- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.709
-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
- #1.661
Hala var paketi yeni ama hangi markanindi bilmiyorum mig.... Ki.. çar...... Bunlardan birinde yada belkidr hepsinde olma ihtimali yüksek kportakallı kakaolu küçük filler vardı onlar da lezzetliydi sonra yok oldu :)
Benim çocuklarım da dahil tek beklentileri tel yada tablette biraz daha zaman geçirmek :/Leblebi tozu...
Sinan özen, hakan peker, atilla taş :) tabiiiki Tarkan...
Bir de üfleyerek minik topu havada tutma oyunu vardı ya :) hani böyle pipet gibi bişey vardı onu üflerdik.
Ne zaman ateri oyunları vs yaygınlaştı sokak oyunlarına gölge düştü.
O yıllarda çiçekli renkli elbiseler modaydı bide renkli bahçıvanlar.
Şimdi ki çocuklar hiç eğlenmiyorlar
Ben yeğenlerimle baş başa kalınca yasaklıyorum tv bile açmadan oyunlar oynatıyorum.Benim çocuklarım da dahil tek beklentileri tel yada tablette biraz daha zaman geçirmek :/
Benim dediğim etinindi bumbo galiba, eti tekrar çıkarmadı buradan etiye duurulur..Hala var paketi yeni ama hangi markanindi bilmiyorum mig.... Ki.. çar...... Bunlardan birinde yada belkidr hepsinde olma ihtimali yüksek k
evet ya onlarda çok güzeldi. Isimlerini hatirlamiyorum ama şuan. Severdim com orta okulda favorilerim arasındaydıportakallı kakaolu küçük filler vardı onlar da lezzetliydi sonra yok oldu :)
Bir keresinde okulda kız beslenmesinde getirmişti bizimkilere alın dedim almamışlardı nasıl küsmüştümevet ya onlarda çok güzeldi. Isimlerini hatirlamiyorum ama şuan. Severdim com orta okulda favorilerim arasındaydı)
:) yaaa kiyamam alsalardı ya ne vardı küstürcek kadarBir keresinde okulda kız beslenmesinde getirmişti bizimkilere alın dedim almamışlardı nasıl küsmüştümAy bak onu da hatırladım şimdi..
Zararlıymış da, sağlıksızmış.. Şimdi de kilo yapar diye yiyemiyoruz ah.. ah.. İçim yandı şuan.. Bir de meybuzlar vardı hatta öğretmenler içmesinler diye lağım suyundan yapıyorlar onları hep pis derlerdi yine de marifet yapıp alırdık.. Ama tadı güzeldi bak bardakta olanlar özellikle onlar daha pahalıydı:) yaaa kiyamam alsalardı ya ne vardı küstürcek kadar
evet ben en çok turuncu ve yeşilini severdim. Ne zaman okul önünde elimde meybuz olan bi çocuk görse veliler yok zararlı kansorejen diye başlarlardı kızarak konuşmaya ama hem ucuzdu hem lezzetli :)Zararlıymış da, sağlıksızmış.. Şimdi de kilo yapar diye yiyemiyoruz ah.. ah.. İçim yandı şuan.. Bir de meybuzlar vardı hatta öğretmenler içmesinler diye lağım suyundan yapıyorlar onları hep pis derlerdi yine de marifet yapıp alırdık.. Ama tadı güzeldi bak bardakta olanlar özellikle onlar daha pahalıydı
Okulun kantininde satılıp da ne diye kötülerlerdi anlamış değilim madem öyle kantinde satmaevet ben en çok turuncu ve yeşilini severdim. Ne zaman okul önünde elimde meybuz olan bi çocuk görse veliler yok zararlı kansorejen diye başlarlardı kızarak konuşmaya ama hem ucuzdu hem lezzetli :)
Ayy cok guzel yazmissin duygulandim. Aslinda bizler yapiyoruz cocuklari boyle parklar dolu is var diye evden cikmiyoruz. Kotu insanlar var diye cocuklar eve hapsoldu. Allah onlari butun evlatlardan uzak tutsinHerşey çok güzeldi herşey o an çok masumdu
Duygularımızı korlettiler yaşam alanlarımızı kirlettiler
İnsan vicdani yok oldu merhametten uzak artık herkes ...
