Aa ben de kayınvalide konusu açıyorum sonunda :)

Benim kv de de ilk zamanlar bizim önümüze önümüze yığardı, yiyecek her şeyi. “Yiyin, siz de ilerde bana bakarsınız diyerek arada” ..bir seferinde “anne sana bakması gereken öncelikle kendinsin, lütfen kendine dikkat et, başkalarından medet umacağına sağlığına öncelik ver” dedikten sonra bizim önümüzden gönüllü yiyecekleri alıp kaynımın kızının önüne yığmaya başladı(onu geleceğinin teminatı olarak gördüğü için)..insanlara karşı genel olarak özellikle yedirme içirme konusunda abartılı verici bir kadın benim kv..eskiden yedirip içirdiği insanlar şu an kendisiyle ilgilenmiyorsa ve başlarına kötü şeyler gelmişse(kanser olmak,trafik kazası geçirmek vs gibi) resmen seviniyor. Geçen gün bir tartışmada kızkardeşine “getirdiğim şeyleri b.k yer gibi yediniz” diye başına kakmış yedirdiklerini..kadının evinde birşey yiyip içmeye çekiniyorum.
Yani fazla fazla yedirip içirmesi bence bir arızaya işaret, iyi birşey olarak yorumlamayın onu. Nişanlınıza da çok güvenmeyin. Ben evliliğimin ilk yıllarında eşimin fazla ilgi,alakasından bunalıp boşanmaya kalkmıştım. Etrafımda fır dönerdi. Sonradan annesi bi kıymete bindi. Şimdi annesinin bir lafını söylüyorum tepkisi ne olacak diye, adamda çıt yok. İnsan en azından “olur mu öyle şey” ifadesini bekliyor..mesela, hamileyim ve küçük çocuğum var, hamileliğim sıkıntılı biraz, düşük tansiyondan(bazen kafamı kaldıramıyorum)..kadın benden,iş hizmet bekliyor, evde ütülerim sizi bekliyor diyor..çok yazdım ama kv ye öyle mesafeli ketum olun ki sizin tercihlerinize, size müdahale cesaretini bulamasın..özellikle burdan öğrendiğim kadarıyla da eşlere kv ile problemleri anlatınca adamlar savunma,açıklama moduna girip daha bir anneci oluyorlar sanki:/
Umarım herşey iyi gider sizin adınıza:KK200:
Mükemmel özetlemissin ☺

Merhabalar.. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlım uyumlu sessiz sakin bir adam. İyi anlaşıyoruz. Kriz olduğunda güzel idare ediyor. Yalnız sütten ağzım yeterince yandığından, üfleme amaçlı sizlere danışmak istedim :)

Nişan alışverişinde idik. Kayınvalidem kendi zevkine göre bir şeyleri seçmem konusunda diretti. Onları beğenmediğimi söyledim, kendi zevkime göre seçtim. Bu esnada nişanlım da annesine, saft böyle seviyor dedi, annesinin gösterdiklerine baktı, 'güzel değil' dedi ve kayınpeder de hiç kv'yi dinlemedi. Nitekim kendi isteklerim oldu. Lakin ki kv biraz fazla üsteledi, onlar olmaz bunlar olsun tarzı. Böyle olunca uygun bir zamanda nişanlımla konuştum. Bunun fikir vermekten ziyade müdahale olduğunu söyledim. O da annesinin fikir verme niyetinde olduğunu, üslubunun kaba olduğunu söyledi. İçinde art niyet olmadığını, daha güzelini seçmemiz için söylediğini söyledi. Ama ben orada senin öyle sevdiğini söyledim dedi. Annesi daha sonra da hiç arkamdan konuşmamış seçimlerim hakkında.

Evlenince de yaşanabileceğini söyledim bu durumun. Müdahaleden hoşlanmadığımı belirttim. Karışmaz, herkes kendi evine karışsın dedi. Daha önceden de bir mevzu olmuştu, annesi beni yardıma çağıracaktı bir mevlüt için. Ben çalıştığım için nişanlım direk, 'saft çalışıyor, gelse 1 saat kalır taş çatlasa, gerek yok' demiş, idare etmiş. Dediğim gibi nişanlım beni hiçbir şeye zorlamıyor Allah razı olsun. Alınacak en ufak şeyde bile bana gösteriyor, sen kullanacaksın diyor. Babası da 'nişanlın öyle diyorsa tamamdır' modunda sağolsun.

Gel gelelim kuru fasulyenin faidelerine :) Ben saftoroz olduğum için çok iyi analiz edemiyor olabilirim. Şimdi nişanlım üstüne düşeni tam manasıyla yapmış oluyor mu? Annesi bu tavrını ilerde sürdürür mü? (Cevabını biliyorum) İyi bir kadın aslında, sofrada kocasının önünden alıyor benim önüme koyuyor zorla yediriyor. Ben gideceğim diye baklava börek açıyor. Durduk yere bir anda sarılıyor. Espriler yapıyor güldürüyor da :)) Bütün kışlık erzağımı şimdiden hazırlamış durumda. Yapmasa yapmaz, Allah razı olsun. Gerçi kızdırmamam gerekiyor. Çünkü kızınca ağzının ayarı yokmuş. Ben de mesafeli duruyorum.

Peki şimdi bu durumda kv evime barkıma karışır mı? Şimdi demeyin kendi annen yapsa ses etmezsin diye. Çünkü kendi annem de karışsa tepki veriyorum.

Normalde altlı üstlü oturmak istiyorlardı, ama ailem kesinlikle kız vermeyiz deyince mecbur kabullendiler, yarım saat uzaklarında oturuyor olacağız. Ben ne gibi sorunlar yaşarım şartlar böyleyken, bir el atın hanımlar :)
Ondan gelecek böreği de cöreği de kabul etmemelisiniz bence çünkü ileride başınıza kakabilir. Her damla bir mesafe olsun .ben de kv ile aram iyi olsun isteyip oldukça sıcak davranıştım boyumun ölçüsünü aldın. Ama bu sene mesela mesafe koydum yanına gitmem pek . Evine gidince de sohbet filan etmem pek kısa kısa konuşur geçerim kafa daha rahat ya böyle.

Valla canım hiçte o kadar saftaroz degilsin. Evet işlerine aldıklarına karıştırma ama bunu kırmadan dile getir. Inat edermiş gibi degil. Ne var yani kayınvalideninde gönlü olsa annecim onu şu sebeple kullanamam deseniz . Ayrica soguk durmayin niye duruyosunuz. Böyle geçim olmazki. Hep koca idare etmicek

Nişanlınız üzerine düşeni yapmış bu konuda şanslısınız. Evlendikten sonrada bu şekilde davranmaya devam etmesi birazda sizin eliniz de. Sizde nişanlınıza sürekli annen bunu yaptı şunu yaptı diye anlatmak yerine evlendikten sonra politik davranmayı tercih edebilirsiniz. Kayınvalideniz klasik kayınvalide işte ne eksik ne fazla😊

Sınırlarını çiz aşmasına izin verme.. Nişanlın da sana destek oluyor ? Kafana fazla takmamalısın Saygını Sevgini hürmetini göster Sınırlarını koru.. Oda kabullenecektir...

Mevzi alıp harekat planı çıkarmak çok yorucu. Sizce nişanlım üzerine düşeni yapıyor mu demek resmen savaş stratejisi belirlemek demek. Biraz akışına bırakın. Kontrol etmeye çalıştıkça kontrolden çıkar. Salın hayatınız aksın gitsin müdahale gerekirse o akışa müdahale edersiniz.
Ama mesafe koyun. Benim kv de de geçen haftalarda beni aramıştı. Müsait değildim dönüş yapamadım. Eşimi aramış. Neymiş? Kışlık domates yapıyormuş beni de çağıracakmış. İki hafta oldu beni aramışsın diye dönüş yapmadım. Nöbetlerden başımı kaldıramıyorum tek eksiğim senin kışlık domateslerindi çünkü :KK9: Ama açsaydım ve bana teklif etseydi kocamı ittirip annene birşey de demezdim. Anne bize yapmayın benim annem yapıp zorla veriyor zaten. Kendinize yaptığınız domates hazırlığına da yardım edemeyeceğim. Nöbetlerim çok sık ve çok Yorgunum. Kalan zamanımda ancak kendi evimin işlerini yapabiliyorum, derdim. Kocayı elinden geldiği kadar ittirme kendi işini kendin gör. Arayıp sorma sık sık ve gelip gitme yine sık sık. Çünkü kv deler nerde durmaları gerektiğini bilmiyor.

Dikkat etmeniz gereken sey verici olma konusu. Börekler, baklavalar eğer kendini iyi yapma ya da beklenti ile yapılıyorsa kötü Bi durum. Onun dısında kıslık yapmıs dediniz ya bi kısmını alın yani ihtiyacınız olan kadarını. Herkes idaresini bilsin. Bazı insanlar söle düşünür. Ben ona bunları yaptım, tabiki benim dediğim olacak.

Saftoroz falan değilsiniz bence. 🙂
Ailenizi de sizi de gayet akıllı ve mantıklı buldum.
Nişanlınız ortayı bulabiliyor gerektiği yerde ve gerektiği şekilde davranıyorsa korkmayın bence.
İlerde de bunu yapabilirse sorun kalmaz.
K.v biraz sinirliymis sanırım. Kim sinirliyken çok makul olabiliyor ki?
O da onun kusuru olsun.Cömert insanları severim güzel yönleriyle kötü yönlerini kapatın gereken mesafeyi koyun gitsin.
İnsanları yedirdiginin icirdiginin,iyi olan seylerin altında hep art niyet arayacaksak çok işimiz var.Hep temkinli temkinli nereye kadar. :110:
Bu kadar kasmaya gerek yok.
Mutlu olursunuz siz. 👍😉

Kayınvalide hafif müdahaleci ama siz saygıyı ve mesafeyi koruduğunuz sürece, nişanlınız da kötüye doğru evrim geçirmezse, hayatınızda feci sorunlar yaratacak kadar büyük meselelermiş gibi gelmedi bana. Bir kere, zamanla sizi daha iyi tanıyacak, nelerden hoşlanmadığınızı, sınırlarınızın çok net olduğunu görecek ve 2 kere söylediği şeyi 1 kere söylemeye başlayacak. Nişanlınızın tavrı çok iyi. Sizi anlıyor, şimdiden kuracağınız aileye sahip çıkıyor ama annesine de laf gömmüyor. Takdir ettim kendisini.

:))))) doğru diyorsunuz. peki annesini savunmuş gibi olmamış değil mi? ben şey bekledim, 'ben anneme izah ederim, biraz daha dikkatli olur' tarzı bir cümle kurmasını bekledim. çünkü benim de annemin karışabilceği mevzular oluyor, ben nişanlımlaa karşı karşıya dahi getirmeden anneme izah ediyorum, tatlı tatlı halloluyor. o yüzden endişe ettim sanırım.
Erkekler annelerine nota çekilmesi söz konusu olduğunda bundan rn iyisi olsa da kaçar.. Keşke eşlerine yaptıkları kadar annelerine de yapabilseler ama yapmazlar yapamazlar. Biz kadınlar da eşlerimiz için ailelerimizi kırıp dökeriz needendir bilmem... Nişanlınız yerinde davranmış.. Biraz daha ısrar etseniz anneni uyar bana karışmasın tarzı davranışlarınıza bu sefer annem iyi niyetli ama sen kötü niyetlisine döner iş. O yğzden tepkilerinizi arttırmadan bu şekilde cici cici uyarın yoksa biraz üstelerdeniz annemi sevmiyosn onu istemiyosuna adar varır laflar.. Allah hayırlı uğurlu etsin..

Bence nisanliniza şikayet etmeye erken baslamışsınız.hayir yani kadının dediğimi olmuş?? Yoo sizin dedikleriniz alınmış neticede.ben ortada sorun göremiyorum.her evlilik birliği durumunda fikirler catisacak sorunlar olabilecek bazi şeyleri görmezden gelin takılmayın derim

Merhabalar.. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlım uyumlu sessiz sakin bir adam. İyi anlaşıyoruz. Kriz olduğunda güzel idare ediyor. Yalnız sütten ağzım yeterince yandığından, üfleme amaçlı sizlere danışmak istedim :)

Nişan alışverişinde idik. Kayınvalidem kendi zevkine göre bir şeyleri seçmem konusunda diretti. Onları beğenmediğimi söyledim, kendi zevkime göre seçtim. Bu esnada nişanlım da annesine, saft böyle seviyor dedi, annesinin gösterdiklerine baktı, 'güzel değil' dedi ve kayınpeder de hiç kv'yi dinlemedi. Nitekim kendi isteklerim oldu. Lakin ki kv biraz fazla üsteledi, onlar olmaz bunlar olsun tarzı. Böyle olunca uygun bir zamanda nişanlımla konuştum. Bunun fikir vermekten ziyade müdahale olduğunu söyledim. O da annesinin fikir verme niyetinde olduğunu, üslubunun kaba olduğunu söyledi. İçinde art niyet olmadığını, daha güzelini seçmemiz için söylediğini söyledi. Ama ben orada senin öyle sevdiğini söyledim dedi. Annesi daha sonra da hiç arkamdan konuşmamış seçimlerim hakkında.

Evlenince de yaşanabileceğini söyledim bu durumun. Müdahaleden hoşlanmadığımı belirttim. Karışmaz, herkes kendi evine karışsın dedi. Daha önceden de bir mevzu olmuştu, annesi beni yardıma çağıracaktı bir mevlüt için. Ben çalıştığım için nişanlım direk, 'saft çalışıyor, gelse 1 saat kalır taş çatlasa, gerek yok' demiş, idare etmiş. Dediğim gibi nişanlım beni hiçbir şeye zorlamıyor Allah razı olsun. Alınacak en ufak şeyde bile bana gösteriyor, sen kullanacaksın diyor. Babası da 'nişanlın öyle diyorsa tamamdır' modunda sağolsun.

Gel gelelim kuru fasulyenin faidelerine :) Ben saftoroz olduğum için çok iyi analiz edemiyor olabilirim. Şimdi nişanlım üstüne düşeni tam manasıyla yapmış oluyor mu? Annesi bu tavrını ilerde sürdürür mü? (Cevabını biliyorum) İyi bir kadın aslında, sofrada kocasının önünden alıyor benim önüme koyuyor zorla yediriyor. Ben gideceğim diye baklava börek açıyor. Durduk yere bir anda sarılıyor. Espriler yapıyor güldürüyor da :)) Bütün kışlık erzağımı şimdiden hazırlamış durumda. Yapmasa yapmaz, Allah razı olsun. Gerçi kızdırmamam gerekiyor. Çünkü kızınca ağzının ayarı yokmuş. Ben de mesafeli duruyorum.

Peki şimdi bu durumda kv evime barkıma karışır mı? Şimdi demeyin kendi annen yapsa ses etmezsin diye. Çünkü kendi annem de karışsa tepki veriyorum.

Normalde altlı üstlü oturmak istiyorlardı, ama ailem kesinlikle kız vermeyiz deyince mecbur kabullendiler, yarım saat uzaklarında oturuyor olacağız. Ben ne gibi sorunlar yaşarım şartlar böyleyken, bir el atın hanımlar :)

Nişanlınız gereken müdahaleyi yapmış
Kv durumu da uzatmamış
Tüm bunların üzerine bir de nişanlım bana ayar vermeye kalksa fena bozarım
Evleniyorsunuz diye insanları esir almıyorsunuz, bence kantarın topuzunu kaçırmayın, bu davranışlar ileride size döner mutlaka. İşinize karışılmasını istememeniz normal bir durum ama abartmadan yapmak gerek

Evlenmek üzere olan genç kadınlatın bdv'ye girmeleri engellenmeli bence.

Anlattığın kadarıyla kayınvaliden şeker gibi kadın, o kadar kusur kadı kızında da olur. Hepimiz dört dörtlük müyüz sanki? İnsanları kusurlarıyla kabul edersen evliliğin yolunda gider. Nişanlın da akıllı adam belli ki, boş yere doldurma kendi kendini.

öncelikle kv konusu actigin icin seni kutlarim 😁
nisanlin destek cikiyormus zaten kv de kotu gibi gelmedi bana karismak degilde fikir veriyordur 😉 bi sorun cikmaz gibi

benim de endişem tam olarak bu aslında. her alışverişte yoktular, sadece bir tanesine geldiler onda da böyle oldu :) yarın bir gün annesi bir şey için direttiğinde bizim iş didişmeye dönüşecek de nişanlım da yeterince koruyamayacak gibi bir izlenim oluştu bende ama bir de dışarıdan bakılsın istedim. insan tanıma konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü artık :)

Endişelenmeyin , endişe doğru adımlar attirmaz.

Şu an için bir falso yoksa gelecek için detaylar düşünmeyin.

" Ben konuşurum annemle " cümlesini duymak istemezdim ben mesela. Gayet makul bir cevap vermiş. Ben konuşurum diyenlerin çoğu fos çıkıyor. Ve anlatmayı beceremediklerinden annelerini bileyebiliyorlar.

Siz mesafenizi koruyun. Alttan alta sevginizi de verin kv.ye.

Müdahale ettiği zaman , " ben böyle istiyorum " değil de, bunlarda çok zevkli ama benim zevkime , tarzıma tam olarak bunlar daha uygun " gibi cümleler daha doğru geliyor bana.

Kv.ler mayın tarlasına benziyor. Basmadan geçerseniz , kendinizi doğru ifade ederseniz inada sokmadan sonraki hayatınızda daha dikkatli oluyorlar kötü kalpli biri değilse.

Yine şikayet ederken çok ustemeleyin nişanliniza. Onunda yanlış adım.atmasına, yanlış söz kullanmasına sebep olabilir.

Kendinizi anlatın en çok , kv.ti örnek göstermeden.

Her erkeğin için de korumacı bir özellik vardır. Okları annesinin üzerine tutarsanız daimi olarak hatalı adım atmaya başlar nisanliniz.

biri ile nişan alışverişine giderseniz karışmamasını nasıl bekleyebilirsiniz? x bir tanıdığım beni nişan alışverişine çağırsa ben de fikrimi söylerim, diretmem ama söylerim zira orada bulunmam sebebim odur. kayınvalide ve kayınpeder ile alışverişe çıkıp susmalarını beklemek saçma değil mi? ben de bu süreçlerden geçtim ve değil kayınvalide kendi ablam annem ile bile çıkmadım alışverişe.

onun dışında nişanlın idare ediyor. bi problem göremedim.

:))))) doğru diyorsunuz. peki annesini savunmuş gibi olmamış değil mi? ben şey bekledim, 'ben anneme izah ederim, biraz daha dikkatli olur' tarzı bir cümle kurmasını bekledim. çünkü benim de annemin karışabilceği mevzular oluyor, ben nişanlımlaa karşı karşıya dahi getirmeden anneme izah ediyorum, tatlı tatlı halloluyor. o yüzden endişe ettim sanırım.
Bunu demiş olsa ooohh arkana bile bakma hiç bişey olmaz derdim ancak ve lakin bu orta yolu bulmaya çalışır vaziyette o yüzden baştan tavrını koyman net olman en iyisi kv yakın olmaya çalışıyor ama bu yakınlığı sana yardım etmeyi daha sonra madem yakınım karışırım modunda kullanabilir bu kötülük senaryoları değil birebir yaşadım bunu nişan elbiseme karışmayla başladı şimdi hala arada sınırı aşıp deniyor o zamanda tavrın net olursa sınırını geçemez başın ağrımaz ufak şeylerle

Bir daha alışverişlerinize kv ile çıkmazsanız karışmasına engel olursunuz. Genellemeden o anlık sorunlar üzerine çözüm üretirseniz kafanız rahat olur. Hem de kendinizi doldurmazsınız. Allah tamamına erdirsin inşallah.

X