- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
- Konu Sahibi mutluluk_06
herkesin belli oldu mu ki??? canım sakın yüz verme ona yakın yer olsunda gelirim gelirsin vs die. aksine hayırlı yer die dua et içerdeki rahatın önemli olan de. diğer türlü yakın yer olsn geleym dersen ve yakın yer çıkmazsa yıkılırsınız buda hiç iyi olmaz :50: ayrıca askerlik herşeyi öğretiyor insana. benimkide başta hemen gelsin istiyordu alışamıyordu oda ilk zamanları die. biraz sabırlı olursa alışacak ister istemez alışacak gerçi ama sabırlı olursa güzel askerlik geçirir olmazsa ordakilerle takışırsa zehir olur o askerlik ona ve bitmek bilmez hele bide üstüne ceza alır askerliği uzarsa vay haline :36: o yüzden pek yüz verme herkes gidiyor seninki ne ilk ne son! gidenlerin canı yok mu. dağlarda taş üstünde uyuyan kardeşlerimizin ne günahı vardı oraya gitti. buda hayatındaki sınavlardan biri ve sabırla aşacak bunuda. dua etsin bol bol..:31: bende her daim askerime ve tüm asker kardeşlerim için dua ediyorum Allahım hepsini korusun hepsi sağ salim bitirip memleketlerine dönsünler .!.:Yok valla bizimkiler belli değil daha. Bende başta ondan gitmek istemiyordum zaten, hani yeni alışmış çocuk dengesi bozulacak görünce diye ama moralini düzgün görünce kendi gözümle benim de içim rahatladı tabi. Haklısın canım bir de o boyutu var tabi, yakın yer der der kendimizi ona şartlarsak bir de olmazsa baya bir hayal kırıklığı olur ikimiz içinde ki o belli de etmez öyle şeylerini üzüntüsünü de sıkıntısını da sinirini de içinde yaşayan biri ki ufaktan zaten komutanlarından falan yakınmaya başladı yemin töreni yaklaşıyor diye cins cins davranmaya başladılar işte herkesin burnundan getiriyorlar demeye. Sinirlidir bir de benimki ondan da çekinmiyor değilim yaniGitmeden konuştuk bu konuyu hani bak orada bir gün bile fazla durmanı gerektirecek şeyler yapma, her şey ikimiz için falan gibilerinden yapıcı sakinleştirici konuştum ama şu yemin töreninden sonra gelsin bir daha konuşucam. Tam ilişkimizi yoluna yeni yeni koyuyorken gitmek onu geren budur belki de tam bilemiyorum. Ki şöyle de bir durum var üç tane yakın arkadaşım - kardeşim- diye tabir edebileceğim insanlar vardı benim. Biri askere gitti mayıs ayında, diğer, haziran ayında evlendi başka bir ilçeye gitti, sona kalan arkadaşım da bu ay üniversite için başka bir şehre gidecek. Yalnız kalıyorum diye de sıkıntı yapıyordur o biliyorum, ona bari canını sıkmasın diye gel derse giderim diye düşünüp onu da kendimi de rahatlatmaya çalışıyorum işte aklımca. Gerçekten ben de çok yetersiz kalıyorum bazı konularda nasıl davranacağıma karar veremediğim için :18: