten, sırf bana gösteriş olması açısından yapmadığını biliyorum cömert bir kadın. yemeğe çağırdığımızda yapılacak ne var ben de bir şey yapayım getireyim dedi, düşünceli de davranıyor bazı konularda. ama işte alışverişte böyle olunca ben bir anda noluyoruz oldum içimden :)) ya dedim hayatı bana zehir etmeye kalkarsa filan. evlilik fobim var aslında belki de gözümde büyüttüm meseleyi, belki de endişemde haklıyımdır. zaman gösterecek sanırım. yorumlar içimi rahatlattı ama çok çok teşekkür ediyorum :)

Ondan gelecek böreği de cöreği de kabul etmemelisiniz bence çünkü ileride başınıza kakabilir. Her damla bir mesafe olsun .ben de kv ile aram iyi olsun isteyip oldukça sıcak davranıştım boyumun ölçüsünü aldın. Ama bu sene mesela mesafe koydum yanına gitmem pek . Evine gidince de sohbet filan etmem pek kısa kısa konuşur geçerim kafa daha rahat ya böyle.

önceki nişanımda ben de sıcak davranmanın bedelini çok ağır ödedim, o nedenle mesafeli olmaya çalışıyorum. bir de kırıcı olabiliyorlar bazen. kırarlarsa ben ömür boyu unutmam kendimi bildiğim için kırmayacakları bir mesafede durmaya çalışıyorum. dengeyi kurabilirim inşallah :)

Valla canım hiçte o kadar saftaroz degilsin. Evet işlerine aldıklarına karıştırma ama bunu kırmadan dile getir. Inat edermiş gibi degil. Ne var yani kayınvalideninde gönlü olsa annecim onu şu sebeple kullanamam deseniz . Ayrica soguk durmayin niye duruyosunuz. Böyle geçim olmazki. Hep koca idare etmicek

yok kırarak söylemedim ki :) o da güzelmiş ama ben bunu beğendim şeklinde söyledim. çok üstelediği için daraldım. soğuk da değilim de, mesafeliyim. çünkü içlerinde art niyet olmadan rahat rahat konuşan insanlar olduklarını söylediler. ailecek üslupları biraz ağır. kırılmayacak bir mesafede durmaya çalışıyorum :)

Nişanlınız üzerine düşeni yapmış bu konuda şanslısınız. Evlendikten sonrada bu şekilde davranmaya devam etmesi birazda sizin eliniz de. Sizde nişanlınıza sürekli annen bunu yaptı şunu yaptı diye anlatmak yerine evlendikten sonra politik davranmayı tercih edebilirsiniz. Kayınvalideniz klasik kayınvalide işte ne eksik ne fazla😊

sağolun :) ilk defa şikayet ettim 5 aydır nişanlıyım. başka takıldığım şeyler de olmuştu onları hep saklamıştım :) çok bariz bir sorun yok aslında ama benim kırmızı çizgilerimi aşan şeyler olabiliyor. uyarmasam belki daha da artacaktı diye.. aslında biraz da nişanlımın tavrını merak ettim. kavga edeceğiz sandım. öyle olgun olgun alttan ala ala konuştuki, bir de ona şok oldum :)

Annesi ilerde mudahaleye devam ederse uygun sekilde cevabini verirsiniz. Esinizi araya sokmayin

ben söyleyemeyebilirim, kendi annem olsa rahat rahat söylüyorum da, saygısızlık gibi olur diye çekinirim kv ye

Sınırlarını çiz aşmasına izin verme.. Nişanlın da sana destek oluyor ? Kafana fazla takmamalısın Saygını Sevgini hürmetini göster Sınırlarını koru.. Oda kabullenecektir...

buraya yazmadan önce baya takılmıştım da, şimdi rahatladım şükür :) kötü bir evliliğimin olmasından aşırı korkuyorum, ondan tedirginim :)

Mevzi alıp harekat planı çıkarmak çok yorucu. Sizce nişanlım üzerine düşeni yapıyor mu demek resmen savaş stratejisi belirlemek demek. Biraz akışına bırakın. Kontrol etmeye çalıştıkça kontrolden çıkar. Salın hayatınız aksın gitsin müdahale gerekirse o akışa müdahale edersiniz.
Ama mesafe koyun. Benim kv de de geçen haftalarda beni aramıştı. Müsait değildim dönüş yapamadım. Eşimi aramış. Neymiş? Kışlık domates yapıyormuş beni de çağıracakmış. İki hafta oldu beni aramışsın diye dönüş yapmadım. Nöbetlerden başımı kaldıramıyorum tek eksiğim senin kışlık domateslerindi çünkü :KK9: Ama açsaydım ve bana teklif etseydi kocamı ittirip annene birşey de demezdim. Anne bize yapmayın benim annem yapıp zorla veriyor zaten. Kendinize yaptığınız domates hazırlığına da yardım edemeyeceğim. Nöbetlerim çok sık ve çok Yorgunum. Kalan zamanımda ancak kendi evimin işlerini yapabiliyorum, derdim. Kocayı elinden geldiği kadar ittirme kendi işini kendin gör. Arayıp sorma sık sık ve gelip gitme yine sık sık. Çünkü kv deler nerde durmaları gerektiğini bilmiyor.

sanırım evlendikten sonra ben de rahat rahat söylerim, şimdi kırarım üzerim diye çekinerek söylüyorum. bir de saygısızlığa kaçmamak için nişanlımın konuşmasının daha doğru olduğunu düşündüm ilkten ama, o da politik davrandı, belki böylesi daha iyi oldu bilemiyorum :)

