görevlendirildim okul oturduğum yere çok ters bir yerde. daha önce de bahsetmiştim. ben de bu yüzden ilçe mem e gidip dilekçe verdim. ulaşımı kolay olan bir okula görevlendirilmek istiyorum diye. sonra şube müdürüyle konuştum. ne yapayım, o okula gideyim mi, başka bir yer çıkar mı diye. o da ordan daha iyi bir yer çıkmaz, orayı kaçırma, git başla dedi. ben de tamam dedim; ama yazdığım dilekçenin iptalini istemek aklıma gelmedi, onlar da bir şey söylemedi. dün gittim okula baktım, idareciler çok samimi geldi, sınıf mevcutları azdı, ders saati de hiç yoktan iyi diye kabul ettim. bugün de nöbetçiydim normalde bize nöbet verilmiyor çünkü biz ondan ücret almıyoruz. ben buna rağmen sorun çıkarmadım. bugün ilk iki saatim boş olmasına rağmen nöbetçiyim diye sabah kalktım gittim. okula gittiğimde müdür yardımcısı geldi, hocam görevlendirmenizin iptal yazışı gelmiş dedi

ben şoka girdim. hocam böyle böyle oldu diye anlattım. sonra ilçeden aramışlar. şube müdürü okul müdürünü azarlamış, buna hakkı yok, yaptığını da sanmıyorum; ama müdür öyle dedi. neyse beni aldı karşısına hayat dersi! vermeye kalktı. eğer bu işi para için yapıyorsanız bırakın dedi. ben polemiğe girdiğim öğretmenlerle çalışma taraftarı da değilim. burda çalışmak zorunda değilsiniz dedi. beni resmen kovdu

bana 1.5 saatlik yoldan gelen kadrolu öğretmnini, müdür yardımcısının ücretli çalışan kardeşini örnek verdi. ben de susmadım tabii savundum kendimi; ama hala çok doluyum

24 saat derse gircem, berbat bir ders proogramım var, iki araçla gideceğim, nöbet tutuyorum. kazanacağım para 730 lira. 93 lirası yola gidiyor. saatlerce otobüs bekliyorum, otobüs gelmeyince yürüyorum, bir yandan öğrenim kredisi ödüyorum. 3 aylık 574 lira. hazirandaki borcu yatıramadığım için fazi bindi. bunları hesaplayınca bana kalan 60 lira yol param bile kalmayacak. şu an yol param bile yok. bugün bir de çay parası topladılar 15 lira. benim cüzdanım da sadece 20 lira var. param yok bile diyemedim

kadrolular ayda 300 liralık gün yapıyorlar