_Mustang_'ın başarı öyküsü...

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Henüz 11-12 yaşındaydım

akranlarıma göre okadar iri ve tombiştimki ne yaşıtlarımın kıyafetleri nede büyüklerin

kıyafetleri olurdu.Herkesin dalga konusu olurdum ve bunda zoruma giderdi ancak o dönem

büyüme çaımdı.Okul basketbol takıma girmeyle ve bol bol dans etmeyle kısa sürede tüm

fazlalıklarımı çırpmış hoş bir genç kız olmuştum lise dönemim güzel geçmiş.1,58 boyunda

48kg ile 18 yaşında evlenmiştim.Sanki bir daha hiç kilo almayacağım sanmıştım ama

hiçte öyle olmadı evlendim ve çok hareketsi kalmıştım bana ne olduğunu anlayamadan 7

ayda 15 kg almıştım 65 kg hamile kalıp 74 kg doğum yapmıştım hala bir umudum vardı

bebeğim emer bende dikkat eder bu kiloları veririm diyordum ama hiç bir şey beklediğim

gibi olmamıştım bebeğimi emzirememiştim üstelik fazlasıylada kilolar bende kalmıştı 78

kg kadar çıkmıştım nasıl vereceğimi ne yapacağımı bilemiyordum eşim annem babam

herkes dalga geçiyordu:hepsine bir cevabım vardı takmıyordum güya söylediklerini ama o

kadar içim acıyordu ki.aynaya baktığımda gördüğüm bana inanamıyordum nasıl oldu da

bu hale gelmiştim.Ne kıyafetlerim oluyordu Ne de kıyafet almaya gittiğimde beğendiğim

şeyler oluyordu.Eşim pek bir şey demiyordu ama biliyordum artık beni beğenmediğini en

azından bana öyle geliyordu.Hem ben bile kendimi beğenmezken başkası nasıl beğensin

ki 4-5 sene böyle yaşadım.En sonunda hayır ben böyle yaşamak istemiyorum bunlara

layık değilim dedim ve karar verdim ama nasıl yapacaktım nerden başlayacaktım hiçbirşey

bilmiyordum.En iyisi spora başlamaktı bir spor salonuna gitmeye karar verdim eşim hayır

izin vermiyorum dedi.ve ben ilk defa ciddi anlamda ona karşı geldim.Senden izin

istemiyorum gideceğimi söylüyorum sadece dedim.O gün bana hoş olmayan bir söz

söyledi ve ben hırs yaptım İçimden görürsün sen dedim.Ve 3 ay içinde 15 kg verdim

benim azmimi görünce oda bana destek olmaya başladı çünkü zamanla onun istediği gibi

olmaya başlamıştım herşey çok güzeldi zamanla 58 kg kadar indim okadar mutluydumki

başarmıştım.istediğim şeylerin içine girebiliyordum bu güzellik 3-4 sene kadar sürdü ve

ben tekrardan kilo almaya başladım 64-67 kg derken hipotroid hastası ve piko hastası

olduğumu öğrendim ee artık kilo almamın sorumlularını bulmuştum herşeyi onların üzerine

yıkmak daha kolaydı artık.Ama ben kilolarımla mutlu değildimki.Hipotroidden ameliyat

oldum ve 74 kg kadar çıktım.bu arada 2. bir bebek daha istiyorduk ve bebek tedavisyle

birlik 84 kg kadar çıktım Allahım neydi o öyle heryerdeki herkesin dediği batmaya

başlamıştı.Biliyordum istemiyordum böyle yaşamayı hem eşimlede sorun çıkıyordu

aramızda.Sürekli karar veriyor ancak başaramıyordum ne oluyordu bana anlamıyordum bir

kez yapmıştım gene yapabilirdim biliyodum ama bir desteğe ihtiyacım vardı.Biraz

araştırdım ve akapuntura başlamaya karar verdim :evet bu benim için sadece psikolojik bir

destek olacaktı ve öylede oldu akapuntura başladığım ilk ay 5kg verdi.Kendime olan

güvenim geldikten sonra bıraktım saece 1 ay gittim akapuntura sonrasında kendim devam

ettim68 kg kadar indim.2-3 kilo aldım verdim bu dönemde kendimi çok zayıf hissettiğimde