Dikkat etmeniz gereken sey verici olma konusu. Börekler, baklavalar eğer kendini iyi yapma ya da beklenti ile yapılıyorsa kötü Bi durum. Onun dısında kıslık yapmıs dediniz ya bi kısmını alın yani ihtiyacınız olan kadarını. Herkes idaresini bilsin. Bazı insanlar söle düşünür. Ben ona bunları yaptım, tabiki benim dediğim olacak.

eli çok açık bir kadın, sadece bana özel olmadığı için onda art niyet aramadım açıkçası :)

Saftoroz falan değilsiniz bence. 🙂
Ailenizi de sizi de gayet akıllı ve mantıklı buldum.
Nişanlınız ortayı bulabiliyor gerektiği yerde ve gerektiği şekilde davranıyorsa korkmayın bence.
İlerde de bunu yapabilirse sorun kalmaz.
K.v biraz sinirliymis sanırım. Kim sinirliyken çok makul olabiliyor ki?
O da onun kusuru olsun.Cömert insanları severim güzel yönleriyle kötü yönlerini kapatın gereken mesafeyi koyun gitsin.
İnsanları yedirdiginin icirdiginin,iyi olan seylerin altında hep art niyet arayacaksak çok işimiz var.Hep temkinli temkinli nereye kadar. :110:
Bu kadar kasmaya gerek yok.
Mutlu olursunuz siz. 👍😉

ay inşallah çok çok teşekkür ederim :) daha önce bana yakışmayan hatalar yaptığım için, herkesi kendim gibi sandığım için başıma çok şeyler geldi. o nedenle ya kötülerse de yine iyi sanıyorsam diye diken üstündeyim biraz :) kv sinirlenince hiç ağzının ayarı yokmuş, aracı olan kişiler de uyarmıştı :)) o nedenle sinirlendirmeyeceğim, beni kırmayacakları bir mesafe ayarlamaya çalışıyorum. benim pek ortam yok ya çok severim ya hiç sevmem, o nedenle biraz zorlanıyorum denge konusunda :)

Kayınvalide hafif müdahaleci ama siz saygıyı ve mesafeyi koruduğunuz sürece, nişanlınız da kötüye doğru evrim geçirmezse, hayatınızda feci sorunlar yaratacak kadar büyük meselelermiş gibi gelmedi bana. Bir kere, zamanla sizi daha iyi tanıyacak, nelerden hoşlanmadığınızı, sınırlarınızın çok net olduğunu görecek ve 2 kere söylediği şeyi 1 kere söylemeye başlayacak. Nişanlınızın tavrı çok iyi. Sizi anlıyor, şimdiden kuracağınız aileye sahip çıkıyor ama annesine de laf gömmüyor. Takdir ettim kendisini.

çok sağolun :) bir an aklımda çok kötü bi senaryo canlandı benim. evlenince ya bu adam değişirse sonra annesi her şeye karışırsa, bu adam beni korumazsa tarzı :)) yorumlar çok rahatlattı teşekkür ediyorumm :)

Erkekler annelerine nota çekilmesi söz konusu olduğunda bundan rn iyisi olsa da kaçar.. Keşke eşlerine yaptıkları kadar annelerine de yapabilseler ama yapmazlar yapamazlar. Biz kadınlar da eşlerimiz için ailelerimizi kırıp dökeriz needendir bilmem... Nişanlınız yerinde davranmış.. Biraz daha ısrar etseniz anneni uyar bana karışmasın tarzı davranışlarınıza bu sefer annem iyi niyetli ama sen kötü niyetlisine döner iş. O yğzden tepkilerinizi arttırmadan bu şekilde cici cici uyarın yoksa biraz üstelerdeniz annemi sevmiyosn onu istemiyosuna adar varır laflar.. Allah hayırlı uğurlu etsin..

amin çok teşekkür ederim :) yok bir daha şikayet etmeyi düşünmüyorum zaten. bir kere uyardım, artık bir şey olduğunda sadece gözüne bakarım, daha da söylenmem :)) ben de bir sorun olduğunda annemi uyarıyorum, aman nişanlım ezilmesin aman onun gönlü olsun diye. ama erkekler hiç bizim gibi değiller :))

Bence nisanliniza şikayet etmeye erken baslamışsınız.hayir yani kadının dediğimi olmuş?? Yoo sizin dedikleriniz alınmış neticede.ben ortada sorun göremiyorum.her evlilik birliği durumunda fikirler catisacak sorunlar olabilecek bazi şeyleri görmezden gelin takılmayın derim

yo olmadı dediği ama, biraz fazla üstüme geldi sert bir üslupla. ricalı şekilde değil de, emir kipiyle biraz :) alışveriş simgesel bir şey. yarın bir gün başka şeylerde de böyle olabilir diye uyarmak durumunda kaldım :)

Nişanlınız gereken müdahaleyi yapmış
Kv durumu da uzatmamış
Tüm bunların üzerine bir de nişanlım bana ayar vermeye kalksa fena bozarım
Evleniyorsunuz diye insanları esir almıyorsunuz, bence kantarın topuzunu kaçırmayın, bu davranışlar ileride size döner mutlaka. İşinize karışılmasını istememeniz normal bir durum ama abartmadan yapmak gerek

esir filan almadım yahu :) elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum, hiçbir şeye zorlamıyorum, saygıda kusur etmiyorum. ben sınırlarımı aşmıyorum ama benim sınırlarım aşılıyor o nedenden ötürü bu konuşma gerçekleşti :)

Evlenmek üzere olan genç kadınlatın bdv'ye girmeleri engellenmeli bence.

Anlattığın kadarıyla kayınvaliden şeker gibi kadın, o kadar kusur kadı kızında da olur. Hepimiz dört dörtlük müyüz sanki? İnsanları kusurlarıyla kabul edersen evliliğin yolunda gider. Nişanlın da akıllı adam belli ki, boş yere doldurma kendi kendini.