Paylaşmak vardı aza kanaat etmek vardı
Yaşlıya yardım etmek yer vermek vardı
Sofraya ayri oturulmazdi
Saygı vardı edep vardı
Baba odaya girince ayaklar duvarı dayanıp yayildiysan kalkardin duzeltirdin kendini
Herkesten önce anne baba saygısı vardı
Yoklugu sevmek yoklukta mutlu olabilmek vardı
Sevgi vardı huzur vardı
Herşey o yıllarda kaldı
Benim ne umudum var artık
Koreldim yani
Bazen diyorum böyle bı dünyaya çocuk yaptım yaa sonrası ne olacak
Kızım önümden yururken
Allah korusun ya başına bişey gelse taciz edilse korkusu yaşıyorum
En çok hoşuma giden de yabancı kimselere elini dahi dokundurtmamasi ama bu yetmiyor
Annem babam dahi olsa aklım geride kalıyor onlardan korkumdan değil ya birine sevdirirlerken biri bişey yaparsa diye
Keşke çocuklarımızda bizim gibi rahat sevgi saygı olan başkasının özgürlük alanına girmeden paylaşarak yaşamayı bilselerdi
Mesela hayalleri bilgisayar tablet değilde keşke bı gezme bı oyun mutluluğu yasasalardi
Bizde koreldik
Bazen acaba bizde mi sahip çıkamadık kendimize diyorum
Biz nerde hata yaptık
Yozlaşmak hoşuma mı gitti
Yoksa anlık olarak hayat beklentim mi değişti
Herşey eskisi gibi olsa diyoruz ahhh keşke
Tek derdim oyuncagimin kırılması olsa
Kardeşim benden önce çikolata mi yemiş olsa
Babam yine eve 3-5 ayda sucuk soksa
Ve biz yine 4 gözle onun sokakta beklesek
Yokluğu en dibine kadar yaşamış bı insanım ben
Yoklukta büyüdüm ama hiç isyan etmedim
Onun var benim niye yok diye
Hiç bı ayakkabı için aglamadim mesela
Bilirdik hissederdim babamı uzmezdum
Bunları neden yazdım bende bilmiyorum ama doldum sanırım
Keşke gözümü kapatıp açtığımda elimde bu telefon değilde salçalı ekmegm olsaydı
Ve aşağıdan kapı zili sonuna kadar basılı olsaydı
En büyük derdim aşağı inerken ipi mi evde unutmuş olmam olurdu ..........
Annelerimizin de işi vardı terelelli ben birde çok çocuklu bı ailedeydim 2 kardeş değildik yani kadının işi bitmedi ama bilirdi bizi mutlu etmeyiAyy cok guzel yazmissin duygulandim. Aslinda bizler yapiyoruz cocuklari boyle parklar dolu is var diye evden cikmiyoruz. Kotu insanlar var diye cocuklar eve hapsoldu. Allah onlari butun evlatlardan uzak tutsin
Kalp atışlarıyla tebessüm edebiliyor musuz :)) ne güzel bişey :))91 e dönüp annemin karnında kalmayı isterdim..
Ya evet ...Kalp atışlarıyla tebessüm edebiliyor musuz :)) ne güzel bişey :))
Bilmiyorum minik cok guzel ve temiz gunlerdi. Kardesim komsuya gitmisti kaybopdu diye saatlerce aglamistim. Gidip aramistim. Sapiga denk geldim bir kere ama gitmemistim onunla 9 yasinda falandim galiba. Uyanikmiydik yoksa o zamanlar fazla degilmiydi pis sapiklar bilmiyorumAnnelerimizin de işi vardı terelelli ben birde çok çocuklu bı ailedeydim 2 kardeş değildik yani kadının işi bitmedi ama bilirdi bizi mutlu etmeyi
Nerde neler değişti onu kavrayamiyorum teknoloji değil sadece sebep başka şeyler olmalı