90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

merhaba arkadaşlar bende 89 kilo ile hamile kaldım şuan 18+3 günlük hamileyim 2,5 kg aldım dr um iyi gidiyorsun diyo ama ben korkuyorum işim devamlı oturarak soğuklardan yürüyüşde yapamıyorum ne olacak bilmiyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

canım ben de 80le hamile kaldım, 22. haftayı bugün bitiriyoruz ve +2 kg aldım şimdiye kadar. benim en büyük şansım canımın çok tatlı istememesi oldu hamilelikte. hedefim 2 hafta daha bu şekilde devam edebilmek ama zor görünüyor...

senin hedefin ne? 100ü görmeden doğuma girmelisin bence inşallah :)

Slm bende 15+5 haftalığım daha 88ile gebe kaldım şuan 89.400üm ama iştahım çok artmaya başladı nasıl dır diyeceğim bilemiyorum

Çalıştığım ortamda 10adet bayanız ve hep tatlılar tuzlular eksik olmuyor hepside zayıf tabiki biri bana gebeyken herşeyin tadına bak dedi biliyorum saçma ama genede etkilendim

selam kızlar bu topik bana umut kaynağı oldu.hayatım boyunca kilo sorunlarım oldu ama bu kadar da abartılı olmamıştı.6 aylık evliyim evlendikten sonra başka bir şehre geldim hem evlilik stresi hemde yaşadığın ortamdan ayrılma stresi ile yedi de yedim.90+ları gördüm.üstüne birde troid çıktı.95 kiloyu görünce dur dedim şimdi diyetteyim.artık bende çocuk istiyorum ama bu kilolarla olmaz diye düşünüyordum.siz bana umut kaynağı oldunuz.

bende 84 kiloyla hamile kaldım normal dogum istediğim için beni diyetisyene yolladı bakalım nolcak :)

haklısın sana sonuna kadar katılıyrum iletişim çok önemli doktorla bir arkadaşım kilolu hamile olduğu için dr. madem hamilelik planlıyordun azıcık zayıflasaydın ya demişti hani okumak cahillik alır....derler ya böyle densiz dr.lar da var ülkemizde, ben de 96 kiloyla hamile kaldım ve uzun süren tedaviler(tüp bebek iğneleri) sonucu bir hayli kilo almıştım ve pcoluydum doktora bu şekilde hamile kalmak istemezdim dediğimde olurmu öyle düşünme dedi ve sadece olabilecek risklerden bahsetti dr.un üslübu çok önemli bence...

sakın olmaz diye düşünme arkadaşım ben normal bile olmadan tedaviyle 96yla hamile kaldım benım de etrafımda kilolusun bak çocuğun olmaz dikkat et diyenlere kapak yaptım bu durumu:)) boşverrrr hiç takma hem iyi düşün bak hem avantajlı oluyor hamileliği öğrendiğim anda hamile tişortleri aldım giydim zayıflar giyebiliyormu? :))) bişe olmaz napcaz biz göbüşlüyüz diye hamile olmayalım mı :))))) allahım inşallah hayırlı zamanda sana da nasip etsin inşallah :)

Daha öncede yazmıştım ilk bebeğime 95 kg hamile kaldım sorunsuz sağlıkla dünyaya getirdim mayısta 3 yaşını dolduracak hayırlısıyla. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim
bunda daha kilolu hamile kaldım maalesef. 105 kg ile hamile kaldım 22. haftamın içerisindeyim şuanda 106,3 kg yim. Doktorum bu hamileliğimde tartmadı bile beni tansiyonu şekerin çıkmasın gerisi kolay dedi tıpkı ilk hamileliğimdeki gibi. Sağlıklı besleniyorum hiçbişeyin aşırısına kaçmıyorum haftaya şeker yüklemem var umarım oda iyi geçer. Bu sefer böyle az kilo alarak tamamlarsam süer olacak inşallah