öyle diyorsanız öyledir :) içim rahatladı kk dan sonra. evlilik çok yakın, kararımı gözden geçirip geçirip duruyorum :))

öncelikle kv konusu actigin icin seni kutlarim 😁
nisanlin destek cikiyormus zaten kv de kotu gibi gelmedi bana karismak degilde fikir veriyordur 😉 bi sorun cikmaz gibi

:)))) hep boşanma, nişan atma konuları açtığımdan, ilk defa benim de normal bir derdim oldu :)))) Allah iyi günlerimizi aratmasın şaka maka da :)) fikir verme tarzını, üslubundan dolayı ben müdahale olarak algılarım. inşallah bir sorun çıkmaz :) benim de annem fenadır, bir karışsa ortalık karışır :KK70:

Bence bir problem yok. Eşeleyip dert aramayın. Nişanlınız gayet dengeyi buluyor, anan şöyle anan böyle darlamayın adamı

yok darlamıyorum, durumu izah ederken de, anneni seviyorum ama bu durumdan rahatsız oldum şeklinde izah ettim. kelimeleri seçe seçe :))

Endişelenmeyin , endişe doğru adımlar attirmaz.

Şu an için bir falso yoksa gelecek için detaylar düşünmeyin.

" Ben konuşurum annemle " cümlesini duymak istemezdim ben mesela. Gayet makul bir cevap vermiş. Ben konuşurum diyenlerin çoğu fos çıkıyor. Ve anlatmayı beceremediklerinden annelerini bileyebiliyorlar.

Siz mesafenizi koruyun. Alttan alta sevginizi de verin kv.ye.

Müdahale ettiği zaman , " ben böyle istiyorum " değil de, bunlarda çok zevkli ama benim zevkime , tarzıma tam olarak bunlar daha uygun " gibi cümleler daha doğru geliyor bana.

Kv.ler mayın tarlasına benziyor. Basmadan geçerseniz , kendinizi doğru ifade ederseniz inada sokmadan sonraki hayatınızda daha dikkatli oluyorlar kötü kalpli biri değilse.

Yine şikayet ederken çok ustemeleyin nişanliniza. Onunda yanlış adım.atmasına, yanlış söz kullanmasına sebep olabilir.

Kendinizi anlatın en çok , kv.ti örnek göstermeden.

Her erkeğin için de korumacı bir özellik vardır. Okları annesinin üzerine tutarsanız daimi olarak hatalı adım atmaya başlar nisanliniz.

haklısınız.. dediğiniz şekilde söyledim ama, güzel de ben şunları beğeniyorum şeklinde söyledim :) höt höt konuşmadım, hatta ısrar yedikçe ezildim büzüldüm. nişanlım da fark etti sanırım ondan yardımcı oldu :KK70:

biri ile nişan alışverişine giderseniz karışmamasını nasıl bekleyebilirsiniz? x bir tanıdığım beni nişan alışverişine çağırsa ben de fikrimi söylerim, diretmem ama söylerim zira orada bulunmam sebebim odur. kayınvalide ve kayınpeder ile alışverişe çıkıp susmalarını beklemek saçma değil mi? ben de bu süreçlerden geçtim ve değil kayınvalide kendi ablam annem ile bile çıkmadım alışverişe.

onun dışında nişanlın idare ediyor. bi problem göremedim.

alışverişin sadece bir kısmına iştirak ettiler :) fikir verilebilir, ben de fikir veriyorum insanlara. ama şu olsun bu olsun şeklinde ısrarla biraz da emir kipiyle olunca işin rengi değişti :)

Bunu demiş olsa ooohh arkana bile bakma hiç bişey olmaz derdim ancak ve lakin bu orta yolu bulmaya çalışır vaziyette o yüzden baştan tavrını koyman net olman en iyisi kv yakın olmaya çalışıyor ama bu yakınlığı sana yardım etmeyi daha sonra madem yakınım karışırım modunda kullanabilir bu kötülük senaryoları değil birebir yaşadım bunu nişan elbiseme karışmayla başladı şimdi hala arada sınırı aşıp deniyor o zamanda tavrın net olursa sınırını geçemez başın ağrımaz ufak şeylerle

yani nişanlıma aksettirmekte iyi mi yaptım o zaman :) netlik sınırım iyi mi :)

Bir daha alışverişlerinize kv ile çıkmazsanız karışmasına engel olursunuz. Genellemeden o anlık sorunlar üzerine çözüm üretirseniz kafanız rahat olur. Hem de kendinizi doldurmazsınız. Allah tamamına erdirsin inşallah.

aminn sağolun :) bir daha dikkat edeceğim inşallah :)

Valla iyisi de kötüsü de alışverişte kendini göstermeye çalışıyor. Belki ilerde ev için de bir şeyler söyler ama eşiniz laf ettirmediyse, siz de mesafe koyarsanız hiçbir şey olmaz. Bence her şey gayet güzel görünüyor.

sağolunn, bu ayarda devam o zaman :)

Merhaba,
Ben ciddi bi sorun görmedim nişanlınızda da ailesinde de.
Hatırlarsanız geçen hafta ben konu açmıştım ailesinin ilgisizliğiyle ilgili falan.. kendiminkilerle kıyaslayınca herşey olması gerektiği gibi geldi bana, mesela alışverişte kayınvalide hiçbişeye karışmayıp geriden dursada bi tuhaf olur, o da kendince fikrini sölemiş, nişanlınız ve sizin tavrınız karşısında da diretmemiş ve arkanızdan bunu mesele etmemiş.. bilmiyorum bence olumsuz bir sinyal yok:)

teşekkür ederimm :) fikir söyleme tarzından dolayı böyle algıladım sanırım.. inşallah olumlu olur her şey :)

Her anne evladının iyiliğini ister,bence iyi niyetle alışverişte şu alınsın bu alınsın demiş,zaten çok kötü bi kadın olsaydı alıiverişte olay çıkarırdı kendi istediği olmadı diye,nişanlınızda gereken yerde gerekli şekilde konuşmuş,henüz evli değilsiniz ,öyle olur mu böyle olur mu diye nişanlınız olmayan şeyler yüzünden nasıl bi tavır alabilir ki annesine karşı, onı zamanı gelince ancak görürsünüz, bu konu hakkında da şimdiden bunaltmayın nişanlınızı,siz gerekli mesefade durursanız bunlara zaten gerek kalmayacaktır,mutluluklar diliyorum.

konuyu hallettik zaten, konuşmanın ardından hemen kapattım mevzuyu, daha da açmayı düşünmüyorum :) olay çıkarmaması da iyi aslında dediğiniz gibi. orda trip atıp çekip gidebilirdi de doğru :)

Kvniz normal kv, kendince fikir sunuyor, iyi bulduğunu öneriyor, eh ısrar da olur bir miktar kendisi de ev hanımı ise, ilgi alanıdır porselen takımlar, kumaşlar vb, ondan da bir miktar ısrarcı olabilir. Annem de öyledir, çeyizdir, kumaştır filan pek sever, anlar kalitelisinden, neyin modasının daha kalıcı olduğundan, kullanışlı olduğundan; karışmadan, fikir belirtmeden, ısrar etmeden duramaz bu tarz alış-verişlerde.

Ben herhangi bir art niyet göremediğim gibi düşünceleriniz de abartı geldi, tek bir olayda (ki olay bile sayılmaz bence) hemen nişanlıya şikayet edilmiş kadın "Müdahaleden hoşlanmam" diye. Bunu yapmayın, nişanlınızı bıktırırsınız; size, esas tavsiyem bu yönde. Erkeklere, annelerini her ufak şeyde şikayet etmeyin, endişeliyim havasına sokmayın. Daha sonrasında ciddi bir durum yaşanırsa (ki umarım yaşanmaz) "Zaten her şeye takıyorsun, kadının her hareketi kabahat oluyor"a bağlarlar, siz kendi kendinizi zor durumda bırakmış olursunuz, geçinmeye niyetli olun. Bu vıç vıç bir samimiyet anlamına gelmiyor elbette, belli bir mesafede duracaksınız illaki, temkinli olun ama tetikte durur gibi de davranmayın.

Bana yazdıklarınızın hissettirdiği bu, her hareketinden nem kapmayın kadının, o da anne, o da heves ediyor; uzatsa, surat yapsa ya da söylense hak vereceğim endişelerinize. Ve aksine, oğlu da gayet kaba davranmış bence, "Onlar güzel değil" filan demek, hemen "Nişanlım böyle seviyor" diye atlamak; bunlar kaba. "Annecim, bunlar da hoşmuş ama bizim aklımızdaki modeller biraz daha farklı" vb. diyebilirdi, direkt zevksiz der gibi. Kadın buna filan bozulmamış bari.

Hayırlısı olsun diyorum, umarım içinize siner, evinize yakışır aldıklarınız, keyifli bir düğün süreci olur.
Kendinizi doldurmamanızı tavsiye ediyorum. Kayın valide diye çıkmış adları, hepsi art niyetli olacak, kıskanacak yarışacak diye bir şey yok.

çok teşekkür ederim :) arada başka şeyler de olduğundan birikince artık bir yerde uyarma gereği hissettim. yoksa en ufak bir şeyde böyle bir konuşma yapacak bir insan da değilim aslında. olayları hep görmezden gelirim. bu huyumdan dolayı daha önce büyük yanlışlar yaptım, o yüzden vaktinde müdahale hayat kurtarsın diye şimdiden söylemek durumunda kaldım :))

Artilari daha cok gibi
Dort dortluk yuzde yuz istediginiz gibi olamaz.
Artilara dolu tarafa odaklanip sevmeye hosgormeye saygi duymaya bakin
Nisanliniz hakli gibi uslupta sorunu var ama niyeti iyisi olsun cabasi.
Zor bir donem evlenince illa kotuye gitmiyor bizimki gitgide iyiye gidiyor
Ama yuzde yuz benim istedigim gibi olamaz ben beklemiyorumda. Annemde benim istedigim gibi mi sanki?

çok sevindim adınııza :) evlenince her şey daha kötü olur diyorlar ya ondan korkuyorum. iyiye de gidebiliyor demekki. inşallah benim de iyi olur çok sağolun :)

Allah yardımcınız olsun :) ben şimdi söylemekle doğru mu yaptım yapmadım mı tam emin olamıyorum, tavır koyduğun iyi oldu diyenler de olmuş, şikayet etmemi yanlış bulanlar da.. aslında başka takıldığım şeyler de olduğu için birikince söylenmek zorunda kaldım. yoksa daha fazla artar diye korktum. çok da üslubunca söyledim, annesini suçlar gibi değil de, müdahale gelince zor durumda kaldım, rahatsız oldum, kırmamak için akla karayı seçtim, benim için çok zor oldu şeklinde.. inşallah mimlenmem nişanlım tarafından :))

çok teşekkür ederim.. Allah yardımcınız olsun, hamile kızdan iş beklememesi aksine yardım etmesi lazım sanırım.. :) bizimki yedirme içirme konusunu sadece bana yapmıyor aslında, başkalarına da o şekilde. tanıdıktı zaten, sırf bana gösteriş olması açısından yapmadığını biliyorum cömert bir kadın. yemeğe çağırdığımızda yapılacak ne var ben de bir şey yapayım getireyim dedi, düşünceli de davranıyor bazı konularda. ama işte alışverişte böyle olunca ben bir anda noluyoruz oldum içimden :)) ya dedim hayatı bana zehir etmeye kalkarsa filan. evlilik fobim var aslında belki de gözümde büyüttüm meseleyi, belki de endişemde haklıyımdır. zaman gösterecek sanırım. yorumlar içimi rahatlattı ama çok çok teşekkür ediyorum :)

önceki nişanımda ben de sıcak davranmanın bedelini çok ağır ödedim, o nedenle mesafeli olmaya çalışıyorum. bir de kırıcı olabiliyorlar bazen. kırarlarsa ben ömür boyu unutmam kendimi bildiğim için kırmayacakları bir mesafede durmaya çalışıyorum. dengeyi kurabilirim inşallah :)

yok kırarak söylemedim ki :) o da güzelmiş ama ben bunu beğendim şeklinde söyledim. çok üstelediği için daraldım. soğuk da değilim de, mesafeliyim. çünkü içlerinde art niyet olmadan rahat rahat konuşan insanlar olduklarını söylediler. ailecek üslupları biraz ağır. kırılmayacak bir mesafede durmaya çalışıyorum :)

sağolun :) ilk defa şikayet ettim 5 aydır nişanlıyım. başka takıldığım şeyler de olmuştu onları hep saklamıştım :) çok bariz bir sorun yok aslında ama benim kırmızı çizgilerimi aşan şeyler olabiliyor. uyarmasam belki daha da artacaktı diye.. aslında biraz da nişanlımın tavrını merak ettim. kavga edeceğiz sandım. öyle olgun olgun alttan ala ala konuştuki, bir de ona şok oldum :)

ben söyleyemeyebilirim, kendi annem olsa rahat rahat söylüyorum da, saygısızlık gibi olur diye çekinirim kv ye

buraya yazmadan önce baya takılmıştım da, şimdi rahatladım şükür :) kötü bir evliliğimin olmasından aşırı korkuyorum, ondan tedirginim :)

sanırım evlendikten sonra ben de rahat rahat söylerim, şimdi kırarım üzerim diye çekinerek söylüyorum. bir de saygısızlığa kaçmamak için nişanlımın konuşmasının daha doğru olduğunu düşündüm ilkten ama, o da politik davrandı, belki böylesi daha iyi oldu bilemiyorum :)

eli çok açık bir kadın, sadece bana özel olmadığı için onda art niyet aramadım açıkçası :)

ay inşallah çok çok teşekkür ederim :) daha önce bana yakışmayan hatalar yaptığım için, herkesi kendim gibi sandığım için başıma çok şeyler geldi. o nedenle ya kötülerse de yine iyi sanıyorsam diye diken üstündeyim biraz :) kv sinirlenince hiç ağzının ayarı yokmuş, aracı olan kişiler de uyarmıştı :)) o nedenle sinirlendirmeyeceğim, beni kırmayacakları bir mesafe ayarlamaya çalışıyorum. benim pek ortam yok ya çok severim ya hiç sevmem, o nedenle biraz zorlanıyorum denge konusunda :)

çok sağolun :) bir an aklımda çok kötü bi senaryo canlandı benim. evlenince ya bu adam değişirse sonra annesi her şeye karışırsa, bu adam beni korumazsa tarzı :)) yorumlar çok rahatlattı teşekkür ediyorumm :)

amin çok teşekkür ederim :) yok bir daha şikayet etmeyi düşünmüyorum zaten. bir kere uyardım, artık bir şey olduğunda sadece gözüne bakarım, daha da söylenmem :)) ben de bir sorun olduğunda annemi uyarıyorum, aman nişanlım ezilmesin aman onun gönlü olsun diye. ama erkekler hiç bizim gibi değiller :))

yo olmadı dediği ama, biraz fazla üstüme geldi sert bir üslupla. ricalı şekilde değil de, emir kipiyle biraz :) alışveriş simgesel bir şey. yarın bir gün başka şeylerde de böyle olabilir diye uyarmak durumunda kaldım :)

esir filan almadım yahu :) elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum, hiçbir şeye zorlamıyorum, saygıda kusur etmiyorum. ben sınırlarımı aşmıyorum ama benim sınırlarım aşılıyor o nedenden ötürü bu konuşma gerçekleşti :)

öyle diyorsanız öyledir :) içim rahatladı kk dan sonra. evlilik çok yakın, kararımı gözden geçirip geçirip duruyorum :))

:)))) hep boşanma, nişan atma konuları açtığımdan, ilk defa benim de normal bir derdim oldu :)))) Allah iyi günlerimizi aratmasın şaka maka da :)) fikir verme tarzını, üslubundan dolayı ben müdahale olarak algılarım. inşallah bir sorun çıkmaz :) benim de annem fenadır, bir karışsa ortalık karışır :KK70:

yok darlamıyorum, durumu izah ederken de, anneni seviyorum ama bu durumdan rahatsız oldum şeklinde izah ettim. kelimeleri seçe seçe :))

haklısınız.. dediğiniz şekilde söyledim ama, güzel de ben şunları beğeniyorum şeklinde söyledim :) höt höt konuşmadım, hatta ısrar yedikçe ezildim büzüldüm. nişanlım da fark etti sanırım ondan yardımcı oldu :KK70:

alışverişin sadece bir kısmına iştirak ettiler :) fikir verilebilir, ben de fikir veriyorum insanlara. ama şu olsun bu olsun şeklinde ısrarla biraz da emir kipiyle olunca işin rengi değişti :)

teşekkür ederimm :) fikir söyleme tarzından dolayı böyle algıladım sanırım.. inşallah olumlu olur her şey :)

konuyu hallettik zaten, konuşmanın ardından hemen kapattım mevzuyu, daha da açmayı düşünmüyorum :) olay çıkarmaması da iyi aslında dediğiniz gibi. orda trip atıp çekip gidebilirdi de doğru :)

çok teşekkür ederim :) arada başka şeyler de olduğundan birikince artık bir yerde uyarma gereği hissettim. yoksa en ufak bir şeyde böyle bir konuşma yapacak bir insan da değilim aslında. olayları hep görmezden gelirim. bu huyumdan dolayı daha önce büyük yanlışlar yaptım, o yüzden vaktinde müdahale hayat kurtarsın diye şimdiden söylemek durumunda kaldım :))

çok sevindim adınııza :) evlenince her şey daha kötü olur diyorlar ya ondan korkuyorum. iyiye de gidebiliyor demekki. inşallah benim de iyi olur çok sağolun :)
Kız Allah canını almasın bu kadar alıntıyı nasıl yaptın 😱 bana yaptığın yorumu bulana kadar kör oldum ya Allah seni napmasın 😄😄 neyseki gördüm şükür :KK66:

Merhabalar.. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlım uyumlu sessiz sakin bir adam. İyi anlaşıyoruz. Kriz olduğunda güzel idare ediyor. Yalnız sütten ağzım yeterince yandığından, üfleme amaçlı sizlere danışmak istedim :)

Nişan alışverişinde idik. Kayınvalidem kendi zevkine göre bir şeyleri seçmem konusunda diretti. Onları beğenmediğimi söyledim, kendi zevkime göre seçtim. Bu esnada nişanlım da annesine, saft böyle seviyor dedi, annesinin gösterdiklerine baktı, 'güzel değil' dedi ve kayınpeder de hiç kv'yi dinlemedi. Nitekim kendi isteklerim oldu. Lakin ki kv biraz fazla üsteledi, onlar olmaz bunlar olsun tarzı. Böyle olunca uygun bir zamanda nişanlımla konuştum. Bunun fikir vermekten ziyade müdahale olduğunu söyledim. O da annesinin fikir verme niyetinde olduğunu, üslubunun kaba olduğunu söyledi. İçinde art niyet olmadığını, daha güzelini seçmemiz için söylediğini söyledi. Ama ben orada senin öyle sevdiğini söyledim dedi. Annesi daha sonra da hiç arkamdan konuşmamış seçimlerim hakkında.

Evlenince de yaşanabileceğini söyledim bu durumun. Müdahaleden hoşlanmadığımı belirttim. Karışmaz, herkes kendi evine karışsın dedi. Daha önceden de bir mevzu olmuştu, annesi beni yardıma çağıracaktı bir mevlüt için. Ben çalıştığım için nişanlım direk, 'saft çalışıyor, gelse 1 saat kalır taş çatlasa, gerek yok' demiş, idare etmiş. Dediğim gibi nişanlım beni hiçbir şeye zorlamıyor Allah razı olsun. Alınacak en ufak şeyde bile bana gösteriyor, sen kullanacaksın diyor. Babası da 'nişanlın öyle diyorsa tamamdır' modunda sağolsun.

Gel gelelim kuru fasulyenin faidelerine :) Ben saftoroz olduğum için çok iyi analiz edemiyor olabilirim. Şimdi nişanlım üstüne düşeni tam manasıyla yapmış oluyor mu? Annesi bu tavrını ilerde sürdürür mü? (Cevabını biliyorum) İyi bir kadın aslında, sofrada kocasının önünden alıyor benim önüme koyuyor zorla yediriyor. Ben gideceğim diye baklava börek açıyor. Durduk yere bir anda sarılıyor. Espriler yapıyor güldürüyor da :)) Bütün kışlık erzağımı şimdiden hazırlamış durumda. Yapmasa yapmaz, Allah razı olsun. Gerçi kızdırmamam gerekiyor. Çünkü kızınca ağzının ayarı yokmuş. Ben de mesafeli duruyorum.

Peki şimdi bu durumda kv evime barkıma karışır mı? Şimdi demeyin kendi annen yapsa ses etmezsin diye. Çünkü kendi annem de karışsa tepki veriyorum.

Normalde altlı üstlü oturmak istiyorlardı, ama ailem kesinlikle kız vermeyiz deyince mecbur kabullendiler, yarım saat uzaklarında oturuyor olacağız. Ben ne gibi sorunlar yaşarım şartlar böyleyken, bir el atın hanımlar :)
o olmasın bu olsun vs vs vs...hanım hanııım gelinine bir don almayan kaynanalar var sen sendekini beğenmiyorsun..kadının oğlunu alıyorsun ya yetmezmi .bırak eşyalarada kaynanan karar versin

Yaaani,ne var ki,biz neleeer neler seçeceğiz ileride geline,onlar ne anlar tecrübesiz cocuklar:confused:

Yani kırmadan çok fazla dile getirerek değil de tatlı tatlı alttan alttan rahatsız olduğunuzu belirtin

Merhabalar.. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlım uyumlu sessiz sakin bir adam. İyi anlaşıyoruz. Kriz olduğunda güzel idare ediyor. Yalnız sütten ağzım yeterince yandığından, üfleme amaçlı sizlere danışmak istedim :)

Nişan alışverişinde idik. Kayınvalidem kendi zevkine göre bir şeyleri seçmem konusunda diretti. Onları beğenmediğimi söyledim, kendi zevkime göre seçtim. Bu esnada nişanlım da annesine, saft böyle seviyor dedi, annesinin gösterdiklerine baktı, 'güzel değil' dedi ve kayınpeder de hiç kv'yi dinlemedi. Nitekim kendi isteklerim oldu. Lakin ki kv biraz fazla üsteledi, onlar olmaz bunlar olsun tarzı. Böyle olunca uygun bir zamanda nişanlımla konuştum. Bunun fikir vermekten ziyade müdahale olduğunu söyledim. O da annesinin fikir verme niyetinde olduğunu, üslubunun kaba olduğunu söyledi. İçinde art niyet olmadığını, daha güzelini seçmemiz için söylediğini söyledi. Ama ben orada senin öyle sevdiğini söyledim dedi. Annesi daha sonra da hiç arkamdan konuşmamış seçimlerim hakkında.

