Benim kv de de ilk zamanlar bizim önümüze önümüze yığardı, yiyecek her şeyi. “Yiyin, siz de ilerde bana bakarsınız diyerek arada” ..bir seferinde “anne sana bakması gereken öncelikle kendinsin, lütfen kendine dikkat et, başkalarından medet umacağına sağlığına öncelik ver” dedikten sonra bizim önümüzden gönüllü yiyecekleri alıp kaynımın kızının önüne yığmaya başladı(onu geleceğinin teminatı olarak gördüğü için)..insanlara karşı genel olarak özellikle yedirme içirme konusunda abartılı verici bir kadın benim kv..eskiden yedirip içirdiği insanlar şu an kendisiyle ilgilenmiyorsa ve başlarına kötü şeyler gelmişse(kanser olmak,trafik kazası geçirmek vs gibi) resmen seviniyor. Geçen gün bir tartışmada kızkardeşine “getirdiğim şeyleri b.k yer gibi yediniz” diye başına kakmış yedirdiklerini..kadının evinde birşey yiyip içmeye çekiniyorum.
Yani fazla fazla yedirip içirmesi bence bir arızaya işaret, iyi birşey olarak yorumlamayın onu. Nişanlınıza da çok güvenmeyin. Ben evliliğimin ilk yıllarında eşimin fazla ilgi,alakasından bunalıp boşanmaya kalkmıştım. Etrafımda fır dönerdi. Sonradan annesi bi kıymete bindi. Şimdi annesinin bir lafını söylüyorum tepkisi ne olacak diye, adamda çıt yok. İnsan en azından “olur mu öyle şey” ifadesini bekliyor..mesela, hamileyim ve küçük çocuğum var, hamileliğim sıkıntılı biraz, düşük tansiyondan(bazen kafamı kaldıramıyorum)..kadın benden,iş hizmet bekliyor, evde ütülerim sizi bekliyor diyor..çok yazdım ama kv ye öyle mesafeli ketum olun ki sizin tercihlerinize, size müdahale cesaretini bulamasın..özellikle burdan öğrendiğim kadarıyla da eşlere kv ile problemleri anlatınca adamlar savunma,açıklama moduna girip daha bir anneci oluyorlar sanki:/
Umarım herşey iyi gider sizin adınıza