Herkese merhaba,
Konunun tekrar canlanmasına sevindim. Başından sonuna kadar okumuştum konuyu ama son haftalarda çok aktif değildi. Hadi sevgili kilolu hamileler buraya :)
Genelde güzel hikayeler var burada, kilolu olmaya rağmen sağlıkla kucağa alına bebişler :) İnsanın morali düzeliyor.
Ben ilk hamileliğimde 88 ile başladım, 30 kilo aldım belki daha da fazla, son ay tartılmadım çünkü...Ve maalesef bunların bir kısmı üzerimde kaldı. İkinci bebiş surprizdi 103 ile başladım, şimdi 101.5 kiloyum. 10 haftalık olmak üzereyiz. Tabii bu hamileliğimde daha dikkatliyim ilkinde o kadar bilinçsiz yemiştim ki. Ne doktorum dur dedi ne çevremdekiler, ne de kendim. Sonuç ortada :) Gerçi nankörlük de etmek istemem, şeker, tansiyon, hiç bir sorunum yoktu, ama ben kendi isteğimle sezaryen oldum, yaşadığım şehirdeki şartlardan dolayı.
Bu sefer hayatımda hiç yapmadığım kadar sağlıklı besleniyorum. Geceleri yeme huyum vardı ancak bunu 5 haftadan beri yapmadım :) Peynir yoğurt, meyve, sebze et, hepsinden olması gerektiği kadar yiyiyorum ve sonuç benim için şimdilik güzel. Kan şekerimin düşmesine izin vermiyorum ki tatlı krizine girmeyeyim. Amacım 4-5 kilo alıp doğum yapmak. Tabii ki kilo alırım, hamilelik bu ancak 20. haftalara kadar mümkünse almamak istiyorum. Bebiş de ilk ultrasonda adet tarihimen 1.5 hafta geride görünüyordu bu sefer adet tarihimi yakalamış nerdeyse ölçümlere göre.
Burada güzel paylaşımlarda bulunabiliriz. Yeme listelerimizi bile paylaşabilir, kilo konusunda destek olabiliriz.
Herkese sevgiler, sağlıklı ve huzur dolu hamilelik dönemleri ve doğumlar diliyorum :) Konuyu boş bırakmayalımmm