Evlenince de yaşanabileceğini söyledim bu durumun. Müdahaleden hoşlanmadığımı belirttim. Karışmaz, herkes kendi evine karışsın dedi. Daha önceden de bir mevzu olmuştu, annesi beni yardıma çağıracaktı bir mevlüt için. Ben çalıştığım için nişanlım direk, 'saft çalışıyor, gelse 1 saat kalır taş çatlasa, gerek yok' demiş, idare etmiş. Dediğim gibi nişanlım beni hiçbir şeye zorlamıyor Allah razı olsun. Alınacak en ufak şeyde bile bana gösteriyor, sen kullanacaksın diyor. Babası da 'nişanlın öyle diyorsa tamamdır' modunda sağolsun.

Gel gelelim kuru fasulyenin faidelerine :) Ben saftoroz olduğum için çok iyi analiz edemiyor olabilirim. Şimdi nişanlım üstüne düşeni tam manasıyla yapmış oluyor mu? Annesi bu tavrını ilerde sürdürür mü? (Cevabını biliyorum) İyi bir kadın aslında, sofrada kocasının önünden alıyor benim önüme koyuyor zorla yediriyor. Ben gideceğim diye baklava börek açıyor. Durduk yere bir anda sarılıyor. Espriler yapıyor güldürüyor da :)) Bütün kışlık erzağımı şimdiden hazırlamış durumda. Yapmasa yapmaz, Allah razı olsun. Gerçi kızdırmamam gerekiyor. Çünkü kızınca ağzının ayarı yokmuş. Ben de mesafeli duruyorum.

Peki şimdi bu durumda kv evime barkıma karışır mı? Şimdi demeyin kendi annen yapsa ses etmezsin diye. Çünkü kendi annem de karışsa tepki veriyorum.

Normalde altlı üstlü oturmak istiyorlardı, ama ailem kesinlikle kız vermeyiz deyince mecbur kabullendiler, yarım saat uzaklarında oturuyor olacağız. Ben ne gibi sorunlar yaşarım şartlar böyleyken, bir el atın hanımlar :)
Saftaroz diyerek kendinize haksızlık ediyorsunuz bence gayet gözü açık birine benziyorsunuz:halay:

valla ne akilli kadinsiniz ben bu surecleri yasarken girip suraya sormayi okumayi akil edemedim. bu siteyi sadece bebek sahbi olmak isteyenlerin formu saniyordum o zamanlar.. simdi kopru gecilene kadar temkinli oluyorlar canim, nisanli kizi kaybetmek istemiyor, anneye ya da babaya dur diyebiliyor, kv-kp biraz geri duruyor iki diyecekse birini diyor birini yutuyor.. gelelim benim kuru fasulyenin faidelerine.. evlilik gercekelsince damat rahatliyor anneye babaya dur demek zoruna gidiyor esi uzerine basilabilir goruyor.. annemi idare edelim babama karsi gelmeyelim, alttan alan biz olalim, annem hakli sen art niyetlisin onu iyiligin icin dedi vs.. esim sessiz sakin uyumlu diyorsun sana karsi perdesi yirtilmamis yirtilsa yani artik evli olsaniz herkes her seyi acik net konusuyor olsa terazinin sizden kismina yuklenecek ana ata saymak icin.. ne oldu adam degisti arkamda degil diyeceksiniz.. ben de uyumlu davranmaya calistim sustum siz akillilik etmissiniz bu mudaheledir istemem demissiniz.. cizginizi net cizin tavrinizi koyun ama evlendikten sonra cizdigim senaryoyla karsilasmaniz ccook kuvvetle muhtemel.. tecrube konusuyor.. hem de bir kere degil tecruben daha fazla.. benim kv neler yapardi kestane aldirirdi misir aldirirdi pasta aldirirdi en olmadik ufak tefek onemli gunleri bahane eder eli dolu dolu bize gelirdi hediyelerle pastalarla.. tecrubeli biri olarak tek bir sey soyle deseniz.. kimsenin iyi niyetinden emin olma ben ne soklar yasadim bir dinleseniz benden derim.. tabi kimsenin de ustunu kolay cizme ama bolye anne gibi davranip en ufak anlasmazliklarda tirnakalrini cikariyorlar.. sana aliniyor sen kullancam onu begendiyse o olsun demliydi diyememis icinde tutamamis kim bilir perde yirtilsa arda dugunden sonra neler diyecek yapacak,,

Yaaani,ne var ki,biz neleeer neler seçeceğiz ileride geline,onlar ne anlar tecrübesiz cocuklar:confused:

Kıdemli ev hanımı olayı işte. :KK70: :KK70:
İlgi alanı bu olan, karışmadan edemiyor. Artık kvyi de idare ederek, gücendirmeden, bildiklerini okuyacak gelinler.
Ben zerre karışacağımı zannetmiyorum o günleri görürsem; hem anlamam, hem evde oturacak olan ben değilim bana düşmez; maddi durumlar o zaman da iyi olursa (Tabi gelini de seversem, bu önemli :KK53: ) çocukları da yormam "Siz sadece seçin" derim, alıveririm de beğendiklerini, yeter ki huzurları olsun.

Annem eski terzilerden, perdelerim de dahil her şeyime atladıydı kadın; kvm olmasına gerek yoktu yani, doğuştan var bir tane başımda, bilirim. :KK70:
Koltuk takımı kumaşları, halılar, yemek takımları, modelleri vırtı zırtı falan her şeyi annem seçmişti. Ben de hiç karışmamıştım, "Neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın-yaptırın" deyip çekilmiştim. Önemsemiyordum hiç böyle şeyleri, ilgim alakam olmadığı gibi "Aman eşya işte, işimi görsün, şekli, rengi, tipi önemli değil" diye düşünüyordum, ona bak, şunu seç vs, boşuna zaman harcamak gibi geliyordu; nasıl olsa yerime seçen var diyor işime bakıyordum. Bu kadar da yapmamak gerekiyormuş.

Evde çok vakit geçirmediğimden batmıyordu da, ancak ne zamanki işten ayrılıp çocukla birlikte evde takılmaya başladım, o zaman fark ettim, ev benim ev değil; neredeyse hiçbir köşesinde ben yokum, zevkime dair bir şey yok. :)) Bununla kalsa iyi, hoşlanmadığım, gıcık aldığım, hiç kullanmadığım tür eşyalar da evimde. :KK70: Kadın doldurmuş ne varsa.

Geçen seneden beridir, hala ev düzenliyorum, eşya veriyorum, çaktırmadan çeyizimi dağıtıyorum (Annem görse o örtüleri hediye verdiğimi, küser :KK70:). Bayasını dağıttım ama hala düzene oturtamadım desem, bir senedir... Kadın bir şey beğeniyor, kendine alırken bana da alıyor getiriyor, bir yerden yine dolup duruyor ev. "Alma kullanmıyorum" diyorum, alıyor, gecelik görür beğenir alır gelir, peçete takımı görür, beğenir alır gelir. Evleneli 6 sene oldu, düğün alış verişi bitmedi kadının ahslanajdjsd... Daha önce anlattımdı sanırım ben bunu bir başka konuda, dertliyim yani baya. :KK70:

En olmadı oğlana yığarım komple, vintage çeyiz diye. Gelin uğraşsın. :KK70:

Kıdemli ev hanımı olayı işte. :KK70: :KK70:
İlgi alanı bu olan, karışmadan edemiyor. Artık kvyi de idare ederek, gücendirmeden, bildiklerini okuyacak gelinler.
Ben zerre karışacağımı zannetmiyorum o günleri görürsem; hem anlamam, hem evde oturacak olan ben değilim bana düşmez; maddi durumlar o zaman da iyi olursa (Tabi gelini de seversem, bu önemli :KK53: ) çocukları da yormam "Siz sadece seçin" derim, alıveririm de beğendiklerini, yeter ki huzurları olsun.

Annem eski terzilerden, perdelerim de dahil her şeyime atladıydı kadın; kvm olmasına gerek yoktu yani, doğuştan var bir tane başımda, bilirim. :KK70:
Koltuk takımı kumaşları, halılar, yemek takımları, modelleri vırtı zırtı falan her şeyi annem seçmişti. Ben de hiç karışmamıştım, "Neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın-yaptırın" deyip çekilmiştim. Önemsemiyordum hiç böyle şeyleri, ilgim alakam olmadığı gibi "Aman eşya işte, işimi görsün, şekli, rengi, tipi önemli değil" diye düşünüyordum, ona bak, şunu seç vs, boşuna zaman harcamak gibi geliyordu; nasıl olsa yerime seçen var diyor işime bakıyordum. Bu kadar da yapmamak gerekiyormuş.

Evde çok vakit geçirmediğimden batmıyordu da, ancak ne zamanki işten ayrılıp çocukla birlikte evde takılmaya başladım, o zaman fark ettim, ev benim ev değil; neredeyse hiçbir köşesinde ben yokum, zevkime dair bir şey yok. :)) Bununla kalsa iyi, hoşlanmadığım, gıcık aldığım, hiç kullanmadığım tür eşyalar da evimde. :KK70: Kadın doldurmuş ne varsa.

Geçen seneden beridir, hala ev düzenliyorum, eşya veriyorum, çaktırmadan çeyizimi dağıtıyorum (Annem görse o örtüleri hediye verdiğimi, küser :KK70:). Bayasını dağıttım ama hala düzene oturtamadım desem, bir senedir... Kadın bir şey beğeniyor, kendine alırken bana da alıyor getiriyor, bir yerden yine dolup duruyor ev. "Alma kullanmıyorum" diyorum, alıyor, gecelik görür beğenir alır gelir, peçete takımı görür, beğenir alır gelir. Evleneli 6 sene oldu, düğün alış verişi bitmedi kadının ahslanajdjsd... Daha önce anlattımdı sanırım ben bunu bir başka konuda, dertliyim yani baya. :KK70:

En olmadı oğlana yığarım komple, vintage çeyiz diye. Gelin uğraşsın. :KK70:
Ahhahhah,ev hanimligina dönüş yaptım ama o halıları yolan,her şey hakkında bir fikri olan ev hanimligina ulaşamadım:KK70:Cozumcuyum,en kısa yoldan halletmeye bakarım işimi,bir de gelinlerinkiyle uğraşmak mi :rolleyes:
İlle karışmak istersem bir arkadaşım var,müthiş bir dekorasyon kabiliyeti var,onu musallat ederim başlarına:KK70:
O çeyizlerden bende de var,kültür mirası olarak kızıma aktaracağım,ama şart koşacağım,kullanmazsa geri getirsin,benim evde kuflensinler,kimseye verdirmem valla:-)

X