Sevgili arkadaslar

Kilolu hamile kalmanin kolay olmadigini ve bir suru komplikasyon gelisebilecegini biliyoruz lakin burda kilolu Olupta hamileligi normal seyredenler bize umut isigi oldu.. Bende bebek istiyorum kilo vermek icin erteleyip durdum ama veremedim Zaman kaybindan baska bi ise yaramadi..
Simdi cok istiyorum saglikli bi bebek ama ayni zamanda korkuyorum.. Normal dogum yapabilirmiyiz mesela? Nefes tikanmazmi?
Bebege kilomuzun bi zarari olur mu?
Bla bla bla kafada bi suru soru.. Ve kilolu olmayanlarla bunlari paylasmaniz mana siz cunku anlamayacaklar..
Bu topics hepimiz icin psikolojik yonden destek bence...
Birbirimizi anliyoruz cunku...
Kilolu ne kadar surede hamile kalinabilir?

eşimden farklı bir şehirde 2 yıl ayrı kaldıktan sonra 6 ay bekledim ama bu sürede kontrollere gidiyordum yumurta kalitemden ve pcos dan dolayı tedaviye başladık iyiki başlamışız erkenden çünkü klomen ve çatlatma iğnesi tedavisinden 3 denemede de sonuç alamadık hsg sonrası tüplerde yapışıklık ve tıkanıklık tespit edildi onlar açıldı ve artık iğne tedavisine başladık bu arada eşimde sorun çıktı o da varikosel ameliyatı oldu. biz o ay hiç bişe kullanmadık dinlenme aşamasındaydık eşimi ameliyatının 20. günü benım yumurtlama dönemimdi o ara olmuş ve ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim, yani sadece kilo hamileliğe engel değil bu benim düşüncem bende çünkü kilolu hamile kaldım şartların normale bindikten sonra allah da nasip ederse oluyor :))) allahım isteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah...

Son düzenleme:
cok guzel sisman annelerin saglikla dogum yaptigini duymak....bizleere umit oluyor...paylasimlarinizi heyecanla bekliyoruz...

Tebriklerr oncekle insallah sagsalim bebisini kucagina alirsin..
Evet kilolu olmak tam engel teskil etmesede kismen engel ama dedigin gibi Hersey Yuce Allah in elinde.. O dilerse nice zorlyklar kolay olur..

Canım önceliikle kilolu olmanın sebebi nedir önemli olan bu. Benim mesela maalesef yemek yemek ve hareketsiz bir hayat dışında hiçbir sebebim yok. Tansiyonum şekerim yok hormonal bir rahatsızlığım yok pko hastası falan değilim troid problemimde yok en son herhelde metebolizmam yavaş diyordum gerçi onuda ölçtürdüm oda normal çıktı. Yani kısacası benim şişmanlığım kendi aptallığım sayesinde gelişti. Genetik altyapımda kilolu değil üstelik. Checkup doktorum inanamıyo her tahlili iki kere istiyor bu kilonun adamı değilsin diyor. Kadındoğumcum da gayet şaşkın. Ama bu demek değilki kiloluyım ve sağlıklıyım eğer bu kiloyu 2 sene daha üzerimde taşırsam hertürlü hastalığa davetiye çıkarmış olacağım. Artık yaşta geçiyor herşeyin farkına vardım ama biraz geç oldu doğumdan sonra inşallah değişecek yaşantım.

Kilolu hamilelik konusuna geri dönersek eğer hamileliğe engel herhangi bir yan hastalığını yok ise kilo tek başına gebe kalmaya engel bir durum değil. (şekil 1 a ben oluyorum. İki bebeğimdede korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım. Kendimi bildim bileli 28 günde bir regl olurum herhangi bir düzensizliğim vs yoktur)Eğer kilodan bağımsız engelleriniz varsa öncelikle onların tedavisini yaptırın derim sonrasında hamile kalamayacak bir durum yok.

Kilolu hamile kaldıktan sonraki kısım için ise sanırım bu topicde şişko hamilelik konusunda en tecrübeli benim :) 2. bebeğim geliyor hayırlısıyla. Birincide ilk hamileliğin getirdiği deneyimsizlik ile biraz daha şımarık geçirdiğimi itiraf edeyim. İkincide daha dikkatliyim. Hamilelik düşünen yada yeni hamile kalmış kilolu arkadaşlarıma en büyük tavsiyem benim yaptığım gibi şımarıklık yapmayın lütfen. Sağlıklı beslenin gereksiz hiçbir besin almayın. Besin değeri düşük ama kalorisi yüksek gıdalardan uzak durun ve bol bol su için bu en önemlisi. Onun dışında eğer beslenme sorununuz yoksa ek vitamin bile almanıza gerek yok ilk 12 hafta folik asit alın yeter. Ben mesela bebeğimin gelişiminde sıkıntı olmadığı için ek vitamin almıyorum. Hamileliği gözünüzde büyütmeyin hastalık yada özel bir durummuş gibi yaklaşmayın konuya. Normal hayatınızı devam ettirin. Aman hamileyim hareket edemem aman hamileyim iş yapamam aman hamileyim gezmeğe gidemem moduna girmeyin. Alt tarafı hamilesiniz hasta değil. Ben iki hamileliğimide bu bakış açısıyla geçirdim ve geçiriyorum. İlkinde karnım burnumda pazar günü düğüne gidip pistten inmedim perşembe doğurdum. Normal doğum ise tamamen bünyeyle alakalı ve bebeğin durumu ile alakalı kilolular normal doğuramaz diye bir kaide yok. Ben normal doğum sancısını sonuna kadar çektim üstelik 10 cm açıklığımda vardı ama kızımın kafasını kanala tam yerleştirememesi sonucu son dakika sezeryana alındım. ama benden kilolu olupta normal doğuran bir sürü insan biliyorum.

Sadece diğer insanlara göre daha dikkatli bir gebelik geçirmek gerekiyor tansiyonu daha sık ölçmek ( her nekadar problem yoksada daha yatkın oluyor bünyelerimiz) gebelik diyabeti inin daha erken önlem almak (pilav , makarna hamur işi tatlı ve glisemik endeksi yüksek olan hertürlü gıdadan uzak durum arada bir ölçülü tüketmek gerekirse yanında yarım çay bardağı süt ile tüketmekte fayda var) yeterli.

Hepinize sağlıklı hamilelik ve hayırlı bebekler dilerim.

Sen nasıl güzel bir kadınsın yaa nasıl güzel yazmışsın üşenmeyip. İçimi ferahlatan bir yazı gerçketen de. Ben de 112 den 84 e düştüm. BU ay kısmetse çalışmalara başlıyorum. Benimde senin gibi bir problemim yok, tamamen hiç durmadan yemekten kaynaklanıyor. Hayırlısı ile umarım senin gibi istediğimiz zamanda hamile kalabiliriz :)

Canım o senin güzelliğin bak ne güzel kiloda vermişsin benim ilk hamileliğimden daha zayıfsın şuanda . Hayırlısıyla hemencicik gelir inşallah bebişin çok bekletmez seni. Allah gönlüne göre versin sevgiler:)

arkadaşlar merhaba bende malesef şişman hamile kaldım 85 le.evlenince bir rehavet çöktü eşimede banada sallamadım açıkçası hiç çok zayıf olmadım ama bu kiloyada çıkmadım.tam zayıflaayım dedim yürüyüş bandı aldık bebekle uğraşınca 3 kilodan fazla veremedim.normalde özelde gittiğim doktor birşey dememişti doktor değiştirdik.ilk anda kilona dikkat ediyorsun değilmi dedi tabi kötü oldum.anlattı dikkat et hamilelikte kilo almak sıkıntılıdır bebek için dedi.halam obez,şeker hastası anneannem şeker hastası doktor sendede çıkabilir dedi.bulantılarım var zaten.ikimizde çalışıyoruz.kız kardeşim geldi geçen haftada bizi doyurdu desem yeridir.82.800 e kadar düştüm geçen hafta kardeşim ne desek yapınca dün tartıldım 82.700 olabilmişim.bunları size niye anlatıyorum kesinlikle yanlış anlamayın boş vermek istemiyorum birlikte kilo verelim istiyorum evlenene kadar 78i geçmemiştim.açıkçası nefsime de hakim olamayanlardanım.birlikte birbirimizi motive ederek zayıflayalım istiyorum.eğer böyle zayıflayanlar varsa anlatırlarsa sevinirim
doktor bi hastam 95le hamile kaldı 90 la doğurdu dedi demekki olabiliyormuş.ben kkden çok şey öğrendim umarım sizlerdende öğrenirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…