70 üstüne çıkmaya başladığımda yine gittim akapuntura 1 lık. Ve 1 ay kadar önce burayı

buldum.ve bana destek olacak insanları Şimdi burdaki arkadaşlarımında desteği ile bu kez

asıl istediğim kiloya ineceğim BEN YAPARIM BAŞARIRIM BUNU BİLİYORUM.

5.takımdaki tüm arkadaşlarıma kaptanımız kalliste ye buradan çok tşk ederim

Son düzenleme:
Oyyy canım benim tüylerim diken diken oldu desem yeridirŞeniz

Hikayen tanıdık şeyleri hatırlattı bana:çok üzgünüm:, ne zor yollardan geçiyoruz, nelere katlanıyoruz ama biz bu işi bu kez başaracağız:lepi:

Araştırmacı kişiliğini yakından takip ediyorum:1closedeyes:
Takıma karşı olan ciddiyetini- sorumluluğunu takdir ediyorum..a.s.
Desteğin ile motive oluyorumkaydirigubbakcemile - Ben seni seviyorum arkadaşım, yolunda sağlıkla ilerle inşallah

Heyyyyy bahar ve yaz çıtır olmaya hazırlanan ve bu kez başaracak bizlere kucak aç geliyoruzzzz:teytey:

tşk ederim kalisim hatta anlamıyla anneciğim:)) hakkımda söylediklerin guru verici.ancak şu ruh halindeki kızgını değiştir be anacım korkuyom senden:çok üzgünüm:

tebrik ederim..

istediğim kiloya ulaşır ulaşmaz ben de burada kendi başarı hikayemi yayınlayacağım :)

mehalim tebrikler canım harika bir hikayen var
bşaracaksın ben biliyorum inşallah az kaldı hedefine ulaşmana
azmin eksilmesin birtanem

nasıl zayıflıyoduk demi hemen ben başlayım ozman .abi ben öyle şu rejim bu tarifmiş tanımam işimde olmaz zaten istesemde beceremem.benim yaptığım şu "herşeyden ye ama yaşayacak kadar ye kusacak kadar değil" yani sihirli sözcüğüm doğru miktar vallaha bence en sağlıklısı bu ne hapa inanırım nede diyete ben bu şekilde ortalma hafta 1kg mutlaka veririm bakın hem 20 kg verdim toplamda.haaa birde bua arada tembel değilseniz(ben çok tembelim) spor yapın derim ben bu aralar yapıyorum bu dediğim yeme düzeniyle birde spor yaptımmı hafta 1.5 2 kg arasında veriyorum.

yediklerimden bir örnek vereyim.
beyaz ekmek yemem zaten ekmeği aramam aslında benim baş düşmanım tatlı çikolata dır ah hayatta bunlar olmasa benimde kilo sorunum olmaz zaten .
sabah rutin bir hkahvaltı 1 dl kepek ekmekle sofrada ne varsa yerim bal dahil yanında illaki süt veya portakal+greyfurt suyu( çay sevmem içmem)
ara öğün asla atlamam(elma mandalina portakal badem fıstık kayısı --sayı ile bunlar,birini yerim
öğlen yemeğim mutlaka vardıryağlıda olsa etlide olsa sadede olsa 5-6 kaşık arası yerim bazen ekmek olur bazen olmaz bazen yanında yoğurt olur bazen olmaz üstüne sütlü tatlı bazen yer bazen yemem duruma bakar yani
eve geldimmi araöğün yani 1 br maden suyu içerim seviyorum ne edim:))çok aç olursam atıştırım ama genelde yememye çalışırım akşam yemeğindede ne varsa az ölçüile yerim

***öğle akşam yemeklerinde yemek yoksa ancak ozman hazır gıda tüketirim(cornflex müsli gibi)
*****kahvaltı yapacak zamanım yoksa illaki süt içerim bakkaldan alırım evden yanıma alırım ama içerim.
****light ürün asla kullanmam faydasınada inanmam bana posa yiyormuşum gibi geliyor.hiçbir besin değeri yok.ligh yiyeceğime o üründen azcık yerim
***haftada bir gün misafirliğe gitmişsem pastamı yerim .abi kendime eziyet edemem yada kendi kendimin hırsızı olamam.ama becerebiliyosam pastalrın yarısını yerim.
**elimden su şişem düşmez düşmemeli.
***ve en önemlisi hafata bir günüm bana özeldir hediyemdir.istediğim herşeyi sınırsız yerim.ama ertesi güne toplanmak ve o hafta içinde 1 kg verm,iş olmak şartıyla kendmle anlaşma yaptım ver kiloyu al hediyeyi nasıl ama.
***birde rafine edilmiş ürünler yerine az rafine edilmiş olanlar tercihimdir.

işte böyle arkadaşlar biraz espri dille yazdım umarım bu tarz kimseyi rahatsız etmemiştir.

Son düzenleme:
canımm.. canım benim.. yazdıklarını satır satır okudum.. helal olsun be! ne diyim.. harikasın!

tşk ederim sizlerde aslında kendimize inanıp herşeyin üstesinden gelen hepimiz.hepimiz harikayız

öncelikle tebrik ederim süpersin. Kaç ayda verdin arkadaşım 20 kiloyu?

tşk ederim canım hiç bozmazsam ayda 4-5 kilo arası gidiyor .ama ben 2 aydan sonra bir ara verdim o sırada kilo vermedim almadımda 1-2 kiloluk alıp vermeler dışında sonra tekrar başaldım aynı tempoyla yani bunun tam bir zmanı yok.ama dediğim gibi beslenme ile ayda 4-5 kilo verdim hep

senağlama banada yardımcı olun nolur... kendimi bildim bileli hep kiloluyum artık bu bedenle yaşamak istemiyorum. Bende hipotiroid hastasıyım kilo veremiyorum ... :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

senağlama banada yardımcı olun nolur... kendimi bildim bileli hep kiloluyum artık bu bedenle yaşamak istemiyorum. Bende hipotiroid hastasıyım kilo veremiyorum ... :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

hastalığın ne durumda mutlaka doktora gitmişindir.öncelikle önemli olan bu konuda birde yaptıklarında ve yediklerin hakkında bilgi veririsen tecrübelerimizi seve seve paylaşırız seninle

Evet düzenli kontrol oluyorum ve ona göre ilaç dozajım ayarlanıyor. Ben stresle kilo alıyorum. son yıllarda büyük yıkımlar yaşadım ve uzun süredir diyet yapamıyorum... Sinirlendikçe yiyorum yedikçe sinirleniyorum. 1.50 boyunda 73 kiloyum senağlama

anladım canım öncelikle.şayet kendinde kilo vermekle ilgili cesaret bulamıyorsan yada yeterince kararlı değilsen yardım almanı tavsiye derim.bir diyetisyen psikolog yada bu konuıda uzman bir akapuntur uzmanı doktor olabilir.ama kendinde bu gücü görüyorsan yaparım ben böyle yaşam kalitem düşük yaşamak istemiyorum buna kendimi layık görmüyorum diyorsan ve kararlıysan hemen başla derim.nelere zafın var.neler seni tok tutuyor ne zaman gerçekten acıkıyor ne zmana sadece bazı duyguları bastırmak için yiyorsun bunları belirle yanlış ve doğrularını belirli.bunları yaptıktan sonra işin dahada kolay olacak.ilk dönem sana kilo aldıracakşeyleri gözünün önünden kaldır çünkü onlara karşı zayıflık hisssedeceksindir.sonraları onlara karşı güçlenince gözünün önündede olsa çok umursamayacaksındır.kendini istediğin kiloda hayal et yapacak ve alacaklarınla kendini motive et.aklıana bişey takılır ve sormak istersen aklımın yetttiği dilimin döndüğünce yardımcı olmak isterim .herhangi bir diyet gurubunda değilsen 5. takıma bekleriz seni kontenjanımız dolu ancak paylaşımda bulunabilir kendini daha iyi hissedebilirsin.

Teşekkür ederim beni dinlediğin ve önerilerin için. Daha önceden gittim bikaç kez diyetisyene ancak onlara güvenim yok artık. Sadece biraz morale ve inanca ihtiyacım var benim... Tüm kilom göbekte üstelik yusyuvarlak duruyorum. Herkes hamile misin? diye soruyor otobüse binmekten nefret ediyorum hemen yer vermeye kalkıyolar. Bunlar beni utandırıyo dışarı bile çıkmak istemiyorum senağlama Her dışarı çıkışımda eve sinirle geliyorum bu sefer zayıflıcam diyorum o sinirle oturup bi güzel yemek yiyorum. Sanki tüm hırsımı yemekten alıyorum o an rahatlıyom sonra pişman oluyorum daha çok üzülüyorum. Sen ömür boyu bu halde yaşamaya mahkumsun diyorum kendi kendime.

hayır hayır hayır asla ömür boyu böyle yaşamaya mahkum değilsin bunu sende çok iyi biliyosun dediğin gibi ihtıyacın olan şey moral ve destek bak bunlar olunca nasıl istediğine ulaşacak ve zmanlada nasıl kendine olan güvenin gelecek.bırak isteyen istediğini desin sen kendini dinle bölgesel zayıflama için Spor ile Sağlıklı Yaşam - Kadınlar Kulübü burayı incele kendine küçük hedefler koy neler yapacağını planla ve planlarını gerçekleştirmekten cayma senin şevkini kırmalarına izin verme hatta bir süre kararlarından kimseye bahsetme ki senin canını sıkacak şeyler söylemesinler inan olur ve yapacaksın

Bilmiyorum kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. O kadar çok istiyorum ki aslında zayıflayıf istediğim kıyafetleri giymeyi salına salına dolaşmayı... Aslında minyonum yüz olarak herkes çok güzel bi yüzün var zayıflasan harika bi kız olursun diyo. İşte bu cümle beni bitiriyo... Artık bi yereden başlamam gerekiyo bunu biliyorum. Karar vermek başarmanın yarısıdır ama inan o gücü kendimde bulamıyorum. O karar verdiğim gün benim miladım olacak.. Bu arada sana çok teşekkür ederim bana yardımcı olmaya çalıştığın için a.s.

rica ederim yaşadıklarını hissettiklerini okadar iyi biliyorumki en kısa sürede bu psikolojiden kurtulmanı dilerim

Merhaba Mehalim;
Bugün diyete başladım. Uzun zamandan sonra ilk kez kendimde o gücü buldum hem bu sefer kimselere de söylemiyorum diyette olduğumu inşallah bu sefer başarıcam... Yardımlarını esirgemezsen sevinirim... a.s.

verdiğin haberi okuyunca inan okadar mutlu oldumki anlatamam.sonunda kimse için değil sadece kendin için birşeyler yapmaya karar verdiğin için çok sevinçliyim.sen nasıl bir yardım istrsen ben yanındayım. seni daha öncede takımıa davet etmiştim 5. takıma orayada yazabilirsin benden ve canım takım arkadaşlarımdan sonsuz destek alacağına eminim.yeterki sen kararlı ol başaracağına daha çok inanıyorum
bu arada boyun ve kilon kaç yeme alışkanlıkların nasıdır anlatırsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…